Baticul islamic si demnitatea umana
Raspunsuri - Pagina 12
lisaelisa spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Alexia27 Lisaelisa, Abbi nu stiu de la ce varsta se culca efectiv ala cu biata fata. Probabil ca nu o da de cand se naste, dar da, la 2-3 ani se intampla sa o dea. |
O, Doamne !!!
abbi spune:
mrge greu link-ul, mai incerc, alexia27
ceea ce spuneai tu referitor la prb pe care le-ai vrea rezolvate in ceea ce le priveste pe femei, mi se pare mult mai important si mai profund.
se va intampla cu ele, ceea ce s-a intamplat cu sufragetele prin europa acum nici 100 de ani,probabil vor castiga drepturi, cu preturi mari in plan individual, pentru ca peste niste ani, alte doamne sa uite trecutul si sa le fie lene de activism social etc()
gaba-rema spune:
Citat: | ||||||
citat din mesajul lui lisaelisa
Si dupa ce i se da unui barbat o fetita de 2-3 ani, ce se intampla ?! Fetita va fi tratata ca o sotie de catre individ ?! |
Din pacate, se ītāmpla... lucruri oribile...uneori . din fericire, tot mai izolate, zice-se...
Unele copile de 1-2 ani, sau chiar sub 1 an, sunt deflorate cu un mulaj dupa falusul "mirelui" (de obicei mult mai batrān ca fata.
Si se mai practica excizarea labiilor, ceea ce face ca femeia sa sufere aproape la orice contact sexual (nici nu se mai pune pb. de "placere").
Dar astea n-au legatura cu Islamul.
si cu atāt mai putin cu burqa sau alte cārpeturi.
XIO spune:
Eu stiam ca e ca la rromi : fata este promisa si la varsta X se casatoreste , deci face sex. In nici un caz la 2-5-10 ani.
"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "
***Fur is for petting**
http://www.youtube.com/watch?v=GewaLNZ1100
http://www.flickr.com/photos/greecky/
blackpanterro spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Alexia27
In majoritatea tarilor islamice, burqa sau niqabl nu sunt obligatorii. Le poarta cine vrea; unee aleg burqa, altele, hijab altele nimic. Pot pune linkuri cu discutii in showuri de televiziune cu femei musulmane. Uite, in Egipt nu este obligatorie costumatia asta, chiar s-a incercat interzicerea ei, si totusi, tendinta de a o purta e in crestere. Si nu poti spune ca Egiptul e o tara extremista. Pe de alta parte, in tarile extremiste gen Afganistan, pe care ai mentionat-o si tu, burqa e cea mai mica dintre problemele femeilor de acolo. Crezi ca daca de azi, in mod miraculos s-ar interzice Burqa, femeile alea ar fi mai fericite? Lipsa educatiei, casatoriile fortate, pedofilia acceptata, uciderea femeilor, violul nepedespsit, lipsa unei justitii...astea sunt intr-adevar probleme pe care si eu le-as vrea rezolvate. Cum se imbraca...treaba lor Fii TU disponibil cand vrea copilul, nu-l fa pe el disponibil cand vrei tu! |
Exact, in Afganistan exista toate problemele alea! Foarte adevarat!! Si toate astea sunt dictate de religia lor extremista pt ca religia le spune ca femeile nu valoreaza nimic.Nu exista nici un pic de umanitate in religiile extremiste, doar asupritori si asupriti iar cei din urma din pacate asculta de toate ordinele fara sa cracneasca...nu pot sa cred ca toate astea sunt aparate de femei :(((
Adriana si Aidan - 3 ani
A ticket to hell has never been funnier
"Friendship is like peeing in your pants, everyone can see it but only you can feel its true warmth."
blackpanterro spune:
Extremismul nu se intampla numai in Afganistan ci e in floare si in Europa.Eu salut initiativa lui nea Sarkozy daca va duce intr-un final la stoparea nedreptatilor si crimelor si la castigarea liberatilor fundamentale ale femeilor musulmane.
http://www.dw-world.de/dw/article/0,,1244406,00.html
http://www.boston.com/news/world/europe/articles/2006/01/16/for_muslim_women_a_deadly_defiance/
http://www.msnbc.msn.com/id/19176808/
http://www.independent.co.uk/news/world/europe/was-ahmet-yildiz-the-victim-of-turkeys-first-gay-honour-killing-871822.html
Adriana si Aidan - 3 ani
"Friendship is like peeing in your pants, everyone can see it but only you can feel its true warmth."
Guestus spune:
pantero....au fost 50 de crime in 6 ani si cica este in floare....si sint milioane de turci in germania.
in plus ai mai si stat sa cauti articole despre crimele din De scrise de ziare f. credibile din US
aveti nene un talent in a exagera...cica asta nu se cheama indoctrinare
Alexia27 spune:
Blackpanterro, crimele pentru onoare intra in categoria celor despre care am afirmat ca da, ar trebui stopate. Am scris chiar in postul citat de tine. Dar ce legatura are religia islamica cu asta? E ca si cum ai spune ca in tarile crestine exista prostitutie, hai sa invinovatim crestinismul pentru asta! Cred ca intelegi ideea.
De acord ca majoritatea religiilor trateaza femeia oarecum inferior, fiecare in alt fel; nu e exclusivitatea islamului.
Iar nenorocirile alea nu cred ca tin de ce spune religia, ci de niste obiceiuri stabilite in niste societati patriarhale.
Daca religia islamica are un cod vestimentar pentru barbati si femei, si cea crestina are, si cea mozaica...cine suntem noi sa decretam care e buna si care nu? Care sa fie permisa si care nu?
Fii TU disponibil cand vrea copilul, nu-l fa pe el disponibil cand vrei tu!
blackpanterro spune:
Pai Alexia barbatii nu au cod vestimentar, ii vad in blugi,pantaloni scurti, tricouri, maieuri, la bustul gol cand e foarte cald.
Eu ma refer la extremismul islamic nu la religia islamica.Poti fi musulman si daca nu poti cearsaful pe cap!
Ma refer la faptul ca poti linistit sa adulezi o zeitate si daca nu ii desconsideri pe cei de langa tine.
Consider ca femeile sunt desconsiderate crunt cand sunt obligate sa poate anumite haine care sa fim seriosi sunt oribile(la burka ma refer), sunt obligate sa slujeasca sotul,sunt obligate sa se marite cu barbati alesi, sa faca copii cu duiumul, sa nu conduca, sa nu aiba acces la educatie, la un job etc.
Daca femeile ar avea toate aceste drepturi ar fi musulmane mai putin sau cum?
Adriana si Aidan - 3 ani
lisaelisa spune:
Extremismul este un semnal de alarma pt orice om crescut si educat in spiritul egalitatii intre oameni.
Iar aceasta burka este o forma de a minimaliza femeia la un simplu obiect manuit de barbat.