Se pot repeta anii in sistemul Bologna?

Se pot repeta anii in sistemul Bologna? | Autor: Angelinne

Link direct la acest mesaj

Stiti cumva cum se poate repeta un an universitar? Fratele meu are examene restante din alti ani, acum nu poate intra in licenta si ma gindesc ce vaiante are sa poata repeta anul ca sa nu isi piarda calitatea de student deoarece are doar o pensie de urmas cu care se intretine.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Deianira spune:

Da, se pot repeta, din cate stiu eu. Sa mearga la secretariat si sa ceara detalii ca sa stie cum sa procedeze.

Good things happen to good people.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns beshter spune:

Exista posibilitatea unui semestru de gratie (platit), la sfarsitul caruia isi poate da examenele restante ca sa poata intra in licenta.

Daca vrea sa repete anul terminal...e mai complicat. Cred ca ii trebuie o scutire medicala care sa acopere mai mult de 30 de zile. Secretarele stiu cel mai bine, pentru ca asta e o chestie care difera de la facultate la facultate.

You cannot both dance and not pay the piper.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mami_alexia spune:

Cea mai buna varianta ar fi sa isi faca 30 de credite semestrul asta + 30 pe semestrul trecut deci in total 60 ca sa nu fie nevoie sa repete anul. Iar examenele restante le da in ianuarie-februarie si licenta in februarie. In cazul asta nu trebuie sa repete anul.

MAMI(Adriana) & ALEXIA(28 aprilie 2007)
ABSOLVENTE!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns RWheelwright spune:

Citat:
citat din mesajul lui Angelinne

Stiti cumva cum se poate repeta un an universitar? Fratele meu are examene restante din alti ani, acum nu poate intra in licenta si ma gindesc ce vaiante are sa poata repeta anul ca sa nu isi piarda calitatea de student deoarece are doar o pensie de urmas cu care se intretine.

Angelinne

Pai vezi ca daca repeta anul s-ar putea sa se suspende si pensia. Nu stiu nimic sigur, e doar o chestie la care m-am gandit si ar fi bine sa verifici ca sa nu fie vreo.... surpriza.
Eu stiu ca examenele din anii anteriori se pot da in sesiunile de restante. Oricum , ca sa treaca anul in curs trebuie sa aiba jumatate din creditele anului acesta + 1, iar restul examenelor, cum ziceam, in sesiunile de restante. Trebuie, oricum, sa va interesati foarte bine - vezi si Regulamentul universitatii; eventual o audienta la decan? Pentru o mai bun siguranta................!

Mult succes si spune-ne cum a iesit....

Mergi la inceput