oxiuroza copil

oxiuroza copil | Autor: badriana

Link direct la acest mesaj

Buna dimineatza,
Am o problema cu care nu m-am mai intalnit niciodata. Baietelul meu de 3 ani si 2 luni are oxiuri, cu toate ca eu ma uit mereu la kk nu am observat niciodata viermisor in el.
Din pacate am facut si eu, probabil ca urmeaza si bunica + sozul. Problema mea este ca mai avem un bebe de 1 luna pe care il alaptez si in cate am vazut pe net medicatia nu este recomandata gravidelor, mamelor care alapteaza + copii sub 2 ani.

Ce fel de tratament pot lua eu si ce se intampla daca si bb face viermisori.

Sper ca am fost destul de coerenta (sunt dupa 1 noapte alba de colici)

Multumesc frumos si multa sanatate.

Adriana

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns beshter spune:

Adriana, sanatate multa bebeilor tai!

Cand eu am avut oxiuroza - adica prin mezozoic - tata m-a tratat batraneste si taraneste in felul urmator: mi-a dat o cana de lapte cald (indulcit); dupa ce-am baut-o, mi-a dat fo trei catei de usturoi, dupa care - la oala! N-a mai fost nevoie sa repet tratamentul

Sper sa-ti fie de folos intr-o oarecare masura. Nu stiu ce se intampla daca face si bebe mic viermisori.

Gata, fug, ca ma urecheaza fetele care nu cred in medicina alternativ-traditionala!

Intreaba pediatrul ce e de facut. Multa sanatate!

You cannot both dance and not pay the piper.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxxy80 spune:

E clar ca trebuie sa apelezi la metode babesti. Iti spun cum m-au tratat ai mei cand eram mica. Timp de o saptamana mi-au dat in fiecare dimineata sa inghit un graunte de usturoi. Il inghiteam cu apa ca pe o pastila. Si asa am scapat definitiv, dupa ce un timp indelungat au incercat cu medicamentatie si tot reapareau.
bafta multa!

Roxana, mami de printisor Matei iubit si drag (29.11.2007) si cu piciulina roz Maria 26+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns derya spune:

BUN GASIT TUTUROR.AM SI EU O FETITA DE 4 ANI CARE ARE OXIURI.I-AM DAT O DOZA DE ZENTE,SI MEDICUL MI-A SPUS CA DUPA 2 SAPTAMINI SA-I MAI DAU O PASTILA DE DECARIS.ATIT.E DEAJUNS?VREAU SA MAI SPUN CA DUPA CE A BAUT STICLUTA DE ZENTE,LA INTERVAL DE 2 ZILE AM INCEPUT SA-I URMARESC SCAUNUL SI AM OBSERVAT CA ELIMINA OXIURII VII.ESTE BINE?STIE CINEVA?IN ACEASTA SEARA M-AM SPERIAT CIND AM VAZUT CE SE AFLA IN OILITA.SCAUNUL ERA PLIN DE OXIURI VII.SA-MI RASPUNDA CINEVA LA ACEST SUBIECT VA ROG.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fdoina spune:

derya nu ai motive de panica, incercati sa mentineti igiena, maini curate, lenjerii curate si calcate (macar cateva zile), olita dezinfectata

in rest usturoi, picaturi de propolis sau ulei de cimbrisor (pentru adulti, copiii nu-l suporta), ulei de dovleac, acum exista in plafar si capsule cu combinatii din astea

cat mai rar zentel, daca se poate fara

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rhoneea spune:

Multa sanatate

Irina mamica sefului mic Pierre-Sebastien

www.onetruemedia.com/shared?p=336a8e388908e126cef388&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">
*Miracolul nostru*

"If you wanna make the world a better place, take a look at yourself and make a change!"
Michael Jackson

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claujro spune:

Si copiii mei au trecut prin asa ceva. Stiu de la pediatra ca NU scapi de ei prin metode naturiste. Prima data ne-a recomandat Zentel, nu am sacpat de ei si apoi au luat Decaris. Partea proasta e ca se pot reinfesta oricand.

Insa in mod expres mi-a precizat ca e nevoita sa le dea tratament medicamentos, viemii astia pacatosi nu mor cu usturoi...

