Vacanta Muntenegru Ulcinj
Raspunsuri - Pagina 4
blackpanterro spune:
Maria, multu de informatii, ne ajuta si pe noi sa stim de restaurante "eftine" :))). Noi calatorim cu buget si nu mergem la restaurante de fitze, autoservire e super ok pt noi, sau restaurante de familie.
Si noi suntem nerabdatori, mereu am vrut sa merg in Muntenegru si de cand am fost in Croatia vreau si mai mult :).
Si noi vom calatori cam 14 ore cu masina, tot noaptea.
Adriana si Aidan - 4 ani
A ticket to hell has never been funnier
"Friendship is like peeing in your pants, everyone can see it but only you can feel its true warmth."
Deianira spune:
Xio, ai fost plecata? Nu mai gasesc unde scriai in ce data pleci, dar parca stiu ca inaintea mea .
Cum a fost? Ce vreme ati prins? Cum a fost cazarea, mancarea etc?
XIO spune:
Ulcinj , Muntenegru , vila Nylaj, plecarea in 31 iulie 2009.
Am fost cu autocarul , prin agentie , pretul fiind de 195 de euro si cuprinzand : cazare 7 nopti + transport autocarul +taxa de statiune.
Tin sa spun de la inceput ca daca mergeam cu masina proprie , 4 persoane, cazare la aceeasi vila , plateam "fabuloasa" suma de 110 euro maximum. Cazarea a fost 22 de euro /noapte de persoana prin agentie si 11 euro pe noapte de persoana daca te duceai direct la vila respectiva. Pana la plaja mica faci 15-18 minute.
Am facut vreo 20 de ore la dus din cauza unor probleme in vama, o pasagera avea o stampila pusa aiurea si nu se vedeau detaliile copilului sau. In fine , la venire am facut doar 14 ore.
Orasul este frumos in centru , in rest vedeti cam ce vedeti si la Costinesti : vile construite proaspat sau in constructie , din pacate fara noima , exact ca la noi ,presarate de case saracacioase. In schimb drumurile sunt fantastice , nu au oamenii aia o groapa, poti merge si cu cea mai mica garda la sol . E frumos pt. ca orasul nu este plan ca Timisoara spre exemplu , este mult mai amplu decat Clujul in portiunile sale de panta urci si cobori mereu.
In concluzie, orasul este Ok. Nu e lux, sa nu va asteptati la asa ceva , dar este foarte frumos cu stradute mici ca si Sibiul , delurit , cu moschee , bijuterii la fiecare pas . Tarabele de pe drumul spre plaja sunt pline de Kitschuri ca la noi , gasesti la 5 euro ochelari D&G, Ray Ban samd, genti Levis , etc. Hainele erau scumpe, argintul nu stiu exact , unele mai ieftine decat la noi , altele mai scumpe. gasiti si internet cafe-uri destule, 50 de euro centi jumate de ora , 1 euro ora.
Mancarea : Hamburger 1 euro sau 2 , swaorma nu au , carnea nu arata fantastic, au de pui si de miel, porc n-am prea vazut(sunt musulmani majoritatea). Pizza de la 3 euro jumate in sus (margherita e cea mai ieftina , vreo 4 in restaurante), partea proasta este ca nu au multe tipuri ca la noi ci doar vreo 5-6. Peste tot berea este mica , adica 250 ml , pe terasele de langa plaja un Becks mic e 2 euro, va recomand sa incercati berea locaa , Nick , ca efoarte buna. costa 1,5 Euro. Puteti incerca si placinta lor cu branza , Burek, si placinta cu branza lunga , 1 m sau ceva mai putin , un euro fiecare. Au si cu carne. Pastele 4-8 euro , salatele 2-7 euro . Daca nu aveti pretentii la aspect puteti incerca mancarea de pe aleea de dupa Maxi. Maxi acesta este un supermaket de unde a puteti cumpara diverse, un suc la 2 L e 1,2 euro , strugurii 1,8 euro kg , lubenita , adica Bostan*asa se numeste la ei e 0,3/kg , painea 0,3-0,7 euro. gasiti si jumari :D .
Din pacate pt. noi , oamenii sunt muuuuuult mai serviabili. Si f. important : nu stiu engleza. Cred ca am intalnit 5 persoane in 7 ile care sa vobeasca engleza. Germana mai stiu ceva , cand aud de Romania stiu sa-ti spuna "buna ziua , multumesc , noroc , sanatate". Se poarta foarte frumos cu oamenii , nu se stramba ca la noi , nu te privesc de sus, nu te injura printre dinti daca ii pui sa-ti arate tot magazinul.
