Ghiocei de Martie-Aprilie 2009 (18)
Raspunsuri - Pagina 6
![](images/user_woman.png)
florinela79 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui petrean florinela..i-am facut injectabil de la 6 luni pana la 1 an...atunci i-am facut analizele si acum e ok. Tot de afara mi-a adus si mie cineva ca aici nu se gaseste eu te-as sfatui sa nu alegi varianta asta..decat dc hemoglobina e f mica..adik chiar are probleme...si calcemia la fel....Andrei din cauza anemiei a fost rahitic:(l-am nascut cu hemoglobina 6 ![]() ![]() ![]() POZE |
Mie nu mi-a dat nimeni niciun rezultat de analize dupa nastere...doar ca a avut apgar 10; 10 si ca am facut vacinul la plecare si i-a luat sange din calcai. Trebuiau sa-mi dea ceva rezultate, ca peste ei sunt luni?!
![](icon_smile_big.gif)
Eu sunt anemica, am o anizocitoza, pe perioada sarcinii poate s-a accentuat anemia, dar nimic alarmant.
Deci sa-i fac niste analize inainte de D3 injectabil....multumesc de sfat. Nu cred ca pot astepta pana la 6 luni ca sa nu fie probleme.
Multumesc!
Si la mine se irita la gat, dau cu bepanten si pudra.Temeratura are de la caldura asta ...vai cred ca ne mutam pe la munte.....facem o tabara ce ziceti?!
![](pupic.gif)
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
florinela79 spune:
Petrean, m-am uitat ce a scris pe fisa de la consultatii, scrie profilaxie de rahitism
ank si bb spune:
buna seara, mamici!
multumesc pt primire, sunteti niste mamici "de treaba" si foarte foarte vorbarete, nu am intrat o zi pe forum si deja ati mai inkis un capitol...
io nu o sa pot tine pasul cu voi, dar o sa intru cat de des pot... pana acum am citit.. acum sa si raspund.
in primul rand pt alaptat in public, sunt PRO. la karina eram mai pudica si nici nu a fost o fomista, dar la piranha si sa vreau nu pot sa nu il alaptez peste tot.
la noi baia e o placere, cativ zicea ca ii plange rau. in mod sigur s-a speriat de ceva, poate e prea multa apa in cadita, prea mare cadita, de temperatura am vazut ca ati vb... sper ca acum e ok.
lucia (gigelica), petrecere frumoasa!
philip, de 4 zile (adica de la 2 luni si o saptamana) fi-miu imi doarme 8-9 ore pe noapte. karina pe la 3 luni.
io as incepe diversificarea pe la 3 luni... daca totul merge ok. ca pana acum nici vaccinul nu l-am facut, abia marti mergem.
ceai ii dau, mai ales de cand au inceput caldurile mari, uneori bea, alteori se prosteste...
pentru cine face listuta, arald s-a nascut la 40 de saptamani, apgar 9, natural, 3250 g si 50 cm.
la 2 luni aveam 5400 g si 60 cm, se vede ca papam non-stop!
aleg cateva poze si revin...
ank, mamica de karina (28 decembrie 2005) & arald (2 aprilie 2009)
Raaluca spune:
citat din mesajul lui gigelica20 Buna seara dragelor, Nu am avut timp sa citesc ce ati scris, dar am intrat o fuga sa va spun ca... Am ajuns cu bine la Focsani, asta dupa ce aproape de Buzau ne-a prins o ploaie cu grindina de a trebuit sa oprim masina...Gabi tinea de parbriz, eu de luneta...Victor s-a trezit de la zgomotul pietrelor de gheata ce cadeau in disperare pe masina...In rest a fost ok. In seara asta ne-au vizitat si parintii mei... Toti cei 4 bunici sunt fascinati de Victor...iar Victor e stors de energie dupa ce a fost plimbat prin toate mainile si pupacit si ras si vorbit cu fiecare bunic in parte. Maine la 10 am programare la coafor, iar la 5 trebuie sa fim la biserica. Imediat dupa mergem la restaurant. Iar duminica...baia...vestita baie cu fulgi si petale, cu miere si alte cele... Va imbratisez cu drag si va doresc weekend placut. Multumesc mult ![]() ![]() Gigelica(Lucia) - ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Gigelica te pupam si iti dorim sa iasa cum ai planificat!
