Mamici de fulgusori de nov-dec 2009 (43)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Alinus25 spune:

Citat:
citat din mesajul lui A_driana

alinus, astea sunt preturile pe la maternitatea noastra???
intr-adevar depinde si de buzunarul fiecaruia, fiecare da cat vrea si cat poate.....
mi se pare cam mult pt moase....dar mai ales pt asistente, daca le dai la fiecare 10 lei, si cum se tot schimba turele, se goleste buzunarul numa cu asistente, daca mai trebe sa stai cateva zile inainte sau dupa nastere....

zicea careva mai sus (sa ma scuze, dar nu mai stiu numele) ca unii angajati ai lor au 700 lei salar pe luna.....eu am 700 lei salar pe luna.....cu asa tarife pot sa ma pun sa-mi adun salaru de pe acuma pt cand voi naste...

toate vin la timpul lor si nimic nu este intamplator . . .

15+

strumfulet + poza strumfulet

Mai eu asa am auzit ca se da, eu acum 2 ani jumate cand am nascut am dat 100 ron, altele au dat 150, am fost f nemultumita de moasa si mi-a parut rau ca nu am dat mai mult... dar oricum nu cred ca banii care i-am dat au contat ci faptul ca nu am avut noroc de o moasa buna... Si sa stii ca medicul nostru nu e pretentios, tot asa se comporta indiferent cati bani ii dai, poti sa-i dai si 100 si 500 eur ca tot la fel e... cel putin acum...

Alina 18+ si Riana-Antonia 25.01.2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alinus25 spune:

Citat:
citat din mesajul lui roxyaly

Referitor la greutate eu pana acum am luat 1 kg dar copilul e dezvoltat corespunzator pentru varsta lui.
Oricum cred ca de pe la 5 luni incepem sa luom mai mult in greutate.

16+

Ce bine de tine, eu aveam deja la 12 saptamani 3 kg in plus

Alina 18+ si Riana-Antonia 25.01.2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dymomo77 spune:

Bun, sa o luam cu inceputul...
La kg va bat de la distanta ca am pus deja 10 kg in 19 sapt si culmea e ca ma bucur ca eram prea stravezie(desi multa lume ma intreaba unde le-am pus ca nu se vad, ca cica abia acum arat a om normal). Acuma sper dupa ce nasc sa raman cu vreo 5 in plus si sa nu ma fac iar bat.
De preturi eu stiu ca la iasi ginecologul e la cezariana 8-10mil(200-250eu) si la nasterea normala cam 3-4 mil. Cica la cezariana difera si daca e la cerere sau pentru ca chiar e nevoie. La asistente intr-adevar se dau cate 10 lei si sunt cate 4 pe zi doua la mamici doua la BB si atat se mai schimba ca dc stai in spital 4 zile nu prea le vezi la fata de 2 ori. Nu mai vb dc vrei rezerva si nu vrei ca tu(si apoi bb) sa stati in salon cu alte 8 mamici(eu una nu as vrea pt ca imi e f frica de boli si nu ma refer la chestii dintr-astea usoare ci la acele mamici inconstiente care vin sa nasca fara nici o analiza si pot avea fereasca Dumnezeu hepatita, HIV, sifilis si altele). Rezerva e 1 mil pe noapte. Verisoara mea care a nascut acum o luna prin cezariana a cheltuit in total cam 20 mil.
In ceea ce priveste nasterea normala cei mai multi medici de la iasi nu vin la nastere decat dc te intelegi dinainte cu ei asa ca cel mai adesea se naste cu medicul de garda. Oricum ei nu stau cu tine pe perioada travaliului ci doar moasa. Eu una am verisoare care au nascut cu moasa si au fost f incantate pentru ca moasele au experienta si i-au zis exact ce sa faca si cand.
Apropo de cezariana la 38 de sapt se practica si la iasi de lene. Adica, medicul te cheama cand e de garda(cam cu doua sapt inainte de DPN)pentru ca lui sa ii fie mai usor si sa nu mai piearda timpul si in alta zi. Plus ca risca si sa il trezesti din somn noaptea ca tocmai ai ajuns la spital si nu e comod.
Hai ca am scris cat pt 10 mesaje

19+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luciandrea spune:

Pe unde sunteti fetelor?
Gata ati intrat in vacanta?...

15+
www.flickr.com/photos/38638325@N05/?saved=1" target="_blank">poze cu noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elenic spune:

Citeam astazi tot felul de articole pentru femei insarcinate si am gasit ceva pt tine, Miramar, cu dedicatie

"Odata ramasa insarcinata, orice viitoare mama are diferite temeri care nu-i dau pace. Una dintre ele este aceea de cazaturi... Ideea acestui articol este tocmai contrariul: daca vei suferi o cazatura, mai multe leziuni vei avea tu decat fatul pe care il porti in pantec.

Femeile insarcinate sunt mai predispuse cazaturilor decat oricare alta persoana, unul dintre principalele motive fiind modificarea centrului de greutate.
Surplusul de greutate si marimea bebelusului in fata corpului tau vor modifica centrul de greutate si ar putea slabi muschii si articulatiile spatelui si ale pelvisului. De aceea, pe masura ce fatul creste, mama ar putea deveni din ce in ce mai instabila, isi va pierde mai usor echilibrul, aparand astfel riscul cazaturilor.

