cum e in Romania?
Raspunsuri - Pagina 14
Tzuni spune:
Citat: |
citat din mesajul lui XIO M-am cam deprimat cand am vazut ca sunt mutli care au bani , dar am vazut si partea plina a paharului , cand i-am cunoscut si pe cei fara bani . |
...Da, asta e problema. Capra din curtea vecinului Tipic romanesc. Pai parca cei care aveau bani aveau de la parinti sau rude bla bla bla.... Acum te deprima si astia?
giulia71 spune:
citat din mesajul lui Marox Giulia71, nu te supara pe mine, dar am si eu o intrebare: tu te simti multumita undeva? Imi amintesc ca acum ceva timp, cind erai in Franta, tinjeai dupa cafeluta pe care o beai cu prietenele in România si dupa viata pe care o aveai acolo. Nu zic ca acuma iti pare rau dupa Franta, insa as vrea si eu sa pricep ce te impiedica sa te simti bine. Marox, mama lui Alex (n. 14.06.03) si a Juliei (n. 29.03.05) |
Marox, iti raspund sincer la intrebare. In Franta eram singura cuc, era cat se poate de normal sa-mi fie dor de acasa, asa cum e acasa.
Ce mi-as dori eu : uite mi-as dori viata din Franta aici in Romania, salarii decente, pensii bunicele, autostrazi, drumuri curate, pe scurt un trai mai bun, nu pentru mine, pentru toata lumea. Gresesc?
uneori gandesc prea mult....
XIO spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Tzuni
...Da, asta e problema. Capra din curtea vecinului Tipic romanesc. Pai parca cei care aveau bani aveau de la parinti sau rude bla bla bla.... Acum te deprima si astia? |
Tzuni , poti sa-mi scrii pe pm , ca vad ca te-ai cam atasat de mine.
Da , este deprimant sa vezi ca multi au bani, si asta din mai multe motive.
Tipic romanesc , ce sa-ti spun .
Eu stiam ca in state si alte tari parca , daca vecinul te vede cu o limuzina de 100.000$ in curand iti bate cineva in usa sa vada cum stai cu finantele.
Dar na , daca vrei tu , gandeste-te ca in Romania s-a inventat si barfa, si cadoul pt. doctor , si mita , si crima , si violul , si prostia si tot. Bine ca ai plecat !
"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "
***Fur is for petting**
http://www.youtube.com/watch?v=GewaLNZ1100
http://www.flickr.com/photos/greecky/
lala spune:
citat din mesajul lui monabella As vrea sa intreb pe cea care a tot repetat despre 'tinerii care isi cunosc valoarea" ce inseamna asta. In sua un tinar "valoros" (adica sa fi terminat la o universiatate buna cu medie mare e angajat de firme mari dar nu i se da de la inceput salariu de ceo, mama draga. E angajat si el cu salariu de incepator si creste in functie de vechime si experienta. E drept ca acest salriu de inceput e in functie de scoala pe care ai terminat-o ... de-asta sint putin confuza cind spui tineri care isi stiu valoarea... daca invatamintul e asa cum e... o varza, de unde isi stiu tinerii aia valoarea? te referi la IQ? sint olimpici ori cum? |
Monabella, ma refer la cei care lucreaza inca din primul an de facultate, ocupa diverse pozitii intr-o multinationala, au chiar oameni in subordine si, la absolvirea facultatii au pretentia de a fi platiti corespunzator sau de a fi incadrati pe o pozitie corespunzatoare pregatirii pe care o au. In Romania, daca nu ai diploma de absolvire a facultatii nu poti ocupa pozitii de supervisor, team leader. De asemenea degeaba ai oameni in subordine daca acest lucru nu este scris.
Exista practica scoaterii la concurs a posturilor in intern pentru a promova proprii angajati. In ultimii ani multi dintre cei care au candidat pentru aceste pozitii au fost refuzati motivanduli-se 'da, esti foarte bune, esti foarte capabil dar nu ai avut oameni in subordine'. Posturile sunt ocupate de oameni adusi din afara companiilor, slab pregatiti dar acest lucru e compensat prin gradul de rudenie cu x, y, z. ma refer la cei care lucreaza in IT. Nu ma refer aici la top management.
