despre inghetata
Raspunsuri - Pagina 4
puisorul spune:
Citat: |
citat din mesajul lui raluca30 eu am facut o inghetata bestiala cu capsuni..aveam prea multe capsuni(~1-1,5kg) de la vecinul meu din gradina si cam mici asa ca le-am facut zob cu robotul meu am pus zahar dupa ochi,cred ca o cana,separat am facut frisca din pachet mic de hulala,tot separat am batut bezea din 6 albusuri cu 6 linguri de zahar pudra,le-am amestecat pe toate gramada si le-am congelat 3 ore...a f f gustoasa si fara ace. |
Aceeasi varianta am facut si eu astazi doar ca am facut-o cu smantana lichida dulce, fructoza si afine, zmeura si visine. Foarte gustoasa, fara ace si fara E-uri
Ani de Stefana (23.01.2008)
Stefi
Fericirea trebuie sa fie o rasplata, nu un scop. - Antoine de Saint-Exupery
Sebi are nevoie de voi!!!
Cum se topesc kilogramele
danat spune:
Puisorul poti da niste cantitati pentru inghetata ta cu fructoza? Si, se poate inlocui cumva cu indulcitor fructoza, ca nu stiu daca aici gasesc fructoza.... eu tocmai cautam ceva retete de inghetata dietetica
Multumesc!
Dana mama lu'Radu Stefan
"Prietenii sunt aceia care te iubesc chiar si atunci cand te cunosc"
Hobby
www.youtube.com/watch?v=XhSx8uKdD5o" target="_blank">Melodia mea de azi :-)
puisorul spune:
Dana, reteta e urmatoarea:
5 albusuri se bat spuma cu 10 linguri de fructoza( acuma depinde si de cat iti place de dulce si de fructe: la visine sau afine mai multa fructoza dar la zmeura mai putina), se adauga 500-800 gr smantana( 12-15%) si cam 3 cani de fructe zdrobite. Reteta originala este cu 10 linguri de fructoza, eu cred ca am pus doar vreo 4. E mult mai dulce decat zaharul, asa ca cel mai usor e sa gusti produsul final si eventual mai adaugi cand e gata.
Fructoza sigur vei gasi in market la raionul cu produse dietetice. Din cate stiu indulcitorii artificiali nu sunt o varianta sanatoasa, eventual poti incerca cu extractul de Stevia rebaudiana. Eu il folosesc doar la cafea, la dulciuri nu am incercat inca.
Ani de Stefana (23.01.2008)
Stefi
Fericirea trebuie sa fie o rasplata, nu un scop. - Antoine de Saint-Exupery
Sebi are nevoie de voi!!!
Cum se topesc kilogramele
Tala spune:
o intrebare: o reteta de inghetata de casa fara oua crude exista? eu vreau pt copil, dar nu am curaj sa-i dau sa manance oua crude.
Bucurie!
andacos spune:
citat din mesajul lui erer danamiha, unde gasesc frisca lichida batuta? E cea la cutie? Multumesc! RR |
Erer eu cred ca se gaseste frisca lichida pe care o batzi tu acasa!Nu cunoasc produsele romanesti dar stiu ca Hulala are si frisca lichida!Cu sigurantza mai sunt si altele!
Dana
mariussimiuc spune:
citat din mesajul lui erer danamiha, unde gasesc frisca lichida batuta? E cea la cutie? |
Da,este la cutie.
Meggle sau Hulala,vegetala.
Milli sau La Dorna,naturala.
Miha si comorile
Vreau sa nu mai fiu diferit
De la lume adunate si-napoi la lume date...
Daca va este frica sa nu va ingrasati, incercati sa beti inainte de fiecare masa 100 ml de cognac. Cognac-ul, precum se stie din batrani, atenueaza teama...
mariussimiuc spune:
citat din mesajul lui Tala o intrebare: o reteta de inghetata de casa fara oua crude exista? eu vreau pt copil, dar nu am curaj sa-i dau sa manance oua crude |
In retetele ce le-am pus eu se folosesc doar galbenusurile,care se fierb pe baie de abur.
Miha si comorile
Vreau sa nu mai fiu diferit
De la lume adunate si-napoi la lume date...
Daca va este frica sa nu va ingrasati, incercati sa beti inainte de fiecare masa 100 ml de cognac. Cognac-ul, precum se stie din batrani, atenueaza teama...
Tala spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui mariussimiuc
In retetele ce le-am pus eu se folosesc doar galbenusurile,care se fierb pe baie de abur. Miha si comorile Vreau sa nu mai fiu diferit De la lume adunate si-napoi la lume date... Daca va este frica sa nu va ingrasati, incercati sa beti inainte de fiecare masa 100 ml de cognac. Cognac-ul, precum se stie din batrani, atenueaza teama... |
am priceput... multumesc mult, abia astept sa le fac (am luat si formele, iar piciu' s-a prins pt ca sunt asa ca trebuie sa bag viteza)
Bucurie!
danamiha spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui andacos
Erer eu cred ca se gaseste frisca lichida pe care o batzi tu acasa!Nu cunoasc produsele romanesti dar stiu ca Hulala are si frisca lichida!Cu sigurantza mai sunt si altele! Dana |
Scuze, nu m-am exprimat eu bine, frisca lichida o bati tu cu mixerul. Eu folosesc frisca Meggle.