Foi de gelatina

Foi de gelatina | Autor: delsim

Link direct la acest mesaj

Citesc prin diverse reviste, retete de prajituri la care se folosesc foi de gelatina. Gasesc undeva la magazin asa ceva? Eu nu vad decat plicuri cu praf de gelatina.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dalina2x2 spune:

vezi daca aduce cineva de la unguri..

pe aici mai mult prin piata, aduse de-acolo, gasim. Si prin magazine, cateodata, dar cred ca tot de pe-acolo..

Si eu folosesc tot pliculete cu praf.. se prepara mai usor decat ciudateniile alea de foite. Si, oricum, un pliculet "substituie" vreo 12 foite, parca.. (daca nu ma insel ..)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioanaradu spune:

selgros, real - de la dr oetker sau ruf

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns delsim spune:

sa incerc sa caut atunci la selgros si real

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carina spune:

1 foaie de gelatina=2 g gelatina praf.
De gasit ti-au zis fetele unde gasesti daca vrei neaparat foi.

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Anda si Carina (deja domnisoara)
http://community.webshots.com/user/andamihai
http://andaoana.wordpress.com/
http://flickr.com/photos/32304863@N04/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns delsim spune:

Chiar nu tin neaparat sa folosesc foi. Pot folosi si praf in loc? Sau daca reteta e cu foi trebuie musai foi?
Multumesc ca mi-ai scris echivalenta gramelor, asta e alt lucru pe care voiam sa-l intreb.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Natasa spune:

Eu fac panna cotta cu foi de gelatina. Am gasit la Carrefour, de la firma Ruff. Mi-a explicat un bucatar italian ca nu iese la fel cu gelatina granule si ca atare n-am incercat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns delsim spune:

Inseamna ca totusi nu e acelasi lucru...
O sa caut si daca nu gasesc si nu gasesc, voi folosi plicuri si cu proxima ocazie in care o sa gasesc o sa-mi fac niste stocuri.
Asta ma deranjeaza in Romania. Cumperi fel si fel de reviste gastronomice, care evident contin retete de pe tot globul cu fel si fel de combinatii , alegi sa faci ceva dupa care incepi goana dupa ingrediente si-ti bati capul pe unde sa gasesti.
De exemplu acuma va fi ziua sotului meu, am ales sa fac un tort mai special care contine printre altele gem de zmeura sau coacaze ( d'asta am gasit la Ikea) dar m-am impotmolit la foi de gelatina si fulgi de migdale, ca nici fulgi de migdale nu gasesc.
Of!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carina spune:

Eu am facut pannacotta cu gelatina praf: la 250 de lapte si 250 de smantana dulce am pus 6 g de gelatina.
Fulgi de migdale eu iau din selgros.

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Anda si Carina (deja domnisoara)
http://community.webshots.com/user/andamihai
http://andaoana.wordpress.com/
http://flickr.com/photos/32304863@N04/

Mergi la inceput