Baticul islamic si demnitatea umana

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cllaudia spune:

Citat:
citat din mesajul lui andacos

Citat:
citat din mesajul lui Guestus

si daca vine sotul acasa diseara si spune ca mai vrea inca o nevasta... ce te faci? accepti sau nu?

Claudia cum raspunzi la intrebarea de mai sus,care e din aceasi categorie cu"copilul ia religia tatalui"?

Dana

Copilul ia religia tatalui, dar asta nu inseamna ca este obligat sa si-o pastreze toata viata, daca nu doreste. Asa cum nici o femeie nu trebuie sa fie obligata sa se converteasca, si sa zicem ca daca face asta,in necunostinta, nimeni nu o obliga sa nu treaca din nou la religia anterioara casatoriei daca asta isi doreste...

Si ca sa revin la intrebarea cu o a doua sotie... Nu stiu cum ar putea avea cineva vreun dubiu in a-si parasi sotul daca le-ar veni cu o asemenea decizie. Si, in alta oridne de idei, nici nu e legal asa ceva in Romania...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Guestus spune:

Pai vine diseara acasa si spune ca gata...trebuie sotia 2 ca are 45 ani si asa a facut si bunicul lui si la fel juma din rude.
Nu poate altfel ..ca este o parte din religie si uite cite fete dragute sint si blabla. ...ce te faci guzelnico?
acum sincer sa fiu prost este ca nu face..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gaba-rema spune:

Citat:
citat din mesajul lui cllaudia

Citat:
citat din mesajul lui andacos

Citat:
citat din mesajul lui gabi3604

Uite, o multime de egipteni crestini considera ca nevestele lor trebuie sa poarte boroboadele respective, exact ca si suratele musulmance. Asa ca... s-ar putea sa fie o chestie culturala mai mult decāt religioasa.

Ei exact asta e ce ma scoate pe mine din pepeni,chestia asta cu nevestele si TREBUIE!

Claudia eu sincer pentru cei care trec la alta religie dintr-un motiv sau altul (am vazut si eu o nemttzoaica purtind burqa dar...m-a lasat total indiferenta)chiar nu mi-as face niciun fel de griji si probleme pentru ca e o decizie personala ce trebuie respectata,indiferent ca ne place sau nu,eu imi pun intrebarea(pentru mine si atit)cum e cu copii care nu sunt intrebatzi sau nu au posibilitatea de a alege?

Ce simte copilul ala cind este obligat sa poarte asa ceva si da-nu ma refere la statele islamice traditzionale ,ci la cei din state unde sunt comunitatzi mici?

dana

Nici pe mine una nu ma deranjeaza daca vad o femeie acoperita in felul asta, dar ma deranjeaza si ma intriga ca marea majoritate a acestor femei sunt efectiv obligate de catre soti sa poarte asa, iar ele nu au nici macar un cuvant de obiectat. Si culmea, chiar ele cred ca nu li se cuvine dreptul de a obiecta in fata barbatilor lor. Si aici ma refer la femile din Bucuresti, convertite, pt ca pe ele le cunosc si intru in discutie cu ele, de musulmancele din lumea araba nu stiu ce pot zice, nu le cunosc. Nu, nu sunt musulmanca, nici nu mi-am pus problema sa ma convertesc, dar sunt casatorita cu un musulman, si avem si copil, care si el este musulman.

Referitor la copiii care devin musulmani fara voia lor, aici este un subiect sensibil pt mine. Stiam ca odata casatorita cu un musulman , copilul meu va prelua religia tatalui prin nastere, dar mai stiu si ca si-o poate schimba atunci cand va creste, pt ca nimeni nu-l va forta sa si-o pastreze daca el nu va dorii, avand in vedere ca traim intr-o tara crestina...

Ai un barbat destupat la minte .
Nu te mai framānta cu copilul: cānd o fi mare va alege sa ramāna musulman, sa treaca la crestinism sau sa fie liber-cugetator.
Chiar, tu ai avea ceva de obiectat daca fiul tau va decreta ca el e agnostic sau ateu? Daca da, de ce? Ca noi suntem europeni, emancipati, cu Dorits de l'Homme īn sānge de mici, si n-ar trebui sa-i impunem vreo religie... fie si cea crestina... nu-i asa?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns guzelnico spune:

Nici in TR legislatia nu permite bigamia. Ceea ce auzim noi, cu 2-3-4 neveste se refera doar la casatorii religioase, nu si recunoscute legal. In plus, acest lucru se intampla cu acordul primei sotii , in cazul in care aceasta sufera de vreo boala sau nu poate face copii.

