Mamici de zmeurici de iulie-august (61)
Raspunsuri - Pagina 7
ylla2009 spune:
BUNA DIMI..Cam prea dimi ..dar daca a plecat mister la serviciu m-am trezt si eu .
Sa vedem ce amintiri mi-au mai ramas..![]()
ANEMONA eu voi face cezariana si sincer bagajelul meu include de toate. si pt mine si pt bebe,acum aproape 6 ani imbracau bebelusii cu hainute de acasa..prima zi o sa ramana galusca cred.O sa il dau pe hainitzele mele cand mi-l da in salon.
ELENADA super esti, cumintei si in formula 3in 1 pana la termen.bravo!!Super cute gravidutza!!
MONILAND bine ca a fost doar o sperietura,incearca sa te menajezi mai mult
LUCIALU,ma bucur ca tu si pupa sunteti bine,odihna mult sidin cand in cand cate un semn ca sunteti bine.
PATRICIA ma bucur ca v-a priit sejurul la munte .Ai o burtica foarte bine..ascunsa..si esti foarte dragutza..printezica super funny!!
MQQM felicitari pentru *cupilul* talentat la toate si pentru mamica si gravidutza care esti.
ALINUTZA
respect!! ai o memorie de elefant![]()
ADINA bun venit la zmeurici,sa ai un bebe papacios si sanatos.
Hmmm..am asa o stare de nervozitate..mai e asa putin..cred ca azi merg sa achizitionez caruciorul.Si cu asta cam totul e gata.Eu sincer ..ca spunea NOCE de depresia post natala din cauza unor cheltuieli aiurea..De data aceasta am lasat la o parte superstitiile(data trecuta nasa nu m-a lasat sa cumpar nimik) si am hotarat sa iau totul dinainte, sa le aleg cu manutza mea sa le pregatesc si asa mai departe.
GIOVA cu ce bunatati ne mai zapacesti astazi??In sfarsit,ieri mi-a luat al meu sot visine..cam prea coapte dar YUMMYYYY..am mancat cu o pofta de mama mama.Eu am in plan niste sarmalute in foi de vita si cu varza proaspata si ardei unpluti,dovlecei si rosii umplute..asa un mix intr-o oala mai mare la cuptor
,ca acum daca a venit si sora mea sigur se mananca.Nu ca nu ar face al meu sot ravagii prin orice s-a chema sarmale.
Cam gata,cred ca merg sa fac o cafea!!
O zi super sa aveti
si scuze daca am uitat pe cineva
Ylla
36+Luca Andrei si mami de
Carmen,8.10.2003
pozicile mele si ale ingerasilor
Lucrusoarele lui Luca
Burtik 34+

AMR 9 zile!!!! 

Motana spune:
Alinutza, merci de rezumate
sper sa nu leuit la fatza locului. Sa stii ca azi noapte am visat ca nasteam in pozitia lotus, ha, ce ciudat! Da, stii cam multe pt o mamica care opteaza pt cezariana
. Faza cu somnul e tare, daca are de gand sa vina bb dimineata tare, m-am scos, daca e de noapte nu prea, ca somnul e pe dos la mine. Sper sa ma lase sa ma misc si mai ales sa nu trebuiasca sa nasc pe spate
am citit peste tot ca e c m nasol.
Ylla, ce harnicuta esti si tu!
V-ati pus de acord, si tu si Mqqm sa faceti sarmale, eh? sa stii ca si al meu sot ar face ravagii prin tot ce se cheama sarmale, dar nu prea are de unde. Nu mi.ar fi chiar asa de greu, dar in iarna cand am facut m-am stresat cel mai tare cu varza
ca vita de vie nu am gasit (decat f tarziu si proaspata) si cu varza moama, ce se rupea, am luat alta apoi, am oparit-o cu apa si otet, un intreg show. Ca la invartit m-a ajutat si el, nu a fost chiaaar asa de nasol.
