Albinute & bondari de martie-aprilie '07 (121)

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns diana_jors spune:

A fost si Alex la strand astazi

Diana de Alex (23 aprilie 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns menuet spune:

Iata ca pun eu o lista ..poate ii mai foloseste cuiva
- pt raceala/viroza posibila - oscilococcinum ,paragripe, imunorezistan junior, vit C
- pt greata/voma - metoclopramid
- pt diaree: smecta, ercefuryl, biotics baby, hidrasec
- termometrul.
-cazaturi, lovituri -unguent cu antibiotic, plasturi, solutii dezinfectante.
-nas :apa de mare, dar daca e ceva grav –vibrocil, batista bebelusului
- antihistaminic (contra alergiilor) - claritine, zirtec, ketof

- pentru febra - Nurofen, panadol,algocalmin fiole, supozitoare cu novocalmin,supozitoare cu paracetamol

- pt gat - tantum verde, homeogene,miere
-pulmex

- siropul de tuse - rhinathiol, prospan, stodal, sinupret , erdomed, humex (pe alese in functie de tuse)

De imbracat:
• chilotei
• sosete
• maieu
• salopeta de blugi scurta + lunga
• tricou maneca lunga
• jacheta cu gluga
• pajama
• Palariuta, caciula cu urechi(dc e frig)
• strampi

• De incaltat:
• sandalute -
• pantofiori , tenesi

Cosmetice si igiena:• pampers
• servetele umede
• servetele hartie , hartie igienica
• periuta de dinti + pasta
• sampon
• prosop baie
• prosop fata

Mancare:
• biscuiti, iaurt
• cereale , fructe + mancare de la restaurantul hotelului(pireu, piept de pui, ciorbita ,etc etc)

Ustensile:
• castronel - 1 buc
• lingurite - 2 buc
• furculita - 1 buc
• cana plastic - 1 buc

Revin..lista este inca in lucru

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iunita spune:

Buuuuuna!

Va multumesc mult de tot pentru urari si imi cer scuze ca nu am reusit sa intru ieri desi mi-am propus sa o fac, mai ales ca doamna Kitty m-a si apostrofat nitel!

Mai fetelor ..am implinit un sfert de secol... asta da realizare!

Mai vreau sa ii multumesc mult lui Gabi . Te pupacesc si imi pare rau ca nu am apucat sa rasp la tel! Si azi ca o bleanda ce sunt am uitat. Felicitari pentru pitica! Si sa iti fie rusine ca nu m-ai anuntat asa cum ai promis

Si... sa va linistesc( fac o ciorba, nu merge serveru la munca asa ca am timp!!)

despre Iarina ( e clar, o sa ma laud muuult)
- s-a facut maaaaare, e donisoara si se refera la propria persoana dupa cum urmeaza: sunt inteiesanta mami? sunt fumoasa, eleganta, nashpa(?!?!), fitzoasa, batrana, shmechrici..si multe altele
- are planuri de viitor: cand o sa ma fac io maie o sa
ma vopsesc uosu si verde, beau cafea, imi iau sutien, pescuiesc, imi dau cu oja, surubez( ceva cu surubelnita) si in principiu o sa cam faca tot ce nu poate "pentru ca acum sunt micuta, mami"
- daca nu vrea sa faca ceva isi aduce aminte brusc ca e micuta "un pui miic miic uite asa de mic"
Turuie ma, non-stop. Nu poti sa spui nimic fara sa inregistreze.
Are in program d'alde "Doamne feieste ma mami ce dezastu e aici", "Fia sa fie , ce ma nerveaza chestia asta","Cu muta paceie daga mea" , "of, scumpa de tine" etc etc etc
- cu olita ne impacam ..interesant "mamiiiii! alama, vine pisu iepede!!!" sau "hopa,, vine un caca miic mic care ma iubeste(?!?!).
- este fan Cuiela Devil - "e urata mami, dar daca ii taiem unghiile o sa fie fumoasa"
- pe ea toata lumea o pupa - caini, serpi, ploaia..TOT. Nu stie ce e aia "rau".
- este "sperioasa" "Me fica mami, sa ma aperi tu!" de orice zgomot
- a avut o adevarat afobie cu hipopotamii. dar s-a rezolvat . L-a trimis pe hipopo in savana.."piaca de aici uatule si nesufitule. ici dau un pumn diect in nas. sa papi numai iaba!"
- in continuare cea mai mare pasiune a ei raman cartile. mai nou cele cu "lipiciuri". avem casa plina de lipiciuri...
- invatam si ceva engleza.. animalele, saluturi..si ce mai prinde din muzica... prinde f usor. presupun ca asta este inclinatia ei..asa ca incerc sa i-o dezvolt.
- la capitolul mancare..cum ma stiti, paranoia la nivel inalt: mancare la 2 zile, pui,vita, peste ou... nimic prajit, poate un albenus din oul meu... fara zahar, fara o mie de chestii....
- are 11 kg.. 87 cm (cred)..fuge non stop, doarme de bubuie
- o singura data a racit mai urat si in rest fara pb medicale
- cu bona e prietena la catarama "si daca ma mai faci sa pang sa stii ca pec a Fotenche (?!) acasa si ne vedem sambata!"

