Vacanta scolarilor

Vacanta scolarilor | Autor: filofteia

Link direct la acest mesaj

Am gasit doua articole interesante si m-am gandit sa vi le impartasesc.
http://www.adevarul.ro/articole/vacanta-pe-asfalt-sau-la-sat.html
http://cotidianul.ro/cum_organizezi_vacanta_copilului_7_sfaturi_oferite_de_psihologi-87963.html

Si m-am gandit ca poate ar fi bine venita o discutie pe marginea activitatilor zilnice din vacanta.

Baiatul meu a terminat a II-a si intra in a treia, iar vacanta noastra deja pare aglomerata.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anamaria spune:

Citat:
citat din mesajul lui filofteia

Am gasit doua articole interesante si m-am gandit sa vi le impartasesc.
http://www.adevarul.ro/articole/vacanta-pe-asfalt-sau-la-sat.html
http://cotidianul.ro/cum_organizezi_vacanta_copilului_7_sfaturi_oferite_de_psihologi-87963.html

Si m-am gandit ca poate ar fi bine venita o discutie pe marginea activitatilor zilnice din vacanta.

Baiatul meu a terminat a II-a si intra in a treia, iar vacanta noastra deja pare aglomerata.

hello
am studiat pe viteza rapida ideile din link si raportez ca le indeplinim in parte...

teroristul meu a fost 3 zile in cursul saptamanii asteia la o tabara de olarit, la cosesti. ma rog... tabara e un fel de-a spune, ca a fost mai mult o excursie lunga - seara au venit acasa, nu au dormit acolo.
oricum, pt prima experienta de acest tip eu cred ca a fost perfect asa; copilul meu nu cred ca ar fi acceptat prea usor sa doarma noaptea in tabara...
(desi eu as accepta fara sa ma gandesc de 2 ori - se pare ca aici nu seamana cu mine )

in fine... a primit si o diploma de olar, i-a placut tare mult acolo, au facut farfurii la roata traditionala de olarit, pe care le-a pictat si le-a adus acasa ca suvenir.
o farfurie care e clar facuta de muntza lui ca e tare simpatica si tremurata - i-a facut-o cadou lui tati pe post de scrumiera

mi-a povestit ca mai facuse si o vaza pentru mine dar nu a putut sa mi-o ofere pt ca i-a luat-o alt copil din greseala se pare...

pe langa activitatea de olarit, au avut in program servirea mesei de pranz (de la pachet) intr-o poienita, dupa care au facut plimbari, inclusiv pe malul raului (si unii chiar in rau: unui copil i-au scapat adidasii in apa si doamna care era cu ei, impreuna cu cativa nazdravani, au intrat direct in apa sa ii recupereze); au mai avut plimbari cu ATVul, 1 tura gratis si pt restul 5 lei/ tura, dupa buget...

cu innotul continuam si in vacanta, doar ca saptamana asta facem pauza ca bogdan a fost ocupat cu oalele iar tudor cu niste muci

am in plan sa-i mai las si pe la tara, in functie de ce dispozitie are si socrella...
avem in plan si o vizita la desntist - n-am mai fost de anul trecut...
iar cu exercitiile periodice n-am grija, le-a dat doamna 100 de pagini de exercitii combinate romana/ mate, in caietu de vacantza, plus tabla inmultirii pe care socrella nu-l lasa pana n-o stie mai ceva ca Tatal nostru

ce sa mai zic... interesanta ideea cu excursiile imaginare, dar trebe rabdare si... sa mai crestem un pic, ca deocamdata nu am inceput cu geografia - mi se pare insa super ca idee in scopul de a-l atrage pe copil fata de materia de geografie
(eu una prefer totusi varianta cu excursiile LIVE )

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LYADA spune:

Multumim Filofteia!
Sunt foarte bune articolele- era si mai bine daca dadeau si exemple concrete, cluburi sau programe pt copii din cateva orase mari.

Eu caut de cateva zile si gasesc informatii pe ici pe colo.

