Incaltaminte BENVENUTI

Incaltaminte BENVENUTI | Autor: NinaR

Link direct la acest mesaj

In urma cu trei saptamani am cumparat o pereche de sandale de la magazinul Benvenuti din Bucuresti. Aseara am constatat ca s-a deslipit talpa si azi m-am dus la magazin cu rugamintea de a mi se returna banii sau de a primi o alta pereche de sandale. La magazin surpriza, ei nu retureaza banii ci repara incaltamintea. BENVENUTI este firma de cismarie?!? Sunt de-a dreptul revoltata. Am platit 400 RON peentru o pereche de sandale pe care nu le-am purtat nici 10 zile de cand le-am cumparat.
Am cautat pe internet care sunt drepturile cumparatorului in astfel de situatii. Stiam ca in perioada de garantie (30 zile) poti sa primesti banii inapoi. Stie cineva cum stau lucrurile sau unde gasesc pe net o prevedere in acest sens?
Multumesc

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Si eu stiu la fel , ca sunt obligati sau sa returneze banii , sau sa schimbe produsul. Asta cu "noi nu returnam bani" nu merge.
Suna la OPC si intreaba acolo , te vor lamuri ei.

"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "

***Fur is for petting**

http://www.youtube.com/watch?v=GewaLNZ1100

http://www.flickr.com/photos/greecky/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns psichoMom spune:

Eu stiu asa: in 48 de ore se inapoiaza banii, iar in perioada de garantie se inlocuieste sau dupa caz (la aparatura de ob) se repara produsul.
In cazul tau cred ca se aplica varianta cu inlocuirea.

A! Mai era o chestie ca daca ti-l repara de 3 ori si el se tot strica, tr sa-ti returneze banii... In cazul tau, sincer, nu cred ca tine cu returnarea banilor din prima...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Delyutz spune:

Xio are dreptate. Suna la OPC, daca le dai toate informatiile si tu ai toate actele necesare (bonul adica) chiar se intereseaza si incearca sa rezolve. Nu astepta sa treaca cele 30 de zile, eu zic sa suni chiar azi.

Bafta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miki68 spune:

www.dreptonline.ro/legislatie/legea_vanzarii_produselor.php" target="_blank">Legea 449/2003 republicata in mai 2008 referitoare la vanzarea produselor si garantiile asociate acestora
Si, luati aminte, garantia produselor nu mai este de 30 de zile cum ne abureau comerciantii, ci de 2 ani.

cristina d.
www.flickr.com/photos/9558016@N05/?saved=1" target="_blank">Motaneii mei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns NinaR spune:

Multumesc pentru raspunsuri. Intre timp am primit alta pereche la schimb. Desi preferam banii, merge si asa.

Mergi la inceput