cum e in Romania?
Raspunsuri - Pagina 58
copiloi spune:
Citat: |
citat din mesajul lui danat Din pacate, observ si din unele raspunsuri de aici, pe multi nu ii deranjeaza cojile de banane si sticlele de pet...nici macar metaforic... |
Sa inteleg ca unul din motivele emigrarii tale il reprezinta "cojile de banane si sticlele de pet" aruncate .....OK! Dar o data ce te-ai vazut "scapata" de ele, de ce tot simti nevoia sa te "intorci" in urma si arati din nou cu degetul asupra lucrurilor care, candva, ti-au uratit viata si din cauza carora ai ales un oras mai curat, mai civilizat etc???? De ce?
De ce nu-ti savurezi tu acolo oaza ta de civilizatie si sa ne lasi pe noi, aici, sa ne desfatam in peturi si coji si cozi de topor ....
In general, individul, o data ce si-a atins un nivel mai inalt de bunastare, tinde la mai bine si evita pe cat posibil sa mai priveasca inapoi....
Alina
danat spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui copiloi
Sa inteleg ca unul din motivele emigrarii tale il reprezinta "cojile de banane si sticlele de pet" aruncate .....OK! Dar o data ce te-ai vazut "scapata" de ele, de ce tot simti nevoia sa te "intorci" in urma si arati din nou cu degetul asupra lucrurilor care, candva, ti-au uratit viata si din cauza carora ai ales un oras mai curat, mai civilizat etc???? De ce? De ce nu-ti savurezi tu acolo oaza ta de civilizatie si sa ne lasi pe noi, aici, sa ne desfatam in peturi si coji si cozi de topor .... In general, individul, o data ce si-a atins un nivel mai inalt de bunastare, tinde la mai bine si evita pe cat posibil sa mai priveasca inapoi.... Alina *** |
Draga copiloi, vad ca nu ma lasi... iti suna cunoscut, nu-i asa?
Si ca sa iti dau un raspuns la atitea intrebari si de ce-uri...
Odata ajuns intr-un loc mai civilizat decat cel din care ai plecat nu inseamna ca automat poti sterge totul cu buretele si sa nu te mai intereseze mersul lucrurilor din Ro. E ca si cum ti-ai vazut sacii in caruta, si gata, intorci spatele si renegi tot ce ai trait pina atunci.
Am parinti, rude si prieteni buni in Romania. Imi pasa cum traiesc ei si mi-e ciuda ca trebuie sa suporte in continuare "sticlele de pet si cojile de banane". Inca resimt furia si neputinta de a schimba ceva(in mod semnificativ), astfel incat am ajuns la aceasta hotarire. Nu se ia usor hotarirea de a emigra. Dar odata cutitul ajuns la os...
In plus, iti reamintesc, topicul se refera la cum e in Romania, iar postarea mea anterioara era exact despre asta.
Mai avem voie sa ne expunem parerile si daca nu traim momentan in Ro? Sau cel mai bine nu ne mai implicam in nimic de acolo, aplicam politica strutului cu totii? Nu ma priveste personal = nu ma intereseaza, nu? Ce sanatos!
P.S. Referirile tale la situatia mea actuala si nivelul de bunastare sunt injositoare si rautacioase.
Dana mama lu' Radu Stefan
Hobby
_
www.youtube.com/watch?v=S4s16pzRYqU" target="_blank">
If you wanna make the world a better place,
take a look at yourself and make a Change
ankalaura spune:
Pe mine ma streseaza romanii care uita de unde au plecat. Care incep la putin timp dupa instalare sa se planga de noua viata (desi nici cea veche nu le placea...) Parca ii aud... "Ce credeti? Si aici sunt gropi. Si aici e scump cutare sau cutare lucru. Si gunoaie. Si praf. Si murdarie." E modelul de om caruia nu ii convine nimic, si mai mult, uita sa multumeasca pentru sansa de schimbare pe care a avut-o. Pentru ca daca e asa nasol, te intorci frumusel, si te bucuri de viata in Romania. Si multumesti pentru sansa de a vedea cat e de bine si frumos in Romania. Important e sa te bucuri MACAR de una din variante!