In privinta religiei copilului, consider ca acel copil, nascut din parinti de religii diferite va putea invata ce este bine/rau din ambele si va putea decide, la un moment dat, ce religie imbratiseaza. Nici eu nu sunt impotriva ca mult-doritul nostru copil (din pacate, intarzie sa apara in viata noastra) sa aiba religia tatalui musulman, cu conditia ca acesta sa se ocupe de educatia lui religioasa. In plus, asta nu ma va impiedica sa-l invat "Inger, ingerasul meu", sa-i spun "Tatal nostru" si sa-i fac semnul crucii in anumite momente.

Mergi la inceput

guzelnico....atita timp cit stie ca are posibilitatea sa aibe 2-3 neveste o sa si incerce odata si odata.
Ca doar are si el ochi si vede.
Treaba ta ...te vad la in 1 sau in 2 peste un timp

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns guzelnico spune:

Citat:
citat din mesajul lui Guestus

Pai vine diseara acasa si spune ca gata...trebuie sotia 2 ca are 45 ani si asa a facut si bunicul lui si la fel juma din rude.
Nu poate altfel ..ca este o parte din religie si uite cite fete dragute sint si blabla. ...ce te faci guzelnico?
acum sincer sa fiu prost este ca nu face..

Eeeei, Guestus, cum te mananca pe tine undeva sa ma zgandari...
Sotul meu este mult mai tanar decat ai mentionat tu, provine dintr-o familie educata, fara "antecedente" de sotii multiple, este un tip cult, inteligent si fericit cu mine.
Daca tu ai 45 ani sau peste, esti frustrat de viata ta de familie plictisitoare si nesatisfacut din cauza sotiei tale urate, prost esti tu ca nu ti-ai luat amanta/ amante. Dar probabil, nu te tine ... Apropo, este important in cazul musulmanilor cu mai multe sotii!

Mergi la inceput

Treaba ta guzelnico....da tu chiar crezi ca aia care au 2-3 neveste au luat acceptul nevestei 1 ..yo ma indoiesc. Cred ca au spus ori...ori
Si acum nu vrei tu sa spui ca aia cu ceva scoala au numai 1 nevasta ...nu pot sa cred asa ceva.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valentinag spune:

Nico,ai explicat foarte frumos care e obligatia cu acoperitul!
Eu personal nu cunosc femei care au trecut la islam fortate,toate au trecut ca asa au considerat ele necesar,unele se acopera,altele nu!Avem chiar si pe forum o tipa care poarta burka,ca asa vrea ea,ca asa considera ea ca e necesar,e adevarat ca nu traieste in Romania!
Cat despre purtatul burka sau nu,e fix treaba fiecareia,consider necesar totusi ca autoritatile sa aiba intotdeauna si personal feminin,in cazul in care e nevoie de identificare.
A si stiu si-o tipa care e a 2-a nevasta,nu are nici o problema cu asta,e alegerea ei!Cam cum sunt si la noi amantele de-o viata ale unora,cu care au si copii,doar ca ele au si dreptul la mostenire in caz ca domnu da coltu,ceea ce la amante nu e cazul!Poate doar daca te numesti Andrei Iucinu
Intreba cineva de fete musulmance pe forum,.sunt destule,dar sunt sigura ca citesc doar,le-a ajuns cat au fost luate in suturi pentru toate nejunsurile lumii musulmane,de parca ar fi vina lor!
Stiti proversul ala"traieste si las-i si pe altii sa traiasca"

"La vita e bella"
www.lizidesign.com/" target="_blank">Bijuterii hand made
De mancare
Dulciuri
Din gradina mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns abbi spune:

de interzis, nu le-as interzice sa-si poarte val pe cap,haine lungi etc(e treaba lor, e cultura lor).

dar le-as obliga in institutii publice sa-si descopere fatza.

se pot imbrobodi cat si cum vor, insa cu fatza acoperita, in niciun caz nu le-as lasa!

dintr-un motiv foarte simplu: atunci cand alegi sa vii intr-un stat, respecta-i legile si cultura!
chiar si cand esti doar in trecere!

stiti ce mi se pare pervers?
ca unii dintre etnicii de religie musulmana, cu puternic activism guvernamental al tzarilor de origine,se simt deranjati de diverse afirmatii ale liderilor europeni!
....uitand faptul ca in tzarile lor,legile lor te obliga sa nu te sarutzi pe strada,te obliga sa porti, desi nu esti musulmana,capul acoperit etc!!!!!!!!!!!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valentinag spune:

Abbi,care tara musulmana,in afara de Iran(care oricum este o exceptie) te obliga sa porti batic chiar daca nu esti de religie islamica?
In Arabia Saudita,care e mama lor,din multe puncte de vedere extremisti chiar,cu condusul masinii si altele de gen,daca esti crestina Nu esti obligata sa porti hijab!Abaya da,sa-ti acoperi corpul,dar nu batic!

"La vita e bella"
www.lizidesign.com/" target="_blank">Bijuterii hand made
De mancare
Dulciuri
Din gradina mea

Mergi la inceput