Licurici de ianuarie-februarie 2009 (31)
Raspunsuri - Pagina 4
cami_antonia spune:
bebelusi superba rochita
irinac da-mi pls atunci un nume de neurochirurg bun de acolo sau de la alt spital plsssssssss
Camelia
alinuk spune:
Cami sarbatoarea de azi (deja!) sa va aduca vesti bune si liniste in suflete.
Ne rugam pt voi.
Cadia auleoooooooooooo mor si io de ciuda cand mi se intampla mizerii d'astea... ce zona era? unde era parcata masina..sa stiu sa o ocoleeeeeesccccccc
nu fi supi acum... ca vine de undeva si scaunelul pt Razvi, o sa vezi
Citat: |
IRINA, deja ti-au spus fetele de bine si ce au spus asa e. Eu pot sa-ti spun ca "I've been there"...stiu ce simti...hai sa-ti spun ce va fi mai incolo. Pai peste o perioada de timp o sa scape de acest marait si o sa inceapa sa doarma cum vrei tu insa o sa inceapa sa vrea mereu sa se ridice si sa stai dupa el, apoi o sa invete ca daca scoate limba afara si scoate un sunet mai ciudat mancarea iese intr-un mod haios si astfel va improsca tot in jurul lui (si asta il va tine ceva), apoi va invata ca daca scapa ceva pe jos face un sunet dragut si casa ta va deveni un camp de trageri cu ghiulele, apoi va vrea sa stea mereu in picioare si sa faca pasi si tu cocosata dupa el in toata casa...mereu si mereu...(cum zicea bebelusi)...si ca sa ajung la concluzie: te rogi sa scapi de ceva si timpul trece si el nu mai face acel ceva dar incepe sa faca altceva...care iar nu e OK si apoi te rogi sa treaca si perioada aia si va trece si ea insa va veni alta....si apoi face 2 ani, 3 ani...si te uiti la el si zici" Asta e bebelusul meu?...Cand ai crescut puiule asa repede...mi-e dor de tine bebelus" Intretimp viata ta is va relua cursul normal (normal cu un copil ca normalul de dinainte nu va mai fi niciodata). Hai ca nu e asa de rau ...e bebelusul tau iubit pe care l-ai dorit din toata inima. O sa fie bine . Mie mi-e dor de Ana bebelus! Acum cand o iau in brate e asa de mare...si ma apuca nostalgia...noroc ca o am pe Sabinutza bebelus |
confirm si subscriu si eu la cele de mai sus
Si reiterez mesajul: Cucuietelor bucurati-va de fiecare minut, secunda alaturi de bebelusul vostru... o sa va fie dooooooooooor, un doooor nebun...de micul omuletz pentru care lumea lui acum suntem doar noi: vocea, privirea, imbratisarea
Recunosc in adancul sufletului meu ca asta a fost motivul (se poate spune ..usor egoist) pt care am si vrut al doilea copilash, inca un bebe..si pentru care poate as mai vrea unul.... si tot asa (ma rog tb sa ma opresc desigur...)
eu pup la bulanele de Andu de fiecare data cand ii schimb scutecelul cu gandul ca nu o sa mai fie mult timp asa parizele si dragutzele
as opri timpul in loc si as vrea sa traiesc pana departe... asa: cu Teo la doi ani jumate si cu Andu bebelush...
nu m-as plictisi, nu m-as plange
PS: eu seara citesc forum ...asa ca sunt usor defazata cu mesajele... ma scuzati ca am reluat o tema din cap anterior....dar mi se pare ft important si de luat in seama mesajul: scumpe mamici de licurici..si mamici de pretutindeni ... luati in seama si acordati-i importanta cuvenita partii pozitive a acestei perioade din viata voastra, din viata bebelusului vostru... e minunat, o sa va fie dor de ea...
PS: si eu l-am inscris pe Teo la gradi, ma apuca jaleaaaaa cand mi-l imaginez inrolat intr-un sistem...apoi in altul... si in altul...si tot asa
Mi-e dor de Teo bebelush! e mare acum..norok ca-l am pe Andu bebelsuh!
Alinuk
mamik de Andu mik si Teo voinik
nasterea - ca un cadou
www.youtube.com/watch?v=k0TSNlh-ZpE" target="_blank">botez bb Andu
www.flickr.com/photos/13087113@N06/" target="_blank"> franturi de viata
....................................................
Nimic nu-i intamplator!
...................................................
