despre inghetata

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Natasa spune:

DIn pacate nu am, am vazut cind eram in Italia la niste amici. Nu e doar un mixer, secretul e ca ingheata treptat compozitia, amestecind-o tot timpul. In Italia era vreo 200 de euro, aici n-am vazut.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Natasa spune:

Citat:
citat din mesajul lui giulia71

Cea mai buna inghetata fara conservanti, ne asigura producatorul este asta:http://www.haagen-dazs.com/.
Mie imi place cea cu nuci macadamia-este bestiala!!!
Pina anul trecut n-o gaseam pe nicaieri, mi-a vandut cineva pontul si am gasit-o la Billa. Din vara asta este si la Carrfour.
N-o ocoliti chiar daca e scumpa!

uneori gandesc prea mult....


Nu e scumpa, e aberant de scumpa din pacate. La cita inghetata pot eu sa maninc, ca doar nu o cumpar sa maninc cite o lingurita, pretul astora e prohibitiv.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danamiha spune:

Eu o fac asa: 10 albusuri batute spuma cu 10 linguri zahar ( nu foarte pline)+ 10 galbenusuri+1/2 litru frisca lichida batuta. Compozitia o impart in mai multe cutii si pun fie cacao, fie o lamaie sau doua stoarse, cel mai mult imi place cea in care pun cateva pliculete de ness cu rom sau huzelnut. O pun la congelator si in 3 ore e gata. Nu are ace absolut deloc, e cremoasa. Am si aparat, Philips, l-am cumparat inainte de 89 din Germania si sta frumos in cutie la parinti

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michela09 spune:

Citat:
citat din mesajul lui danamiha

Eu o fac asa: 10 albusuri batute spuma cu 10 linguri zahar ( nu foarte pline)+ 10 galbenusuri+1/2 litru frisca lichida batuta. Compozitia o impart in mai multe cutii si pun fie cacao, fie o lamaie sau doua stoarse, cel mai mult imi place cea in care pun cateva pliculete de ness cu rom sau huzelnut. O pun la congelator si in 3 ore e gata. Nu are ace absolut deloc, e cremoasa. Am si aparat, Philips, l-am cumparat inainte de 89 din Germania si sta frumos in cutie la parinti


Danamiha in weekendul acesta incerc si eu varianta ta, pare destul de simpla si sper sa iasa cremoasa. Intrebare: cam cate cutii ies? nu de alta dar eu mananc inghetata la greu (preferata mea e cea de fistic) si mai am si musafiri!

Mihaela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kid spune:

Citat:
citat din mesajul lui andacos

Kid multzumes,m-m uitat!Imi potzi spune si ce inseamna un plic de frisca?Adica cita frisca iese dintr-un plic de ala?

Dana


Nu stiu sa-ti spun exact. Vreo 400 de grame cred. Eu pun un plic la 3-4 oua.


de




Bazar pentru Mihaita

Bazar pentru Bogdan

Bazar pentru Sebi


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariussimiuc spune:

Eu va propun doua variante de inghetata.Absolut delicioase si fara ace.

Inghetata cu ciocolata

si

Tort cu inghetata de ciocolata


Miha si comorile
Vreau sa nu mai fiu diferit
De la lume adunate si-napoi la lume date...

Daca va este frica sa nu va ingrasati, incercati sa beti inainte de fiecare masa 100 ml de cognac. Cognac-ul, precum se stie din batrani, atenueaza teama...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kid spune:

mariussimiuc Ce bine arata! Incerc sa fac macar una din retete saptamana asta si revin cu impresii!



de




Bazar pentru Mihaita

Bazar pentru Bogdan

Bazar pentru Sebi


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns raluca30 spune:

eu am facut o inghetata bestiala cu capsuni..aveam prea multe capsuni(~1-1,5kg) de la vecinul meu din gradina si cam mici asa ca le-am facut zob cu robotul meu am pus zahar dupa ochi,cred ca o cana,separat am facut frisca din pachet mic de hulala,tot separat am batut bezea din 6 albusuri cu 6 linguri de zahar pudra,le-am amestecat pe toate gramada si le-am congelat 3 ore...a f f gustoasa si fara ace.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ivanoiuadela9 spune:

Si noi suntem topiti dupa inghetata vara si mai ales dupa acest tort. Pt el va trebuie :
12 oua ,
1 litru de smantana pt frisca ,
30 gr cacao , 100 gr nuci ,
100 gr ciocolata menaj ,
2-3 pliculete de zahar vanilat ,
1-2 pliculete de ness .
Separi galbenusurile de albus si le amesteci cu 12 linguri de zahar pana devine o spuma . Bati albusurile cu 12 linguri de zahar . Bati smantana pt frisca si pui zahar dupa gust .
In trei castroane diferite pui cantitatea de galbenusuri egala , deasupra albus batut spuma si la final frisca batuta .
In primul castron am facut inghetata de cacao - am pus cacao cam cat vrei sa fie de inchisa la culoare si ciocolata taiata bucati mici . In al 2-lea castron am pus 2-3 pliculete de zahar vanilat .
In al treilea castron 1-2 pliculete de ness si cele 100 grame de nuci dar poti pune si un pic de cacao ca sa ii dea culoare .
Acum amesteci in fiecare castron de sus in jos cu o lingura ca sa nu se lase . Intr-o cratita de 2 -2,5 kg pui o folie in asa fel incat sa ti acopere si peretii cratitei . Primul strat a fost cel de ciocolata , apoi cel de vanilie si la sfarsit cel cu nuci . Se da la rece si se serveste a 2 a zi . Este o bunatate si nu face gheata .
Puteti face si la jumatate cantitatea .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danamiha spune:

Citat:
citat din mesajul lui michela09

Citat:
citat din mesajul lui danamiha

Eu o fac asa: 10 albusuri batute spuma cu 10 linguri zahar ( nu foarte pline)+ 10 galbenusuri+1/2 litru frisca lichida batuta. Compozitia o impart in mai multe cutii si pun fie cacao, fie o lamaie sau doua stoarse, cel mai mult imi place cea in care pun cateva pliculete de ness cu rom sau huzelnut. O pun la congelator si in 3 ore e gata. Nu are ace absolut deloc, e cremoasa. Am si aparat, Philips, l-am cumparat inainte de 89 din Germania si sta frumos in cutie la parinti


Danamiha in weekendul acesta incerc si eu varianta ta, pare destul de simpla si sper sa iasa cremoasa. Intrebare: cam cate cutii ies? nu de alta dar eu mananc inghetata la greu (preferata mea e cea de fistic) si mai am si musafiri!

Mihaela

http://www.flickr.com/photos/11673246@N08/


Destul de multe ies, doar pentru weekend
Imi amintesc ca anul trecut asteptam vreo 6 musafiri la masa si am facut din 40 de oua...
Sunt curioasa daca iti place, scrie-ne te rog cum a iesit

Mergi la inceput