Venetia - tips & tricks

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lilanda spune:

cait, Venetia e free de masini. Circuli cu masina pina in Piazzale Roma si dupa-aia numai la pas, cu vaporetto sau/si ferry-ul.

Bon, pina la Lido (de pe continent) stiu ca exista un ferry care transporta si masini; insa, din Lido pina in Venetia, Pizza San Marco etc, poti sa iei vaporetto, linia 1 (pe Gran Canale) sau 5. Din Lido, St. Elisabeta, pina in Piata San Marco se fac doar 10 minute cu vaporetto. Acum au intrat pe orar de vara, asa ca circula si noaptea. Pe restul inslulelor (Murano, Burano) se ajunge la fel de usor cu vaporetto. Sint dese si relativ ieftine, daca ai card de transport.

Pentru tips and tricks, am si eu citeva:
1. Daca vreti sa manincati intr-un restaurant seara e un MUST sa faceti rezervare din timp. Recomand restaurantul Al Covo, nitel cam scump...da' merita fiecare banut.
2. Intrarea la Basilica San Marco e gratuita, insa coada e maaaaare. Puteti face rezervare online www.alata.it/eng/booking/sanmarco.asp" target="_blank">aici.
3. La Palatul Dogilor, luati-va tichet doar la Passagi Segreti, fiindca impuscati doi iepuri deodata: si passagiile si palatul ca atare.

Va urez succes cu Galeriile Guggenheim (de arta moderna)..io le-am ratat in ultima zi, din cauza de ...pana de curent

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alexia27 spune:

Eu am fost acum cativa ani la Venezia si nu mnai stiu in amanunt ce si cum. Imi amintesc insa ca gondolierii efectiv te jupoaie! Dupa multe negocieri am platit pentru o plimbare cu gondola 80 E. La un restaurant chiar pe canal grande am platit frumoasa suma de 100 E! Bine, noi eram in luna de miere atunci si am zis ca nah, o data merge.

Incearca sa mergi si spre interior, pe stradute, noi asa am gasit o cafenea draguta, cu preturi accesibile, ca era pentru localnici, turistii nu prea se rataceau pe acolo...
In rest...vacanta placuta!

Fii TU disponibil cand vrea copilul, nu-l fa pe el disponibil cand vrei tu!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cait spune:

Merci pentru sfaturie.eu am mai fost de 2 ori dar fara masina de asta intrebam de ceva rezonabil adica de un hotel cu parcare chiar daca este in afara Venetiei.Vad eu cum fac pana la urma.
Lilanda nu stiam ca poti face rezervare online fara sa mai stai la coada aia imensa.

Cait
Home is where heart is...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns papanash spune:

Am tot cautat cazare zilele astea si as vrea sa fac rezervare la hotel Boulevard in Venetia.
Stiti ceva despre el ?

............................................................
Mama de papanas Andreiutz ( 02.10.2007 )
www.flickr.com/photos/23756759@N04/2543804427/in/photostream/" target="_blank">Ghighi-poze
Ghighi- filme

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cait spune:

Daca despre acest hotel e vorba uite aici parerile celor care au fost.
http://www.tripadvisor.fr/Hotel_Review-g187870-d272565-Reviews-Le_Boulevard_Hotel-Venice_Veneto.html

Cait
Home is where heart is...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tdi spune:

