Burtici fericite de septembrie-octombrie (79)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns raluk16 spune:

Adica joi lipsesc cateva ore si scrieti aproape 2 capitole, iar acum lipsesc de joi seara si gasesc doar cateva pagini? Inseamna ca stati frumos la aer curat si savurati weekendul...

Lucia ma bucur ca te-ai linistit si ca a ras putin de tine puiul! Sa stii ca si eu saptamana asta, datorita unor stresuri, vreo 4 zile trebuia sa ma concentrez sa-l simt pe undeva prin spate, sau dadea inspre intestine, in jos. Nu se mai simtea deloc in fata. M-am panicat, intr-adevar, in prima zi in care nu l-am prea simtit, dar dupa ce i-am ascultat inimioara cu aparatul, m-am linistit si m-am gandit ca are si el cateva zile libere si s-a intors cumva.

Alex2009 eu mi-am cumparat aparat din acela de monitorizat zgomotele fetale. L-am tot asteptat pe net sa apara de vanzare la magazinele virtuale pentru copii, vorba Monicai daca dai search pe google il gasesti (http://www .best kids .ro /pm-519-22-aparat-de-ascultat-zgomote-fetale.aspx sau http://www .chic bebe .ro /products/391-lucruri_utile/4595-jumper_aparat_de_ascultat_zgomote_fetale_angelsounds.mbs sau http://www .magazinul- copiilor .ro /cadou-aparat-ascultat-zgomotele-fetale-p-442.html scoate spatiile). Chiar am comunicat prin mail cu ei sa ma tina la curent cand apare si nu primeau. Apoi m-am prins eu sa caut si am gasit site-ul lor http://www.bebesounds.ro/magazine.php . Si aici spune unde poti gasi. Am intrat rapid pe site-uri la help-net si la sensiblu, ca am stiut ca ei spun chiar magazinele unde au produsul. Si mi l-au cumparat socrii de la un sensiblu din Cluj, ca in Baia Mare nu aparea in lista. Sper ca am fost de ajutor.

Noi vineri seara am mers la Budapesta si am dormit acolo, pregatiti de cumparaturi la ikea, ca sa nu facem doua drumuri intr-o zi. Oricum am ramas placut suprinsa ca e aproape aceeasi distanta ca si spre Bucuresti, si la Budapesta am ajuns in 4 ore, cu tot cu opriri, si la Bucuresti daca nu e aglomerat deloc ajungi in 10 ore... A fost prima data cand am fost intr-un ikea, mi-a placut mult. Am mers cu notita de acasa, cu preturi comparate cu cele de pe net si din magazine. Pentru ca multe produse sunt mai ieftine ca in restul magazinelor, si nu cred ca nu ar fi de calitate. De la patut, comoda, la prosop, saltea de infasat, loc de joaca pentru copil, etc. Cand despachetez din masina, voi face niste poze. Budapesta mi s-a parut superba, mai ales seara, si cred ca voi mai merge pe acolo, daca tot ajung asa de repede. Nu as fi crezut. A fost super excursia noastra! Atata ca mi-e tare frica acum de mami pe cand o sa descarc masina, ca ea e foarte stresata de ce cumpar atatea lucruri asa devreme. Nu din superstitie, dar din cauza ca daca se intampla ceva voi suferi mult mai mult cand voi vedea atatea lucrusoare. Eu o inteleg, dar ma simt mult mai bine sa gandesc optimist decat sa ma gandesc la lucruri rele.

Va pup si va doresc o duminica placuta in continuare!

22+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MangaGirl spune:

Citat:
citat din mesajul lui monica_dicut

Ca sa ne facem intelese, nu ma deranjeaza ca se repeta discutia (ca slava Domnului am raspuns de n ori la aceleasi intrebari fara sa ma deranjeze si chiar cu mare drag) m-a deranjat cum s-a pus problema. SI totul a inceput cu tipa care a luat 4 kile si vroia sa tina dieta.
Iar pe tine Manga nu te-am acuzat de nimic, cu atat mai mult ca nu ti-ai iubi copilul, Doamne fereste, cine sunt eu sa te judec, doar ca mi se pare ca faci un pic cam mult caz cu kilogramele avand in vedere ca arati cum arati si mai esti si o persoana care face sport si se intretine.
E adevarat, ca am pierdut un copil si poate ca imi sare cam repede tzandara cand aud lumea vaicarindu-se de probleme care nu sunt nici pe departe probleme. SIncer eu sarcina trecut aam luat 8-10 kile si intotdeauna m-am plans ca am luat prea putine pentru ca stiam ca nu e chiar normal. Trebuie sa va ganditi ca numai copilul tre sa ia in jur de 3, cu placenta, lichid, sani etc ajungeti la minim 8 kile. Ideea este sa nu ne abtinem de la nimic, sa mancam echilibrat adica si carne si lactate si oua si fructe si legume pentru a oferi copilului tot ceea ce-i trebuie. Pe mine ma deranjeaza ideile de genul mananc numai fructe si legume ca sa nu iau prea multe kile. Idee care mi se pare total gresita.
Asta am vrut sa spun si asta ma deranjeaza. Daca m-am facut gresit inteleasa imi cer scuze. SIncer, cum am mai spus, nu doresc nimanui sa treaca prin ce am trecut eu si fitzele gen vai o sa ma fac cat CHina mi se par exagerate. DEpinde de organismul fiecareia.
Si acum sincer, manga si lucia, cand vi se vor mai face acolo in minunatul sistem englezesc niste analize unde se poate vedea nivelul vitaminelor si mineralelor din sange sa stiti voi sigur ca al vostru copil are tot ce-i trebuie?