Teme avem si noi de la doamna: lecturi si mate, asta e simplu.

O bunica cu casa la curte si animale avem, insa mai dureaza pana ajungem acolo.

Caut informatii pentru activitati creative si pt sport. Am gasit un program interesant la Muzeul Satului- Vara pe ulita, cu diferite ateliere - imi voi face timp sa ajung acolo.

Pentru alte activitati insa - mai aproape de zona in care stam, Dristor- gasesc greu ceva centralizat- doar siteuri cu gradinite si after-school.
Editez ca am gasit ceva: ww.w b.am.bi.ni
La Palatul Copiilor fac oare ceva vara? ar fi destul de aproape. Inot nu vrea al meu, incerc sa il atrag cu karate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns spic de grau spune:

Anul acesta, pentru prima data am toata vacanta la dispozitie sa stau cu copilasii mei. Pentru mine e o ocazie super sa ma ocup de cel mare, sa ne jucam, sa stau cu el...
Cum m-am gandit eu ca vom face din momentul in care va intra in vacanta:

- avem o ferma langa noi - o data pe saptamana vom iesi acolo sa culegem fructe, legume, sa vedem animalele..
- de 2 ori pe saptamana vom iesi la piscina;
- vreau sa cumpar "trusa chimistului" si sa facem tot felul de experimente amuzante.
- am vazut, apropo de olarit, ca exista un chit cu tot ce e necesar sa poti sa faci acasa obiecte din lut; ar fi o idee interesanta sa facem impreuna asa ceva, si apoi sa le picteze.
- apropo de pictat, noi mai cumparam obiecte din lemn (necolorate), pe care apoi el se amuza sa se le coloreze.
- padurea e la 2 pasi de noi, parcuri o gramada...

La noi pe timpul verii e deschisa gradinita particulara (sa ii zicem asa), ma voi interesa sa vad ce iesiri planuiesc, si poate va merge cu ei din cand in cand.

Oricum - subiectul e interesant si astept alte idei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chiccutza spune:

buna mamici si pitici!
si noi suntem in pana de idei pentru vacanta.noroc ca s-a gandit scoala cu 1 caiet de vacanta si 4 carti.
noi ieri am fost la o petrecere pentru copii organizata aici de primarie,unde au desenat cu mainile,s-au jucat.au fost tare incantati.
pe 25 mergem la teatru,iar pe 27 la un laborator de arta in care vor folosi materiale reciclate.
noi avem noroc aici ca primaria mai organizeaza cate ceva si pentru cei mici.ai mei sunt doi si nu-mi permit sa-i duc pe amandoi in tabara,asa ca facem si noi ce putem.

MAMA DE FEDE(6 nov. 2001) SI DANI(17 feb.2005)
http://chiccutza.weblog.ro/photoblog/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns deli spune:

din pacate, in provincie nu se organizeaza astfel de activitati pentru copii. Vom continua cu antrenamnetele la kung fu de 2 ori pe saptamina.

Din fericire avem bunici la tara!. Asa ca de luni pina vineri copiii vor sta la ei! Si-a facut fiecare mica lui gradina pe care o ingrijesc cu mare atentie (cea mica isi uda florile si de 5 ori pe zi, nu stiu cit vor rezista!!), merg la pescuit pe malul unui piriias la 10 minute de casa, trag mita de coada, la propriu, si alte asemenea. Peste o luna vom pleca si noi pentru 10 zile in concediu si apoi iar la tara.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mussette spune:

Cu toate ca nu am intrat inca la scoala (vom intra la toamna)si nu avem rude la tara, am cautat sa-i fac un program de vacanta astfel incat dimineata sa nu stea numai in fata TV sau cu PSP-ul in mana: si anume l-am inscris la un curs de pictura la Galeriile Basil, va merge si la inot si la tenis- asta dimineata pentru ca are cine sa il duca
Dupa-amiaza avem program de bicicleta sau role

va pup
mussette

Mergi la inceput