Noi am fost de vreo 3 ori, ultima data ieri...ne-am gandit sa facem ceva nou, nu doar clasica plimbare gara-San Marco-Rialto ca turistii de o zi...am facut turul insulelor (Murano si Burano si altele pe care habar n-am cum le cheama)...superb dar crunt de obositor.
Oricum merita efortul!
Transport local
Vaporasele (vaporetto) sunt cam neplacute ptr gustul meu, aglomerate si te cam zguduie la opirile (dese) in statii, daca ai rau de miscare e bine sa-ti iei niste pastile inainte de a te urca in asa ceva. Partea buna e ca circula foarte des si merg cam peste tot. Noi am luat de la gara (Ferrovia) ptr Murano (ruta cea mai lunga - 1.5 ore circa - sa vedem imprejurimile Veneziei dar exista si varianta directa), de acolo altul mai mare ptr Burano, iar de la Burano am luat motonave ptr San Marco. Motonave e mare, are vreo 4-5 nivele si e mult mai comod si aerisit, alta panorama, wc in caz de nevoie (cam murdarel), circula mai rar ca vaporetto dar oricum 1/ora.
La orice ghiseu poti consulta tabelele cu orare si rute, hartzi, poti intreba la informatii ca sunt amabili si rabdatori si vorbesc mai multe limbi. Preturile sunt: minim 6.50 euro (ptr 60'), 16 euro ptr 12 ore, 18 euro pt 24h, 28 euro 48h, 50 euro pt o saptamana - biletul (arata ca o cartela de carton) e valabil pe toate rutele si pe toate mijloacele de transport! Exista si un bilet one-trip de 2 euro dar se poate folosi doar pe rute f.scurte. Cand intri in statie trebuie sa convaliezi biletul, il atingi de un aparat special si din momentul ala incepe valabilitatea ptr care l-ai cumparat, sunt instructiuni in italiana si engleza. N-am priceput daca trebuie convalidat la fiecare urcare, nu era nimeni sa controleze ca sa pot intreba, am vazut ca unii l-au facut, altii nu. La Burano era obligatoriu, deschide bariera ca sa intri in statie - arhiplina tot timpul - no panic, incap toti, pana la ultimul in motonave.
Mancare si bautura.
Preturile sunt decente in majoritatea locatiilor, oricum atentie, daca nu e clar intrebati. La Murano am luat 1 cafea (1 euro) si o coca cola de 0.5 l (2.5 euro), n-am stiut ca au si ospatar, cand m-a vazut barmanul ca ies cu ele afara la masa mi-a cerut automat alti 2 euro in plus. Cel mai convenabil mi s-a parut la gara, apa de jumate e 1.20 euro, o felie mare de pizza (buna!) 2.50 euro, redbull 3 euro...astea sunt preturi normale in orice bar din Italia.
Anul trecut am luat dintr-o patiserie niste covrigi traditionali venezieni, tzeapa monumentala, pe langa ca 3 bucati mici m-au costat vreo 8 euro, erau exagerat de dulci si duri de nu puteai mushca din ei, i-am aruncat la porumbei...atentie deci, sunt galbeni, rotunzi si par fragezi.
Fructele la taraba par mai ieftine decat la mine in oras.
La restaurant am mancat mai demult, pasta si peste, era cam 40 euro/persoana dar depinde de restaurant. Pretul final nu e cel afisat in meniu ptr ca se plateste in plus "coperto", serviciul, cativa euro/persoana, inclusiv copiii.
Cel mai practic e cu sandwic-urile la purtator dar atentie ca sunt zone unde e interzis mancatul, statul pe scari, etc, exista panou de averizare in sensul asta.
Imbracamintea.
In unele locuri nu poti intra daca nu esti imbracat corespunzator - ex. in Basilica San Marco nu te accepta cu pantaloni scurti sau fusta mini, decolteuri, umerii neacoperiti. Prima data pe noi ne-au intors inapoi de la intrare dupa ce am stat la o super coada ptr. ca eu aveam bluza cu bretele, nimic indecent oricum...am rezolvat cumparand rapid un tricou de la taraba. Ultima oara am vazut ca aveau la intrare "haine" de unica folosinta, ca de hartie, cu care acopereau persoanele "indecente".
San Marco - intrarea e gratuita, in altar e o icoana enorma decorata cu pietre pretioase de toate felurile, trebuie platit vreo 2 euro ca sa o vezi dar merita. De asemenea e musai sa urcati la etaj, si acolo se plateste ceva dar merita, ajungi sus pe acoperis si vezi panorama, splendid, intr-o sala sunt caii de aur originali, cei de afara sunt copie...daca vrei sa ascuti istoria exista niste aparate cu fisa, in mai multe limbi. Tot sus e amenajat un muzeu, obiecte antice veneziene, tesaturi, etc...sunt niste galerii incredibile, nu mi-as fi imaginat ca au asemenea cotloane in biserica. Cozile pot descuraja pe oricine dar merge repede, mai ales la Basilica...in turn n-am urcat niciodata, acolo merge mai lent si m-a descurajat coada.
Atentie la suveniruri ca pana si Venezia e invadata de chinezisme, mai ales in zonele puternic circulate de turisti e plin de obiecte identice cu cele originale la tarabe...pacat sa cumperi o faina sticla de Murano made in China, parerea mea.
Noi n-am stat niciodata la hotel in zona asa ca preturi nu stiu, locuim la 1 ora distanta cu trenul si numai cu trenul am mers, de exemplu un bilet ptr max.60 km e 3.80 euro, conditiile sunt super si ajungem pana in buricul Veneziei fara grija parcarii si costul aferent.

