Lepsa - doar pt o zi?
Buna ziua,
Ajungem in Moldova pt cateva zile, si pe drumul de intoarcere spre Bucuresti ma gandeam sa facem un ocol pana la Lepsa. Nu stiu daca merita pt o zi, sau daca acest traseu poate fi facut intr-o zi (destinatia zilei ar trebui sa fie Buzau).
Va rog, daca ma puteti ajuta cu un sfat in acest sens.
Adriana, mami de Tudor alias 'Dudu'(26sept2006)
Uite ce mare am crescut...
www.totsites.com/tot/tudorandrei" target="_blank">Povestea merge mai departe...
Raspunsuri
ioana spune:
E important de unde veniti, adica pe la ce ora ajungeti in Lepsa. Acolo nu sunt cine stie ce chestii de vazut (o pastravarie, o manastire), dar imprejurimile sunt frumoase si cea mai importanta, dupa parerea mea,este rezervatia Cheile Tisitei. Este absolut spectaculoasa, peretii sunt abrupti (odata am vazut si capre negre acolo!), drumul este bun (se merge doar oe jos in interiorul rezervatiei). daca ai timp, intra in rezervatie si mergi o ora dus, o ora intors (sa spunem).
Daca te mai pot ajuta cu vreo nformatie, cu placere.
Ioana.
Adriana mica spune:
Ioana, multumesc pt raspunsul prompt.
Noi venim dinspre Piatra-Neamt, si ne gandeam sa plecam dimineata devreme. Ar trebui sa venim pana la Focsani, sau putem sa scurtam drumul prin alta parte?
Ai dreptate, avand in vedere ca avem doar o zi, ar fi bine sa ne alegem un singur obiectiv. Multumesc pt sugestie. Ne mai poti ajuta cu cateva detalii referitor la cum putem ajunge la rezervatie?
ioana spune:
Da, neaparat prin Focsani, de aici intrati pe "drumul Vrancei", spre Tulnici - Lepsa. Soseaua peste munti, care leaga Focsanii de Targu Secuiesc este foarte proasta (desi autobuzele circula si asa).
Rezervatia Cheile Tisitei se afla chiar la intrarea in localitatea Lepsa, pe partea stanga, cum treci podul peste Tisita. Este amenajata turistic, la intrare se plateste o taxa modesta. Drumul prin rezervatie a fost distrus la inundatiile de acum cativa ani dar nu la intrate, ci mult mai in amonte, deci dupa ce mergi multi km.
Daca ajungeti prin Tulnici si este zi de targ, opriti sa cumparati un cascaval afumat, specialitatea zonei...
Numai bine si calatorie placuta va doresc!
Ioana.
abramburika spune:
Subscriu la ce a zis Ioana ... pt. o zi, de vazut prin zona e rezervatia Cheile Tisitei. Esti de prin partile locului, Ioana???
Zi de targ in Tulnici e duminica.
Concurs: o ratusca pe nume Silvia - www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Ratusca din viata mea&page=0" target="_blank"> abr1 si abr2
Nu zic mereu ceea ce gandesc, dar gandesc mereu ceea ce zic.
ioana spune:
Niet, nu sunt de prin partile locului! Dar am facut practica cu studentii acolo, nu vezi ce ton didactic am?...
Numai bine tuturor!
Ioana.
Adriana mica spune:
Multumesc inca o data.
petruta spune:
De vazut ar fi si cascada Putna, iar pastravaria e deschisa intre orele 10-17, puteti cumpara pastravi, 20 lei kg.
Zona e superba, iar rezervatia un vis. Am fost la inceputul lunii mai.
Bafta de vreme buna sa aveti!
Petruta & bb Mihai
kokiy spune:
Sfat,nu va aventurati prea mult pe munte,s-ar putea sa dati noroc cu ursul ...intr-o vara erau doi capturati in zona pastravariei,si cand te gandesti ca eu am fost cu cortul ...o alta faza dura,cand doamnele am purces sa culegem zmeura am dat nas in nas cu cativa tzapinari ,dotati cu topoare,drujbe si maciuci ,care mai si mustaceau pe sub mustati ...bine ca nu eram la cules de ciupercute
Si Mihaita are nevoie de voi!Bazar
teledon Mihaita
0 900 900 320-10 euro
0 900 900 325-5 euro
Bazar pentru Bogdan
Iulia, mami de Claudia (12.12.01) si Razvan (08.06.07)
Adriana mica spune:
Sunteti toate niste dragute, nu ma asteptam la atatea raspunsuri.
Petruta, cum putem ajunge la cascada? Sper sa avem vreme buna, daca nu renuntam si venim alta data.
Kokiy, multumim pt avertisment.
petruta spune:
Dinspre Tulnici, pana sa intrati in Lepsa in stanga treceti raul si exista indicatoare ce va indruma spre cascada. Ar mai fi de vizitat si schitul de maici din Lepsa, o luati pe drumul ce duce spre Soveja.
Ar de umblat o zi intreaga sa vedeti si rezervatia, si cascada, pastravaria si schitul.
Se plateste taxa de vizitare la fiecare (nu la schit), primiti bilete, banii stransi de ocolul silvic din taxe ii folosesc la amenajarea traseelor turistice, intretinere. In rezervatie sunt amenajate locuri de odihna, la cascada au montat balustrade de protectie pentru turisti. Noi am stat doua zile pline acolo, plecarea a fost a treia zi dimineata dupa ce am mai dat o tura la pastravarie si in targ (targul este dupa podul din sat, la intersectia cu drumul spre Soveja).
Merita vazuta zona, numai sa nu ploua!
Petruta & bb Mihai