E devreme sa pun castravetii la otet pentru iarna?Am vazut in piata cu 2.5 ron mititei si frumusei?
Daca a pus cineva asa devreme,ce reteta a folosit?As prefera ceva fara conservant.
Eu in timpul veri ii pun la soare pe balcon. La 4 litri de apa se pune o cana de otet si o jumatate de cana de sare (folosesc canile cu gradatii care se folosesc la prajituri). Se mai adauga marar si usturoi si se tine 3-4 zile la soare. In fiecare zi se intoarce borcanul. Ies crocanti. Prima data am pus prea multa sare, erau sarati dar buni de tot. Asa ai tot timpul castraveti murati. Mai aveam si reteta cum sa-i pui ptr iarna, dar trebuie sa o caut. Parca trebuiau fierte borcanele. Oricum stiu ca nu aveau conservanti.
Ar fi super sa o gasesti.Deja la tara mi se anunta o productie semnificativa de castraveti,insa nu am beci.
Am plantat seminte intotdeauna sa am si toamna castraveti insa in zona mea de ses verile sunt toride si nu rodesc cei de toamna.
Eu de obicei ii pun mai tarziu, august-septembrie, dar nu cred ca e vreo problema daca ii pui mai devreme. Eu ii pun in borcane de 800ml, pun pe fundul borcanului cateva boabe de mustar, ceapa, foi de dafin, pun castravetii, apoi pun o lingura de sare pentru muraturi(grunjoasa), o lingura de zahar si otet cam 80-100 ml la borcan. Apoi completez cu apa, pana in gura borcanului, adica, cat mai multa... Le inchid ermetic cu capace cu filet si apoi la fierb la bain-marie cam 10 minute din momentul in care da apa in clocot. Si le las sa se raceasca in oala in care le-am fiert. Bafta!
Multumesc,am mai auzit reteta ta insa nu o aveam detaliata.Nu stiam cat si cum se sterilizeaza.pt tine