ACESTIA SUNTEM NOI
... SI EL E BEBE

Toate se intampla in viata cu un scop. Nu trebuie sa intrebam "de ce", trebuie doar sa ridicam capul si sa mergem inainte

Monica 27+ cu
Mamica de INGERAS in ceruri
Si minunea bebe 2 din burtica
Doamne ajuta sa ne nastem sanatosi
O noua viata



monica ok...atunci no harm done. postul tau a fost cam dur pentru ca eu nu am dat niciodata de inteles ca ma abtin de la ceva ca sa nu ma ingras. dimpotriva...daca la 1 noaptea imi vine sa mananc tort, o fac...desi stiu ca asta nu-l va ajuta cu nimik pe bb. dimpotriva. Si in afara de carnea, care intra mai greu pentru ca asa vrea el, incerc sa mananc variat, cate 5-6 mese pe zi sau de cate ori mi-e foame. sala am inghetat-o pentru ca in ultima luna m-am dus o data din motive de lene...asa ca probabil de asta si cresterea brusca de la 59/60-63. stiu de asemenea ca la 25 de sp 8 kilograme nu sunt multe...sunt normale si mai stiu ca de acum bb va creste considerabil si atunci voi lua si eu in greutate. Mi-ar fi placut sa merg ca la carte cu 12-13 kg luate pentru ca organismul meu da foarte greu jos. Sunt o pofticioasa si imi plac dulciurile la nebunie si mi-a trebuit un an ca sa reusesc sa ma descotorosesc de ele, mai ales ca tatal meu e diabetic, iar la mine glicemia a fost mereu cam marisoara. Asta ma framanta pe mine cel mai mult. Apetitul pentru dulce care o data ce-l hranesti, e foarte greu sa-l mai si potolesti. ca atunci cand vine vorba de glucide, cu cat mananci mai multe, cu atat vrei mai multe.

deci da...problema greutatii ma preocupa considerand ca sunt inca hipotiroidiana in momentul asta si ca endocrinologul se asteapta sa intru si mai tare dupa nastere. privind lucrurile afara din context, poate dau impresia de obsedata de kilograme, dar grijile mele au o baza reala in ceea ce stiu ca nu functioneaza bine in organismul meu.

ceea ce e cel mai important acum este bebe, desigur. dar stiu ca un pik de control la cantitatea de ciocolata/biscuiti/jaffa cakes, etc pe care o balotez zilnic nu ar face decat bine atat lui cat si mie. ca dulciurile din comert sunt pline de porcarii care numai sanatate nu inseamna. si nici vreun aport benefic nu au in ceea ce riveste dezvoltarea copilului.

cat despre analize, ni se vor face si noua, inclusiv toleranta la insulina, etc in trimestrul trei de sarcina, din cate stiu eu.

MangaGirl :-) 25+ cu Sasha Laurian
http://babystrology.com/tickers/baby-ticker-glass.swf?parent=%20MangaGirl&year=2009&month=9&day=30&babycount=1

poze webshot - http://community.webshots.com/album/570672058NKtQlR

www.mariaciubotaru.blogspot.com

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mimika spune:

