M-am hotarat adoptie.... cap.63
Raspunsuri - Pagina 8
maruta007 spune:
Bubu73, m-au rascolit cele scrise de tine, este atat de emotionant ceea ce traiti. Daca voi simtiti ca fetita va atrage, daca are si situatia clarificata ... este bine sa va urmati instinctul. Altfel toata viata veti privi inapoi. In aceasta situatie nu se pot da sfaturi, decizia o luati voi in functie de ceea ce simti. Eu am in plasament o fetita de 7 luni, este minunea vietii noastre si asteptam sa creasca putintel astfel ca inainte de implinirea varstei de 2 ani, sa-i mai aducem un fratior sau o surioara. Mi-as dori chiar 3 copii, sunt atat de frumosi.
Iti doresc sa luati decizia care sa va aduca liniste si implinire. Sa ne povestesti despre voi.
dpluhovici spune:
buna,
este cine doctor?????????????????????? am si eu nevoie de mici sfaturi.
pupici
maria_t1971 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui SoriLea Am pus poze noi pe mail comun. Pup toti copilasi si mamicile lor |
SoriLea ce baietan mare ai mamico !
M-ati dat gata amandoi; daca acum o luna glumeam pe seama "pisoiului" tau iar acum am ramas fara cuvinte.
Sa-ti traiasca, sa se faca mare, mare si sa fie sanatos.
Astept cu deosebit interes pozici luna viitoare.
SoriLea spune:
Maria multumim pt aprecieri, vom reveni cu pozici si dupa botez
Lucrul important este acesta...sa fii capabil in orice moment sa sacrifici tot ce ai, pentru ce ai putea sa devii. Charles Dubois
SoriLea - MAMI DE RAZVANEL
simona14 spune:
Bubu sa dea Dumnezeu sa-i ei pe amandoi acasa cat mai curand,sa te bucuri tu de ei si atunci sa vezi ce fericita o sa fii.Ce daca e mai mare fetita,tot stand acolo si vazand cum alti copii pleaca isi doreste asa de mult si ea o mamica si un tatic.Sunt convinsa ca o sa va iubeasca la nebunie si sunt convinsa ca o sa fiti niste parinti mult mai buni ca maternalii.
Mmmaria spune:
Bubu73, esti o norocoasa. Poate ca asa a fost sa fie, ca bebe cel mic sa va "conduca" si catre fetita...
Daca este "aproape adoptabila", e minunat.
Cat despre intrebari...nu stiu ce sa iti spun. La varsta asta se mai pot amesteca putin povestile cu realitatea. Nu spun sa o minti, dar incerca sa ii "confectionezi" o poveste care sa ii placa si care sa o faca sa se simta speciala. Mai exact, sa ii "justifice" oarecum timpul in care nu a fost cu voi.
Sper sa intelegi ce vreau sa spun, nu-mi prea pot aduna gandurile bine acum si sa ma exprim coerent, dar eu asa simt: ca trebuie sa o faci sa se simta speciala si iubita. Si ca tot timpul in care si ea a tanjit dupa mama si tata a meritat...
La noi nu a fost cazul, fiindca am luat-o de mica, insa i-am povestit acum vreun an cum "ingerasul a adus-o la maternitate si apoi Doamne Doamne ne-a dat telefon si ne-a spus "mergeti la maternitate ca acolo este fetita voastra" iar noi ne-am dus cu masina si am luat-o acasa si i-am dat laptic cu biberonul"
Acum cateva zile i-am aratat o poza cu ea in maternitate si nu pot sa-ti spun cum a sarit in sus de bucurie "Sunt eu la maternitate!" si mi-a reprodus intocmai cuvintele de acum un an...toate astea topaind fericita.
Eu cred ca un copil ca fetita pe care ati gasit-o tanjeste atat de mult dupa iubire incat orice explicatie i se va parea normala...