IRINA.C spune:
de exemplu http://ro.wikipedia.org/wiki/Leon_D%C4%83n%C4%83il%C4%83
--pe el ni l-a laudat prof Popa neurologul de la Instit de Boli Cerebrovasculare.El face si gamma knife in rom o tehnica mai noua /noua la noi si ni s-a spus ca e singurul care opereaza sub microscop
POZE BOTEZ ANDREI
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=8069a40b05eaf331b3527d&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url/" target="_blank">VIDEO ANDREI
POZE ANDREI
mami cea mai fericita
Porumbita spune:
Am fost si noi la controlul de 5 luni (fara 3 zile);
ne-a zis sa incepem diversificarea la 6 luni (+_ o saptamana); asta e schema care ne-a dat-o:
6 luni
Se incepe cu supa sau piure de morcov introdus la masa de pranz astfel:
-20-30 ml /zi plus diferenta pana la o masa completa va fi cu lapte san; se creste cantitatea pana la 100-150 ml piure morcov/zi.
piure/supa morcov:
500g morcovi taiati rondele + 1 l apa; se fierbe la foc mic timp de 2 ore; se mixseaza (paseaza) ajutandu-se de zeama in care au fiert; se pune din nou la fier cu zeama in care au fiert si se mai da un clocot.
La cateva zile (3-5) de la supa/piure se pune albitura (patrunjel si pastarnac) apoi dovlecelul; supa de zarzavat se poate face astfel: 2-3 morcovi, 1 dovlecel, 2 bucati albitura, 1 litru apa- fierbere 2 ore la foc mic si apoi mixate/pasate si date inca o data in clocot;
La 3 zile de la introducerea supei/piureului se adauga 2 lingurite ulei vegetal (masline de preferat); se adauga la sf. cand e aproape gata (se mai dau cateva clocote) - combate tendinta de constipare;
La 6 luni si o saptamana se introduce carnea (piep de gaina de tara sau vita), fiarta separat timp de 2-3 ore apoi se toaca fn sau se mixeaza; (se va incepe cu o lingurita de carne – 5 grame) care se adauga in supa/piure; cantitatea de carne creste treptat pana la 30-50 grame/ zi adica 6-10 lingurite);
La 6 luni si 2 saptamani se introduce masa de fructe la ora 10:00 astfel:
- banana (bb sa nu aiba dermatita atopica) + mar copt la cuptor sau crud (parmen auriu); marul combate constiparea + 2 lingurite cereale fara gluten (cereale cu orez de la Milupa sau Humana cu mar); pana la 10 luni nu se da Kiwi;
ziua I - 1 lingurita fructe + lapte/san
ziua II - 2 lingurita fructe + lapte/san
ziua III - 4 lingurita fructe + lapte/san
crescand trepatat pana se inlocuieste treptat o masa de lapte de la ora 10 cu masa de fructe (aprox. 150 grame)
La 6 luni si 3 saptamani se introduce branza de vaci facuta in casa (cate o lingurita pe zi in piureul de fructe pana se ajunge la 10 lingurite in decurs de 10 zile);
Branza de vaci se face astfel:
1 litru de lapte dorna 1,5%
8 pastile calciu lactic;
se fierbe laptele pana da in clocot si se adauga pastilele pisate; dupa fierbere branza se scurge de zer prin tifon; ies cam 100g care pot fi pastrate in recipient inchis, in frigider, timp de 2-3 zile;
La 6 luni si 4 saptamani se introduce galbensul de ou (nu albus)
ou proaspat, fiert tare timp de 10 min; se incepe cu ¼ galbenus amestecat cu piureul de legume; dupa 3 zile se creste la ½ , dupa alte 3 zile la ¾ apoi un galbenus intreg;
Galbenusul se da alternativ cu carnea in piureul de legume, aduca de 2 ori pe sapt cand nu se da carne.
