Spiridusi de ianuarie-februarie 2006 (323)

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns bumbita spune:

silvi, la noi, amandoi copii dorm la pranz. in situatii exceptionale, daca nu dorm la pranz, sunt matzaitzi, nervosi si seara la 20 00 sunt adormiti.

noi am fost la saturn cazati la hotel sirena. f bune conditii si mergeam la piscina de la balada....acolo am mers cu sebi la 7 luni...ce tare ii mai placea la piscina, la pinguin.

apartamentul, da, l-am terminat. mai avem baile sa le mobilam. in baia mica sa mutam masina de spalat si pe tot peretele sa facem, pe comanda, un dulap cu usi si sertare ( am desfiintat cabina de dus - pentru a castiga spatiu, mult mai util pentru masina si spatiu pentru depozitare-dulap ). in baia cea mare, vrem sa incadram chiuveta pe un blat, cu dulap incorporat si o oglinda mare pe tot peretele. in rest sunt ok, ambele bai!

www.dropshots.com/bumbita" target="_blank">am mai pus si eu poze noi- noute cu baietii mei

bumbita mami de 2 eduard ( 25 septembrie 2007 ) si sebastian ( 03 ianuarie 2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Giova spune:

eu m-am pus cu marco in pat, cand m-am trezit eu, adormise el.
Macar bine ca am reusit sa-l culc, de 3 zile nu doarme de amiaz.
Bianca e faina, nu-mi place ca e pe negru. I-am mai luat cu Noduy de pe 3suisses, aia e mai colorata, sper sa primesc pachetele cat de curand.
Cristina enorme sunt preturile la gradi. Fiind si singura din oras isi permit sa puna cat vor. si aici la noi, cu toata criza asta sunt pline gradinitele private/cresele. mai ales astea care au bucataire proprie.
Bumbi lasa ca dr. se intaorce luni. sunt convinsa ca bbEdi sta cumintel si-l asteapta. dupa 7 iulie cand o vrea el...poate sa vina.
cu gradi...va merge in continuare unde e si acum...prea multe schimbari si nu vreau sa-l innebunesc. fac o groaza, dupa programa, afiseaza tot ce fac, mancarea e buna, ingrijiti la fel....nu am probl.
Taxa e mare pt. noi in timp de criza, dar am renuntat la multe ca sa-l ducem in continuare.
sa speram ca se vede soarele si pe strada noastra ...azi a semnat si Clau un contr. mai bun....i-am zis eu ca pe cand nasc si am nevoie de el, el va avea mult de munca. Uite ca s-a intamplat....dar nu conteaza, vine mama/soacra, el sa lucreze ca sa ne mai revenim putin.
Super ca baietii sunt cu bunicii la mare. sa le priasca vacanta!
Silvia pai ce calduri? ca tot ploua si e racoare...asa ca profit din plin....imi place vremea asta. sa vedem cum o fi cand vine canicula, caci nu ma prea impac nici cu AC. Dropul e parolat, ai aceeasi parola?
Toanca bine ati revenit. Ma bucur ca a fost frumos...imediat ma uit la poze, las-o incet cu munca, sa nu te obosesti din prima zi.
Parca nu e confortul din Turcia...ce-am vazut din primele poze.

In alta ordine de idei...al meu sot trebuie sa mearga pana in Cluj joi. sper sa gasesca avion la un pret rezon, caci mi-e cam frica sa raman 2 zile cu marco acasa. Drumul e lung si nu-l poate face intr-o singura zi.

_
Gio36+ si Marco(06.01.2006)
poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Biancas spune:

