supa de somon

supa de somon | Autor: SIMONABB

Link direct la acest mesaj

stie cineva cum se face supa de somon cu cartofi, morcovi, marar si smintina ?


multumesc

http://community.webshots.com/user/simonabb

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns sissica spune:

supa de somon

eu o fac asa,
morcovi,gulie ,cartofi,1praz,1 ceapa, ardei rosu ,patrunjel, taiate cubulete,se pun la fiert in apa cu sare,o foaie de dafin,boabe de piper
cand sunt aproape fierte se adauga pestele care in prealabil a stat 2 ore condimentat cu sare piper ,lamaie,(eu pun doar capul si coada),se lasa la foc mic 15min
se drege cu ou si smantana ,se adauga o mana de marar tocat,
eu adaug si un pic de otet
daca nu-ti place gustul intens de peste ,poti sa-l fierbi separat si
sa-l adaugi la urma in ciorba,
..la noi, asta e ciorba preferata ...



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CrisaPanaet spune:

Supa de peste pentru mine e de fapt ciorba (o acresc) si nu pun decat ceapa altfel isi pierde tot gustul cu atatea arome de la legume.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns onitza spune:

sissica, imi place cum suna reteta de la tine. Am si eu o interbare: Cum pregatesti oul si smantana? ca eu cand se intampla sa mai fac ciorbita cu smantana, iau zeama din ciorba si amestec cu smantana , nu torn pur si simplu in ciorba ca am observat ca se imbranzeste si nu imi place deloc....nasol e ca nici cu metoda mea nu functioneaza. ....asadar cum pui smantana sa arate ciorbita alba asa cum o vedem la restaurant????

Mi-ati facut o pofta cu ciorba de somon de cred ca azi imi fac si eu.



Faptele bune ale tale vor fi pornirile copiilor tai! (N. Iorga)

Oana si Paul Constantin (28.11.2004) 11+

PAUL

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica-elizabet spune:

onitza, procedezi la fel ca la ciorba de burta
bati ouale cu smantana
dupa ce ai fiert supa(ciorba) de somon o lasi sa se mai raceasca nu pui smantana+ouale imediat fiindca se face oul "zdrente"
eu nu mai dau in fiert...deci oul practic ramane crud
insa...cum esti tu graviduta nu stiu daca e chiar asa ok sa mai papi oua sub forma asta...nu stiu...zic si eu nu da cu parul

monica

Prajituri si papa bun
Prajituri si Papa bun 1
Prajituri si papa bun 2
Papa de post




Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns P&ANA spune:

Citat:
citat din mesajul lui onitza

sissica, imi place cum suna reteta de la tine. Am si eu o interbare: Cum pregatesti oul si smantana? ca eu cand se intampla sa mai fac ciorbita cu smantana, iau zeama din ciorba si amestec cu smantana , nu torn pur si simplu in ciorba ca am observat ca se imbranzeste si nu imi place deloc....nasol e ca nici cu metoda mea nu functioneaza. ....asadar cum pui smantana sa arate ciorbita alba asa cum o vedem la restaurant????

Mi-ati facut o pofta cu ciorba de somon de cred ca azi imi fac si eu.



Faptele bune ale tale vor fi pornirile copiilor tai! (N. Iorga)

Oana si Paul Constantin (28.11.2004) 11+

PAUL



amesteci doar galbenusul cu smantana si dupa caz 1/2 zeama de lamaie :)
garantez ca nu se mai taie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns onitza spune:

MONICA, ALINA, multumesc.
Dupa post, o sa incerc si eu. Imi place somonul f tare si e sanatos.
Monicutza, nu e problema daca se "zdrentuieste" oul ...smantana sa nu se taie, stii? Noua mama asa ne facea ciorbele cu ou si ne placea. Multumesc mult pentru raspuns, te pupic.

Faptele bune ale tale vor fi pornirile copiilor tai! (N. Iorga)

Oana si Paul Constantin (28.11.2004) 11+

PAUL

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ANITA75 spune:

de ce risipiti voi somonul in ciorba?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns raluca30 spune:

Fierb morcovi,ceapa(uneori chiar verde),cartofi,telina si peste(somon si cod)...apoi le scot separat,tai cubulete mici cartofii si telina,morcovii rondele,ceapa o arunc,pestele daca e cu oase il dezosez sa ramana bucatele elegante,fara piele.In apa in care au fiert toate ingredientele torn minim 500ml de smantana dulce(gen Ladorna cutia cu albastru)cand da in clocot adaug pestele si legumele.se poate decora cu verdeata proaspata si lamaie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ocebine spune:

Citat:
citat din mesajul lui onitza

sissica, imi place cum suna reteta de la tine. Am si eu o interbare: Cum pregatesti oul si smantana? ca eu cand se intampla sa mai fac ciorbita cu smantana, iau zeama din ciorba si amestec cu smantana , nu torn pur si simplu in ciorba ca am observat ca se imbranzeste si nu imi place deloc....nasol e ca nici cu metoda mea nu functioneaza. ....asadar cum pui smantana sa arate ciorbita alba asa cum o vedem la restaurant????

Mi-ati facut o pofta cu ciorba de somon de cred ca azi imi fac si eu.



Faptele bune ale tale vor fi pornirile copiilor tai! (N. Iorga)

Oana si Paul Constantin (28.11.2004) 11+

PAUL




Ca sa ramina alba si sa nu se zdrentuiasca faci asa:
Cind ciorba/supa e la foc foarte mic, bati oul (galbenusul) cu smintina intr-un castron mai mare...adaugi cite putina zeama fierbinte in ou/smintina si amesteci, iar adaugi, si iar amesteci (iti trebuie ceva rabdare)...pina cind ai o cantitate substantiala de ou, smintina si zeama...apoi cu grija (incet) o torni inapoi in oala de ciorba/supa si stingi focul. In felul asta se fierbe si oul si nu se brinzeste.



Anamaria

"With sufficient thrust, pigs fly."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nikole spune:

Vai m-ati omorat...da si pe mine, cine ma pusei sa intru aici?

O fac si eu maine, oare merge daca pun in supa somon feliat afumat?
Imi place gustul de afumatura, plus ca nu-s de ce dar nu prea mi se pare apetisant sa vad bucati de peste in supa(cand eram copil acasa, mama, draga de ea, imi facea separat supa, punea pestele zdremtuit cumva, arata ca ciorba radauteana, doar asa mancam)

Nikole, mami lui Albastrel si fericita 5+ cu ...posibil Maronel
"To born, to live, to die, to reborn and to keep progressing. That is the law"
Allan Kardec

Mergi la inceput