Ma refer de asemenea la cei care lucreaza in IT, fac programare. Stiu cat pot duce si cat de pregatiti sunt, stiu cu cat sunt platite joburile pentru care aplica atat in Romania cat si in alte tari.
Ma refer la cei care termina Facultatea de Drept, au participari si premii castigate la concursuri in Austria, Franta si au cel putin un master.
Departamentele de Resurse Umane din cadrul multinationalelor colaboreaza cu Ministerul Muncii dar nu pentru a asigura angajatilor conditii de munca si salarii mai bune ci pentru a le limita. In Romania, in aceeasi companie, pentru acelasi tip de munca, de aceeasi calitate sau uneori chiar mai buna, esti platit infim fata de omologul tau din Europa iar iar stresul nu se compara.
bird70 spune:
citat din mesajul lui XIO Bird , una este sa refuze sa te trateze si alta este sa te trateze in mod deliberat gresit pt. ca nu ai dat bani. |
Imi pare rau dar inteleg bine???? Exista cumva o scuza sau o circumstanta atenuanta pentru cei care refuza sa te trateze fata de cei care o fac cu dezinteres? Incerci cumva sa-mi spui ca prima e mai putin grava decat a 2-a? Si apoi tot tu te miri de ce oamenii cred in 'povesti' cu medici?
Ceea ce este o tampenie mai mare decat Australia , si toti cei care o propovaduiesc ar trebui sa aiba obrazul crapat. Nu pt. doctori, ca tot merge lumea la doctor , ci pt. pacientii pe care oo fac sa se scobeasca si-n palarie ca sa duca bani. |
Am citit textul asta de 3 ori si tot n-am inteles nimic .
Bird , si aici pe foaia aia de observatie ai o rubricuta pt. asigurari. |
Noi pe foaia de observatie avem ...observatiile . Cand ajungi la spital dai cardul la o tanti care lucreaza in administratie si apoi te duci la triaj. Personalul medical nu are nici o tangenta cu asigurarea ta sau cu alte amanunte din astea ne-medicale.
Zau , nu intrebati pacientul ce munceste nici macar cand faceti recomandarile la externare? |
Recomandarile la externare nu au legatura cu munca pacientului. Daca exista probleme ca nu se poate intoarce la lucru sau ceva de genul asta le rezolva asistentul social.
Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
Marox spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui giulia71
Marox, iti raspund sincer la intrebare. In Franta eram singura cuc, era cat se poate de normal sa-mi fie dor de acasa, asa cum e acasa. Ce mi-as dori eu : uite mi-as dori viata din Franta aici in Romania, salarii decente, pensii bunicele, autostrazi, drumuri curate, pe scurt un trai mai bun, nu pentru mine, pentru toata lumea. Gresesc? uneori gandesc prea mult.... |
Nu!
XIO spune:
Bird , sa ma explic :
-am scris eu undeva de vreo scuza? Am scris ca este o diferenta intre un om care nu vrea sa te opereze pt. ca nu ii dai bani , caz in care se implica doar pe sine si isi risca propria meserie si viata , de asemenea tu ca pacient ai alta optiune , si anume sa te operezi la alt doctor.
Ei , la polul opus este cazul in care doctorul te opereaza si pe masa de operatie , inconjurat de : alt doctor/rezident , instrumentara , asistenta de sala , infirmiera , asistenta de la ATI , medicul ATI plus /minus brancardier si studenti se hotaraste sa te omoare pe masa de operatie ca nu i-ai dat bani. Sau daca nu sa te omoare , considera ca e ok sa scoata un ovar , sa taie un funicul spermatic sau mai stiu eu ce , asa , de-al naibii. caz in care isi risca meseria si viata lui precum si a persoanelor din sala. Ti se pare realista povestea asta? Chiar crezi ca este vreun doctor care ar face asa ceva pt. ca nu i-ai dat bani? Logic gandind, nu este in interesul lui sa greseasca pt. ca va risca sa ii scada numarul de pacienti(daca te gandesti ca e avid dupa bani).