Am revenit si eu. Am fost si la epilat intre timp ..inghinal..cu epilatorul cam doare . Acum mi-am taiat o felie de lebenita si m-am uitat la pozele puse de Iuliana. Frumoase, asteptam impresii despre cum a fost.
Astery, nu vb de capra vecinului...dar daca sunt copii bolnavi acolo de ce sa nu il duci si tu? Cand numai are febra si e mai bine. Poate nu e o idee buna dar noah...am zis si eu.
Bumbi voi nu veniti la mare? Ce bine ca socrii au mers cu copii. Cum sa nu fie scumpa gradinita draga 1000 lei? Si in conditiile in care castigi 3000-4000 lei pe luna sa spunem iti convine sa dai un sfert de salar pt gradinita? Mi se pare exagerat pretul avand in vedere ca salariul minim e 600 lei/ 720 lei cu studii si sunt multi in tara asta si chiar si in Bucuresti care au atata pe hartie. Ioi sau gradinitele astea sunt facute pt oamenii cu bani? Aha...pai atunci eu nu intru in categoria aia, eu ma situez in patura mijlocie. Si stii cum se spune...nu e nebun cine cere..
Silvia, dani doarme de amiaza fara discutie. De multe ori manaca de amiaza si spune sa il ducem la culcare . Eu zic sa nu lasi dupa el ca copiii au prostul obiecei sa smechereasca somnul de amiaza si pana seara e mult. Dani vara asta a avut 2 zile in care nu a dormit de amiaza, nu eram acasa si nu a avut conditii.
Toanca..mai trimite din mesaje si colegilor tai ca tu ai fost in concediu ...sa te lase sa respiri
Maraki ai vazut stirile cu Michael? Cica primii 2 copii nu ar fi ai lui. Sunt tare curioasa cate mizerii se vor descoperii acum.

Bianca , mami de Sandra( 8.07.1997) si de Daniel (17.01.2006)
www.dropshots.com/biancas3" target="_blank">Poze cu noi
Poti sa ai orice valoare,sa fii DOMN(A) e o-intamplare,sa fii OM e lucru mare...

Mergi la inceput

Maine continui curatenia ca azi m-am plictisit deja .
Aici a plouat bine dar parca tot nu s-a racorit, sunt 26 grade.
Giova, cat platesti transport? Trebuie sa ma uit si eu dar pt o pijama nu merita sa comand ca platesc transport cat e pijamaua. lui Dani ii place Spiderman negru asa ca.. Dani a primit de la sora-mea din Bulgaria slapi dinaia de care i-ai luat tu lui Marco...nu mai retin cum le spuneai...pt mine sunt slapi .

Gradinita lui Dani intra in renovara/concediu o luna dar oricum nu il duceam pe perioada vacantei la gradinita. Eu sunt acasa si oricum are bunici disponibili asa ca are cu cine sta.
Prietena mea la clubul de copii ia in ingrijire copii mai mari (care nu dorm de amiaza) , au acces la tot ce este acolo (spatiu de joaca), ii duce zilnic la plimbare prin diferite locatii din oras, la amiaza le comanda masa la o firma de catering, face arte martiale dimineata cu ei, au diferite activitati ...si un tarif de 25 lei /zi in asta e inclusa si masa care costa 10 lei. Deci? De ce altora le trebuie atat de multi bani pt o luna sa iti lasi copilul la gradinita? Si aici va dati seama ca nu merge oricine...tot parintii cu bani apeleaza la serviciile astea si care nu au ce face cu copiii pe timpul verii.

Poti sa ai orice valoare,sa fii DOMN(A) e o-intamplare,sa fii OM e lucru mare...

Mergi la inceput

bianca bine ai revenit, doamna!!!

pai eu cand am zis ca nu mi se pare mult cat se cere la gradinitele parti din buzau ma refeream la 300 lei, cat a zis cristina ca se cere pentru un program lung. m-am raportat la gradinitele din bucuresti, unde intr-adevar e jegmaneala. este adevarat ca aici si salariile sunt mai mari, dar si costurile ( mancare, transport, utilitati, chirii, aparmente ) mai mari. k drak....da' salariul minim pe economie, cum ai zis si tu, este la fel.....deh!!!

le-am facut piticilor o programare saptamana viitoare la o clinica la care le pot face analizele gratuite - sange, copro, consult pediatric general - ca salariat al bancii. pe edi as vrea sa-l duc si la un oftalmolog.

nu v-am zis, insa mi s-a parut nmie mai demult ca...uneori...cand se intorcea brusc, la ochiul drept, ii ramane ochiul intr-un anumit unghi....nu se regleaza privirea ....in ultimul timp, mi s-a confirmat si de alte persoane.....sper sa nu fie nimic grav, cum naiba pana acum nu a avut nimic si acum deodata...la tv nu se uita.....

www.dropshots.com/bumbita" target="_blank">am mai pus si eu poze noi- noute cu baietii mei

bumbita mami de 2 eduard ( 25 septembrie 2007 ) si sebastian ( 03 ianuarie 2006)

