Vacanta la Danes
Raspunsuri - Pagina 4
danutz spune:
Noi nu am cerut pat suplimentar si nici vorba sa ne impuna ei ceva.
Am luat patutul pliant cu noi, l-am montat in camera si inca mai era destul loc de manevre/joaca. Noi am stat la Centrul Ecvestru la etaj, iar camera a fost ok din toate pct. de vedere. Rares nici macar nu a dormit in patut, decat de 2-3 ori ,restul timpului a dormit cu noi in pat, iar patul era destul de mare sa incapem toti in el.
Se facea curatenie in camera zilnic, se schimbau prosoapele daca voiai zilnic (intrebau daca vrem sa le schimbe), singura chestie cu care am avut o problema era ca nu puneau pungi in cosul de gunoi (pe motiv ca sunt ecologici) iar noi aveam o problema cu scutecele lui Rares 'mirositoare'. Dar le-am zis si mi-au dat niste saci de plastic pentru scutece pe care-i duceam noi afara, la gunoi.
Balconul camerei era si el spatios, cu 2 scaune si o masuta, se putea sta acolo sa citesti, chiar sa mananci ceva. Afara era un frigider din ala mare, gen vitrina frigorifica,la comun, noi am avut acolo apa, fructe, iaurturi si lapte, a fost totul ok, niciodata nu 'ne-a disparut' nimic. Camera ne-a costat 170 ron/noapte, noi consideram ca a fost echitabil.
Cand am terminat laptele, intotdeauna am mers sa luam lapte din restaurant, ne-au dat, indiferent de ora.
La micul dejun am ajuns si la 8 fara un sfert si la 10 fara cateva minute. Nu am avut nici o problema, tot timpul am avut mancare destula, iar ospatarii au fost draguti daca i-am rugat sa aduca ceva. Niciodata nu s-a pus problema ca eram 3 la masa, sa platim ceva in plus la MD. In plus, pentru masa de seara, pentru Rares, i-am rugat tot timpul sa-mi faca ba gris cu miere de albine sau cu dulceata (nu aveau in meniu) si s-au executat rapid si fara nici o problema.
Iar patroana a fost super de treaba, Rares a bantuit pe acolo ca la el acasa, la ea in birou, i-a luat foi si pliante si pixuri din birou, iar ea chiar a fost ok, a inteles ca copilul nu e genul sa stea locului, a vorbit cu el, s-a jucat cu el, cat noi stateam la masa, ea se juca cu el, chiar ne era de un real folos fiindca asa am putut sa mancam linistiti.
La restaurant si noi am prins intr-o seara o petrecere a unor pensionari ceva, restaurantul era plin de ei, iar ospatarii ne-am zis ca putem lua masa fie pe terasa de langa piscina fie pe terasa din fata si nu a fost nici o problema cu asta.
Sedintele de calarie pentru sotul meu au costat 25ron/25 min.
De fapt sedinta dureaza mai mult fiindca te prezinti la grajd si esti asistat sa pui harnasamentul pe cal daca vrei, daca nu o fac ei, apoi mergi cu calul in buiestru sau calare pana la manej sau pana la padoc, iar cele 25 min se contorizeaza de cand esti efectiv in manej sau pe traseu. Dupa care trebuie sa te intorci la grajd in acelasi mod. Pentru copii sedintele sunt mai scurte, daca vrei 10 min sau 20 min. Nu va inchipuiti ca 25 min nu sunt de ajuns, fiindca e foarte solicitant sa calaresti, daca esti incepator. Sotul meu nu e incepator, si la inceput tot a facut febra musculara.
La grajd poti sa mergi cand vrei, nu ai voie sa hranesti caii si nici bineinteles sa le deschizi usile dar poti sa-i privesti, sa-i mangaii (noi am fost vrajiti de Rocky, un armasar superb negru, care e super alintat, bland si inebunit dupa mangaieri). Plus ca instructorii sunt foarte rabdatori cu copiii, le explica toate cele, ca la o lectie adevarata.
Ca sa inchei, intentia mea nu este sa fac reclama acestui loc, noi l-am gasit pe internet si am zis sa incercam sa vedem cum este, intentionam sa mai mergem si in viitor acolo, pur si simplu ne-am simtit tare bine acolo si ne-a placut.
Nu este la munte acolo, este cald, cu cateva grade mai putin ca in Bucuresti, dar este aer curat, iar peisajul este superb. Plus ca ai ce vedea in imprejurimi. Cred ca depinde si de asteptarile fiecaruia, Domeniul Danes nu este nici pe departe complex hotelier cu multiple facilitati, acolo mergi sa stai la aer curat, sa mananci bine, sa te odihnesti, sa calaresti sau, daca vrei, sa stai la plaja la piscina.