Hai ca am reusit sa ma trezesc un pic. Sonda mea gateste de zor de cateva ore. E pus pe fapte mari, iar eu trag mata de coada. La figurat, ca nu am mata. L-am pus sa imi faca pozici sa fac si eu concurenta la burticile frumoase pe care le-am vazut in albume. Le-am si postat, sa nu imi dispara elanul. Lucia, Raluca, eu aproape in permanenta am spaime de-astea cu miscatul, pentru ca BB alex imi misca burta iar BB Luca este foooarte cuminte. Cred ca e pozitia de vina si posibil si firea lui. Cred ca suturile lui le primeste frate-so . Sa vezi cafteala cand or iesi afara."Ma, tu esti ala de ma batea cand eram noi mici-mici?". Sper sa fiu arbitru bun.. Azi sotul meu sa uita la desene animate si mi-l inchipuiam intre baieti, toti 3 cu gura cascata la TV. Si io facand papa, dand cu aspiratorul, stergand praful, spaland....
Eu cam am pofta de spart niste bani, dar trebuie sa il conving pe sosulica sa mearga cu mine la Auchan, ca singura nu am curaj...
Intrebare : hainutele bebicilor le spalati cu detergent obisnuit? Balsam bagati in ele? Ca parca citisem ca nu e prea bun balsamul la bebici.Alta intrebare: din ce vad eu, caruciorul pe care l-am primit nu se lasa perfect la orizontala si desi gemenutele de la care il avem l-au folosit de la 0 luni, nu as vrea sa ii asez inclinati ca nu face bine la coloanaa. Asa ca ma gandeam sa luam 2 marsupii. Oricum singura nu o sa ii scot la plimbare cu carutul ca e greu rau. Credeti ca o sa ma descurc doar cu marsupiile? Cat de des se scot bebicii la plimbare? Zilnic? Adica cei mici-mici.

28+ Alexandru Aram si Luca Ezram
Grasii mei iubiti

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claucia spune:

Mimika, eu am spalat hainele pt Alessia cand era mica si lipsita de anticorpi (in mare, ca in realitate are niste anticorpi si de la nastere, de la placenta, de la colostru etc) cu Dermalin (este made in Danemarca parca) fara miros, fara nimic. Se gaseste in farmacii. Balsam nici nu incape discutia.
Am auzit de persoane care au spalat cu Persil sensitive de la cateva luni dar eu am spalat cum ti-am spus pana la 6-8 luni, cam asa.
Hainutele noi trebuie spalate cu detergent de bebe si calcate, eu am inceput sa ii pun hainute nespalate doar cele de deasupra (nu body sau altceva) destul de tarziu.
Acum ii cumpar tricou din Z pt ca si-a dat cu apa sau mai rau, inghetata pe el si o imbrac direct

Cu kilogramele eu zic ca fiecare avem dreptate in felul nostru. Eu am luat cam 11 kilograme pana acum si probabil ca voi mai lua cam...6. Ceea ce nu e f vesel ca am pornit de la mai mult decat prima oara, insa data trecuta am dat jos rapid tot, plus inca 5. Intr-adevar ar trebui sa ne preocupe SI asta. De ce sa nu aducem numai ceea ce e bun organismului, de ce sa mancam toate dulciurile posibile si toate junk-urile numai pt ca suntem gravide. Eu asa cam fac, mananc inghetata, dulciuri prajituri etc si dupa aceea imi pare rau. In mod normal nu le-as manca, sincer, decat ca tratatie cand si cand.
Pe de alta parte, daca esti f slab, sau ai luat 3-4 kile cand majoritatea au luat 10-11, si plangi ca esti gras...cam ceri laude. Si mie imi place sa spun ca am burtica mare, ca sunt cat o balena si lumea sa imi spuna Nuuuuuu, arati biiiiine un pic de vanitate, insa intr-adevar ceea ce este cel mai important este bebele.

Si da, Monica este mai sensibila pentru ceea ce i s-a intamplat , normal ca i se par inutile si copilaresti grijile acestea, pe de alta parte cine nu a trecut prin asa ceva, nici nu concepe sa nu fie bebele bine si atunci nu se gandeste ca ar putea fi ceva in neregula. Si e bine, sa nu pui gandurile negre in fata ca tot nu avem ce face.

Aici nu spun de Maria (Manga) pentru ca o inteleg in totalitate cu picioarele umflate si model butuc (chiar daca probabil ca sunt butucei si mai mari ) cu care ma intalnesc seara mai ales...

Adevarul este ca si pe mine ma streseaza un pic greutatea. Eu sunt inalta si destul de slaba, adica prin constructie, nu sunt modelul lat in solduri, etc. Si mai ales, ceea ce ma preocupa (in afara sarcinii) este sa am picioarele slabe, sau mai precis sa nu ma ingras pentru ca ma ingras urat, la pulpe sus si la fund. Asa ca, nefiind f dotata la capitolul partea de sus sunt si eu foarte atenta cu picioarele. Bine, acum fara o fusta lunga sau pantaloni largi nici nu ma avant pe strada. Insa tare am admirat picioare de Cristina_ana si Milly...


Clau 27+ cu si Alessia Maria 13 iulie 2007


varsta bb2



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mimika spune:

Merci, clau. E si manual si automat?

