cum e in Romania?

Raspunsuri - Pagina 68

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns irinai spune:

Pe mine ma distreaza foarte tare la subiectul acesta cum cine nu locuieste in Romania are impresia ca stie cum este aici. Si incearca sa isi impuna parerea cu bata. Celor care locuiesc in Romania. Zi de zi.
Serios acum, daca voi nu ati mai fost in Romania de o anumita perioada de timp, de unde stiti cat de bine sau de rau se traieste?

Ma rog, erau intrebari retorice, nu astept un raspuns pentru ca sunt deja catalogata drept o sociopata care traieste intr-o stare de negare a realitatii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Guestus spune:

Da cum mai este cu comunistii....yo zic sa ne oprim putin prin jurul anului 1960 sa analizam situatia. ..vine concita acum si ne lamureste.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dov spune:

Citat:
citat din mesajul lui irinai

Pe mine ma distreaza foarte tare la subiectul acesta cum cine nu locuieste in Romania are impresia ca stie cum este aici. Si incearca sa isi impuna parerea cu bata. Celor care locuiesc in Romania. Zi de zi.
Serios acum, daca voi nu ati mai fost in Romania de o anumita perioada de timp, de unde stiti cat de bine sau de rau se traieste?

Ma rog, erau intrebari retorice, nu astept un raspuns pentru ca sunt deja catalogata drept o sociopata care traieste intr-o stare de negare a realitatii.

me too cica nu toti suntem asa, dar a zis ca "majoritatea"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Hilde spune:

XIO, fair enough sa lovesti back.

Dar crede-ma ca sotul meu e considerat un "mic geniu" dupa standardele Romanesti/Canadiene/Americane. Eu mai putin, ca am fost mai lenesa.

El a fost student de A+ oriunde a fost dar facultatea din Timisoara nu a fost facultate A+ pentru el. Mai ales dupa ce a comparat cu ce exista in afara.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Citat:
citat din mesajul lui Hilde

LadayJ, daca ai avea oportunitatea sa lucrezi in ambele sisteme medicale, ai putea sa vezi diferenta. Si te-ai minuna ca cineva vrea sa faca facultatea in Romania si nu in US/Canada. E mirare sincera.

Eu am facut facultatea in Romania. Sotul meu a facut facultatea in Romania. Amandoi am refacut facultatea in Canada.(+master in SUA).Muncim sa ne certificam pe meseriile noatre in SUA. Consideram invatamantul superior in Romania extrem de slab. Si nu vreau sa fiu rea. Mie imi place Romania si ii recunosc partile bune.
Dar exista diferente mari, crede-ma, intre invatamantul superior din Ro si cel din Canada/US.

Noi consideram ca am pierdut facand scoala in Romania. Din nefericire, nu puteam sa emigram altfel in Canada. Dar a fost pierdere de vreme. Econominseam cel putin 5 ani din viata noastra.

Nu pot sa te contrazic pentru ca eu nu am studiat medicina, niciunde.

Singurul lucru pe care il stiu este ca, SI in Romania se invata, si in RO exista profesori bine pregatiti, medici foarte buni.

Mi se pare eronat sa spui ca, o facultate din Ro este egal cu zero. Bine, nu ai spus asta, asta am inteles eu din spusele tale. Canada nu ti-a recunoscut diploma din RO? Asta nu inseamna ca tu nu ai invatat nimic util la facultate in Ro.

Ma gandesc ca in Canada sau SUA sau Germania sau...Japonia au alte metodologii, au alte dotari. Dar, repet, asta nu inseamna ca un medic roman este inferior unui medic american, la modul general.

Ba dimpotriva, as spune ca, cu laboratoare dotate corespunzator, medicii americani&CO invata mai usor.

Medicii romani depun un efort mai mare, pentru a intelege sau pentru a preda, la randul lor. Aici da, exista o mare problema insa intram deja in alt domeniu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claucia spune:

Xio, ce frumos si fara ironii stii sa povestesti, si ce sincera esti! Si ironii ti se servesc la greu. Bravo.