Alti factori de risc ar putea fi reprezentati de scaderea tensiunii arteriale si a glicemiei, ceea ce ar putea conduce la instalarea ametelilor, mai ales dupa ce te vei ridica brusc din pozitia sezut.

Important este, de fapt, momentul in care se produse cazatura. Daca vei cadea in prima etapa a sarcinii, de exemplu, nu ar trebui sa-ti faci griji. Uterul este bine protejat de oasele pelviene ale mamei, iar fatul este foarte putin probabil sa aiba de suferit. Marea grija apare atunci cand mama ar putea cadea direct pe burta. Insa, din fericire, de obicei, mamele au tendinta sa cada in sezut sau in genunchi.

Bebelusul, care este inconjurat de uterul plin cu lichid amniotic, va simti aceste traume ca pe un hop pe sosea. Medicul va fi mai ingrijorat ca tu sa nu te julesti, sa-ti scrantesti vreo glezna sau sa-ti rupi vreun membru. Mare grija, insa, in ultimele luni de sarcina. Cu cat copilul este mai mare, cu atat exista mai multe riscuri sa cazi pe burta.

In ultimul trimestru de sarcina, o cazatura pe gheata nu este tocmai indicata. Chiar daca micutul este inca protejat de lichidul amniotic, peretii uterini sunt foarte subtiri, iar placenta s-ar putea desprinde de uter.

Pana una alta, concentreaza-te la miscarile pe care le faci, iar atunci cand mergi pe strada, cand cobori scarile, ai mare grija unde pui piciorul, pentru a-ti pastra echilibrul.

Sfat: Cel mai important lucru este sa realizezi ca trupul tau s-a schimbat. Nu-ti imagina ca vei mai putea functiona asa cum o faceai inainte de sarcina. De aceea, orice miscare trebuie facuta cu incetinitorul. Cand urci scarile, plaseaza fiecare picior in fata celuilalt, asigura-te ca ai pus toata talpa pe treapta si ajuta-te de balustrada. Mare atentie cand iesi din cada sau din dus. Podeaua este alunecoasa si, de aceea, va trebui sa ai mereu prosopul langa tine, pentru a nu te intinde dupa el. Si, foarte important, evita portiunile cu gheata. Exista intotdeauna un drum ocolit pe care poti ajunge unde vrei fara a merge pe gheata."

12+

www.flickr.com/photos/37479346@N02/" target="_blank">poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dienutze spune:

Buna fetelor!
Si eu am auzit marti niste scoruri pt nastere de m-au pus pe ganduri....
La CF2 stiu tarife de cezariana doar:
dr 2000 ron
anestezist 350 ron
neonato 200 ron
moasa 100 ron
si mult marunt pt asistente

Mie mi se par cam maricele....ma gandesc sa nu se mai umfle pana in noiembrie.
Va pup!

16+ astept pe VEDETUTA pe 30 noiembrie! sa fim sanatosi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monis5 spune:

Citat:
citat din mesajul lui dienutze

Buna fetelor!
Si eu am auzit marti niste scoruri pt nastere de m-au pus pe ganduri....
La CF2 stiu tarife de cezariana doar:
dr 2000 ron
anestezist 350 ron
neonato 200 ron
moasa 100 ron
si mult marunt pt asistente

Mie mi se par cam maricele....ma gandesc sa nu se mai umfle pana in noiembrie.
Va pup!

Te-ai uitat si pe topicul 'nasterea la crf 2'? parca e pe na 'nasterea unei stele'... chiar ca sunt mari, mari de tot.
Ok eu nu am 700 de lei salariu, dar oricum sunt impotriva spagii si, atunci cand apare necesitatea', impotriva platii peste... 'piata' a spagii

monis 19+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dienutze spune:

NU m-am uitat la sectiunea de nasteri. Am fost la control la maternitate si am intrat in vorba cu o fata venita la control, nascuse de o luna. Ea mi-a zis tarifele astea. Si eu sunt cam speriata...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramonika spune:

eu nu cred ca o data cu introducerea asa-zisei co-plati se vor reduce spagile. ci din contra,
vom plati asigurarea medicala din salariu,
vom plati "co-plata" cu taiere de chitanta probabil,
vom plati spaga...

Ramonika si pisicile www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550848/" target="_blank">Vladutz www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550510/" target="_blank">Maritza www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550608/" target="_blank">Fulgushor www.flickr.com/photos/11125714@N02/2227425419/" target="_blank">Miki

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionelamaria spune:

Buna fetele!

ce facti? vorbiti de sume de oameni mari aici.... ma speriati..... Daca e sa le platesc din salariul de invatator Pai nu-mi ajung banii pe vara... pe 3 luni.... ma ia cu rau.... Nu mai spun nimic de chiria pe lunile astea... intretinere... mai mananca omul... si toti banii pe la controalele facute intre timp..... Pai cand fac cererea pt bani catre finantator ( a se citi sot) pai... s-a dus naibii visul meu de a vedea macar muntele romanesc anul acesta

15+
bebe creste
Un copil poate oricānd sa-l īnvete pe un adult trei lucruri: cum sa fie multumit fara motiv, cum sa nu stea locului niciodataa si cum sa ceara cu insistenta ceea ce-si doreste.-Paulo Coelho īn "Al Cincilea Munte"

Mergi la inceput