Mi se pare normal sa nu uit cojile de banane aruncate peste tot. Si ma bucura sa vad ca sunt persoane care nu le-au uitat. Cel mai bine o sa retin cojile aruncate prin crapatura stramta a geamului de la masina care ruleaza cu 150 la ora pe autostrada
Copiloi - stii ce spun eu, cand sunt intrebata de ce vreau sa plec din tara? Spun ca ma deranjeaza rahatii de caini. Ca oricati bani ai avea aici, tot in rahat de caine calci.
Asa cum te-ai mirat tu de reactia Danei, asa se mira si cine ma intreaba pe mine, de raspunsul meu.
Cica sa ma mut in alt cartier / oras / bloc...
Azi am fost in parc. Niste copii mai mari se cocotasera pe un balansoar, i-au gonit pe unii mai mici, si se pregateau sa se balanseze maxim in instrumentul oarecum fragil. Eu... acolo. Cu copilul. Se uita ei urat la mine, eu ma uit urat la ei. Incep sa se planga unul altuia, ca ii apuca somnul in balansoar, ca noi ne dadeam prea incet (deh, copilul meu are doar un an...)
Bineinteles ca toata lumea se uita aiurea si fluiera la vant. Eu le-am atras atentia ca spatiul unde ne aflam este pentru copii mici, scrie mare pe o placuta, copii pana la 6 ani. Ei aveau vreo 11-12. Ne-am contrat nitel.. Ei ca ce, si ei sunt copii si vor sa se dea in balansoar. Ok, va dati, dar civilizat. Nu sa rupeti bietul leagan. - nu de alta, dar ii stiu de ceva vreme pe respectivii.... - A durat cateva minute chestiunea. Ca ii gonisera pe aia mai mici care erau singuri. Ca se instalasera in picioare calare, cata sa balangane leaganul cat se putea de tare. NIMENI, dar ABSOLUT NIMENI nu a mai avut vreo reactie. M-am gasit eu mai desteapta
Gardienii se plimba prin alte parti ale parcului, linistiti. Sau stau la poarta, mai vorbesc la mobil, mai schimba o parola. Dar nu vin sa supravegheze locurile de joaca unde vin galigani si se urca cu picioarele pe leaganele de bebelusi sau pe tobogane. Si nici nu ii iau la intrebari pe tinerii care se pupa si se pipaie in vazul lumii pe alei. In schimb vin sa ma ia pe mine la zor ca a calcat bebelusul meu iarba! Vorbim de un parc micut, pe care in 10 minute l-ai strabatut de la un capat la altul...
Deci daca ma intrebati, vreau sa plec pentru ca aici simt ca oricati bani as avea, tot in rahat de caine as calca.
copiloi spune:
citat din mesajul lui danat Draga copiloi, vad ca nu ma lasi... |
Cand tu tot dadeai quote la mesajele mele si le analizai pe toate fetele, eu nu mi-am permis sa vin sa-ti spun ca vad ca nu ma lasi. Nu mi s-a parut politicos. Cel mult, am evitat sa-ti raspund....si atat!
Am parinti, rude si prieteni buni in Romania. Imi pasa cum traiesc ei si mi-e ciuda ca trebuie sa suporte in continuare "sticlele de pet si cojile de banane". |
Asta cu "am parinti, rude si prieteni in RO" si de aia imi dau cu parerea, am mai auzit-o si nu tine Pun pariu, ca tu cand vii si scoti in evidenta fiecare aspect negativ din RO (vazut sau nevazut), nu o faci de dragul alor tai. Apropo, parintii, rudele si prietenii fac si ei parte din categoria alora, despre care spuneai ca nu au emigrat caci "n-au fost in stare"?
Sunt multi care chiar s-au dovedit a fi in stare sa emigreze (adica au invatat limba tarii de destinatie, si-au gasit job pe masura pregatirii, si-au mentinut, daca nu chiar imbunatatit, statutul social pe care-l aveau in RO etc). Culmea e ca taman astia sunt cei mai rezervati si care nu se grabesc sa-ti arate "de ce au fost ei in stare"
Iar ce-am zis eu cu nivelul de bunastare, n-a fost nicio rautate, ci cel mult o observatie socio-psihologica. Ma gandeam ca face parte din instinctul de conservare si anume faptul de a evita sa tot mai "poposesti" (de buna voie) asupra acelor lucruri despre care pretinzi "ca ti-au ajuns la os" .
Alina
desprecopii spune:
ankalaura; am o veste pentru tine. Si aici in Olanda, in fiecare parc e plin de rahati de caini. De fapt, e mai mult rahat de caine decat in Romania.
