Mamici de Pufuleti de Ianuarie-Februarie 2010 (12)
Raspunsuri - Pagina 7
cris.dogarel spune:
Dragele mele, ma inscriu la cafea data de NikOle si va invit sa va impartasesc bucuria mea:
Ieri am fost la dr, l-am vazut pe bebe cel mare (2,44cm si zbatacios din maini si picioare.
Nu credeam ca la 9s si 3 zile se vede asa fain Dupa cum am zis, eram cam stresata inainte de a merge, dar acum sunt total relaxata,mi-a placut si dr, o doamna dragutza, cam de varsta mea, coerenta si calma. M-am lipit, ce mai (ca v-am zis de increderea mea super scazuta in ginecologi (in special cei faimoshi) dupa pierederea de sarcina din ianuarie (neidentificata si tratata drept anexita).
Analizele de pana acum sunt ok, dar mi-a mai dat un cearsaf de facut. Asta e. Paza buna...
si o zi faina, ca a mea
Cris, 9+ si Ana(04.04.2003)
mariucasara spune:
sagetutza
Nu intentionez sa o tratez deocamdata cu nimic. Nu ma deranjaza deloc. Am sunat la laborator sa vad daca sunt gata analizele si mi s-a spus ca am ceva de platit ca a iesit o infectie fungica si s-a facut si antifungigrama.
Alexia28 concediu placut!
ursuleata, cris.dogarel felicitati pentru inimioare!
Cris , eu merg la dr Cirstoiu Monica de la Municipal.
Mamica Sarei Maria (22.11.2006) si 8+
larisel spune:
Citat: |
citat din mesajul lui iuliapb salut la toate burticile si multa sanatate voua,eu sunt insarcinata in saptamina 11,fara greturi,ma simt exact ca pina la sarcina doar ca de soare ma temanalize foarte bune pina acum,dar de 2 zile am luat o raceala teribila,nasul infundat la infinit,nici salin,nimic nu-mi ajuta ma ajutati voi cu ceva??? |
Bine ai venit!Sarcina usoara si bb sanatos!
Si eu am fost racita rau (dureri de gat, nas infundat, tuse dar fara temperatura) dar mi-a trecut chiar destul de repede (1 saptamana) si am ramas doar cu tusea. Eu m-am tratat doar cu ceai (tei+musetel si o sg data de patlagina) cald cu multa lamaie si miere, bomboane de gat cu propolis si vitamina c (propolets) si miere pe paine sau cu lungurita. Am terminat intr-o saptamana 1 borcan jumate de miere, care in mod normal imi ajungea aproape un an . Daca ai si temperatura sau o forma mai grava de raceala, vorbeste cu medicul tau care iti poate sa tratament (de exemplu paracetamol). Eu nu am vrut sa iau nici un medicament.
13+
odiseea noastra
nepoteii mei
Nik0le spune:
cris, felicitari pentru inimioara! Am completat in listuta si dr.
larisel, asteptam pozee!
Daca sunt fete amatoare de treburi administrative gen modificat listuta sau schimbat capitolul si au si timpul necesar, va astept cu PM ca sa va dau parola userului comun. Ofer si asistenta tehnica, daca este cazul. Multumesc!
Nico de Isabela si 6+
Nik0le spune:
larisel, am citit pe net ca in cazul sarcinilor gemelare greturile sunt cele mai rele, din cauza nivelului foarte ridicat al hormonilor. Spune-mi si mie te rog cum ai rezistat/rezisti psihic, nu te-am simtit niciodata frustrata sau chinuita, parca ai reusit cumva sa te detasezi de ele. Pe mine ma termina greturile astea, imi vine sa-mi iau campii... Cred ca nu am atitudinea potrivita...
mary27, nu te-am gasit in listuta. Da-ne te rog data nasterii, ultima menstruatie si data probabila a nasterii, daca vrei sa apari pe prima pagina.
Nico de Isabela si 6+
cris.dogarel spune:
citat din mesajul lui Nik0le larisel, am citit pe net ca in cazul sarcinilor gemelare greturile sunt cele mai rele, din cauza nivelului foarte ridicat al hormonilor. Spune-mi si mie te rog cum ai rezistat/rezisti psihic, nu te-am simtit niciodata frustrata sau chinuita, parca ai reusit cumva sa te detasezi de ele. Pe mine ma termina greturile astea, imi vine sa-mi iau campii... Cred ca nu am atitudinea potrivita... Nico de Isabela si 6+ |
NikOle, ma bag in seama si eu, desi nu am greturi de gemeni, insa si la mine sunt muuult mai rele decat la prima sarcina si am zile cand chiar imi iau campii Am observat insa un tipar: mi-e mai rau cand imi scae glicemia (adica dupa 3 ore de cand am bagat ceva in gura), asa ca am grija sa mananc ceva la maxim 2 ore jumate, insa in cantitati mici . Am vazut, de asemenea, ca daca mananc mult la o masa (chiar daca e doar de fructe), dau afara sau imi vine stomacul in gat, asa ca ma opresc la orice mananc la maxim un bol mic (ca de supa), respectiv 250-300 grame (probabil).