as mai zice... ca pentru un an asa... dar mi-e mila de voi.

concluzia: suntem bine. Si ne luptam sa ne mentinem pe pozitii.
Eu? D'apai .. munca, munca ... casa.. ei bine si cate un relash din cand in cand.. cum ar fi azi(02.07) cand ma duc sa ma plou la bestfest (Moby) ... si sambata cand recidivez la Santana ...cu prietenea mea f buna Anne-Marie(iar m alaud, stiu..dar sunt feicitaaaa)

Va pupa cu drag,
Domnisoara nasturel a.k.a monstu mic si ajgaiat si
Mama zuzu a.k.a "mami, esti una sigua"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmenefr spune:

Menuet, multumim de lista, si eu trebuie sa ma apuc de ea(desi mai avem o luna pana plecam, insa lista tooot o mai modific in sensul ca mai adaug)
Eu as mai adauga un trening, hartie igienica umeda , bavetica de plastic pt la masa.

Edit: pt o posibila raceala, pe langa oscilococcinum adaug si Coryzalia.Tot homeopatic si care-si face treaba bine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmenefr spune:

O lista cu medicamente de luat la traista in vacanta am gasit aici http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=138131

aseara m-am uitat de curiozitate in gatul Teodorei...m-am ingrozit...Rosu-rosu, si deasupra omuletului, avea ca niste pete albe, eu cred ca sunt pustule cu puroi...De-aia n-am comentat si i-am bagat antibioticul...Ca daca era mai usor, ii dadeam 2 fasuri cu tantum verde...Azi de dimi, gatul nu mai era atat de rosu, dar pustulele erau la datorie... De la ce o fi facut asa ceva in gat???

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioanaradu spune:

carmen cred ca e un virus care circula acum. exact asa era si matei. iar pustulele se intindeau pana pe cerul gurii. si stiu sigur ca matei si teodora nu s-au pupat in ultimele 30 de zile.

La multi ani sarbatoritilor!

felicitari fetelor cu permis! si ... conduceti ... conduceti ... conduceti. singure ... cu sotii ... nu conteaza. mai bine fara soti, as zice eu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns karra80 spune:

repede sa va pove ceva...sunt inca socata.,,
Azi-noapte, cu noi in casa au intrat HOTII!!!!!Stam la parter...asa ca aveti grija.....ca pe criza asta.....
Pe geamul de la baie......gem de 50x50, nu au luat mult vreo 3 mil si 3 bonuri de masa...o bratzara a lui winnie si cerceii ei de bebe, ca astea erau in geanta mea,asa frumos au luat tot si actele le-am gasit la locul lor in poseta....ba chiar mi-au inchis fermoarul la loc......au fost cel putzin 2 ca am gasit un creion dermatograf care-l aveam in geanta jos in iarba si poseta plina de praf...cred ca unul arunca jos, altul cauta si apoi i l;e-a dat innapoi ca le-a pus frumos la loc.....
Sotzul a auz zgomot azi-noapte ca sub geamn avem rafturi cu sampoane...si cred ca a picat un sampon, ca nu-l gasesc.....dar a zis ca-i prea somn si ca vede dimi ce a cazut......bine ca nu s-a dus ca poate isi lua una-n freza....
Eu sunt inca socata.....am vaz dimineatza nisip in bvana da am crez ca a batut vantul noaptea si a intrat pe geamde fapt intrase....HOTUL!!!!!
Acuma cautam alarma.....
V-am pupat.....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tzuna spune:

Buna!

KARRA- luati alarma si aveti mare grija. Pana la urma paguba nu a fost f mare si bine ca nu v-ati trezit sa dati peste ei ca sigur iesea mai rau. Doamne fereste! Sper sa va linistiti si sa nu va afecteze f mult acest episod. Ati chemat si politia? S-au luat amprente ceva? Nu ca ar ajuta f mult.....