Si cu visinele astea
chiar imi faceti in ciuda. Visine chiar ca nu am vazut aici, cirese doar importate si f scumpe, fructe de astea de vara timpurie nu sunt, probabil pt ca e prea cald. Niste berries da, capsune nezemoase si modificate genetic ca is cat casa de mari, imporate din USA si cam asta. Eh ca sunt altele, daaaa o gramada, pe unele nici nu stiu cum le mai cheama sau ce gust au
desi am probat tot, dar le uit. De oftica am mancat ieri juma' de ananas si daca mi se pune pata sa fac ceva cu fructe mama mi-a zis sa fac un tort de mere, parca nu ar fi chiar rau, sa vad!
Spor la trebaluit!
36+
Daria Alessia
"The key to effective parenting lies not in what we do but in who we are to our children." - Gordon Neufeld
"Ignoranta nu te salveaza... dar te face sa te simti destept!"
CriPOD spune:
Ioi ce m-am enervat... am pierdut mesajul, asa ca acu' mai odata.![]()
Maine fierb sarmalele, cu criza asta bulgarii nu mai pun frunzele murate cum le puneau inainte, abia mi-au ajuns.
ylla, sa stii ca am citit intrbarea ta, dar eu nu stiu nimic despre. Am luat o pompita simpla mica, asa sa nu zic ca n-am si-om vedea noi cand e vremea.
moniland, chiar, cum ai terminat ziua?
Alinutza, imi vine sa aplaud cand termin de citit cate un rezumat de-al tau, e asa de la fix, vezi, de-aia n-am luat eu notite la curs.
Hai ca te las pe tine si cu masajul ca le zici bine. Sa stiti ca la mine s-a vazut diferenta cand m-am folosit de gravitatie in travaliu, sunt convinsa ca si la expulzie e f mare avantaj sa ai gravitatia de partea ta.
Si da, am si dormit intre contractii cu fie-mea!
Acu am auzit de unele care dorm bustean intre doua ture de impins, si cica e fff normal sa te pocneasca somnul adanc. Eu nu pot sa zic, ca ma cam grabeau alea acolo in Ro, asa ca cine stie. Uite sa contribui si eu cu un poster de idei de pozitii de travaliu www.mayoclinic.com/health/labor/PR00141" target="_blank">aici. si variatiuni.
Motana, ce-ai aflat? Il lasa pe sotul tau sa participe?
Si v-am promis acu o vreme o carte, nu-i lunga, dar e in engleza. La mine a intrat in categoria deja clasica "mi-au dat lacrimile".![]()
Un ostetrician francez, Leboyer, a revolutionat lumea moderna cu teoriile lui despre nastere si a schimbat radical modul in care se aduc pe lume bebeii. Unde inainte se presupunea ca bebeii sunt niste creaturi care nu vad, n-aud, nu au sentimente si nu simt durere, el a convins lumea medicala prin presiunea viitorilor parinti sa ii priveasca diferit. Pana si anestezia de la circumcizie e rezultatul "eye-openerului" lui. S-a scris f mult despre nastere, intotdeauna prin prisma mamei si a travaliului. Eu m-am gandit de multe ori ca poate si pt bebe e greu si trece si el prin multe in timpul nasterii, plus socul si stresul adaptarii la lumea extrauterina si cand am gasit cartea asta am realizat ca nu eram departe. De fapt eu cred ca-i mult mai greu pt ei decat pt noi. Acu nu toata lumea medicala aplica toata metoda Leboyer, dar majoritatea esentiala e implementata cam peste tot. Poate ca unele ati citit-o deja, mie mi s-a parut tare dragutza si pt ca am gasit-o pe un site public chiar inainte s-o comanda, va pun si voua linkul: www.eco-action.org/dt/bwv1.html" target="_blank">aici.
