Baticul islamic si demnitatea umana

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns beshter spune:

Cred ca e destul de greu sa faci diferenta dintre 'a purta din /cu placere' si 'a purta ca trebuie'.

O gramada de 'occidentale' (si complet 'neindoctrinate', pe deasupra) poarta tocuri stiletto, convinse fiind ca o fac 'din placere', 'pentru propria persoana' si ca nu le obliga nimeni. Eu nu numai ca ma indoiesc dar gasesc destul de subtila si fluida granita dintre ce vrea individul si ce vrea comunitatea / grupul / tribul care il reprezinta pe individ.

Sutien purtati pen'ca trebuie sau din placere?

You cannot both dance and not pay the piper.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Guestus spune:

A purta de placere...a purta ca trebuie...yo cred ca voi iar va bagati unde nu va fierbe oala.
Nu inteleg...tu ca femeie romanca plina de drepturi stai la cratita 4 h zilnic fara sa comentezi...ca asa vrea seriful ...si apoi te apuca intrebarile existentiale despre de ce poarta alta lume batic. E treaba lor...nu inteleg care e problema ta pina la urma?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Citat:
citat din mesajul lui Mihaelka

Sutien purtati pen'ca trebuie sau din placere?

You cannot both dance and not pay the piper.

Eu sunt total de acord cu tine pina la punctul asta cu sutienul!
Desi se vrea metaforica,nu e tocmai reusita comparatzia!

Eu am expus experientza mea personala in dialog cu purtatoarele de burqa, care nu este deloc placuta sau comoda!Nu judec sau comentez nimic referitor la religie si doctrina ei,fiecare poarta ce vrea si cum vrea,personal ma deranjeaza daca barbatul spune ca TREBUIE purtat ,chiar daca religia nu e neaparat pentru!

Dana

Mergi la inceput

Trebuie purtata minunea aia pe cap...si ce-i cu asta? Si la job te pune citeodata sa mergi in costum la 45 C sau cu pantofi in picioare...asta nu-i discriminare?
Tu stai la cratita 4 h ca vrei si ca dai pe afara de placere sau ca iti spune seriful ca te paraseste?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns abbi spune:

Citat:
citat din mesajul lui khristin

Cum era cu obligatul in institutiile publice?

Cristina

eu imi mentzin pozitzia:merg la scoala dupa copii, la doctor, la gradi cu bebeii, vor sa depuna plangere la primarie, merg sa-si faca acte etc?????
atunci, fara burk! pot avea batice,bazmale, haine lungi, ce vor ele!

dar eu ca educator trebuie sa vad chipul celei careia ii dau micutzul acasa, eu ca judecator, magistrat, doctor sau orice altceva, trebuie sa vad chipul acelei persoane!

doar burk asa interzice-o in public.
punct!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

Citat:
citat din mesajul lui abbi

Citat:
citat din mesajul lui khristin

Cum era cu obligatul in institutiile publice?

Cristina

eu imi mentzin pozitzia:merg la scoala dupa copii, la doctor, la gradi cu bebeii, vor sa depuna plangere la primarie, merg sa-si faca acte etc?????
atunci, fara burk! pot avea batice,bazmale, haine lungi, ce vor ele!

dar eu ca educator trebuie sa vad chipul celei careia ii dau micutzul acasa, eu ca judecator, magistrat, doctor sau orice altceva, trebuie sa vad chipul acelei persoane!

doar burk asa interzice-o in public.
punct!

tu de drepturile OMULUI ai auzit?

spunea dov pe o alta pagina....

TELEDON PENTRU MIHAITA,IN RETEAUA ROMTELECOM
**********0 900 900 320-pt 10 euro**********
**********0 900 900 325-pt 5 euro**********

Unii oameni au petrecut o viata intreaga si au adunat averi facand lucruri firesti, nefiresc de bine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blackpanterro spune:

Asta cu "respectati religia lor si tot ce vine cu ea" ma face sa vomit! Adica religia le obliga sa poarte cearsafurile alea negre si noi(femei) aplaudam, religia spune ca femeile trebuie omorate cu pietre daca vb cu un barbat si noi(femei) aplaudam, religia spune ca barbatul este "liderul suprem" al familiei cu drepturi depline asupra femeii si noi(femei) aplaudam.
In Afganistan un barbat a aruncat acid in fata unei femei,distrugand-o complet, pt ca aceasta a refuzat sa se marite cu el. Familiile au fost de acord cu asta...Nu e un caz unuic, sunt sute, mii de cazuri din pacate.

Tot e bine ca exista organizatii care lupta sau incearca sa lupte pt femeile astea care sufera datorita religiei extremiste atat de aplaudata pe aici de unii useri...

PS. Urasc sa port sutien si nimeni nu ma poate obliga sa il port!

Adriana si Aidan - 3 ani
A ticket to hell has never been funnier

"Friendship is like peeing in your pants, everyone can see it but only you can feel its true warmth."

Mergi la inceput

Cind vin aia de la Politie cu masti pe fata si trag bite pe cocoasa la manifestanti nu se deranjeaza nimeni ca nu le vede fata..si aia cu mastile fac o gramada de magarii si ar trebui sa fie identificati 100%.
Acolo nu deranjeaza...este?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns abbi spune:

ai citit cu atentzie ce am scris?
ti se pare normal sa vina o doamna cu fatza acoperita si sa iti ia copilul de la gradi,spunand ca e vecina ta?
a avea drepturi inseamna a avea si obligatii!
sunt obligata sa iti respect cultura, credinta, atat vreme cat si tu faci la fel!(nu ma refer la tine ca persoana)si nu aduci atingere libertatilor si dr mele!

da de raspunderea educatorului(alte functii publice) fatza de copii, fatza de persoane, in general, ai auzit?

te intreb si eu asa?

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui blackpanterro

Asta cu "respectati religia lor si tot ce vine cu ea" ma face sa vomit! Adica religia le obliga sa poarte cearsafurile alea negre si noi(femei) aplaudam, religia spune ca femeile trebuie omorate cu pietre daca vb cu un barbat si noi(femei) aplaudam, religia spune ca barbatul este "liderul suprem" al familiei cu drepturi depline asupra femeii si noi(femei) aplaudam.
In Afganistan un barbat a aruncat acid in fata unei femei,distrugand-o complet, pt ca aceasta a refuzat sa se marite cu el. Familiile au fost de acord cu asta...Nu e un caz unuic, sunt sute, mii de cazuri din pacate.

Tot e bine ca exista organizatii care lupta sau incearca sa lupte pt femeile astea care sufera datorita religiei extremiste atat de aplaudata pe aici de unii useri...

pantero tu esti indoctrinata baban in tabara ta militara asa ca relax.
cred ca stiri din astea aveti dimineata prinz si seara...barbatul cu acid si femeia cu bomba.

aici e vorba de baticul din franta si altele...nu se discuta de femeia din afganistan.

Mergi la inceput