Pe mine m-a surprins placut faptul ca erau multi turisti straini, am vorbit cu niste englezoaice care au avut camera langa noi si erau foarte incantate ca pot sa calareasca zilnic la un pret considerat de ele extrem de mic.
Cam asta...
adialex spune:
va multumesc f mult pentru parerile voastre!
am reusit in final sa obtinem 5 nopti la pensiune, ceea ce e mult mai avantajos pe noi, ca nu mai trebuie sa ne mutam la han, sa facem bagaje, etc...
nu mai avem rabdare, abia asteptam sa plecam; mai am o singura intrebare: camerele de la pensiune au balcon? de pe site nu iti dai seama...
multumesc
simonaflo spune:
Si noi ne-am hotarat sa mergem la Danes.O sa gasim cazare pe o noapte la han? Daca nu ne-am hotarat sa vizitam domeniul sa vedem ce balti de pesti(e amator sotul) au ,daca se poate sa calareasca Oana 10 min un ponei ,eventual sa luam masa si sa bem o cafea.Oare ne putem plimba nestingheriti pe acolo chiar daca nu suntem cazati in recunoastere ca sa zic asa le intreb pe fetele care au mai fost?
Simona
Bebe Beca spune:
Adialex, la pensiune nu au balcon camerele. Pe etaj este un balcon comun, ca sa zic asa.
Simonaflo, daca nu sunteti cazati acolo va puteti plimba oricum Puteti servi masa, puteti calari (in limita timpului instuctorilor), insa nu puteti intra la piscina, ea fiind pentru cei cazati.
Domeniul Dracul este in special pentru cei care vor sa calareasca si sa petreaca timp cu caii, in jurul lor. Altfel te plictisesti. Noi nu ne dam seama cand trece timpul, nu avem "timp".
Ei ofera si o alternativa pentru Sighisoara, cazare in http://www.casadragonului-sighisoara.ro/, acelasi properietar, buna a;ternativa pentru momentele in care nu se gasesc camere in Danes.
Ioana, Rebeca (16.05.2004) si Sara (17.04.2009)
Creste fata mica... Creste si minunea Rebeca
http://community.webshots.com/user/bebeca2004
http://community.webshots.com/user/Berecutza
http://community.webshots.com/user/bebebeca
adialex spune:
BebeBeca, am vazut pozele voastre de la Danes; sunt foarte frumoase, iar Rebeca e absolut superba calare pe ponei; sunteti o familie tare frumoasa!
am vrut sa mai intreb de apa din piscina, e ok, e curata?
Bebe Beca spune:
Adialex, multumesc frumos. Apa era curata si destul de calda cand am fost noi, ai mei s-au balacit cu multa placere in piscina.
Ioana, Rebeca (16.05.2004) si Sara (17.04.2009)
Creste fata mica... Creste si minunea Rebeca
http://community.webshots.com/user/bebeca2004
http://community.webshots.com/user/Berecutza
http://community.webshots.com/user/bebebeca
Laura T spune:
Ne-am intors si noi de la Danes, unde ne-am petrecut week-end-ul. Mi-a placut in general, dar nu e un loc unde eu personal as putea sta mai mult de 2-3 zile. Camerele din pensiune sunt normale, dar micute, mobilierul de lemn, baia micuta cu cabina de dus, curatenie. Multa iarba, vegetatie aranjata cu gust, loc sa zburde copiii la greu, animalute dragute si cai/ponei. Piscina ok, curata, destul de calda (fii-mea nu se mai satura de stat in piscina), sezlonguri cam putine insa, desi nu era prea aglomerat. Nu exista piscina pentru copii foarte mici, adancimea fiind intre 1.20-2.60m. Restaurantul ok, servire buna, preturi cam ca peste tot la noi la munte, vineri seara meniu f bogat (aveau inclusiv platou de strut ), iar sambata si duminica s-a injumatatit ca sortimentatie (nu inteleg de ce au ramas mai putin aprovizionati tocmai in we, sau poate intrase de servici bucatarul nou despre care vorbea Bebe Beca). Ciorba de burta f buna, papanasii excelenti ... Am fost si o fuga la han, si acolo e loc de zburdat maaareee, meniul la restaurant la fel ca dincolo. Dar mai putine optiuni de a-ti petrece timpul...
In concluzie ne-a placut, a meritat drumul...