Mergi la inceput

Bianca asta cu gradi e relativa treaba. depinde de parinti, de ce vor sa ofere copilului si cat sunt dispusi sa sacrifice de la ei.
daca se castiga pe luna 80.000 mil/ pe fam., e mult sa dai 10 pt. educatia copilului tau? Cand stii ca e bine ingrijit, fac mai multe decat la una de stat, etc....
Cand nu ai banii astia...atunci faci sacrificii, cum facem noi...mai slabut cu hainele, cu restaurantele, cu alte chestii care nu sunt asa de importante.
Eu l-as fi dat la stat, daca eram sigura ca intra unde vreau si sunt max. 25 copii in grupa, nu 40 canti sunt la noi.
acum ca vine si bb, nu vreau sa-i stric echilibrul, sa-l mut in cu totul alte cond. si cu altyi 35 necunoscuti. oricum, va superi de pe urma venirii lui Edi, nu vreau sa sufere ca nu mai merge la gradi a lui, cum ii zice el, la copiii lui, etc.
Daca nu se facea educatie, nu era bine ingrijit, il schimbam, nu mai stateam pe ganduri. Dupa sedinta facuta, vad ca ne afiseaza programa, ce fac si a inceput sa zica si Marco mai multe de acolo...de multe ori ramanem socati cate stie: sa nu plece cu strainii, nu au voie cu mingea in strada, etc.
sunt cativa parinti la marco in grupa care fac sacrificii ca ei sa mearga acolo in continuare. sunt si altii care mai au si bona acasa , bucatar personal si femeie de serviciu....

_
poze

Mergi la inceput

Bianca nu se aduc colete in Romania. eu am comandat printr-o tipa din Tm, care e in Franta. de pe conturile ei am platit cu cardul meu pe cele 3 site-uri: laredoute, 3suisses si kiabi, ea primeste coletele si le pune pe Atlassib. asta a fost singura modalitate sa putem comanda de acolo. la reduceri renteaza, in rest nu prea.
Bumbi fain ca ai prins sa le faci analize gratuite. eu nu i-am facut defel lui Marco, iar pe ale mele le-am platit in fiecare luna.
Toanca unde esti grasa? arati foarte bine. hai cu impresii, cred ca va placut mai mult la turci, am dreptate?

Marco inca doarme, eu am pus sa fac o musaca la cuptor, dar cred ca o las pe mai tarziu, dupa ce ne intoarcem din parc.
pana atunci, merg sa curat si cartofii, sa am totul pregatit.

_
poze

Mergi la inceput

giova este adevarat ce spui tu. eu sincer, recunosc, ca am emotii cu sebi...cu atatea schimbari...asta este a patra gradinita, iti dai seama?! prima a fost de stat, cat am stat si noi la cv si eu eram cu edi acasa, apoi ne-am mutat in bucuresti si a mers la gradi parti cu 7 copii, acum a fost la cv, la alta gradi, langa ai mei...si din toamna, va veni la bucuresti la alta gradi...

el pare destul de tare si primeste bine schimbarile si mutarile astea de colo - colo...nu a plans niciodata cand l-am lasat la cv si a inteles mereu de ce am procedat asa.

stie ca acum s-au rezolvat toate problemele - am tyerminat si " casa nmare", i-am gasit si "gradi mare"...si acum va ramane cu mami si cu tati si cu edi mereu.

Mergi la inceput

Bumbi...sa stii ca am mai vazut la copiii ochiul asa...adica chioras cum se spune pe romaneste. Daca se uita intr-un punct fix cu un ochi sau amandoi se uita spre interior. Daca e asta, dupa cate stiu eu pana la varsta de 3 ani trebuie sa se rezolve de la sine. Daca nu se rezolva..trebuie control si probabil ochelari. Si prietena mea a mers cu baiatul la oftalmolog pt control ca ii "fugea un ochi" dar nu e problema mare...i-a mai dat jumatate de an pt corectie.
Eu am inteles ca gradi la Astery e 200 Euro nu lei program scurt care e peste 800 lei.

Mergi la inceput

Giova...din aia 40 copii tu stii bine ca nu merg toti odata...daca sunt 30 odata e bine.
La Dani in grupa erau 26 copii inscrisi dar mai mult de 20 nu au fost niciodata deodata. Asa un 16 cred ca erau si cum spunea si educatoarea se puta lucra mai bine.
E nasol sa fie 40 in grupa , chiar si 30 ca sunt multi dar poate sunt 2 educatoare deodata ...nu stiu.
Oricum e normal ca Marco sa invete mai multe pt ca tu il duci si pe timpul vacantei si l-ai dus si anul trecut. Bine face ca ii invata multe ca doar de aia platesti...nu doar sa aiba grija de el .

Mergi la inceput