Mamici de zmeurici de iulie-august 2009 (57)
Raspunsuri - Pagina 8
elenada spune:
Jojo daca faci injectii cu dexametazona atunci e foarte posibil sa respire din prima si sa nu fie nevoie de ventilatie.
O prietena a nascut gemeni la 33 de saptamani si 5 zile si nu au avut nevoie de ventilatie in ciuda faptului ca piticii erau mici de 1900 gr respectiv 1600 gr. Cum i-a scos din burtica cum au urlat cat au putut ei. Personalul spitalului erau pregatiti ci uncubatoare cu ventilatoare iar piticii e-au facut o surpriza placuta.
Daca stai linistit si nu te stresezi o sa mai tii sarcina cateva saptamani. Si piticii mei sunt in pozitie craniana colul e sters se tine in cerclaj iar baiatul impinge de zori. M-am speriat la inceput dar acum m-am linistit stau cumintica in pat fac tratament si ce o vrea Dumnezeu.
elena +32 Ana Maria & Matei Stefan AMR 6 sapt
Burtica mea la 28 sapt
Lucrusoare bebelusi
Camera piticilor
Povestea noastra in Tabu
***CAMPANIA NOASTRA *** www.petitieonline.ro/petitie-p28651051.html" target="_blank">PETITIA NOASTRA - semneaza si tu!!
MC2008 spune:
Buna fetelor!
Merci mult pentru urari. Aseara nu prea am putut manca. Am ciugulit ceva gratar, dar doar asa. Cred ca de la caldura nu prea mai pot sa mananc. Si de dim imi suna tel incontinuu...ceea ce e bine.
M-a sunat si mama ca sa imi zica ca "m-am nascut deja" (de pe 13 pe 14 la 12 noaptea / si cred ca s-a chinuit ceva cu mine). Am gustat si o gura de sampanie....mmmmmmmm, alcool, nu am mai baut de ceva timp. Pe la 1 cand m-am bagat in pat, bebe lovea cu disperare, cred ca imi ura si el "La multi ani!" .
Info nou despre Polizu : cica nu ar merge lifturile acum (tot mama mi-a zis). Sper sa le repare cand o fii sa nasc...scarile ma omoara.
M-am pus acum pe citi o carte "Sarcina si ingrijirea bebelusului" enciclopedie practica. ARE POZE!!! Fiind primul bebe imi este frica de tot, de luat in brate, spalat, achimbat, alaptat etc. asa ca pozele ma ajuta sa imi fac o idee. E foarte tare carticica, si v-o recomand cu caldura.
Va pup!
alinutza78 spune:
lorelay trebuie sa-ti activezi PM-ul. Mergi in meniul din stanga ecranului si apasa pe "Mesaje private". Apoi apasa pe "Optiuni" (in dreapta ecranului), bifeaza "Activeaza mesajele private" si "Trimite modificarile".
MC2008 sa-ti fie de bine gratarelul si sampania. Si eu am o pofta de bereeee...si tortul? Cum ramane cu tortul? Nu ai mancat?
Elenada ce bine ca tot in formula de 3 in 1 sunteti. E bine ca esti optimista acum...sa vezi ca se linistesc si bebeii si ajungeti cu bine si in luna a 9-a
am facut o pauza...acum din nou la lucru
Alinutza s32 viitoare mamica de strumf baietel Eric Alexandru
alinutza78 spune:
stai ca nu terminai...na, ca am devenit dependenta de DC
Lucialu multumesc pentru complimente...acu' sa ma laud si eu...vezi ce ginerica frumos face moldoveanca??...numa' bun pentru pupa ta. Las' ca nu e bai daca nu gasesti linkul cu steamerul si sterilizatorul...mai e pana la diversificare
blanca dar v-a trasnit si pe voi cu vopsitul.. Ai grija ca saptamana viitoare se anunta in Bucuresti calduri maaarrriiii.....si sa nu stai prin vaporii de vopsea...sa iesi prin parc pe undeva, lasa baietii la treaba.