Mara si Matei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danat spune:

Si eu l-am banuit pe baiatul meu ca ar avea acumm vreo luna, cand se tot scarpina la nas si ochisori, am facut coproparazitologice care au iesit negative (aici cica asa ar iesi marea majoritate ) si totusi am luat un tratament toti membrii familiei. Nu mai pare sa se scarpine la nas, dar ca masura preventiva mincam usturoi cat putem de des.
Din pacate, partea cu igiena este foarte importanta si cam lasa de dorit la multi copilasi. El este printre foarte putinii copii din gradinita care se spala pe manute dupa utilizarea toaletei. Mi-a spus ca prietenii lui de la gradi fac pishu, trag apa si pleaca din toaleta. Nu ma mai gandesc mai departe ca Decieu am grija cu el, el s-a invatat si ii place sa fie curat, insa poate lua oricand punand mina pe aceleasi obiecte

Dana mama lu' Radu Stefan

Hobby

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
www.youtube.com/watch?v=l9lq8oaK5Mw" target="_blank">
"If you wanna make the world a better place,
Take a look at yourself and then make a Change"

"Man in the Mirror" - Michael Jackson

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns spic de grau spune:

Citat:
citat din mesajul lui danat

Si eu l-am banuit pe baiatul meu ca ar avea acumm vreo luna, cand se tot scarpina la nas si ochisori, am facut coproparazitologice care au iesit negative (aici cica asa ar iesi marea majoritate )

Aha.. deci nici austriecii nu au viermisori?

Pe mine ma termina medicii astia francezi cnd vine vorba sa le cer examen copro. Nu vrea nici unu! Cica nu exista asa ceva, ca aici e tara civilizata.

Am cumparat eu de capul meu din farmacie medicament contra oxiurilor, noroc ca am o amica farmacista.
Of of!

Apropo de tratamente naturiste, mama imi facea un mujdei de usturoi in care punea lapte in loc de apa - si asta mancam pe stomacul gol. Cred ca vreo 30minute dupa asta nu mai aveam voie sa mananc/beau nimic.
Si mai mancam seminte de dovleac. Cat cuprinde!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danat spune:

Citat:
citat din mesajul lui spic de grau

Citat:
citat din mesajul lui danat

Si eu l-am banuit pe baiatul meu ca ar avea acumm vreo luna, cand se tot scarpina la nas si ochisori, am facut coproparazitologice care au iesit negative (aici cica asa ar iesi marea majoritate )

Aha.. deci nici austriecii nu au viermisori?

Pe mine ma termina medicii astia francezi cnd vine vorba sa le cer examen copro. Nu vrea nici unu! Cica nu exista asa ceva, ca aici e tara civilizata.

Am cumparat eu de capul meu din farmacie medicament contra oxiurilor, noroc ca am o amica farmacista.
Of of!

Apropo de tratamente naturiste, mama imi facea un mujdei de usturoi in care punea lapte in loc de apa - si asta mancam pe stomacul gol. Cred ca vreo 30minute dupa asta nu mai aveam voie sa mananc/beau nimic.
Si mai mancam seminte de dovleac. Cat cuprinde!

Da, asa e, nici eu nu ii inteleg cand o tin sus si tare cu rezultatele astea negative. Dr-itza de familie de aici ne-a spus ca in atitia ani de practica in Viena, i s-a nimerit doar de 1-2 ori sa ii dea pozitiv un coproparazitologic Parca ar fi cine stie ce minunatie...
Deja e "normal" ca la gradinita mai ales sa se intample episoade dintr-acestea de infestare unul de la altul, ei nu sunt atenti si se intampla!
Din pacate, chestia cu igiena ma "seaca" pe mine rau de tot, mai ales ca, daca copiilor le-as gasi o scuza, ca sunt inca mici, adultilor care ies direct din toaleta fara a se spala pe maini nu le gasesc absolut nici o scuza

Dana mama lu' Radu Stefan

Hobby

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
www.youtube.com/watch?v=l9lq8oaK5Mw" target="_blank">
"If you wanna make the world a better place,
Take a look at yourself and then make a Change"

"Man in the Mirror" - Michael Jackson

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fdoina spune:

Citat:
citat din mesajul lui claujro

Insa in mod expres mi-a precizat ca e nevoita sa le dea tratament medicamentos, viemii astia pacatosi nu mor cu usturoi...

nu stiu daca e nevoie sa moara, important e sa iasa afara
dar doctorita stie mai bine

Mergi la inceput