Eckhart Tolle - citeste cineva?

Eckhart Tolle - citeste cineva? | Autor: Trinity

Link direct la acest mesaj

Am inceput de curand Puterea prezentului si ma uimeste cu fiecare cuvant pe care il citesc.

Imi propuesesm de vreun an sa il citesc pe Tolle, dar au aparut tot timpul alte carti. Acum sunt asa miscata ca nici nu imi gasesc cuvintele.

Il mai citeste cineva, ce pareri aveti?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ovidelu spune:

Citat:
citat din mesajul lui Trinity

Am inceput de curand Puterea prezentului si ma uimeste cu fiecare cuvant pe care il citesc.

Imi propuesesm de vreun an sa il citesc pe Tolle, dar au aparut tot timpul alte carti. Acum sunt asa miscata ca nici nu imi gasesc cuvintele.

Citat:
citat din mesajul lui Trinity

Eckhart Tolle spunea intr-un interviu ca tot mai multi oameni se trezesc la aceasta noua constiinta de A FI. Am trait personal aceasta experienta. Este minunat sa STII DIRECT ca esti mai mult decat o minte intr-un trup. Sa te detasezi de toate si sa incepi sa simti VIATA din spatele lucrurilor si situatiilor. Pana sa citesc Puterea Prezentului aveam o gramada de informatii mai mult sau mai putin cernute despre ce suntem si de unde venim... Acum parca am inceput sa imi traiesc cu adevarat VIATA - sau mai bine zis sa o las sa ma traiasca EA pe mine... Oricum explicatiile sunt puerile; trebuie sa gusti ca sa stii ce gust are... Cartea merita citita si mai sunt si alte carti scrise de acelasi autor. Ti-am raspuns intamplator aici. M-as bucura sa aflu ce mai cred si altii la ovidiufodor@yahoo.com. Pace si Lumina!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deus spune:

SA CAUTI "UN PAMANT NOU" este geniala!

mie mi-a schimbat viata si incerc de cate ori ma inec la mal sa reiau cartile lui:)

„Fericirea este armonia dintre ceea ce gandesti, ceea ce spui si ceea ce faci.” Gandhi

http://www.youtube.com/watch?v=flRvsO8m_KI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nikole spune:

Citat:
citat din mesajul lui Deus

mie mi-a schimbat viata si incerc de cate ori ma inec la mal sa reiau cartile lui:)

„Fericirea este armonia dintre ceea ce gandesti, ceea ce spui si ceea ce faci.” Gandhi

Deus, nu o ai cumva in format eletronic, sa mi-o trimiti si mie, daca se poate...
as vrea sa o citesc si eu...

Cat despre Puterea Prezentului, mi se pare o carte..."dificila" sa spun asa, ori sunt eu prea "limitata" ca citeam de 2-3 ori un pragraf, si tot mare lucru nu intelegeam.
E drept ca citeam cu cupilul pe langa mine, cu un ochi la calc. cu unul la el
De fapt nu reuseau cuvintele sa ajunga la inima, nu reuseam sa patrund sensul fiecarui cuvant...

Nikole, mami lui Albastrel
"To born, to live, to die, to reborn and to keep progressing. That is the law"
Allan Kardec

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui nikole

Citat:

Deus, nu o ai cumva in format eletronic, sa mi-o trimiti si mie, daca se poate...
as vrea sa o citesc si eu...

Cat despre Puterea Prezentului, mi se pare o carte..."dificila" sa spun asa, ori sunt eu prea "limitata" ca citeam de 2-3 ori un pragraf, si tot mare lucru nu intelegeam.
E drept ca citeam cu cupilul pe langa mine, cu un ochi la calc. cu unul la el
De fapt nu reuseau cuvintele sa ajunga la inima, nu reuseam sa patrund sensul fiecarui cuvant...

Nikole, mami lui Albastrel
"To born, to live, to die, to reborn and to keep progressing. That is the law"
Allan Kardec

Aici o gasesti http://www.scribd.com/doc/13498593/Eckhart-Tolle-Un-Nou-Pamant
eu nu pot sa citesc carti pe calculator! incerca sa o comanzi , este buna cartea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lorelai spune:

Citat:

eu am citit-o, in engleza acum un an. am ramas cu multe din ea dar m-a deranjat ritmul cartii si modul cum a fost scrisa, adica trebuia sa citesc 10 pagini de "umplutura" ca sa retin o idee care putea fi spusa in doua paragrafe. am avut senzatia ca a lungit-o intentionat ca sa ii iasa de-o carte. putea foarte bine sa spuna ce are de spus in 5 pagini. am vazut apoi la librarie un set de "cards" care e de fapt sinteza cartii, daca le vedeam inainte nu mai pierdeam timpul cu cartea.