Trebuie sa ai alte motive - serioase - nu asta cu rahatul de caine.
Desprecopii.com - Asa se naste o mare iubire.
iubesc:www.supereva.ro Blog: http://mirelablog.supereva.ro/dblog/
cait spune:
citat din mesajul lui ankalaura Copiloi - stii ce spun eu, cand sunt intrebata de ce vreau sa plec din tara? Spun ca ma deranjeaza rahatii de caini. Ca oricati bani ai avea aici, tot in rahat de caine calci. Asa cum te-ai mirat tu de reactia Danei, asa se mira si cine ma intreaba pe mine, de raspunsul meu. Cica sa ma mut in alt cartier / oras / bloc... Deci daca ma intrebati, vreau sa plec pentru ca aici simt ca oricati bani as avea, tot in rahat de caine as calca. |
Cait
Home is where heart is...
danat spune:
Citat: | ||||
Cand tu tot dadeai quote la mesajele mele si le analizai pe toate fetele, eu nu mi-am permis sa vin sa-ti spun ca vad ca nu ma lasi. Nu mi s-a parut politicos. Cel mult, am evitat sa-ti raspund....si atat!
Asta cu "am parinti, rude si prieteni in RO" si de aia imi dau cu parerea, am mai auzit-o si nu tine Pun pariu, ca tu cand vii si scoti in evidenta fiecare aspect negativ din RO (vazut sau nevazut), nu o faci de dragul alor tai. Apropo, parintii, rudele si prietenii fac si ei parte din categoria alora, despre care spuneai ca nu au emigrat caci "n-au fost in stare"? Sunt multi care chiar s-au dovedit a fi in stare sa emigreze (adica au invatat limba tarii de destinatie, si-au gasit job pe masura pregatirii, si-au mentinut, daca nu chiar imbunatatit, statutul social pe care-l aveau in RO etc). Culmea e ca taman astia sunt cei mai rezervati si care nu se grabesc sa-ti arate "de ce au fost ei in stare" Iar ce-am zis eu cu nivelul de bunastare, n-a fost nicio rautate, ci cel mult o observatie socio-psihologica. Ma gandeam ca face parte din instinctul de conservare si anume faptul de a evita sa tot mai "poposesti" (de buna voie) asupra acelor lucruri despre care pretinzi "ca ti-au ajuns la os" . Alina *** |
Copiloi nu intelegi exact sensul spuselor de mine, deci nu mai are rost sa discutam .
1. Te-am mai lamurit inainte: am dat quote unora din mesajele tale considerand ca vreau sa stiu detalii si sa discut despre ce scriai. Nu se va mai intampla.
2. Cunostintele mele din Ro despre care am spus ca nu se simt in stare sa emigreze, nu pot face asta din punct de vedere emotional si pt ca nu se simt pregatiti. Nu ca nu sunt IN STARE! Nici nu as putea aprecia eu capacitatea unuia sau altuia pt asa un gest. Depinde de fiecare.
3. Te rog sa nu mai faci aprecieri personale sau observatii socio-psihologice cum le spui, nici macar asupra instinctului meu de conservare. Habar nu ai cum imi mergea mie in Ro si de ce am ajuns aici, ce nivel de bunastare aveam sau nu acolo. Orice apreciere la adresa unei persoane, orice referire la viata ei poate fi facuta stramb si poti gresi rau de tot. Nu stii cu cine vorbesti, deci nu ai CUM sa faci aprecieri corecte!
Tot nu pricep de ce toate discutiile privind starea din Romania sunt luate personal si anumiti cetateni se simt jigniti in orgoliul propriu.
