cum e in Romania?
Raspunsuri - Pagina 56
ladyJ spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Eliza5
Romania este frumoasa si Romania este unica. Si nu, nu puteti sa ne convingeti ca nu este asa doar pentru ca acest adevar va "deranjeaza" prejudecatile. Ce v-a facut tara asta de simtiti nevoia sa o reduceti doar la experientele voastre nefericite? Vedeti agresivitate? Asta poate pentru ca exista agresivitate in voi. Vedeti mizerie? Poate v-ati ales zonele nepotrivite. Economia tarii??? Ma faceti sa rad. Economia este la pamant peste tot zilele astea. In unele tari mult mai rau decat in Romania. Tineri tristi si nemultumiti???? Mai sa fie.. si eu care credeam ca cei mai multi consumatori de droguri sunt mai spre Elvetia, Germania, Olanda. M-am cam saturat sa citesc tot felul de minciuni si venin despre tara in care traiesc si pe care o iubesc. Vorbiti mai bine despre lucrurile pe care le cunoasteti, nu despre o tara pe care ati parasit-o si pe care acum o huliti de la distanta. Eliza si Alex (15 nov. 2004) |
Eliza, raul altor tari nu scuza raul Romaniei. Faptul ca in Olanda tinerii consuma droguri nu scuza faptul ca in Romania ne culcam pe o ureche.
Uite,asta e una dintre cauzele stagnarii Romaniei. Ca ne uitam si cautam paiul din ochii altora.
Se merge mult pe extreme. Unii scuza Romania uitandu-se doar la partile bune, altii o acuza uitandu-se doar la partile rele.
Consider ca Romania va deveni mai buna atunci cand ne voim uita in mujlocul bunelor si relelor: ce trebuie pastrat, ce trebuie inlaturat.
Iar cei care exagereaza si de-o parte si de alta au o mare problema.
A_Iulia spune:
Eliza, nu te supara de pomana. Chiar nu merita efortul.
evident ca cel mai bine stiu cum se traieste in Romania cei plecati, eventual de ceva ani buni, si care nici ca s-au mai intors vreodata.
Oricum, este foarte interesant de urmarit cum este perceputa Romania si romanii de catre diaspora. Si se mai mira Tzuni la alt subiect ca nu se ajuta romanii intre ei? Dar sa nu-i mai intrerupem, doar subiectul este despre cum se traieste in Romania...sa aflam si noi.
ellej spune:
Eu incerc sa fiu obiectiva; imi dau seama de neajunsurile de aici, ma "fatzai" destul prin alte tari ca sa pot compara, dar cand vad persoane atat de inversunate, care daca indraznesti sa pretinzi ca nu o duci chiar atat de rau, incearca sa te convinga ca esti ori sociopat, ori materialist, ma intreb ce le mana pe ele in lupta? Puseuri de misionarism, frustrari personale? De ce isi pierd vremea pe site-uri despre romani?
Nici nu proslavesc RO, nici n-o consider gunoi. Chiar nu inteleg de ce trebuie sa existe 2 tabere care se raboiesc de 56 de pagini incoace.
Mare e gradina lui Dumnezeu si multe animale sunt in ea :)
lisaelisa spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Grace Scuzati ca intrerup aplaudatul la "Romania e frumoasa si unica" dar eu propun deschiderea oricarui ziar din Romania, citirea nu a articolelor ci macar a tilurilor despre politica si economia tarii, apoi luati o pauza, si mai reflectati la "io o duc bine, prietenii mei la fel ca si altii pe care-i cunosc...". Iesiti din casa si uitati-va in jur, cladiri frumoase dar nezugravite, spatii verzi frumos amenajate dar ingradite, parcuri pt. copiii cu topogane stricate sau fara nisip, batrini tristi si saraci, tineri tristi si nemultumiti, copiii asisderea. Ascultati un pic ce si cum se vorbeste, din 3 fraze, doua sint despre bani, despre nevoi, despre neimpliniri, despre dorinte si planuri. Dupa ce observati si comportamentul soferilor, lipsa de politete si agresivitatea celor din jur, poate reusiti atunci sa observati ca lumea nu se invirte in jurul vostru si voi ar trebui sa incercati sa va invirtiti in jurul ei. |
Nu stiu de cand nu ai mai ajuns tu pe aici, dar lucrurile s-au schimbat. Adica : cladirile au inceput sa fie renovate, topoganele schimbate cu altele noi si moderne, avem voie sa calcam pe iarba, iar tinerii si batranii, n-or topai ei intr-un picior, dar nici deprimati nu par. In privinta copiiilor; cum sunt crescuti asa ii are fiecare.Totusi, copii tristi nu am vazut. Smiorcaiti de prea mult rasfat, da, dar nemultumiti de viata lor...Sa fim seriosi.