Si eu am marti echo de 32 saptamani...de-abia astept sa-mi vad strumful, sa repet analiza de secretie de col..o placere..sper sa fi scapat de ureaplasma si sa nu fi dat in candida..nu am simptome, dar am devenit paranoica. Tre' sa intreb si cum procedez daca se declanseaza nasterea mai devreme de 37 saptamani...doamne fereste...ca din cate am inteles la Medlife te redirectioneaza catre spitalele de stat daca nasti prematur...si atunci sa vezi belele pe capul meu...ca o sa cer degeaba cezariana ca nu ma baga nimeni in seama
lorelay_28 spune:
daca tot se vorbeste de kg in plus, raportez si eu 10 pana acum si o burta cat pentru doi. Asta va spun din reactia celor din jur care ma intreba daca astept 2 fetite. Sincer nu ma simt prea bine cand imi spun ce mare sunt si ce burta mare am, sau daca nasc saptamana asta...dar probabil nu-si dau seama...
oricum important este sa fie bebelina sanatoasa.
Si noi suntem in zugraveli acum, iar dupa ce terminam ne apucam de camera bebelinei, de cumparat mobila, patut, cadita, etc. Trebuie sa ma informez ce trebuie pentru un bebe mic.
dupa amiaza ne pregatim sa mergem la Felix sa ne bronzam putin, ca sa fie fetita bronzata cand o sa iasa afara ( asa zicea fratele meu cand era mic, el fiind brunet, ca stie de ce e asa de negru, pentru ca a stat mami cu burta la soare)Chiar mi-ar placea sa fie bebelina bruneta si sa aibe ochii albastri.
sa aveti o duminica frumoasa fetelor.
30+viitoare mami de Maya Larisa
lorelay_28 spune:
Alinutza78 eu am mai primit mnesaje dar probabil ca daca nu am mai intrat o perioada pe forum s-a dezactivat. Incearca acum si vezi daca merge...
multumesc!
30+viitoare mami de Maya Larisa
alinutza78 spune:
lorelay am trimis..vizionare placuta
Grishca spune:
Si noi tot in formula completa inca, maine fac 33 de saptamani si intru in a 34 a saptamana, insa am unele nelamuriri. Eu am tot colul scurt si deschis, contractii destule. I-am propus medicului sa fac si eu acele injectii cu dexametazona si s-a opus destul de categoric pe motiv ca nu e cazul, ca nu nasc prematur (nu stiu de unde stie cu atata siguranta). Eu acum stau destul de ingrijorata si as prefera sa fac aceste injectii, dar nu stiu cum sa procedez... Exista contraindicatii pentru aceste injectii? Pot merge acum la alt medic sa mi le prescrie? Chiar nu stiu cum sa procedez...
32+ Tudor
MC2008 spune:
alinutza78, tort doar am gustat un pic. nu prea am putut manca. era facut si in casa de soacramea, cu putin zahar, ca eu nu prea mai mananc zahar, asa ca nu prea m-a incantat.
bere, insa, ohhhhho, bag una pe zi, desigur fara alcool. imi placea foarte mult berea inainte,si acum m-am obisnuit cu asta fara alcool. ma cam oftic ca nu pot sa o beau rece - deabea am iesit dintr-o raceala, tinuta doar cu ceaiuri si lamaie-> deci a durat ceva, si nu vreau sa o patesc iar.
Va pup!
siacob spune:
Salutare!
Mi-a picat netul vreo 2 zile si acum recuperez din greu la citit.
nusy bine ai revenit! Ma bucur ca ai o bebelusa cuminte, asa sa fie si de acum inainte!
romanitza, alinutza78 saptamana viitoare am programare la medic si vad ce imi recomanda pentru candida...momentan nu am luat nimic de capul meu.
meleea cred ca toate avem zile mai nasoale si ne dorim sa se termine ...azi am fost in vizita la o prietena care a a nascut acu 3 sapt si primul lucru pe care mi l-a spus a fost sa ma bucur de perioada pe care o mai am pana nasc, ca dupa......
Despre ginecologi...si io cred ca au o problema cu greutatea. La ultima vizita acu o sapt, m-a cantarit si aveam 11 kg luate si a simtit nevoia sa imi spuna ca am crescut cam mult de la ultima vizita si sa nu mai mananc aia si de-aia...
35+ Beatrice