Scuze ca am fost cam dezlanata.
bubu73 spune:
Mmmaria, Simona14, SoriLea, Maruta007 va multumesc, am fost aseara la ei...ne-am plimbat prin parc...la care ma intreaba pe un ton nu tocmai placut, cand il iau pe cel mic acasa si de ce n-o fac mai repede, am luat-o in brate si i-am spus ca prima data o iau pe ea si apoi pe fratior.
El este prea mic si nu-i sunt actele gata, nu stiu cat a inteles.
Cu cine se intalnea pe strada ma recomanda ca fiind mami a ei.Era asa de incantata, si-mi intindea mereu gurita s-o pup.
Eu am o catelusa de sase ani, este pekinez...cat o mata, asa este de mica, va imaginati cat o iubesc, doarme cu mine in pat, o sa fie o problema si cu ea s-o obisnuiesc sa doarma in camera de zi sau pe hol, doarme lipita de mine, iar seara cand simte ca ma pregatesc sa merg la culcare, ea se suie in pat si ma asteapta, i-am zis si fetitei si i-am aratat cateva poze pe telefon, printre care aveam poze si cu finuta noastra care are 6 ani si jumatate, se vedea pe chipul ei ca era putin geloasa si-mi punea foarte multe intrebari in legatura cu ea.
Mi-a zis ca ar vrea sa ma vada si pe mine mireasa, eu i-am spus c-am fost mireasa cu tati al ei, mi-a cerut poze...ce sa fac sa i le arat...si daca da ce sa-i explic daca-mi spune ca ea nu este in poze.
Nu va imaginati, cat stau cu ea imi pune numai intrebari, uneori ma blochez.
Mmmaria, ai dreptate trebuie sa-i spun ceva si in acelasi timp sa n-o mint pentru ca isi va aduce aminte de explicatiile mele si peste ani.
Am asistat si la baita celui mic aseara, este un scump, cum vam mai spus maternalii sunt de nota 10, se vede ca iubesc copii.
Mai rau este cand trebuie sa plec de la ei, sunt ravasita toata.
As vrea sa-i invit duminica pe la mine, sa intreb daca le dau voie... mai ales ca m-a intrebat cum arata casa unde va sta ea si sa i-o descriu.
Mai astept sugestii de la voi, din experienta voastra.
Va doresc numai bine.
maruta007 spune:
Doamne mai Bubu, deci te-ai hotarat si pentru fetita . Ma bucur atat de mult, atat pentru voi dar si pentru ea. Ce reactie are fetita atunci cand va indreptati atentia spre baietel? Cred ca intradevar trebuie multa atentie in relatia voastra, o poveste frumoasa in care ea sa inteleaga ca pana acum a trebuit sa astepte dupa voi, voi ati cautat-o foarte mult si ea este asa cum voi v-ati dorit sa fie. Cumpara-i o rochita frumoasa, cred ca la varsta asta va fi incantata, faceti o poza in trei: tu, ea si tati si punei-o in rama aproape de patul ei. Sigur gasesti tu ceva, cand iti este sufletul plin incep sa emane din om tot felul de minunatii.
Sa ne mai povestesti despre voi si poate ne pui si o pozica pe e-mailul comun.
Miruna39 spune:
Fetelor, am si eu un atestat aproape gata si evident nici un copil adoptabil la DGP. As vrea sa stiu ce trebuie sa fac....
Am vazut ca cele cu mai multa experienta mai dau un sfat - doua, dar in privat. Se poate sa va fie mila si de mine sa ma sfatuiti va rog mult de tot?
Astept cu sufletul la gura!
Miruna
simona14 spune:
Bubu asa era si la noi cel mai greu cand trebuia sa plecam acasa.Apoi o luam in weckend si dupa ce dormea la pieptul meu luni seara trebuia sa o duc.Imi venea sa inebunesc,dar gata a trecut.Vorbeste cu femeia si daca e de treaba cum zici ia fetita acasa si fara sa stie cei de la Directie si o aduci seara,sau a doua zi cum te intelegi cu ea.