Eu mai nou ma simt cam nasol, asa la pachet, nu enumar detalii...
edit: cartea are 4 parti online, nu sunt 100% ca e completa, desi cred ca e, oricum e suficienta pt ideea de baza.
flosideea spune:
buna dimineata de la noi!sau cred ca doar de la mine ..."cineva" incA doarme.cand ma sui in autobuz sa ma duc la servici se trezeste si distreaza pe toata lumea din jurul meu.
motana,trimit niste visine?sunt super bune,dar daca vrei,pun si niste cirese pt ca sunt bestiale...am ajuns sa fiu dependenta de ele.
felicitari noilor zmeurici!sa traiasca,sa se faca mari mari si sa fie sanatoase.
acum fug.intarzi la servici....pupam
32+
alinutza78 spune:

mqqm...ma uitam pe linkul cu pozitii trimise de tine si mi-am amintit de cursul de pozitii. Secretara de la centru a omis sa ne anunte ca o sa ne desfasuram la saltea, asa ca marea majoritate a gravidutzelor erau in rochii..care mai lungi, care mai scurte
. Ok...si ne descrie fiecare pozitie...dupa care practice
...eh, si sa fi vazut vreo 8 balenute ori calare pe minge, ori cracanate pe scaun, pe saltea...sau in pozitia piticului...si ne mai punea si sa mimam screamatul...Taticii de fata se holbau cu groaza...cred ca vedeau nasterea cu ochii mintii...uitasera saracii sa mai intoarca fata ca erau unele dintre noi cu poalele in cap si se vedeau si burta si chilotii. Dar ei erau in transa..cred ca daca ii intrebau sotiile acasa puteau sa jure ca nu au vazut nici o bucata de chiloti. Cel putin cand se auzeau scremetele...era durere

Oricum din partea mea, toata stima si admiratia pentru taticii care vor sa participe si sa se implice in travaliu
...sa-mi spuneti care dintre ai vostri au reusit sa le trimit un buchet de flori. Al meu e pierdut pe vecie...nu a fost la cursul asta, dar si din povestite i-am provocat contractii...il durea la propriu burta![]()
mqqm imi pare rau ca nu te simti bine
Presupun ca e mai mult fizic (poate ne faci vreo surpriza...DPN-ul tau nu e foarte departe de cel al lu' Anielas
)...ca la o asa familie acasa nu ai voie sa cazi in niscaiva depresii
gata..plec si eu de acasa sa ma fac frumoasa..un epilat scurt si sa ma vopsesc.
Alinutza
s33 viitoare mamica de strumf baietel
Eric Alexandru
ClaraJ spune:
Buna dragi mamici,
Scurta intervenite si din partea noastra cu urmatoarele relatari:
- baby shower - un real succes; mult prea frumos pentru a fi descris in cuvinte;
- incarcat poze pe mailul comun de la sus-numitul eveniment;
- FELICITARI NOILOR MAMICUTE;
- sunt foarte emotionata ca mai avem asa putin din aceasta minunata aventura, insa o si mai admirabila calatorie ne asteapta;
- micutul Bryce e foarte activ in burta la mami si cred ca si el abia asteapta sa-i cunoasca pe mami si tati si pe nebunaticul de catelus;) ce sa mai zic de restul familionului care e in trepidatii.
Va pupacim,
Clara
Mami lui Bryce Mihai 32+
noce spune:
Motana, am renuntat o vreme si la omega 3 si la materna de teama sa nu se ingrase bb. Nu stiam la ce sa renunt ca sa nu depaseasca greutatea de nastere normala si m-am gandit ca poate ma ingras de la astea. Intre timp, si post fiind, le-am reluat. Vad eu, daca dr mea zice ca-i prea mare, schimb dr, ca nu o fi singurul bebelus care se naste maricel. Dar n-am aflat nimic rau de omega 3. Chiar cred ca in perioada asta avem nevoie de el, pt ca previne depresia. Pe mine ma mai apuca starea de nervozitate, de deznadajduire, vreau sa nasc, nu mi-e teama de dureri, mi-e teama de ce mi-ar putea face oamenii din jur.
Ely-cta, eu am ambele aspiratoare nazale, pe cel care se se ataseaza la aspiratorul casnic l-am primit, dar nu am de gand sa-l folosesc in primele luni si am mai luat unul mic, tip para, de cauciuc. Cred ca pe acesta il vom folosi.