iar pe autor l-am respectat mai mult inainte sa mearga la Oprah show. a facut-o clar pt bani iar asta dupa mine inseamna ca s-a vindut.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Lorelai

Citat:

eu am citit-o, in engleza acum un an. am ramas cu multe din ea dar m-a deranjat ritmul cartii si modul cum a fost scrisa, adica trebuia sa citesc 10 pagini de "umplutura" ca sa retin o idee care putea fi spusa in doua paragrafe. am avut senzatia ca a lungit-o intentionat ca sa ii iasa de-o carte. putea foarte bine sa spuna ce are de spus in 5 pagini. am vazut apoi la librarie un set de "cards" care e de fapt sinteza cartii, daca le vedeam inainte nu mai pierdeam timpul cu cartea.

iar pe autor l-am respectat mai mult inainte sa mearga la Oprah show. a facut-o clar pt bani iar asta dupa mine inseamna ca s-a vindut.

sau , a gasit cea mai buna cale de a-si face cunoscute ideeile:)
vorba lui sa nu punem noi etichete sau sa tragem concluzi

„Fericirea este armonia dintre ceea ce gandesti, ceea ce spui si ceea ce faci.”Gandhi

www.de-azi.ro

inspiratie, dragoste, putere ... pentru cine crede ca nu mai poate.
http://www.youtube.com/watch?v=vMCnjMbUOFg

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lorelai spune:

Citat:
sau, a gasit cea mai buna cale de a-si face cunoscute ideeile:)
vorba lui sa nu punem noi etichete sau sa tragem concluzi
pai cred ca si asta m-a deranjat pe linga aspectul material. prefer pe cineva care devine po****r pt ca ideile lui/ei sint acceptate de o mare masa de oameni pt meritul lor (al ideilor) si nu pe cineva care simte nevoia sa "le impinga inainte" prin mijloace precum Oprah show.

n-am vrut sa apun decit ca a scazut in ochii mei dupa show. eu am citi cartea inainte de Oprah la indemnul sotului care a cumparat carti pt toti prietenii apropiati, asa de tare i-a placut Tolle.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Trinity spune:

Am revenit si eu din concediu...

Am ajuns si eu la stadiul de a nu mai putea citit Puterea Prezentului. Nu inteleg de ce, dar pur si simplu, asa cum spune si nikole, parca treceau cuvintele prin mine, nu mi-a ajuns nimic la suflet...
Am luat si Un Pamant Nou si voi incerca sa o citesc (DA, si mie imi place sa am cartea in mana,o prefer in locul calculatorului).

Cat despre participarile la Oprah, nu am vazut in mod special emisiunea cu Tolle, nici nu urmaresc prea mult emisiunile, dar toti autorii pe care i-a invitat, emisiunile de acest gen si mie mi s-a parut ca au avut o tenta prea publicitara...

Revin cu impresii dupa ce incep Un Pamant Nou

Cris

http://papusi-naturale.blogspot.com/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olivadi spune:

Am patit si eu la fel,cartea asta a trecut prin mine pur si simplu,fara sa-mi produca nicio impresie,a ba da:lalaiala,burtologie si folosirea in exces a unui limbaj de lemn capabil sa te faca sa recitesti,impresionat fiind de ...inteligenta lui tolle,de mai multe ori,doar doar te racoleaza!!!!Cred ca cei ca noi,avem un scut bine definit care se numeste CREDINTA! Ii impresioneaza pe cei labili psihici,inadaptati la realitatea si societatea actuala si dornici de a gasi urgent si neconditionat raspunsuri la problemele lor,financiare,sentimentale,existentiale chiar daca asta presupune aderarea la lumi iluzorii si false,unde anumiti guru-si le explica ca de fapt tot ce au stiut pana acum e prost facut si sa renunte la tot sistemul lor de valori si ca ei sunt alesi sa descopere adevarul si noi ceilalti suntem niste nefericiti,netrebnici ce-o sa ne zvarcolim in intuneric,invidiindui pe ''iluminatii ..forever!!! Si cartea asta si cele ale lui osho,sunt filozofii orientale bazate pe misticism,autopsihoza ,auto inducere in transa si hipnoza! Mie mi se pare ca lumea se joaca cu anumite puteri si parti ale mintii pe care e mai bine sa le lasam asa! Dpdv al meu sunt coordonate de ....partea cealalta,negativa! Aveti grija sa nu picati ca reu va reveniti! Intoarceti-va catre ortodoxia noastra adevarata si pura,si catre Domnul nostru IIsus Hristos! Doamne ajuta!!

Mergi la inceput