![](pupic.gif)
Raaluca spune:
citat din mesajul lui Galushca Gigele, poate o cotiti cumva la faza cu baia. ![]() Eu la fetita mare am mintit ca mi se pare cam maraita dupa botez. Inventeaza ca e pentru un scop nobil ![]() |
Da, da!
Poti sa invantezi ca nu are voie baie ca...ii cauzeaza la burtica.
Ca e suficienta baia de la botez sau ca medicul ti-a zis ca nu ai voie sa faca baie decat la 2 zile si respecti cu sfintenie ce zice el...
Nu gasesc acum alte motive ca sunt tare obosita...
Oi fi tu mai inspirata
![](icon_smile_big.gif)
Raaluca spune:
citat din mesajul lui ank si bb buna seara, mamici! ![]() io as incepe diversificarea pe la 3 luni... daca totul merge ok. ca pana acum nici vaccinul nu l-am facut, abia marti mergem. ceai ii dau, mai ales de cand au inceput caldurile mari, uneori bea, alteori se prosteste... ank, mamica de karina (28 decembrie 2005) & arald (2 aprilie 2009) |
Ank bb recomandarile sunt diversificare la 4 luni pentru bebei ce papa formula, si la 6 luni pentru cei alaptati exclusiv la san.
E pacat sa nu-i dai tzitzi si doar atat daca se poate.
![](floare.gif)
Si chiar daca papa formula, tot e de preferat sa ajungi la 4 luni.
Ei au stomacelul foarte sensibil.
![](pupic.gif)
florinela79 spune:
Si noi ne Botezam maine la 12, de asta bantui peaici la ora asta, am emotii, dar mai bine ma culc, ca la 7.30 cica ma duc la coafat.
Sunt stresata catb sa-l tina si sa-l imbrace nasa, care e paralela, nu are copiii si nici sa-l tina in brate nu stie.
Dar de baita de a doua zi nu mai zic, sper sa rezist Doamne ajuta!, sa nu fac vreo criza de nervi...o sa -mi repet toata noaptea: calm Flory calm, si sa trag aer puternic in piept!
Raaluca spune:
Va zic noapte buna si ma duc la culcare cu gandul la ce spunea Florinela, sa facem o tabara
Raaluca spune:
citat din mesajul lui florinela79 Si noi ne Botezam maine la 12, de asta bantui peaici la ora asta, am emotii, dar mai bine ma culc, ca la 7.30 cica ma duc la coafat ![]() ![]() Sunt stresata catb sa-l tina si sa-l imbrace nasa, care e paralela, nu are copiii si nici sa-l tina in brate nu stie. Dar de baita de a doua zi nu mai zic, sper sa rezist Doamne ajuta!, sa nu fac vreo criza de nervi...o sa -mi repet toata noaptea: calm Flory calm, si sa trag aer puternic in piept! ![]() Florinela mami de Victor Cristian (16.03.2009) |
Va tinem pumnii
![](pupic.gif)
In ceea ce priveste baita eu o sa tot trambitez ca tu alegi!!!
Poti sa faci doar o baie simpla.
Sa stii ca si eu am fost nasha si nu prea stiam cum sa tin copilul dar am repetat inainte
![](icon_smile_blush.gif)
Poti sa-i spui tu cum sa-l tina. Daca nu poate nasha(finna mea avea aproape 9 kg) poate sa il tina nashul. noua preotul ne-a spus ca nu e nici o problema.
Fuga la culcare ca maine ai o zi grea!
![](pupic.gif)
ank si bb spune:
stiu raaluca, am tot citit si m-am mirat. vad ca au revenit la recomandarile din trecut.
acum trei ani de ex, se incepea la 2 luni jumate cu sucuri de morcov, mar si portocala.
eu i-am dat karinei la 2 luni si 3 saptamani prima lingurita de suc. doar suc de mar, morcov nu a vrut de nici o culoare iar portocala mi s-a parut prea acida. apoi i-am introdus treptat si lent si altele.
dr mea e pe principiul asta si la fi-mea a functionat foarte ok.
sunt 2 teorii: una ca stomacelul nu ar fi inca pregatit si sa amani pana la 6 luni si alta ca laptele de mama isi tot pierde din consistenta si din proprietati si tb introduse sucurile si piureurile inainte de 6 luni.
eu am decis sa merg pe mana pediatrei, incep cu sucurile si o lalaiesc cat mai mult.
si de alaptat alaptez la greu. pana acum am facut fata, sper sa ma tina macar 6 luni.
ank, mamica de karina (28 decembrie 2005) & arald (2 aprilie 2009)