Este o tampenie mai mare decat Australia(adica o tampenie mare mare de tot) ca tu sa-i spui vecinei tale ca daca nu-i da bani doctorului o omoara sau o schilodeste. Asta nu pt. ca i s-ar intampla doctorului cine stie ce , ci pt. ca ii faci un rau vecinei.
Nu stiu ce foaie de observatie este in Australia , dar in Romania sunt mai multe coli la un loc , ca un dosar. Prin urmare , cand te duci sa discuti cu pacientul vezi pe prima foaie numele , varsta , domiciuliul , datele de la internare printre care si asigurarea, ce tip e , grupa sanguina , alergii , salonul.
Dupa aia , sari cateva foi si ajungi la foaia de anamneza si examen clinic. La care sunt in ordine
-motivele internarii
-a H-C
-APP
-Conditii de viata si munca
-Comportament
-Medicatie
-Istoric , si pe pagina cealalta consultul clinic.
La conditiile de viata si munca il intrebi ce lucreaza si vezi ce factori de risc exista , iar la comportament il intrebi daca fumeaza , cat si de cand , daca bea alcool cat si de cand , daca tine vreun regim , daca se drogheaza.la femei cate avorturi , cate nasteri samd.
Si nici astea nu se intreaba pt. ca vrea cineva bani , ci pt. ca asa e structurata foaia.
Recomandarile la externare sunt si igienico-dietetice, si de reintegrare sociala(in cazul neoplasmelor de exemplu).
Bine ai observat : la voi nu doctorul face toate documentele , la noi da.
"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "
***Fur is for petting**
http://www.youtube.com/watch?v=GewaLNZ1100
http://www.flickr.com/photos/greecky/
marius spune:
Acum am sa sar un pic peste cateva pagini si am sa spun ca nu mi s-a intamplat sa moara cineva ca nu am avut bani de spaga. Eroarea dupa mine este in mod special la cel care da spaga. Pur si simplu asa este format sa intrebe de la inceput "auzi tu cat se da la medic, cat la anestezist cat la asistenta cat la portar....' si aici pe forum am vazut de multe ori puse astfel de intrebari. Epersonal nu am o astfel de experienta sa mi se fi pretins vreodata ceva insa am avzut ca atunci cand cineva "impingea" la asistente sau ingrijitoare - "brusc" devenau volubile, "brusc" apareau cerceafuri curate, "brusc" erau mult mai atenti supravegheati si/sau ajutati bolnavii respectivi. Nu stiu cum as reactiona daca ar fi vorba de copilul meu, cred ca as face scandal sau as depunde plangeri sigur as face show asa incat ca sa scape de gura mea ar trebui sa isi faca datoria. Iar daca as fi manager la un astfel de spital sau orice institutie medicala pentru primul ban sau obiect sau atentie primita necuvenit l-as concedia in 20 de minute definitiv si pa si pus referinte. Similar daca nu si-ar face meseria la nivelul solicitat. Decat un spital bolnav mai bine lipsa. Desigur pot sa gandesc gresit insa asa as proceda. Ba daca stau sa ma gandesc mai bine pentru spaga l-as deferi justitiei. Ce naiba nici nu concep ideea macar medic fiind sa nu fac orice ca sa-i creasca sansele unui bolnav! Pai de ce naiba am decis sa fiu medic? Daca vrei bani Ok faci servicii private platite tip VIP dar nu in sens de act medical ci servicii conexe - aer conditionat, boxa separata, TV internet telefon whatever deci servicii conexe Actul medical este dupa mine intotdeauna UNIC. Este relatia medic - bolnav adica cel care stie si cel care are nevoie. Punct. In rest nu exista nimic. Sau restul sunt detalii colaterale ce nu au legatura cu actul medical.
Eu pur si simplu / Pagina familiei / Tot noi / Mai multe... / www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank"> Video
Pagina legislativa
inima25150 spune:
Si, in ce priveste medicii, cum ramane cu Juramantul lui Hipocrate?