IUNITA- bine ai revenit. Iarina trebuie sa fie o scumpete de fetita. Si Maria mea are chestii care stie ca le va face cand va creste mai mare si tot timpul ne bate la cap cu ele. De ex; "mami bavo am papat tot, a checut ma mae(am crescut mai mare), pot sa meg a balet?" (de cand a vazut spectacolul de balet numai de asta ne spune. Si tot cand creste mai mare vrea sa mearga la seviciu, sa lucreze la gradinita ca mami si sa aduca bani ca tati (de parca eu nu aduc bani.... copiii astia...).
Mai nou ma inebuneste cu Doamne-Doamne. Trebuie sa o inchin si la pranz ca asa vrea dra. Imi zice mami fac nani dar canta doamne-doamne(ce-i cand eu seara dupa ce spunem rugaciunea).

Azi daca a plouat am avut multi copii in vizita. A fost asa frumos, dar casa mea e asa un mare dezastru acum.... asa ca va las.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns magdutah spune:

buna stup!
Nu mai stiu cand v-am scris ultima data ... imi amintesc insa ca v.am spus ca iar tusim si ca degetelul e strans cu usa

Ieri l-am dus iar la spital caci mi se parea ca se imflameaza unghia, insa m-au linistit ca e totul normal, cica doar sa i-l racesc ... de parca Matei m-ar lasa pe mine sa ii fac ceva la deget!!! La ei nu spune nimic, cand l-am dus prima oara l-au intepat cu un ac de 2 ori in unghie si nu a spus nimic ... aseara i l-a strans un pic sa vada daca il doare si nici nu si-a schimbat expresia fetei ... iar acasa numai daca ma apropii sa il apuc de mana incepe sa tipe si sa isi ascunda mana . Macar ma bucur ca are incredere in medici

in rest am facut un progres foarte mare: isi sufla mucii singur cand ii pui batista la nas!!!
Mai avem de invatat sa facem la olita, sa mancam ce ne da mama fara sa facem mofturi ( ca la cresa nu comenteaza manca de toate si cate 2 -3 portii) . Acasa vrea doar supa (indiferent de culoare sau consistenta ), paste doar cu sos de tomate, salata de rosii, cu castraveti si ardei rosu, cremvusti si ou batut cu ardei rosu in el ! Si clar toate tipurile de fructe ...

Va pup! Deseara mai intru ! PROMIT! Dar acum trebuie sa caut alt apartament ca pe asta m-am suparat tare si trebuie sa il eliberam in 3 luni ... sper sa am insa unde ma duce ca vad ca nu prea gasesc ce vreau ...

P.S.: stilati hoti karra! Si cu voi in casa si sa iti lase si geanta inchisa

Felicitari noilor soferite ... in curand o sa sofati toate pana reusesc sa dau eu macar odata examenul. Din ianuarie iau ore de conducere si asa si nu mai termin...

Magda Matei 9.04.2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tzuna spune:

tot eu.

L-am vazut pe Alex la strand. Cred ca s-a distrat tare bine.

Medicamente pentru concediu. Listele puse de voi nu sunt cam mari? Eu cred ca au mai crescut si nu trebuie sa luam chiar totul cu noi. Eu una profit de faptul ca Maria a crescut, ca e vara si bagajele noastre nu mai sunt asa voluminoase. Nu luam scutece ca am terminat de mult cu ele, nu luam olita ca face si tinuta deasupra wc-ului sau dupa copac, nu luam hainute groase (decat o bluza si ciorapei de bumbac) si tot asa. Iar la medicamente... pai si daca luam intreg dulapul cu noi tot nu avem cum sa acoperim toate bolile asa ca ma rezum la: panadol sau nurofen sirop, 2-3 supozitoare cu novocalmin(pt cazuri extreme), termometrul, smecta si metocopramid si asigurarea de sanatate. Pai daca face febra mare mai mult de 2 zile oricum o duc la medic oriunde as fi si pentru restul bolilor din pacate tot pe la dr ar tb sa trecem.Iar siropuri de tuse , picaturi de nas gasesti oriunde si se dau fara reteta. Nu risc sa o tratez eu in concediu si sa fac mai rau. Daca sunt acasa mai pot amana vizita la dr in functie de simptome dar daca sunt in strainatate si ceva merge prost n u tb sa mearga si mai prost asa ca ne prezentam la medic dc nu trece imediat.

Mergi la inceput