Si pentru mine este ok, chiar daca sunt sociopata si lucrez undeva unde vad zeci si zeci de emigranti pe saptamana.
Oricum treaba emigrantului care suspina dupa tara este sa faca 2 lucruri:

1. sa spuna ca e fffff rau in tara de unde pleaca, in felul asta motivandu-si siesi a 20 - a oara motivele plecarii si

2. sa se excluda cumva dintre romanii pe care ii balacareste in cea mai dulce limba romana. Si odata cu sine, exclude si parinti, frati, surori, rude, oameni mari romani etc. Si ramane majoritatea sociopata din care ei nuuuuuu fac parte pentru ca au plecat. Si cei care raman ori a/ se integreaza intr-o societate bolnava nedand prea multa dovada de sanatate mintala sau b/ nu au avut sansa asta si mint ca au avut-o ca de fapt ei tanjesc sa mearga si ei in alta tara

Sincer, hai sa ne vedem fiecare de problemele mari din tara, noi ne vedem de ale noastre, voi vedeti-va de ale tarii unde ati poposit daca vreti sa faceti ceva pentru cineva. Dar sa te uiti in urma (ca aici te baga lumea in seama) sa arunci cu noroi in tara uite-asa sa arati ce bun esti tu si ti-e si putin mila de cei ramasi, exceptiile domle ca majoritatea...aoleu...hai, hai sa ne vedem toti de soare, de curatenie, de copii, de parcuri, de masini, vacante, concedii, familie, prieteni, astia de ne sunt aproape, de viata in general.

Clau 28+ cu si Alessia Maria 13 iulie 2007

varsta bb2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ellej spune:

Citat:
citat din mesajul lui ladyJ

[quote]citat din mesajul lui bird70

[quote]citat din mesajul lui XIO

Bey..asta e grava de tot. Adica, sa inteleg, suntem o natie de sociopati??? Iar cei care au plecat spre alte zari si au reusit sa se adapteze, inseamna ca s-au tratat de sociopatie?

In fine ai ajuns la "fundu'" problemei . Da, suntem niste sociopate pentru ca traiam in RO si nu ni se pare chiar infernul lui "andante" :) Bine ca stim acum ca toata p o p u l a t i a Romaniei ar trebui sa aiba abonament la psy :).

Spunea cineva ca o treime dintre romani locuiesc in afara granitelor ? Indoi-m-as.

Mare e gradina lui Dumnezeu si multe animale sunt in ea :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns columbiana spune:

nu deschide nimeni un capitol nou, sau il inchide pe acesta? se deschide foarte greu pagina si oricum ultimele interventii sunt pe dinafara subiectului rau;

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=137759

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monabella spune:

Citat:
citat din mesajul lui conchita

pfiuu, uitai argumentul suprem, si cu asta ma duc sa numar centii din aia 2 usd: cand o treime din po.p.u.l.a.t.i.a unei natiuni traieste in afara granitelor tarii (ok, nu enumeram motivele, bunele maniere o cer), creca tre sa fii un poet desavarsit sau ciobanul din miorita (ala ghinionist) sa zici ca totul e ok, tovarasi - mie imi e bine, restul nu mai conteaza.

nimic

Conchita cred ca si evreii ca numar sint mult mai multi in afara israelului decit in israel, deci din punctul meu de vedere asta nu ar fi argument valid.

Ancalaura in Bucuresti mai sint muzeul Zambaccian, muzeul colectiilor de arta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns columbiana spune:

Citat:
citat din mesajul lui NanaMotoc

Hai ca am ametit de tot cu sociopatie, individ etc.
Ia luati o pauza. Huh.

Daca traiesti numai in Ro si absolut deloc intr-o alta tara, nu ai cum sa stii cum e in Ro, ptr ca nu ai cu ce sa compari.
Normal ca esti multumit cu ce ai si nu stii ca poate fi si mai bine sau , evident, mai rau.
Dupa ce locuiesti si "afara", ca asta este termenul exact folosit de "emigranti", intervine inevitabil comparatia.
Si la locuit afara nu ma refer la scoala, burse, etc. Ma refer la locuit ca orice alt cetatean, cu servici, stat cu chirie, etc. Numai asa poti face o comparatie apropiata cu realitatea.

Daca ma intrebai acum 4 ani cum e in Ro, as fi raspuns clar si raspicat: BINE!
Era bine atunci, dar nu ar fi fost bine si acum, cand am familie si sunt mama.

Nana, Andrei Stefan ( 26.09.2007)
Povestea nasterii fluturasului!

"Nu-i nimic, ce daca... Tot ce-i rau o sa treaca!
Nu-i nimic.... Cad si mereu ma ridic!" Laura Stoica

Fluturas iubit, sa nu uiti niciodata, ca mami este intotdeauna cu un pas in urma ta. Trebuie doar sa intorci privirea si sa intinzi manutza si mami te va ajuta in orice clipa!

ai spus-o foarte bine, Nana, dar este imposibil de inteles pentru cei care sunt acum unde erai tu acum patru ani.

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=137759

Mergi la inceput