"Jur pe Apollo medicul, pe Esculap, pe Higea #351;i Panacea #351;i pe to#355;i zeii #351;i zei#355;ele, pe care îi iau ca martori, c#259; voi îndeplini acest jur#259;mânt #351;i poruncile lui, pe cât m#259; ajut#259; for#355;ele #351;i ra#355;iunea:
S#259; respect pe cel care m-a înv#259;#355;at aceast#259; art#259; la fel ca pe propriii mei p#259;rin#355;i, s#259; împart cu el cele ce-mi apar#355;in #351;i s#259; am grij#259; de el la nevoie; s#259;-i consider pe descenden#355;ii lui ca fra#355;i #351;i s#259;-i înv#259;#355; aceast#259; art#259;, dac#259; ei o doresc, f#259;r#259; obliga#355;ii #351;i f#259;r#259; a fi pl#259;tit.
S#259; transmit mai departe înv#259;#355;#259;turile acestei arte fiilor mei, fiilor maestrului meu #351;i numai acelor discipoli care au jurat dup#259; obiceiul medicilor, #351;i nim#259;nui altuia.
Atât cât m#259; ajut#259; for#355;ele #351;i ra#355;iunea, prescrip#355;iunile mele s#259; fie f#259;cute numai spre folosul #351;i buna stare a bolnavilor, s#259;-i feresc de orice daun#259; sau violen#355;#259;.
Nu voi prescrie niciodat#259; o substan#355;#259; cu efecte mortale, chiar dac#259; mi se cere, #351;i nici nu voi da vreun sfat în aceast#259; privin#355;#259;. Tot a#351;a nu voi da unei femei un remediu avortiv.
Sacr#259; #351;i curat#259; îmi voi p#259;stra arta #351;i îmi voi conduce via#355;a.
Nu voi opera piatra din b#259;#351;ic#259;, ci voi l#259;sa aceast#259; opera#355;ie celor care fac aceast#259; meserie.
În orice cas#259; voi intra, o voi face numai spre folosul #351;i bun#259;starea bolnavilor, m#259; voi #355;ine departe de orice ac#355;iune d#259;un#259;toare #351;i de contacte intime cu femei sau b#259;rba#355;i, cu oameni liberi sau sclavi.
Orice voi vedea sau voi auzi în timpul unui tratament voi p#259;stra în secret, pentru c#259; aici t#259;cerea este o datorie.
Dac#259; voi respecta acest jur#259;mânt #351;i nu îl voi c#259;lca, via#355;a #351;i arta mea s#259; se bucure de renume #351;i respect din partea tuturor oamenilor; dac#259; îl voi tr#259;da devenind sperjur, atunci contrariul."
Este INADMISIBIL ce se intampla in sistemul sanitar roman in ziua de azi;
"Revolutia" n-a schimbat nimic; acei oameni au murit degeaba
ACEEASI MARIE CU ALTA PALARIE
Putem sa intram in sute de comunitati dar ATATA TIMP CAT MENTALITATEA NU SE SCHIMBA....................
nu se va misca nimic in Romania; nimic cara sa line suferinta celor care sunt in situatii disperate
dar eu sper ca acest lucru se va intampla, adica schimbarea, intr-un viitor cat mai apropiat;
un prieten de-al nostru de aici spunea acum cativa ani
ROMANIA E O TARA SUPERBA!
PACAT CA E LOCUITA!
Mami de Eva Nazdravana
(13.12.2007)
In ziua in care ai incetat a fi copil esti mort !
anka1 spune:
Xio, eu inteleg perfect ca vrei sa-ti aperi tagma, dar ca sa sustii ca doctorii care au, au de la parinti..asta mie personal imi starneste rasul.
Doctorii care au o situatie materiala f buna, cu case super sofisticate si masini ultimul racnet, nu au de la parinti, au din spaga primita in primul rand si din consultatiile de la cabinete particulare (ultima parte cu consultatiile e ok, e munca lor, banii lor). Punct. Nu sunt extremista, stiu ca exista si doctori f buni, competenti, care nu cer si nu iau sau care te trateaza bine indiferent daca le dai sau , in fata carora ar trebui sa ne scoatem palaria, dar acestia sunt f putini din pacate. Restul ori cer direct sau indirect, ori te trateaza prost spre f prost daca nu dai.
Asta este realitatea perceputa de mine, prin prisma experientei proprii.
Anca