Calmarea Arsurilor Solare
Buna,
Ieri am fost cu sotul la pescuit, in grup organizat de firma la care lucrez. Ne-am distrat, ne-am simtit bine, am ras, am glumit, am prins si ceva peste, am facut gratar si pana la sfarsitul zilei eram foarte-foarte arsi de soare.
Ma ustura si ma tine pielea pe brate, umeri si picioare (de la glezna la genunchi). Ce sa fac si cu ce sa ma dau? Am incercat cu solutia aia racoritoare (ca un spirt) de la Avon (Cool mist sau cam asa ceva) cu lotiunea after sun de la Nivea, cu spuma Panthenol si cu o crema hidratanta obisnuita. Ajuta pe moment, dar dupa maxim o ora iar ustura, doare si inteapa ca naiba.
Eu am pielea mai maslinie putin, nu sunt alba-branza deci nu ma prea ard la soare, dar de data asta am cam facut-o lata. Ma doare fiecare pas pe care il fac, ca pielea de pe picioarele mele nu mai e asa elastica, si cand imi schimb hainele ma ustura de imi dau lacrimile pana imi pun bluza pe mine. Ce sa fac? As incerca cu iaurt dar mi-e ca tot putin o sa ma tina. Cu pielea mea am noroc ca in maxim 2 zile o sa fiu neagra si o sa scap de usturime, dar ce ma fac pana atunci?
Raspunsuri
emilia_m spune:
Multumesc frumos de raspuns.
Fug acum la baie inarmata cu un Activia (ca altceva n-am in casa).
Ayla21 spune:
Exisat in farmacie spray pt arsuri Oximed, sau de la Gerovital Plant, spray pt calmarea arsurilor solare, tot in farmacie gasesti. Astea sa nu-ti lipseasca niciodata din casa.
La mine a mai functionat foarte bine Fenistil gel, dar se recomanda sa nu se dea pe suprafete intinse.
La arsuri nu foarte grave, noi folosim de la Avon Bronze Gel calmant dupa plaja (ala albastru cu pompita).
_.-**-._.-**--**-._._.-**-._.-**--**-._._.-**-._.-**--**-._._.-**-._.-**--**-._._.-**-._.-**--**-._._.-**-._
Da-mi Doamne, forta de a indeplini tot ce sta in puterile mele, rabdarea de a indura ce depaseste puterile mele si discernamantul de a nu le confunda.
Monica, cea mai buna mami pentru Claudiu, Luana, Alma
Iti multumesc Doamne pentru ceea ce am, dar si pentru ceea ce nu am, Tie Doamne Iti multumesc!
blue eyes spune:
Fata mea a avut de curand arsura plus alergie solara. Din fericire aveam in casa gel concentrat de aloe vera; s-a calmat in timp record, in mai putin de o ora, in doua zile pielea era sanatoasa.
edit: gelul pur de aloe vera face minuni si in alte afectiuni ale pielii. E ceva ce nu trebuie sa lipseasca in casa. Eu il tin in frigider vara, pentru a se conserva mai bine si, rece fiind, calmeaza mai eficient alergia solara ale copilului si eventualele noi arsuri.
danat spune:
Poate si Bepanthene (unguentul pt copii). Ma gandesc ca daca e bun pt popoul iritat poate calmeaza bine si pielea arsa... daca ai eu zic ca merita incercat!
Dana
mama lu'
Radu Stefan
"Prietenii sunt aceia care te iubesc chiar si atunci cand te cunosc"
Hobby
www.youtube.com/watch?v=BY2OFztWiuY" target="_blank">Melodia mea de azi :-)
emilia_m spune:
Oximed am avut dar l-am epuizat cand s-a ars al meu la solar. O sa imi cumpar unul maine dimineata in drum spre servici. Nici Bepanthene nu mai am in casa acum dar mi-as lua sa incerc. In clipa asta as incerca orice. Iaurtul a tinut pana acum 10 min, acum ustura iar dar mai aplic ca e racoritor. Crema after-sun de la Nivea contine Aloe Vera dar din pacate nu tine prea mult, nu mai mult de o ora: ma dau cu un strat destul de gros si tine pana intra in piele si inca vreo 15 min dupa. Fenistil mi-a recomandat farmacista ieri dar cum zona afectata e destul de intinsa consumam tot tubul din doua aplicari.
Incerc si cu ulei de masline sa vad ce rezolv. Data viitoare promit sa imi aplic ceva cu factor de protectie mai mare. Mi-am dat cu ceva cu factor 15 si in mod clar a fost prea putin
.
Multumesc tuturor pentru sfaturi. 
crinuta spune:
Gel de aloe vera..
Crinuta si
Rayan
Fara Dumnezeu nimic nu e.
The True Church is ONE, HOLY, CATHOLIC and APOSTOLIC
pics
www.youtube.com/watch?v=4L0eM4tODYc" target="_blank">Asculta
bb_yasmi spune:
eu am incercat cu gelul de aloe vera si nu a functionat deloc. da te cu ceva sa te racoreasca si apoi hidrateaza bine pielea.
si crema de galbenele sau uleiul de catina e bun.
printre remedii naturiste ar fi:
Laptele: imnoaie o batista si aplic-o pe piele. Calmeaza pielea
Castravetele: taie-l felii si maseaza zonele inrosite de soare
Cartofii: aplica felii de cartofi pe zonele afectate. Amidonul are actiune calmanta
Uleiul de masline: amesteca 1 lingura ulei de masline cu 1 lingura de otet si maseaza pielea. Lasa sa actioneze o ora
Lotiunile cu vitamina E: aplicate pe piele reduc senzatia de mancarime si usturime.
_
"Inima mamei este un adanc abis la capatul careia gasesti de fiecare data iertare!!"
happy mom Lavi &
ladybird Iasmina Alissa 31.10.2007 
tatto spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui karfe iaurt si ulei de masline |
ALESSIA 1/08/2007
http://tatto.weblog.ro/photoblog/