Va recomand restaurantul Antigona , e in orasul vechi , are o priveliste superba si macarea e foarte buna. sa nu va duceti insa sperand sa mancati si supe sau ciorbe ca nu au . Aveau doar peste si fructe de mare si salate , poate cartofi si alte garnituri. Pretul este la kilogram , va recomand sa luati Mix Fish, noi am fost 2 persoane care am luat asta , scrie ca e pretul de 25 de euro , dar te taxeaza la kg. Am primit fiecare o farfurie cu un peste (un biban si un dorata), cu garnitura de cartofi si frunze de spanac la cuptor , dovlecei pe gartar cateva feliute , si cateva feliute de ardei gras pe gratar , lamaie , 4 caracatite mici cat jumatate de pumn una , 2 bucati de calamar si un mustacios. Exceptionala mancarea, nu am terminat platoul insa. Din partea casei baietii primesc rachiu si fetele lichior , un pahar .
Niste prieteni au mancat mai sus de Maxi intr-un loc nu foarte aratos , dar cu mancare foarte buna. 4 persoane au mancat un pui intreg la grill , cu cartofi prajiti si salate plus bautura pt. 4 persoane (sucuri , ape , ca era zi) si au platit 16 euro.
De asemenea puteti sa va plimbati pe la restaurantele din orasul vechi pt. ca sunt foarte frumos aranjate si amplasate si mancarea e ok.
Plajele sunt in numar de 2, ambele cu nisip (in celelalte orase sunt doar cu pietre) : plaja ica , sau Mala Plaja, din sensul giratoriu faceti la stanga pe aleea in jos si tot drept pana ajungeti la plaja. E micuta , ca e intr-un golfulet , e inghesuita. Am preferat sa dau 1 euro de persoana dus si un euro intors pt. drumul cu icobuz(pus la dispozitie de agentie) pana la plaja mare. Velika plaja. E la 4 km distanta de cea mica, exista si un vaporas care duce turisti acolo, este o plaja superba de 12 km lungime , foarte lata si impartita in mai multe plaje administrate separat. Pe ni ne lasa tot timpul la Safari care era ok , restaurantul arata bine dar nu era fantastica mancarea.Dupa Safari daca mergi spre stanga e o alta plaja , tropicana, cel de la restaurant (care restaurant arata mai urat dar e mancarea mai buna) stie de Romania , a fost la noi la mare si e f. prietenos. Plaja este plina de umbrelute asezate frumos , din bambus si lemn sau ce o fi , o umbreluta cu sezlong(2) costa 5 euro , deci o nimica toata. Preturile la sucuri si bere sunt ok , 1 euro jumate doza de cola , cam tot atat si berea lor Nick. Noi am mers doar la plaja mare ca nu are rost sa va inghesuiti la cea mica.
Pe scurt :
-peisajul este superb
-mancarea ok, dar meniul saracacios in variante, merita sa va luati peste si fructe de mare
-preturi ca la noi sau mai ieftine(exceptand hainele)
-oamenii serviabili
-nu va asteptati la lux, sunt doar cateva magazine cu haine si vreo 3 cu pantofi , in schimb e plin de bijuterii si ceasuri de firma in vreo 2 magazine
-categoric daca sunteti in dubii intre Muntenegru si marea noastra alegeti Muntenegru.
Daca mai ai ceva intrebari ...le astept
"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "
***Fur is for petting**
http://www.youtube.com/watch?v=GewaLNZ1100
http://www.flickr.com/photos/greecky/
Deianira spune:
Ahhh, suna foarte bine din descrierea ta, doar ca noi mergem la Budva . Oricum am inteles ca sunt aproape una de alta, asa ca o sa tin minte ce ai povestit. Cat priveste mancarea, eu ma duc acolo sa incerc toate nebuniile, nici gand sa vrem supe/ciorbe . Haine nici nu vreau de acolo, n-am bani de dat pe prostii :-)), vreau sa vizitez, sa ma bucur de peisaj si sa manc mult peste si fructe de mare . Uh, abia astept .
blackpanterro spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Deianira Ahhh, suna foarte bine din descrierea ta, doar ca noi mergem la Budva . Oricum am inteles ca sunt aproape una de alta, asa ca o sa tin minte ce ai povestit. Cat priveste mancarea, eu ma duc acolo sa incerc toate nebuniile, nici gand sa vrem supe/ciorbe . Haine nici nu vreau de acolo, n-am bani de dat pe prostii :-)), vreau sa vizitez, sa ma bucur de peisaj si sa manc mult peste si fructe de mare . Uh, abia astept . |
Ditto! :))
Xio, multu de informatiile despre preturile la mancare, asta ma interesa. Haine si bijuuri nu ma intereseaza deloc cand calatoresc, eventual mi-ar place sa gasesc un ornement de brad, colectez ornamente din toate calatoriile ce le facem.
