DULCEATA DE VISINE

DULCEATA DE VISINE | Autor: Bratu Monica

Link direct la acest mesaj

Am facut dulceata de visine si nu-mi aduc aminte unde exact am citit ca la final se pune desupra dulcetii inainte de a inchide borcanul o feliuta de lamaie si dulceata nu va mai mucegai cu siguranta.
Stiti acest truc?Eu am pus felia de lamaie cu tot cu coaja dar ma intreb daca acea coaja nu face sa fie dulceata amara cand deschidem borcanul?
Voi ce parere aveti?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns april spune:

Nu stiu ce sa-ti spun despre coapja de lamaie, insa eu toate dulceturile le capacesc a doua zi dupa ce fac o pojghita deasupra si niciodata nu imi mucegaiesc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Monika,daca dulceatza este bine facuta,nu mucegaieste!

Feliutza de lamiie ii da o aroma aparte!Era si o planta care se punea la fiert ,uite acitzi ani n-am mai facut am uitat cum se numeste!

Vaai ce pofta mi s-a facut de dulceatza de visine!

Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bratu Monica spune:

Citat:
citat din mesajul lui andacos

Monika,daca dulceatza este bine facuta,nu mucegaieste!

Feliutza de lamiie ii da o aroma aparte!Era si o planta care se punea la fiert ,uite acitzi ani n-am mai facut am uitat cum se numeste!

Vaai ce pofta mi s-a facut de dulceatza de visine!

Dana


Ce sa zic.....eu zic ,c-am facut-o cum trebuie.Numai ca de data asta n-am mai fiert-o pana sa se intareasca maxim(asa am patit in anii trecuti).E mai zemoasa si la gust e super,super buna.Ma intreb doar daca-o tine la iarna!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Citat:
citat din mesajul lui Bratu Monica

Citat:
citat din mesajul lui andacos

Monika,daca dulceatza este bine facuta,nu mucegaieste!

Feliutza de lamiie ii da o aroma aparte!Era si o planta care se punea la fiert ,uite acitzi ani n-am mai facut am uitat cum se numeste!

Vaai ce pofta mi s-a facut de dulceatza de visine!

Dana




Ce sa zic.....eu zic ,c-am facut-o cum trebuie.Numai ca de data asta n-am mai fiert-o pana sa se intareasca maxim(asa am patit in anii trecuti).E mai zemoasa si la gust e super,super buna.Ma intreb doar daca-o tine la iarna!

Monikka

vacanta Moeciu 2008


Pai.eu nu cred ca tzine!
Tocmai pentru ca ai facut-o buna!

Deci din ce-mi mai aminesc eu,dulceatza se cunoaste dupa culoare si...miros(da,dupa miros)cind este gata!

in plus eu stiam de la mama si cam asa am procedat intotdeauan,se baga linguritzain "oala cu dulceatza"si apoi se picura pe o farfurioara!Cind e gata,picurii respectivi nu trebuie sa curga lasind ...dira(nu stiu altfel cum sazic)trebuie sa stea asa un pic mai tzapeni!Sa se deplaseze dar...nu cu usurintza!

Cred sau sper ca m-am facut intzeleasa!

Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dalina2x2 spune:

si mama mea pune felii de lamaie in dulceata, cu tot cu coaja, dar ea le pune la fiert, asa incat se amesteca prin borcanele de dulceata.. iar eu mor de placere sa le "rontai" cand dau de ele!
(alege lamai cat mai mici)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ni-na spune:

Andrishai se cheama in zona mea plantuta ce se pune in dulceata pt a da aroma.
Folosesc si eu felia de lamaie deasupra,a devenit ca o eticheta(eu daruiesc multe dintre borcane)si cand deschid e super aroma,si nu,nu mi se pare sa amarasca.Si,sigur nu mucegaieste de e fiarta indeajuns ,cu sau fara lamaie.

Mergi la inceput