Despre bani vorbesc pensionarii.
Draga, din urma, vine in forta noua generatie : noi si copiii nostri.
ankalaura spune:
Deci sa zicem ca nu o duci chiar rau in Romania.
Dar asa, ca idee, ca fapt divers, nu te supara cand din impozitele platite de tine, si care ar trebui sa iti aduca confort (si prin confort eu inteleg spitale civilizate, scoli de calitate, sosele, autostrazi, turism de calitate....)... deci din impozitele platite de tine www.newz.ro/stire/87443/alpab-vrea-sa-tunda-si-sa-spele-iarba-cu-7-milioane-euro.html" target="_blank">se tunde iarba si se coafeaza copacii, contra 7 milioane de euro?
Sau cand in tara se degradeaza atatea biserici vechi, cu picturi extraordinare, noi ne apucam sa construim catedrala mantuirii neamului, cu www.adevarul.ro/articole/bucuresti-hotel-si-restaurant-la-catedrala-neamului.html" target="_blank">12 lifturi, hotel, restaurant si parcare subterana? Ma intreb daca se va servi mancare de post...
Adica daca esti indignat si satul de bataia asta de joc, daca te-ai saturat sa strigi ca lupul la luna fara sa fii auzit, daca vrei ceva mai mult, esti frustrat?
Sa o duci rau inseamna ca nu ai bani de paine sau ce?
lisaelisa spune:
citat din mesajul lui Adina Iulia evident ca cel mai bine stiu cum se traieste in Romania cei plecati, eventual de ceva ani buni, si care nici ca s-au mai intors vreodata. Oricum, este foarte interesant de urmarit cum este perceputa Romania si romanii de catre diaspora. Si se mai mira Tzuni la alt subiect ca nu se ajuta romanii intre ei? Dar sa nu-i mai intrerupem, doar subiectul este despre cum se traieste in Romania...sa aflam si noi. |
lisaelisa spune:
citat din mesajul lui ankalaura Deci sa zicem ca nu o duci chiar rau in Romania. Dar asa, ca idee, ca fapt divers, nu te supara cand din impozitele platite de tine, si care ar trebui sa iti aduca confort (si prin confort eu inteleg spitale civilizate, scoli de calitate, sosele, autostrazi, turism de calitate....)... deci din impozitele platite de tine www.newz.ro/stire/87443/alpab-vrea-sa-tunda-si-sa-spele-iarba-cu-7-milioane-euro.html" target="_blank">se tunde iarba si se coafeaza copacii, contra 7 milioane de euro? Sau cand in tara se degradeaza atatea biserici vechi, cu picturi extraordinare, noi ne apucam sa construim catedrala mantuirii neamului, cu www.adevarul.ro/articole/bucuresti-hotel-si-restaurant-la-catedrala-neamului.html" target="_blank">12 lifturi, hotel, restaurant si parcare subterana? Ma intreb daca se va servi mancare de post... Adica daca esti indignat si satul de bataia asta de joc, daca te-ai saturat sa strigi ca lupul la luna fara sa fii auzit, daca vrei ceva mai mult, esti frustrat? Sa o duci rau inseamna ca nu ai bani de paine sau ce? |
Am dat copy/paste la raspunsul din articol. Deci, nu traim intr-un sat fara caini...
"Anchetata de Curtea de Conturi si DNA pentru toate aceste nereguli, conducerea institutiei a avut o singura explicatie: la selectia de oferte s-a prezentat o singura firma."
