Renovare-cum platesc muncitorii?

Renovare-cum platesc muncitorii? | Autor: Sabina

Link direct la acest mesaj

La lucrare sau cu ziua?
cica la plata cu ziua e mai bine pt ca, de exemplu:
pune gresie, cam cate costa metru patrat atata si manopera, pune 3 metri, 150 de lei sa zicem.
dar ppoate in ziua respectova pune 7 metri si ii dau tot 150.

Aveti experienta in domeniu? ca a mea e NULA, si pe 25 iunie incepem....

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Sabina, Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns claujro spune:

Nu i-ai intrebat cat te va costa lucrarea in intregime? Nu e mai simplu sa negociezi cu ei o suma si apoi sa le dau un avans si restul cand termina?

Mara si Matei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

cam stim cat va costa, insa va fi un sef de santier cu 2 angajati.Lui ii dam banii si el ii plateste, si ne-a zois de cele doua variante. Plata o face saptamanl catre baieti, si ne cere banii in transe, pt diferite stadii ale lucrarii.
( E f ok, nu e probelma de pacalit, ne aduce facturile si restul pana la ultimul ban. Am mai renovat cu el si a fost pe sistemul plata la zi, insa nu era asa mult de munca si era si la munte, unde mana de lucru e mult mai ieftina....)

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Sabina, Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns papanash spune:

din experienta mea iti spun ca cel mai bine pt tine e sa platesti la lucrare, la inceput dai un mic avans, apoi la receptia lucrarii dai grosul. Altfel se intind mult sa acolpere cat mai multe zile. Oricum o sa te coste mult peste cat ai calculat la materiale ( ex. pt baie au intrat de 3 ori mai multi saci cu adeziv decat au spus initial, n-au furat ca au lucrat cu noi in casa, dar cica asa-i tactica, sa nu ti se para ca te costamult materialele+ manopera, pe cand in mijlocul lucrarii nu mai dai inapoi).

............................................................
Mama de papanas Andreiutz ( 02.10.2007 )
www.flickr.com/photos/23756759@N04/2543804427/in/photostream/" target="_blank">Ghighi-poze
Ghighi- filme

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihailescu teodora spune:

La lucrare, Sabina!Daca ii platesti la zi au tendinta de a taragana mai mult treaba,daca sunt platiti la lucrare sunt motivati sa termine mai repede sa poata incepe si in alta parte!
Asta e opinia mea,din experienta avuta si eu la renovarea apartamentului!

Teodora ,cea mai fericitade Mihnea Andrei(17.10.2007)
Mihnea
www.flickr.com/photos/21367727@N02/" target="_blank">Papanashul meu iubit
Mihnea in actiune
Povestea nasterii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laviniaN spune:

Sabina din experienta mea de anul trecut din toamna....am finisat un apartament de 95 mp plus 2 balcoane mari.
Durata lucrarii stabilita de comun acord cu cei 2 muncitori a fost de 1 luna,dar a durat o saptamana in plus pt ca ma hotarasem sa pun gresie si in balcoane.

Am calculat manopera la mp ,pus gresie si faianta, pus parchet, zugravit, gletuit, instalatia electrica , pus usi noi in apartament etc.

am stabilit pretul total dupa masuratori, apoi am mai negociat putin din pretul total pt ca era lucrare destul de mare si baietii au fost multumiti.
Doamne fereste sa-i platesti cu ziua....daca trag de timp, sa fie din timpul lor nu pe banii tai.
Eu iti spun ce am patit cu unul din muncitori....decate ori mergeam la apartament sa vad ce au mai facut ...unul dintre ei al vedeam mai tot timpul in balcon la tigara...asa ca iti dai seama cu atatea pauze.
ba intr-o zi sa luat lumina sau apa blocul fiind nou...au plecat acasa.....ba aveau alta problema ce nu suferea amanare.
dar una peste alta am fost f multumita de lucrare si am avut incredere in ei ca nu m-au furat prea mult
materialele le-am cumparat noi.
au mai cumparat si ei batosan, batoglet daca nu le ajungea si mi-au prezentat chitantele.

Spor la treaba iti doresc....si la cat mai putini nervi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cecilia L spune:

Asa cum au spus si fetele iti recomand si eu la lucrare, cu ziua o sa te tina pana la toamna....insa iti mai spun ceva, stabileste cu ei un termen si accepta cateva zile cu bataie, altfel te trezesti ca azi vine doar un muncitor ca celalalt nu stiu ce treaba are si tot asa te lungesc .....pentru materiale le dai banii in functie de ce cumpara si ce fac.....iar manopera nu prea multa ....exista riscul sa nu faca ce trebuie sau cum vrei tu si sa darame.....e bine sa stabilesti de la inceput ce vrei sa-ti faca, cam cat material intra(aproximativ, exista si surprize) si cum le dai banii.....ce se intampla daca nu termina pana la data X(daca este din vina lor si ce se intampla daca au facut gresit si tb sa darami)........poate sunt cam stricta, dar cunosc bine domeniul constructiilor.........e adevarat depinde si de cel care-i coordoneaza si de cel care accepta compromisuri...adica tu.

Cecilia si Cristian Matei(07.09.2007)

asa crestem

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Plata cu ziua se foloseste la necalificati, care sunt pusi sa faca orice pe aceiasi bani. Oricum, putin ii platesti, o lalaie si ei la fel.
Pentru lucrarile calificate se negociaza pe articole separate.
De ex: masurati cati mp. de gresie aveti, negociati pretul/mp, deci toata gresia face atat. Cand o termina ia banii (sau esalonat). Daca nu stabilesti pretul total de gresie (la suprafata data), vine cu pretentii suplimentare: ca suprafata nu-i dreapta si a muncit in plus, ca gresia nu are unghiul drept, ca materialul era cam prost, etc.
La fel la pereti: atatia mp, atatia bani. Si aici pot veni cu pretentii ulterioare: a cazut mai multa tencuiala, a trebuit sa incarce mai mult ca nu erau drepti peretii, etc. Pretentiile ulterioare nu se platesc decat daca sunt evidente (daca bagi in plus cativa mc de tencuiala, atunci il crezi ca a muncit in plus...).
Evident, termen pentru lucrare. Nu ca te-ar deranja foarte tare o sapt. in plus, dar daca te lungesti o sa constate ca iau cam putini bani pentru un timp lung (chiar daca-i din vina lor) si incep nemultumirile: ca ei lucreaza de o luna, cam putini bani intr-o luna, etc.

RUFUS, TORA si cele 3 minuni ale lorwww.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Surpriza 2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Happiness_4_us spune:

Sabina, fratele meu are o firma de constructii si l-am intrebat si pe el.
Sfatul lui a fost ca, la lucrare iesi cel mai bine.
Romanul e roman si daca e platit la zi, trage de timp, mai ales acum cand se gaseste de lucru asa cum se gaseste.
Ti se face o estimare a consumului de materiale plus cat va fi manopera ptr toata lucrarea. La suma finala tu poti negocia cu ei si sigur iesi mai bine!
Bafta multa si nervi de otzel!

Nana, Andrei Stefan ( 26.09.2007)
Povestea nasterii fluturasului!

"Nu-i nimic, ce daca... Tot ce-i rau o sa treaca!
Nu-i nimic.... Cad si mereu ma ridic!" Laura Stoica

Fluturas iubit, sa nu uiti niciodata, ca mami este intotdeauna cu un pas in urma ta. Trebuie doar sa intorci privirea si sa intinzi manutza si mami te va ajuta in orice clipa!

Mergi la inceput