Dupa 7 luni in supa/piure se introduce pe langa morcov, pastarnac, patrunjel, dovlecel, telina, cartof, conopida, brocoli, ardei gras, fasole verde, spanac, rosie, ceapa; Ceapa si ardeiul nu se mixeaza la un loc cu celelalte;
REGULI:
nu se foloseste sare si zahar pana la un un
se introduce cate un aliment odata; dc nu il vrea se reia dupa cateva zile; dc tot nu vrea se reia iar dupa cateva zile (macar 4 incercari)
fara gluten pana la 8 luni – 1 an
Exemplu de meniu la 7 luni (5 mese x 180-200 ml);
Dimineata: 1 masa lapte/san + 1 lingurita cereale fara gluten
Ora 10-11: fructe + 2 lingurite cereale fara gluten + 10 lingurite branza
Ora 14-15: supa/piure de legume; + ulei + carne fiarta sau galbenus
Dupa amiaza: lapte/san
Seara: lapte/san + 1 lingurita cereale fara gluten
cum vi se pare? mie imi place ca nu incepe cu fructele (ca vad si la fetele de noiembrie decembrie ca dc incepi cu fructe e mai greu apoi cu legumele); si ma bucur ca zice piure sau supa (mie supa mi se pare o tampenie);
insa nu prea pricep ce vitamine etc mai ramn in legumele alea care fierb 2 ore; asa ca ma gandeam ca ori sa le fac la aburi ori sa ii dau borcanel;
Porumbita spune:
si tr sa ia vigantol 2 picaturi (profilaxia rahitismului), ferum hasman 2 picaturi de 2 ori pe zi (profilaxia anemiei), vitamina c sol naturala 2 ori pe zi inainte de administrarea fierului; homeovox 1 tableta de 3 ori pe zi pisata si dizolvata in lapte/apa/ceai 4 zile (pt usoara faringita- ce sa ii fac dc tipa mult)
voi le dati fier si vitamina c?
miereamara spune:
Porumbita schema pare ok, dar:
1. mi se pare ca prea introduce repede in decurs de cateva saptamani:carnea, oul, branza, etc
2. nici eu nu cred ca mai ramane ceva vitamina dupa ce fierbi 2 ore la legumele alea, iar cu supa chioara am mai zis, dupa doua ore nu cred decat ca e o apa chioara imbogatita cu ceva nitrati sau pesticide, in cazul in care legumele nu sunt organice
Cred ca cel mai bine este sa le faci la aburi/steamer, ies foarte bune, eu i-am mai facut lui Aidan si ies moi, unde mai pui ca isi pastreaza vitaminele sau varianta borcanase organice,care ela fel de buna din punctul meu de vedere (bineinteles o firma buna, de incredere si neaparat sa fie organice).
Schema, ma repet, mi se pare f bine elaborata, doar ca eu as intinde-o pe parcursul a 2 luni. Gandeste-te ca bebe pana la sase luni a mancat numai lapte si apoi brusc in 4-5 saptamani ii introduci legume, carne, ou, fructe, branza...
www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank"> Baby Gator
www.eklipsse.net/gallery/" target="_blank">FineArt gallery
lisa79 spune:
cristi multumesc
cami...ne gandim la voi!
urez tutror cu numele de Ion,Ioan sau Ioana ,LA MULTI ANI!!!
29 ianuarie 2009 a venit pe lume ciufulita Ana Teodora!
jasmi spune:
neatza!
tuturor celor cu numele Ioan/Ioana si sarbatoritilor de azi
cami multa sanatate cumnatei tale! sa dea D-zeu sascape cu bine de episodul asta si sa aiba mai multa grija de ea de acu incolo
Patricia, superba rochia, si iti sta si bine cu ea!
si eu voi fi nasa in toamna si va trebui sa-mi gasesc si eu ceva sa arat k lumea . daca nu-s prea deplasata, cam cat ai dat pe ea?
crisspy, ce naspa cu masina. o gramadade bani aruncati pe fereastra
fil_lily, bafta cu actele
Jasmi - de Iulia scumpa (10 februarie 2009)
Aalina spune:
Jasmi sar'mana de cafea.
sarbatoritilor de astazi
Cami multa sanatate cumnatei tale!!!
Imi e somn si ma doare capul.
roxanaz spune:
neata!
Porumbita, eu zic asa:
- nu are rost sa fierbi 2 ore la morcovii aia, in 30 de minute is fierti bine de tot.
- e cam rapida introducerea carnii la o saptamana, mai bine faci cel putin 3 saptamani de legume diferite, intai morcov, apoi altele pe rand.
- la 7 luni carnita putin, apoi fructe, sau chiar fructele inainte.
- NU face branza cu calciu lactic ci cu zeama de lamaie.
in rest zic ca e ok....
Camelia sanatate multa cumnatei tale, sper sa fie totul absolut ok.
Patricia, ff frumoasa rochia, sa o porti sanatoasa.
jasmi, multumim de cafea
o zi excelenta tuturor!