Dana mama lu' Radu Stefan
Hobby
_
www.youtube.com/watch?v=S4s16pzRYqU" target="_blank">
If you wanna make the world a better place,
take a look at yourself and make a Change
marius spune:
Citat: | ||
Sa inteleg ca unul din motivele emigrarii tale il reprezinta "cojile de banane si sticlele de pet" aruncate .....OK! Dar o data ce te-ai vazut "scapata" de ele, de ce tot simti nevoia sa te "intorci" in urma si arati din nou cu degetul asupra lucrurilor care, candva, ti-au uratit viata si din cauza carora ai ales un oras mai curat, mai civilizat etc???? De ce? De ce nu-ti savurezi tu acolo oaza ta de civilizatie si sa ne lasi pe noi, aici, sa ne desfatam in peturi si coji si cozi de topor .... In general, individul, o data ce si-a atins un nivel mai inalt de bunastare, tinde la mai bine si evita pe cat posibil sa mai priveasca inapoi.... Alina *** |
Uite eu sunt in Romania si ma afecteaza mult de tot si cojile de banana si pet-urile si un segment al societatii fata de care nu reusesc sa trec (l-as ignora dar se baga in ochi si urechi ca o musculita obraznica) si smecherii ce-si parcheaza mertanurile sau jeepurile in mijlocul soselei in timp ce vorbesc la telefonul mobil si...si... si... Ma afecteaza politicienii parsivi hoti la drumul mare, ma afecteaza saracia omului obisnuit, ma afecteaza lipsa de posibilitati, lipsa de sanse, lipsa de respect, lipsa...lipsa... lipsa... lipsa....
Nu e bine. Si de voi ramane am sa strig, de voi pleca am sa strig, am sa arat cu degetul, am sa persiflez orice am sa fac incat sa arat oricui va vrea sa asculet sau sa vada mizeria din Romania. Nu sunt mandru deloc sa scriu ceea ce scriu si desi doare am sa o fac din nou si din nou in speranta ca odata si odata va fi normal si in Romania.
Ba trebuie aratat cu degetul. DA si aceasta este Romania.
Eu pur si simplu / Pagina familiei / Tot noi / Mai multe... / www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank"> Video
Pagina legislativa
ankalaura spune:
Oooofff... mda...
Apai dragele mele, daca ati fi urmarit paginile de pana acum (chiar si printre randuri) ati fi vazut ca am enumerat (o parte din) motivele care ma determina sa doresc sa traiesc in alta tara.
Rahatul de caine era o ... metafora sa zicem, sau.... o sinecdoca... sau o metonimie.., fiecare cum vrea sa citeasca.
La fel ca si banana de mai devreme...
CAIT - Franta o avea rahati de caine, dar are si garderii unde iti poti inscrie copilul peste vara, astfel incat sa nu bata mingea pe maidan, ci sa faca activitati grozave cu personal pregatit anume... Ma rog, daca are pana in 12 ani, copilul....
La noi, una din marile probleme ale parintilor este sa gaseasca ceva de facut, in cele 3 luni de vacanta de vara... Chiar sunt multe astfel de subiecte deschise la "Parintii intreaba".
Deci sa lamuresc... pentru rahatul de caine in care riscam sa calc, am gasit oarecum o rezolvare. In parcare am stropit cu clor. Nu mai vine niciunul. La firma mi-am rezervat loc de parcare langa intrare Cand sunt pieton ma uit pe unde merg, si o bat la cap si pe asta mare a mea sa se uite pe unde merge - desi ma enerveaza sa ma uit in pamant cand merg, si imi vine sa imi dau palme ca am un asemenea motiv pentru a-mi cicali copilul Si o cicalesc, desigur, ca mi-e foarte sila sa curat rahat de pe talpa sandalelor....
Cand sunt cu carutul, fac slalom sau merg pe strada. Mai des varianta a doua. Oricum pe trotuare sunt masini parcate....
Am gasit o rezolvare si pentru gainatul de hulubi. Ca o batranica de deasupra scutura fata de masa pe geam, si le pune paine pe pervaz. Iar firimiturile cad la mine, pe unitatea exterioara de la aerul conditionat, si zau ca m-am saturat sa spal zilnic tot gainatul ala. Am rezolvat-o si pe asta deci.
Nu am rezolvat cu galagia, bormasinile care baraile la ora 2 dupa-amiaza, dar asta sper sa o rezolve timpul macar, daca nu politia, nu de alta, dar or termina si ei o data si o data de renovat,... vecinii zic...
copiloi spune:
citat din mesajul lui marius Ba trebuie aratat cu degetul. DA si aceasta este Romania. |
Aceasta o fi Romania ta, Romania mea e alta.
Odata, Romania ta a fost si Romania mea. A trebuit sa plec vreo 6 ani din tara, ca sa-mi dau seama ce inseamna (pentru mine) de fapt Romania.
Stii, turla bisericii se vede mai bine dinafara bisericii, nu din interiorul ei .
In rest, fiecare e liber sa traiasca si-nfloreasca unde vrea!
Alina