In privinta construirii acestei catedrale, nici eu nu sunt de acord. Cheltuiala inutila.
ankalaura spune:
Blocul de langa noi se "anvelopeaza". Din martie se tot anvelopeaza. Mai am putin si innebunesc de atata baraiala de la bormasini si tot tacamul. Nu va imaginati ca dau prea mult zor... Nuuu... Au dat zor la inceput, in primele 2 saptamani. Acum, parte din munciori lucreaza, altii se odihnesc - vin cu niste masini dacia de-ala rable, stau intinsi la umbla pe bancheta din spate, fumeaza dintr-o tigara. Si NU, nu e vorba de ora de pauza de masa! Cred ca din cand in cand fac schimb, se duc la odihna primii si se duc la bormasina ailalti. Oricum, nu se grabesc deloc.
Da, toboganele se schimba. Au adus si lebede si pauni. Ati vazut la stiri cred, ieri... Ca a murit pasaretul de import, doua s-au inecat cu guma, cateva nu mai stiu de ce au murit... www.ecomagazin.ro/doua-lebede-negre-din-parcul-bordei-au-murit-inecate-cu-guma-de-mestecat/" target="_blank">Lebede negre, in parcul Bordei
Asta dupa ce the big boss a facut investitia investitiilor.... 5 miliarde de lei pentru pasaretul asta! Uitati www.ecomagazin.ro/oprescu-vrea-sa-cumpere-rate-mandarine-si-gaste-de-nil-de-5-miliarde-de-lei/" target="_blank">aici, lista completa a pasaretului Stirea e de pe vremea cand INCA INTENTIONA. Intre timp a pus in practica...
Sa nu mai spunem de panselutele olandeze - stiti, in urma cu cateva pagini ne bucuram ca avem floricele in parcuri Adica la Codlea nu mai cresc pansele sau cum???
Cat despre calcat iarba, nu stiu unde locuiesti tu, Lisa, dar eu chiar ieri am avut un conflict cu domnu' gardian din parc... Ce tupeu pe noi sa fim cu doi bebelusi pe iarba!
Cautand stirea, vad ca de luni (adica poimaine) va intra in dezbatere: "Hotarīrea de modificare a Legii 10/2001 privind spatiile verzi va intra īn dezbatere publica īncepīnd de luni, principala modificare referindu-se la aceasta permisiune."
Sursa www.7plus.ro/stiri/La-zi/0-Bucure-tenii-au-voie-s-calce-pe-iarb-" target="_blank">AICI
Deci momentan este ILEGAL sa stai pe iarba in parcuri
Cat despre generatia care vine din urma, nu te amagi singura... Pe noi si pe copiii nostri ne vor inghiti "ei si copiii lor" - stiti care "ei"... respectivii... pentru care a aparut si Almanah... ala cu mitocania urbana... Tu si noi si copilul tau si al meu si al nostru nu se va mai auzi deloc...
ankalaura spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui lisaelisa
Am dat copy/paste la raspunsul din articol. Deci, nu traim intr-un sat fara caini... "Anchetata de Curtea de Conturi si DNA pentru toate aceste nereguli, conducerea institutiei a avut o singura explicatie: la selectia de oferte s-a prezentat o singura firma." In privinta construirii acestei catedrale, nici eu nu sunt de acord. Cheltuiala inutila. lisaelisa mami de Ancuta ingeras iubit si dragalas |
Esti chiar haioasa Cati ani ani draga mea, zau nu fac misto! Ai lucrat vreodata cu licitatii publice?
Oare de ce s-a prezentat o singura firma? Si ok, sa spunem ca e asa...
De exemplu tu vrei sa te duci sa cumperi paine. Si nu gasesti decat una singura. Costa 100 de euro. Ce faci? O iei pentru ca este singura sau cum? Adica tu iti poti gestiona bugetul din buzunar, ca deh, in afara de paine iti mai tre' si un cartof.
Da' dumnealor... hm... n-au avut dwe unde alege saracii!
Un lucru e bun totusi. Toti nerusinatii astia au o clientela absolut grozava! Pe voi, toti astia ca chiar credeti ca aici e sat fara caini! Mi-ai facut ziua, parol!
lisaelisa spune:
Mai, ce ai citit tu este un articol, nu o sentinta de judecata.
Aia sunt anchetati de DNA.