Inca ceva: daca ma tin ocupata (cu orice, la serviciu sau acasa), citesc, vorbesc, fac treburile acasa (cu pauze, ca gafai), e mai bine.
Ce e rau si nu pot evita: drumurile cu masina, la volan sau nu: vomit invariabil dupa ce ma oprresc, desi inainte nu aveam rau de masina
Sper ca nu ti-am zis tot ce stiai/faceai deja
Cris, 9+ si Ana(04.04.2003)
larisel spune:
nikole Gretzurile se datoreaza hormonilor de crestere pana preia placenta aceasta functie si e normal daca sunt 2 bb -i sa se descarce mai multi hormoni din astia in organism.
"Norocul" meu, daca pot sa-i spun asa, este ca am putut sa mananc cate ceva, ba chiar mi se accentua greatza daca nu mancam, apoi dadeam la ratze, iar mancam si tot asa. Am avut si cateva crize de varsaturi cu sange sau cu fiere, atunci cand in stomac nu mai aveam nimic, dar asta s-a intamplat de vreo 4-5 ori in 3 luni. Acum chiar ma simt mai bine, foarte rar mai imi e greatza in timpul zilei, seara oricum tot nu scap, dar chiar si asa e mai bine. In concluzie cred ca pe mine m-a ajutat mult ca mancam, de fapt ciuguleam cam la 2 ore cate putin.
Poate ajuta si faptul sa gandesti pozitiv, sa elimini stresul, sa iti faci mai putine griji. Stiu ca nu se poate, dar ma documentez mult pe net si ma linistesc cand stiu mai multe despre o situatie sau alta...Plus ca mi-am dorit foarte mult aceasta sarcina si abia astept sa treaca cele 9 luni care in cazul meu e foarte posibil sa fie mai putine.
Poze sper sa imi dea doc...dar am programare abia diseara la 18.15 si cred ca abia maine va spun ce si cum a fost. Seara nu prea mai intru pe dc...
13+
odiseea noastra
nepoteii mei
larisel spune:
cris.dogarel Si mie mi-e rau de la drumul cu masina, desi conduc eu. De aia in fiecare seara mi-e rau ...dupa un drum cu masina de la servici acasa cu o masina incinsa. De cand cu raceala, nu mai folosesc ac-ul si deschid geamul pana la jumatate si parca e mai bine.
13+
odiseea noastra
nepoteii mei
mary27 spune:
Buna fetelor!
Nik0le, inca nu ma curajul sa ma trec pe listuta voastra, pentru ca eu nu l-am vazut pe bb inca. Mai astept 1-2 saptamani, si daca da Dumnezeu sa il vad si sa fie bine,atunci ma inscriu si eu printre voi cu mult drag.
citat din mesajul lui Nik0le larisel, am citit pe net ca in cazul sarcinilor gemelare greturile sunt cele mai rele, din cauza nivelului foarte ridicat al hormonilor. Spune-mi si mie te rog cum ai rezistat/rezisti psihic, nu te-am simtit niciodata frustrata sau chinuita, parca ai reusit cumva sa te detasezi de ele. Pe mine ma termina greturile astea, imi vine sa-mi iau campii... Cred ca nu am atitudinea potrivita... mary27, nu te-am gasit in listuta. Da-ne te rog data nasterii, ultima menstruatie si data probabila a nasterii, daca vrei sa apari pe prima pagina. Nico de Isabela si 6+ |
Nik0le spune:
larisel, cris, multumesc mult! larisel, ma bucur mult ca ti-e mai bine! Ma refeream in special la impactul psihic, mi se pare foarte chinuitoare permanenta greturilor, chiar daca atunci cand mai ciugulesc cate ceva ma simt o idee mai bine pe moment. Parca as ispasi vreo crima din vreo viata anterioara, mi se pare foarte frustrant ca n-ai ce sa faci decat sa astepti sa treaca saptamanile, numarand fiecare zi. I-am spus deja sotului ca eu alt copil nu mai fac, desi el saracu' ar mai fi vrut unul. Singura sansa ca sa aiba 3 copii este sa fie 2 inimioare in sac, ramane sa vedem la eco.
Nico de Isabela si 6+