Romani atacati in Belfast

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns speed spune:

Citat:
citat din mesajul lui blackpanterro

Citat:
citat din mesajul lui speed

Citat:
citat din mesajul lui blackpanterro

Se putea rezolva asta si altfel. Daca oamenii astia au facut atatea magarii de ce nu s-a sesizat politia? De ce nu au fost reclamati de catre victimele furturilor? Politia i-ar fi ridicat frumos si gata. Dar asa, s-au trezit ei "desteptii" sa isi faca legea singuri, de zici ca locuiesc in jungla.
Pai ce naiba daca pe mine ma deranjeaza vecinul, ma duc la el acasa cu cutitul? Sau ii zic la sota-miu sa il bata mar? Sa fim seriosi, astia sunt niste nemernici care au avut chef de bataie si nu au stiut pe cine sa faca sacul de box.(asa era si in Italia cat am locuit acolo, rasismul e in floare in EU)

Adriana si Aidan - 3 ani
A ticket to hell has never been funnier

"Friendship is like peeing in your pants, everyone can see it but only you can feel its true warmth."

din pacate nu-i asa de simplu. ca sa-i ridice politia trebuie sa fie prinsi in flagrant si chiar si asa, de obicei se aleg cu o amenda simbolica. din cite am inteles din ziare erau cazuri "sociale", adica erau fara joburi, cu casa platita de stat. ca sa evacuezi un caz social dureaza muuult timp si si mai multa hirtogarie. trebuie sa fii cel putin traficant de droguri prins asupra faptei sau ucigas ca sa fii evacuat. pentru furt de jucarii din curtea vecinului nu se agita nici o autoritate din pacate.

Pai atunci e bine ca au primit bataie sau cum?

ah,nu, n-am spus asta. am spus ca nu exista solutii simple asa cum crede lumea iar lipsa de reactie a autoritatilor a dus la tragedia respectiva, la fel cum s-a intimplat si in Romania (vezi linkul cu rromii atacati de maghiari-daca politia ar fi intervenit la timp nu s-ar fi ajuns la asa ceva)
in alta ordine de idei, fetita mea a auzit la radio ca romanii sunt atacati, nu a inteles de cine (thank god) asa ca am lasat-o balta. daca aveti sugestii despre cum poate fi explicata situatia unui copil de 7 ani astfel incit sa nu se simta vizata doar pentru ca are parinti romani, v-as fi recunoascatoare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adela99 spune:

speed ma gandesc ca puteti vorbi despre bullies.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blackpanterro spune:

Speed, eu sunt adepta adevarului.Spun copilului adevarul chiar daca uneori acest adevar nu este frumos.
Exista rasisti, xenofobi, oameni care pur si simplu iubesc sa urasca si nimic, din cate vad, nu ii poate face sa simta altfel. Copiii trebuie sa fie constienti si de asta. Dar nu cred ca trebuie pusa problema ca si "ne urasc pt ca suntem romani" sau orice alta natie.Nemernicii astia ii urasc pe toti care nu sustin aceleasi idei cu ale lor, deci e gresit sa ii spui copilului ca ii urasc pe romani pt ca sunt romani.Pur si simplu sunt niste dezaxati care au propria agenda si sunt impotriva a tuturor celor care nu sunt pe aceeasi lungime de unda cu ei.

Adriana si Aidan - 3 ani
A ticket to hell has never been funnier

"Friendship is like peeing in your pants, everyone can see it but only you can feel its true warmth."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vikinga spune:

Citat:
citat din mesajul lui speedin alta ordine de idei, fetita mea a auzit la radio ca romanii sunt atacati, nu a inteles de cine (thank god) asa ca am lasat-o balta. daca aveti sugestii despre cum poate fi explicata situatia unui copil de 7 ani astfel incit sa nu se simta vizata doar pentru ca are parinti romani, v-as fi recunoascatoare.
Dificila situatie Speed..nu stiu exact dar stiu ca m-as gindi mult inainte sa abordez tema asta. Cred ca pt un copil de 7 ani, Aldo are 5 ani jumate de ex, si acum e virsta cind consitentizeaza din ce-i zicem noi, ca pot fi si oameni rai. Avem si niste carti cu povestioare care le explica copiilor ca din pacate nu pot avea incredere in toti oamenii. Stiti voi de genul nu va incintati cind nenea va ofera o bonboana ori se ofera sa va duca cu masina unde sunt chipurile parintii, ori se ofera sa-i duca la el acasa unde are un iepuras dragalas si asa mai departe. Asa ca incepe sa inteleaga ca sunt si oameni care pot face rau copiilor, care-i rapesc de linga parinti, pot fi oameni violenti care se folosesc de arme si asa pot fi si oameni rai care fac rau altor oameni pentru ca sunt de alta rasa, fara sa pun accentul pe rromi, romani ci as veni cu exemple din toata lumea si eventual chiar de ura altora fata de irlandezi.Nu as zice ca uite exista romani/ rromi care fac lucruri rele si de asta irlandezii ii pedepsesc, asta ar fi o abordare gresita, degeaba ii zici ca noi suntem aia buni cred ca tot ii va creea un mic complex de inferioritate care ramine acolo inauntru. Copiii vor sa fie la fel ca restul copiilor, nu au nevoie de frustrari din cauza identitatii, rasei ori cetateniei lor. F imp dupa parerea mea sa inteleaga ca atacatorii sunt aia rai.Vikinga 10+ cu cei mai frumosi vikingi: Nadja si Aldo

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ghizy spune:

am auzit si eu ceva de belfast ,dar nu prea multe,chiar dak sa intamplat asa aproape de mine ,am auzit la stirile pro.tv,nu stiu ce sa zic in ultimul timp sa umplut de romi in irl si irlandeji sunt foarte rasisti de romani ,oriunde ai merge in irl auzi o voce de romani ,duminik am fost la biserik in dablin si sincer mam speriat gol cativa romani erau ,in general era fulll nu aveai loc unde sa stai,ffoarte multi au plecat acasa,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cait spune:

Se pare ca mai primesc amenintari
http://www.libertatea.ro/stire/extremistii-din-belfast-igani-romani-va-snopim-in-bataie-244768.html

Cait
Home is where heart is...

Mergi la inceput