Cum sa ajungi la Venezia: http://www.hellovenezia.com/jsp/en/arrivare/index.jsp
Aici e mersul trenurilor in engleza: http://www.ferroviedellostato.it/homepage_en.html
Aici informatii despre transport local (ex.vaporetti) si altele: http://www.hellovenezia.com/jsp/en/transports/index.jsp

Hai ca am facut un ghiveci la subiectul asta, cine are intrebari raspund cu placere, in limita neuronului...cine vrea sa vada poze recente din Venezia si imprejurimi aici: http://www.dropshots.com/tdi_venezia#date

Inca ceva si gata...cine merge cu copii mai mici e indispensabil caruciorul, e cam greu sa-l transporti pe scarile de la podetze (unele nu au rampa) dar in rest e ok, poti merge si pe vaporetti cu el fara probleme. Si apropo de copii, trebuie stat cu ochii pe ei mai rau ca pe butelie, mai ales ca nu exista balustrade la canale si se poate cadea in apa cu usurinta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tdi spune:

Deianira, de la Aeroport Treviso ai cursa directa spre Venezia Piazzale Roma.
http://www.atvo.it/index.php?lang=en&area=23&menuid=36
(primul rand, dai click pe ceas in dreapta, apoi in tabel pdf randul de jos, coloana 4). Face 1h10', costa 6 euro/persoana sau 10 euro dus-intors valabil 7 zile.
Mai poti merge cu un autobuz local, linia 6, in 15' ajungi la gara Treviso (statia De Gasperi) si de acolo iei trenul spre Venezia Santa Lucia, trece unul tot la cateva minute si costa putin.
O intrebare...e sigur ca aterizezi la Treviso? Eu am facut multe zboruri la/de la Timisoara si am aterizat doar la Venezia, desi pe bilet era scris Venezia Treviso. Banuiesc ca era din cauza modernizarii aeroportului din Treviso, nu stiu, dar am vazut ca exista si acum zboruri la/de la Timisoara si pe Venezia (Marco Polo airport)...intreaba la compania de la care iei biletele sa-ti spuna exact.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinutza00 spune:

poti incerca pe homelidays.com sa gasesti o camera mai ieftina, direct de la proprietar
sau cauta cu google "alberghi economici venezia"
daca stati doar 2, 3 zile poate e mai bine sa gasiti ceva in venezia, altfel e mai convenabil in Mestre (ajungeti in 15 min in Venezia, cu autobuzul sau trenul, depinde in ce parte a orasului veti fi)
Sunt si restaurante ieftine, chiar la 3 min de Rialto am gasit unul, era self service, mancare ok. Sau cumparati cate ceva de la brutarii (bucati de pizza etc), gasiti si supermarketuri, chiar si McDonald s in extremis...
Ciudat ca aterizati la Trevizo, Marco Polo este aeroportul cel mai apropiat, ajungeti usor si ieftin in Venezia cu autocarele.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns celi-bia spune:

Dragilor, noi mergem pe 8 august pentru 3 zile si 3 nopti. Ne cazam in Mestre la Hotel Centrale. O sa ajungem probabil in Venetia pe la ora 15-16 asta dupa ce terminam cu cazarea.
Avand in vedere ca eu as vrea ca in aceste zile sa ajung si la Lido di Jesolo pentru o zi de plaja, dar si la Padova care este foarte aproape as vrea sa stiu ce-mi recomandati ca sa-mi folosesc cel mai eficient timpul ?!?
Va multumesc mult oricum, am aflat multe de la voi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crista-s spune:

de la Venezia Mestre pentru Padova iti recomand trenul ai foarte multe
AICI mersul trenurilor :
http://www.trenitalia.com/cms/v/index.jsp?vgnextoid=ad1ce14114bc9110VgnVCM10000080a3e90aRCRD

si catre Jesolo poti merge cu trenul :
dela venezia Mestre la San Donà de aici trebuie sa iei un autobus (bilete se cumpara in gara de la ghiseul ATVO http://www.atvo.it/index.php?lang=en )sau de la Tabaccheria din gara ( tutungeria noastra) sau vinzatorul de ziare

insa pentru o zi de plaja poti merge si mai aproape adica la Lido di Veneziahttp://www.turismovenezia.it/eng/default.asp?PAGINA=2583
se ajunge cu vaporetto sau la Punta Sabbioni tot cu vaporetto si de aici chiar si la Cavallino (mai iei un autobuz de unde te lasa barca )

pt vaporetto vezi linkul asta http://www.actv.it/english/home.php

Mergi la inceput