Furazolidon la copil de 1.5 ani - ati dat?
Raspunsuri - Pagina 2
ina_nz spune:
Mie nu mi se pare corect sa dai copilului medicamente dupa ureche, mamare si forum.
Eu sunt alergica la Furazolidon, fac crize urate de tot.
De ce nu te duci tu sa-l vada medicul de familie si sa-i recomande ceva?
Silvia mamica de Adrian (22 August 2003) si baby
carmen77 spune:
Acuma plec la doctor cu el, noaptea asta a fost una alba pentru toti, a vomat pe la 3, apoi a fost marait toata noaptea, clar nu e de la dinti ...
Helenutza23 spune:
carmen77 multa sanatate lui Marc, sa se faca rpd bine.
referitor la intrebarea daca am dat furazolidon. da, si eu i-am dat, nu mai stiu exact cat, cum, dar aveam exact 1an si 5luni si avea scaune moi, voma chiar si putina febra a facut... am tinut regim alimentar in perioada aia.
Gargoyle spune:
Sanatate micutului, sa se faca repede bine!
Tocmai am avut si eu fetita bolnava, dar cu simptome diferite. Furazolidonul e bun, dar trebuie calculata doza; iar noua ne-a mai recomandat Hidrasec (pliculete), care-s si in varianta "pentru copii si sugari" si se dau daca-i rau de tot cu scaunele/voma.
Medicamentele nu se dau dupa ureche sau forum, dar cand am plecat in vacante am plecat cu traista de medicamente doar pentru "in caz ca". Gravitatea bolii cere automat consult specializat, dar la ceva minor pot sa ii dau si eu. Atata doar ca "traista de medicamente" am facut-o in colaborare cu pediatra, ea mi-a zis ce si cat sa-i dau in diverse situatii.
Numai bine!
Mami de pisicuta (28.06.2006)
carmen77 spune:
Multumim. Am fost la medic cu el, suntem pe lapte fara lactoza, Hidrasec si Biotics, si saruri de hidratare de la Humana .. Elektrolyt parca le zice. Problema e ca nu vrea laptele de la Nan fara lactoza sub nici o forma ... sper sa fie mai cooperant la masa viitoare. Acuma l-am gustat si eu si nu prea seamana a lapte ... e ceva insipid, inodor ... as zice si incolor, dar e alb . Va tin la curent cu evolutia ... sper sa fim ca noi in 2-3 zile. De ce mi-e mie tare ciuda e ca am google-uit si am vazut ca Augmentinul da diaree ... si Marc a luat tratament cu Augmentin acum 10 zile, pentru o bronsita cu wheezing, iar din ce am citit eu acidul clavulanic din compozitia Augmentinului da in f multe cazuri diaree ... pai si nu putea atunci medicul sa ii prescrie doar Amoxicilina ... ca ma gandesc ca se gaseste si simpla, fara acidul clavulanic. Acuma pe mine nu ma bagati in seama ca is mai carcotasha, incerc sa ma reobisnuiesc cu sistemul sanitar romanesc, am ajuns inapoi in Ro dupa 5 ani de Canada si cred ca in multe cazuri google is my best friend cand e vb de copiii mei. Concluzia e ca trebuie sa incep sa caut un pediatru bun si de incredere.
AYSHA 2 spune:
da, cauta un pediatru bun
incearca lapte humana HN, are un gust bun si ajuta la refacerrea copilului pentru ca mai contine, pe langa lapte si pulbere de orez si banane
poti sa il prepari si ca pe un piure de cereale, daca nu il vrea calapte
in diaree nu se da mar proaspat (doar copt, aceste e f. bun )sau lapte cu lactoza ! Nu te superi ca ti-am spus, da ? daca nu te-ai intalnit cu afectiunea, se intampla sa nu le stii chiar pe toate
carmen77 spune:
Aysha, nu ma supar, de ce sa ma supar? Laptele e fara lactoza, am precizat la inceputul mesajului, e NAN fara lactoza ... am vrut sa iau Humana sau Milupa dar nu aveau la Helpnet . Asa ca am luat ce aveau ... adica Nan. De marul copt stiam ... dar oricum cred ca azi sarim fructele din schema, ii dau orez cu morcov si masa de fructe i-o voi inlocui cu braza de vaci + biscuite. Sa vedem ce o si manca ... eu planuri imi fac, dar ieri nu a mancat decat 2 biscuiti si a baut apa la greu ...
Gargoyle spune:
De 4 zile cercetez internetul despre diaree si altele. Pai antibioticele sunt in top apropo de cauze!
Incearca Humana HN dupa cum a zis Aysha; mai este si la Milupa ceva asemanator, care are morcov in loc de banana. Eu am luat si lapte de soia.
Uite ceva despre antibiotice -diaree (mi-am scos multe informatii... ma minunez cate cauze ale diareei exista si cat de putine pot fi diagnosticate cu adevarat...)
"Efectele nedorite ale antibioterapiei se pot elimina, restabilind astfel echilibrul acestui ecosistem prin administrarea asa-numitelor "tulpini probiotice" (bacterii, drojdii) care tranziteaza in stare vie tubul digestiv, colonizeaza temporar acest loc si, prin mecanisme directe (antagonism microbian, actiune enzimatica) sau indirecte stimularea imunitatii gazdei), conduc la refacerea florei locale, atat ca structura cat si ca numar.
PROBIOTICELE
Probioticele din produsele alimentare si farmaceutice au aparut pe piata in cursul ultimilor douazeci de ani.
Probioticele sunt definite ca niste culturi individuale sau mixte de microorganisme vii, nepatogene de tipul Saccharomyces boulardi, Lactobacillus acidophilus, L. bifidum, L. termophilus, L. Bulgaricus, susceptibile sa influenteze favorabil sanatatea fiintei umane sau animalului care le ingereaza, prin inhibitia multiplicarii multor specii bacteriene, precum si a Candidei albicans. De asemenea, sintetizeaza vitamine din grupul B (B1, B2, B6), acid pantotenic si acid nicotinic. Pentru a avea o eficacitate ridicata, aceste microorganisme trebuie sa fie viabile, pentru a rezista in tubul digestiv, intr-un numar mare, pentru a avea efect de bariera de substitutie si sa fie insensibile la principalele antibiotice utilizate in mod curent la antibioterapie.
La om, probioticele isi manifesta efectele in cavitatea bucala sau in tubul digestiv (sub forma de alimente sau capsule), in caile respiratorii (ca aerosoli) sau in cele genito-urinare (prin aplicatii locale)."
Mami de pisicuta (28.06.2006)
AYSHA 2 spune:
nu ca fac reclama la humana, dar ala de la milupa este putin gretos so multi copii il resping pt ce eo kestie portocalie
alinusha06 spune:
la noi a mers f bine enterol pentru burtica sunt gen smecta dar cu efect garantat e pt copilasi e chiar pt prev si tratarea complicatiilor in urma trat cu antibiotic