de ce limba germana ?
Raspunsuri - Pagina 3
Burtocika spune:
Eu n-am sustinut ca nu e bine sa invete copilul limba germana, orice inveti iti va folosi poate candva, sau macar iti deschide mintea.
Ce m-a frapat pe mine a fost cate eforturi fac parintii (repet, am un caz cu mine in birou, de-asta vorbesc) sa-si bage copilul la o gradinita >> scoala >> liceu german, cat stress si interventii pe la directorii respectivelor unitati de invatamant, plus trambalarea copiilor din alt colt al orasului ... Mi se pare ca eforturile sunt exagerate fata de scop, ca sa zic asa.
loryi1974 spune:
Mai stiti si alte site-uri pentru copii-germana?
Eu am vazut prin Diverta ceva carti de germana pentru cei mici.Tot prin Diverta sunt colectii intregi de carti in engleza pentru copii.
madadum spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui LindaZ Pe de alta parte, stiti UNDE gasesc sa cumpar in Bucuresti CD-uri sau DVD-uri pentru copii in germana? N-am gasit nicaieri, mi-am facut permis la Casa de Cultura Germana pana la urma, doar sa imprumut... Multumesc. |
prior books are foarte multe carti in germana, pentru copii de toate varstele si nu numai
poti sa comanzi si online pe ebookshop.ro
mada
LindaZ spune:
MULTUMESC MULT.
E interesant si pentru mine ... invat o data cu fiica-mea.
Eu la librarii am gasit:
Prima mea carte de limba germana - editura Niculescu
Spra"s" mit farben - editura Aramis
German Picture Dictionary - Berlitz
Dictionar ilustrat - Kreativ
Primul meu dictionar roman-german - Editura Didactica si Pedagogica
Ghid de conversatie roman-german vizual - Corint
Germana pentru incepatori - Aquila 93
Invata germana - Aquila 93
Dictionar tematic german - Aramis
Eliberarea Fatmei, romana si germana - Paralela 45, colectia Bufnita
cele mai frumoase maini, carte joc in 6 limbi - editura Sophia.
Si cam asta e tot in materie de carti.
CD-uri pentru copii nu am gasit si am cumparat cu muzica pentru adulti in germana: Mireille Mathieu, Falco, Simone si inca unul.
loryi1974 spune:
Ghidul nu l-am gasit(Corint).In schimb am mai gasit pe la diverse librarii(de exemplu in zona Berzei-Stirbei)niste carticele romano-germane(sunt si romano-engleze):Hansel und Gretel -Editura Alliance(dar mai sunt si altele:Der gestiefelte Kater,Rotkappchen,Dornroschen,Aschenputtel etc)-formate mici si mai mari, si Deutsch fur Kinder-Garamond 1993,nu mai stiu de unde si cum a ajuns in posesia mea(cred ca e si cea mai buna-cantecele,mici povestiri-cam 4-5 randuri pe anumite teme-ora,luni etc).
Eu am mai gasit carti in limbi straine-mai ales franceza-la anticariate,numai ca sunt destul de uzate(dar bune in continut).Era unul pe Doamnei,dar cred ca s-a desfiintat si in pasaj la universitate(nu stiu ce se mai intampla acum-am auzit ca este in renovare).
PS:Nici eu nu credeam ca voi ajunge sa invat germana ,cu care n-am avut nicio tangenta,la nspe mii de ani in acelasi timp cu fiica-mea.Dar ,cat traieste ,omul invata...
LindaZ spune:
Merci. Nu am gasit cartea Deutsch fur kinder, ca era epiuzata, dar am gasit altele pe net si am dat comanda:
1. 1 x "Limba germana pentru cei mici" de Doina Sandu Pret: 1 x 15,75 lei
2. 1 x "Ne jucam si invatam - Germana pentru cei mici (26 de lectii, numarul 1)" Pret: 1 x 5,59 lei
3. 1 x "Ne jucam si invatam - germana pentru cei mici (20 de lectii, numarul 2)" Pret: 1 x 4,59 lei
5. 1 x "Germana pentru copii (CD1, curs multimedia interactiv)"
Pret: 1 x 11,82 lei
6. 1 x "Primele mele cuvinte in germana - dictionar multimedia cu pronuntie (pentru copii cu varsta 5+)" Pret: 1 x 11,82 lei
7. 1 x "Germana pentru cei mici nr. 3" de Daniela Oprean Pret: 1 x 4,59 lei
kariguld spune:
limba germana e o limba destul de greoaie si ne-melodioasa.
DAR, merita din plin invatata de copii, pentruca nu stii ce vrea sa faca in viitor. si e si foarte putin vorbita in Ro.
din cate stiu eu, in UE nu sunt limbi oficiale. Germania e una din cele mai mari tari din UE, unde se vb germana si f putin engleza.
copii mei au invatat la gradinita in RO, pentru inceput limba germana, sotul vb f bine si a vb cu ei mereu deutsch. cand au invatat germana, in paralel cu engleza, nu aveam in plan mutarea in Deutschland. cand ne-am mutat le-a prins f bine.
daca copilul poate invata cu usurinta o limba straina, merita efortul!