Adriana si Aidan - 4 ani
A ticket to hell has never been funnier
"May the fleas of a thousand camels infest the crotch of the person who screws up your day and may their arms be too short to scratch...AMEN"
Deianira spune:
Wow, Blackpanterro, mi-ai dat asa o idee buna! Decat sa dau banii pe alte ornamente din locul X (Muntenegru sau oricare altul) mai bine iau ceva suveniruri pentru brad sau care pot fi folosite pe post de ornament de brad. De ce nu mi-a venit niciodata ideea asta?
XIO spune:
Peste gasiti sigur pe acolo si fructe de mare , merita sa mancati numai asa ceva ca sunt proaspete si bune.
Budva este un fel de mamaia , dei aveti sanse mai mari sa gasiti mancaruri mai multe si lucruri mai multe.
Referitor la vizitat , eu eram mereu cu ideea ca merg in vacanta la mare ca sa stau pe plaja. Daca la Costinesti aveam program de plaja de la 8-12 , somn , plaja de la 4-19 , aici am vizitat mai mult si dupa amiaza nici n-am mai mers la plaja.
In plus dimineata plcam tarziu, ajungeam pe la 10.
Btw , fetele. Nu stiu cum e in Budva , dar in Ulcinj nu vezi femei dezbracate sau in tanga.
Am nimerit in aceeasi vila cu o fosta colega de liceu si actualmente colega de facultate, inca o colega de facultate cu un an mai mica si un fost coleg de generala. cand am mers la plaja mare am facut 2 zile din 3 topless5 fete(erau doar 3 baieti cu noi (iubiti).
Vreau sa spun ca toata plaja a ramas masca, a venit unul de langa noi sa ne intrebe de unde suntem , toganii care vindea diverse kistchuri(sunt din varset) erau si ei mirati.
Asa ca nu va duceti cu un singur costum , mai ales daca e tanga
"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "
***Fur is for petting**
valentinag spune:
Bine ma Xio,voi faceti topless pe o plaja intr-o statiunea unde sunt majoritatea musulmani?
Cat despre Muntenegru,vreau si eu la anu',cand venim din Croatia sa vedem Kotor-ul.Tu esti una dintre putinii care zic numai de bine,insa multa lume a venit dezamagita.
"La vita e bella"
www.lizidesign.com/" target="_blank">Bijuterii hand made
De mancare
Dulciuri
Din gradina mea
XIO spune:
Citat: |
citat din mesajul lui valentinag Bine ma Xio,voi faceti topless pe o plaja intr-o statiunea unde sunt majoritatea musulmani? Cat despre Muntenegru,vreau si eu la anu',cand venim din Croatia sa vedem Kotor-ul.Tu esti una dintre putinii care zic numai de bine,insa multa lume a venit dezamagita. "La vita e bella" www.lizidesign.com/" target="_blank">Bijuterii hand made De mancare Dulciuri Din gradina mea |
Erau numai straini in jur , de-aia ne-am dus la plaja mare si nu la cea mica.
***Fur is for petting**
Mariaa spune:
Vale, dezamagita de Kotor sau? Noua ne-a placut mult acolo!
In Budva am fost cazati dar tot asa, zilnic cate o iesire pe undeva. Mie mi se pare 'risipa' sa stau acolo la soare cand ai atatea de vazut in jur. Toples nici in Istria dar nici in Dalmatia, e ca si cum i-ai invita sa manince porc
Ioana, ma bucur ca v-ati simtit fain
Black, super ideea cu ornamentele
_
“Before you speak, listen. Before you write, think. Before you spend, earn. Before you invest, investigate. Before you criticize, wait. Before you pray, forgive. Before you quit, try. Before you retire, save. Before you die, give.”
Emma este IUBIRE ****** un copil creste in inima mea ****** am un inger pazitor