Alinutza, cursurile acestea le faci cu moasa Vania Limban? V-a zis daca se poate si naste doar cu ea, nastere naturala, asa cum este expusa in cursuri? Sau va recomanda pe cineva anume pentru astfel de nasteri? Te intreb pentru ca din cate stiu eu aproape toti doctorii de la noi fac epiziotomie, indiferent de situatie si de respiratie si la fel toti injecteaza oxitocina, care influenteaza diferit evolutia travaliului, iar respiratia trece pe planul 2. Am facut si eu un scurt curs lamaze, am ajuns la concluzia ca e un vis frumos si m-am linistit pe moment, dar daca as auzi ca se poate naste la noi dupa metode lamaze, m-ar interesa.
Urmeaza cursul de masaj in travaliu? Asta a fost preferatul meu
. Ai grja sa vina si sotul, ca sa poate exersa
.
Sotul meu vrea sa vina sa participe la travaliu, sa-mi faca masaj si tot ce a invatat la curs si vrea sa fie prezent si la nastere, nu ca sa se uite, ci sa ma tina de mana. Dr mi-a spus ca ar fi posbil, dar nu promite, doar daca nasc noaptea. Acum vorbim cu bb sa iasa sub clar de luna si aiba si mami parte de un masaj de cateva ore
.
36+
Filip
Luna a 9a 
Minunea Sfantului Nectarie
http://bd.lilypie.com/Oy3Kp2.png
alinutza78 spune:
Noce felicitari pentru sotul tau
Da..moasa cu care facem cursuri este Vania Limban. Din cate am inteles poate participa la nasteri..probabil in calitate de doula si nu de moasa..si cred ca depinde si de maternitate. De exemplu la CMU si Medlife nu are nici o problema sa participe la nastere...iar la Municipal unde a lucrat pana de curand cred ca nu ar intampina nici un impediment. Pe mine cand m-a vazut speriata de bombe s-a oferit sa ma asiste la nastere..a zis..."de amorul artei"
. Numai ca s-ar putea in luna iulie sa plece in concediu...si nu stiu daca isi ofera serviciile pentru gravidutze care nu au participat la cursurile ei.
Alinutza
s33 viitoare mamica de strumf baietel
Eric Alexandru
jojo_miha spune:
Buna dimineata!
Felictari noilor mamicute,Daniela si Anielas sa va traiasca zmeuricile si sa ne puneti poce cu ei.
Eu la Teo am folosit batista bebelusului ,pe care pe la 10 luni a trantit-o pe gresie si s-a spart,n-am mai avut nevoie de atunci,stiu ca suna aiurea s-o pui la aspiratorul casnic insa e f utila.
Referitor la pregatirea de nastere;mama s-a mutat la mine,intra in concediu din ziua cand voi naste;o suna ieri o prietena si-o intreaba cand nasc,ea :peste doua saptamani,su o corectez si zic saptamana viitoare draga si ea-e lasa peste doua ca eu nu sunt preagtita
,auzi la ea ,parca ea naste
.
Voi cum mai dormiti?Ca pt mine noaptea e un chin,si intepenesc de mijloc sau de sold,doctora mi-a zis ca e normal,ca-mi apasa bebe.
Ma duc sa-mi fac o gura de cafea poate ma trezesc.
Mami de Teodora Ioana(29.09.2007) si
35+
Erica Gabriela
AMR 2 SAPTAMANI !
Moniland spune:
Buna dimineata!
Azi noapte am dormit bine, fara probleme (dureri) doar mersul la baie de cateva ori. Acum sunt la serviciu.
Alinutza, la cate emotii am trait ce conteaza ca vor mai fi cateva.
mqqm, cred ca a fost doar o faza cu durerile acelea, din moment ce nu s-au repetat. Se pregateste organismul, alta explicatie nu am.
Elena, din calculele mele azi inchei sapt 34, corect? Felicitari! stiu cat de mult conteaza. 
34+
Laura Ioana
Irina Maria