TELEDON PENTRU MIHAITA,IN RETEAUA ROMTELECOM
**********0 900 900 320-pt 10 euro**********
**********0 900 900 325-pt 5 euro**********
Unii oameni au petrecut o viata intreaga si au adunat averi facand lucruri firesti, nefiresc de bine!
danat spune:
Imi dau si eu cu parerea, din prisma unei mame, care acum un an era ingrozita la ideea cum va invata copilul ei germana, din momentul mutarii noastre in Austria?
Cu toate ca eram linistita de catre toti conationalii aflati de mai multi ani aici, care imi spuneau ca , copilul va fi cel care va invata cel mai repede si bine limba, nu eram asa convinsa.
La noi procesul a fost asa: din prima saptamana a intrat la gradinita (deci s-a vorbit in jurul lui numai germana), dupa 2 luni am fost in concediu, noi nu vedeam in acest timp nici o "chemare" a lui in a discuta in germana, nici cu noi, chestii simple, dar nici cu altii. Miracolul s-a produs la intoarcerea din concediu cand ne-a spus educatoarea "ce a facut Radu in vacanta? a facut lectii de germana?" caci atunci si-a dat drumul sa vorbeasca si la gradinita. Dupa cca 5 luni vorbea deja fluent, aproape corect gramatical, si situatia s-a imbunatatit pe zi ce trece.
M-am lungit cu povestea mea pt ca am vrut sa evidentiez un lucru: copiii au o capacitate enorma de invatare a limbilor straine. E pacat ca parintii sa nu prinda ideea asta si sa nu il invete in aceasta perioada pe copil limbi straine, mai ales acestea mai greoaie. Ca ei prind o limba ca pe o muzica.
Mai tarziu, cand creierul se incarca si cu alte informatii/ materii de la scoala, va fi mai greu (dar, si-atunci, mai usor decat cand va fi adult
).
Succes!
Dana
mama lu'
Radu Stefan
"Prietenii sunt aceia care te iubesc chiar si atunci cand te cunosc"
Hobby
www.youtube.com/watch?v=BY2OFztWiuY" target="_blank">Melodia mea de azi :-)
andacos spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui danat Imi dau si eu cu parerea, din prisma unei mame, care acum un an era ingrozita la ideea cum va invata copilul ei germana, din momentul mutarii noastre in Austria? Cu toate ca eram linistita de catre toti conationalii aflati de mai multi ani aici, care imi spuneau ca , copilul va fi cel care va invata cel mai repede si bine limba, nu eram asa convinsa. La noi procesul a fost asa: din prima saptamana a intrat la gradinita (deci s-a vorbit in jurul lui numai germana), dupa 2 luni am fost in concediu, noi nu vedeam in acest timp nici o "chemare" a lui in a discuta in germana, nici cu noi, chestii simple, dar nici cu altii. Miracolul s-a produs la intoarcerea din concediu cand ne-a spus educatoarea "ce a facut Radu in vacanta? a facut lectii de germana?" caci atunci si-a dat drumul sa vorbeasca si la gradinita. Dupa cca 5 luni vorbea deja fluent, aproape corect gramatical, si situatia s-a imbunatatit pe zi ce trece. M-am lungit cu povestea mea pt ca am vrut sa evidentiez un lucru: copiii au o capacitate enorma de invatare a limbilor straine. E pacat ca parintii sa nu prinda ideea asta si sa nu il invete in aceasta perioada pe copil limbi straine, mai ales acestea mai greoaie. Ca ei prind o limba ca pe o muzica. Mai tarziu, cand creierul se incarca si cu alte informatii/ materii de la scoala, va fi mai greu (dar, si-atunci, mai usor decat cand va fi adult Succes! Dana mama lu' Radu Stefan "Prietenii sunt aceia care te iubesc chiar si atunci cand te cunosc" ![]() Hobby www.youtube.com/watch?v=BY2OFztWiuY" target="_blank">Melodia mea de azi :-) |
Dana tu ai dreptate dintr-un anumit punct de vedere!Nu uita ca Radu tau traieste intr-un mediu in care (daca nu este,va deveni in viitor cu sigurantza),limba germana va fi limba lui de exprimare!
Nu e acelasi lucru cu copii care invatza limba la gradinitza in Romania de exemplu!Acolo vorbesc sa spunem citeva ore apoi pleaca intr-un mediu cu o limba total diferita!Aici intervine(parerea mea si numai a mea)capacitatea fiecaruia de a asimila o limba straina!
Andrei al meu a invatzat in acealsi interval de timp limba germana dar...limba engleza este cosmar pentru el!
Dana