28+ Alexandru Aram si Luca Ezram
Grasii mei iubiti

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MangaGirl spune:

clau se pare ca aici ne potrivim. si eu pun tot pe picioare foarte mult si pe fund si avand si predilectie spre celulita, acum am ajuns la top of the pops. Si mai am o meteahna, pun pe maini pe triceps...dar nu doar ma implinesc, fac celulita. De aceea, desi aspectul per total e ok, pentru ca sunt inalta, daca e sa ma vad eu in oglida, vad ce s-a pus si unde. am carnea foarte moale, asa am fost mereu si desi am facut intensiv un an de sport, e foarte greu sa construiesti niste muschi pe care nu i-ai avut inainte. ia mult timp si vointa. care a cam disparut in sarcina. Sunt convinsa totusi ca dupa ce nasc, cand m-oi apuca iar de alergat prin parc, imi voi reveni mai usor tocmai pentru ca am facut anul asta de sala.

anyway fiecare suntem diferite. stiu ca de exemplu, prietena mea laura care a nascut anul trecut in mai, si-a pastrat picioarele subtiri si fine toata sarcina. a pus si ea tot vreo 15 kg, dar pentru ca ea are un corp foarte frumos si fara predilectii spre celulita, a fost subtirica pana tarziu spre luna 8a, iar acum e la fel ca inainte. dar si ea are o suparare...sanii. deci cred ca niciodata nu vom fi multumite in totalitate de cum aratam. apropo, eu tie ti-am vazut pozele si nu cred ca ai de ce sa te plangi...mi se pare ca in afara de burta, nu ai pus nicunde. ca sa vezi ce ti-e perceptia si ochiul autocritic.



MangaGirl :-) 25+ cu Sasha Laurian
http://babystrology.com/tickers/baby-ticker-glass.swf?parent=%20MangaGirl&year=2009&month=9&day=30&babycount=1

poze webshot - http://community.webshots.com/album/570672058NKtQlR

www.mariaciubotaru.blogspot.com

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diamar78 spune:

Eu aveam tendinta sa judec proaspetele mamici care se intorceau repede la servici si uite-ma in aceasi situatie dar nu ma intorc la serviciu pt ca asa vreau eu ci pt ca sunt nevoita din cauza unei probleme familiale care s-a ivit.
Mimika, si cu marsupiilea astea parerile sunt impartite. Eu nu l-am plimbat niciodata pe copil cu marsupiul pt ca mi se parea mie ca nu sta comod. Eu am spalat cu persil lichid sensitive dar uite ca nu mai stiu daca am bagat balsam sesitive de la inceput sau dupa ce a mai crescut. Stiu ca dadeam clatire intensiva si calcam toate hainele.
Mie tot imi spune medicul ca e mai mare copilul asa ca ma astept sa nasc mai repede decat DPN 02.10.2009.
Nu mi-am schimbat semnatura iar acum am 25 de saptamani.
Va pup pe toate si sa aveti grija de voi.

17+ si mamica strengarului David 25.05.2007

Doamne ajuta pe toata lumea!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MangaGirl spune:

diamar si eu ma voi intoarce la munca prea repede. din pacate, va trebui sa-l dau la gradi la cateva luni pentru ca nu cred ca ne vom descurca cu banii.si tare nu as vrea sa merg devreme. as vrea sa-l alaptez cat mai mult. dk ma voi intoarce rpd la munca, nu voi mai avea cum, pentru ca mie imi ia cel putin o ora sa ajung la serviciu si nu plec niciodata inainte de 6 seara de la birou. deci toata ziua e cam dusa. iar astia nu vor sa imi ofere flexibilitate in ceea ce priveste orele sau zilele. desi, legea zice ca sunt obligati.

MangaGirl :-) 25+ cu Sasha Laurian
http://babystrology.com/tickers/baby-ticker-glass.swf?parent=%20MangaGirl&year=2009&month=9&day=30&babycount=1

poze webshot - http://community.webshots.com/album/570672058NKtQlR

www.mariaciubotaru.blogspot.com

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mimika spune:

diamar, bine ai reaparut. Merci pentru raspuns. Chiar nu stiu ce sa fac...

28+ Alexandru Aram si Luca Ezram
Grasii mei iubiti

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dana15 spune:

Ziua buna, dragelor!
Ne-am intors si noi acasuca, in cluj..multumesc fetelor pt sfaturile legate de dilema mea cu mutatul (si kiki, nu ma supar, ca orice sfat/parere este binevenita..la final, vom decide noi cum este cel mai bine); si eu sunt convinsa ca asa este cel mai bine, sa ramanem impreuna si vom face tot posibilul sa se intample asa! in caz ca nu vom reusi, este bine ca avem o solutie de rezerva!

Raluk de la tine o sa mai vreau detalii..despre Budapesta; ne nimerim noi intr-o zi amandoua la forumeala!
Pupici! eu merg sa ma intind putin

Dana 24s
www.flickr.com/photos/38426629@N04" target="_blank">Noi

Mergi la inceput