Grasute vs. grasunei
Raspunsuri - Pagina 2
gaba-rema spune:
Am fost si eu pe la plaje, si īn RO si pe-afara, si-am vazut grasi-slabi, urāti-frumosi, nasosi-cārni, cracanati-cu picioare misto, latifundiari-scānduri... cum e normal pe lumea asta.
Numai ca nu m-am surprins comentānd īn gura mare, ia uite cum e ala sau aia.
Asa ca am impresia ca problema e proasta crestere a alora care se trezesc facānd remarci īn gura mare.
Lumea e mai īnclinata sa critice un "gras" pt. ca teoretic e si lipsa lui de vointa la mijloc. De multe ori, e chiar adevarat.
Īn rest... trebuie sa fim un pic onesti: a fi gras e inestetic (si a fi slab-mort e de asemenea inestetic, dar e mai rar īn zilele noastre...). Iar a fi gras e si nesanatos, sa nu uitam (asta ar trebui sa-i preocupe pe supraponderali īn primul rānd.)
Ce sa gāndeasca cineva cand vede o fata sasie si una cu ochi superbi, de ex.?... Īn mod natural, compara, evalueaza si voteaza, ca sa zic asa. N-o fi drept, n-o fi politically correct, dar asa se ītāmpla.
Dar cine remarca pe altcineva ca e urāt sau frumos, poate foarte bine sa nu-si dea pe goarna iute parerea, ca sa nu raneasca pe altcineva-ul respectiv.
giani spune:
Mie una, a slabi mi se pare greu tare, mai greu decit lasatul de fumat. OK, poate sa slabesti nu e chiar asa de greu, faci un hei rup acolo, si dai niste kile jos, da' sa te mentii la greutatea cu pricina, e un efort pe viata. In 90 la suta din cazuri de slabit natural (fara inele, baloane si alte minuni d-astea), greutatea e recapatata in acelasi timp in care a fost data jos.
Nu i-as baga la categoria nesimtiti pe cei grasi, nimeni nu vrea sa fie gras, toti vrem sa fim modele, imi vine sa dau exemple, da' am ramas in urma cu ele, ma gindesc Claudia Schiffer ori Naomi s-or fi pensionat deja. Eram odata intr-un restaurant si chiar linga masa noastra se aseaza o obeza, era singura. Cind i-a adus comanda, nu mi-a venit sa cred, multe farfurii, cu foarte multa mincare, asa, pentru vreo 6-8 persoane. Plingea si minca. Ii curgeau lacrimile siroi pe farfuriile alea, plingea cu sughituri in soapta si minca. Au trecut ani de la faza asta si scena asta imi tot imi vine in minte. Mai tirziu am aflat ca exista asociatia mincaciosilor anonimi, cu intilniri ca la AA, oamenii aia duc lupte cu problema lor. Daca la alcoolici e stiuta rezolvarea problemei, abstinenta totala, la mincaciosi nu e chiar asa simplu. Am cam deviat discutia, de la niste sunculite pe ici colea, spre problema obezilor.
Natasa spune:
Si eu cred ca e greu sa slabesti, mai ales cind kilogramele in plus sint cu zecile. Dar multi dintre grasi sint si nesimtiti, fara suparare. E greu sa faci gimnastica zilnic, sa bei numai apa, sa maninci fructe si legume. E greu si e clar ca toti calcam pe de laturi, ca scapam in ciocolata sau in prajituri, ca ne place sa mincam si o friptura mai grasa sau un sos mai greu. Dar cind faci asta zilnic, ani de zile, spunind ca asta e marea placere a vietii tale (am cunoscut persoane obeze care spuneau ca nici nu vor sa renunte la mincat pentru ca ar simti ca nu le-ar fi luata o placere), atunci asta se cheama inconstienta si nesimtire. Putine persoane obeze sint asa din cauza medicale, majoritatea sint de la mincare. Iar burtile barbatilor si femeilor sint de la stat cu fundul pe scaun. Lipsa activitatii fizice se vede si se simte la sanatate, dar la noi nu exista o cultura a sportului, la noi micii si burtile mari sint mindria. Am vazut si fete tinere si slabe care arata urit pentru ca sta carnea batrinicios pe ele din cauza lipsei de sport.
Cit despre dublul standard de care vorbea Deus, cum ca femeile sint etichetate ca grase si barbatii de aceleasi dimensiuni sint ignorati, pe linga proasta educatie a celor care fac comentarii, cumva societatea impune femeilor sa fie mai suple si mai aranjate.
monabella spune:
OK nu citesc bl;ogul lui Mircea badea dar in rarele ocazii cind l-am vazut la tv mie personal mi-a placut.
Despre grasunele de pe plaja nu pot decit sa recomand costume de baie intregi care sa le faca mai suple: exista asa ceva si incurajez lumea cu probleme sa le cumpere. De ce barbatii nu se uita la ei intii? Avea bunica-mea o vorba cum ca femeia trebuie sa fie frumoasa iar barbatul putin mai frumos ca dracul.
grati.ela spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Natasa Dar multi dintre grasi sint si nesimtiti, fara suparare. |
cam urat spus, nu?...semnat "o gladiola"
anca74 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Natasa Dar multi dintre grasi sint si nesimtiti, fara suparare. E greu sa faci gimnastica zilnic, sa bei numai apa, sa maninci fructe si legume. am cunoscut persoane obeze care spuneau ca nici nu vor sa renunte la mincat pentru ca ar simti ca le-ar fi luata o placere, atunci asta se cheama inconstienta si nesimtire. |
Mai, Natasa, scumpa, da' bine le mai zici tu, draga!
Daca tot le stii pe toate ca un om mare, zi si mie care-i parerea ta despre persoanele care nu vor sa se lase de fumat pentru ca "simt ca le este luata o placere mare-mare?" Ca io am intalnit o groaza asa...
Nesimtiti?
Inconstienti?
Nesimtiti si inconstienti?
Aoleu, cale lunga mai este pana sa invatam sa ne vedem strict de problemele noastre si nu de ale altora...
Mamica de Zanuta mica, Anna Laura
rall spune:
Deus, cred ca Badea a raspuns deja indignarii tale. Nu era vorba despre sunci, ci despre zorzoneii care atrageau atentia catre sunci; aere de diva cand iti atarna celulita, din astea. Are perfecta dreptate.
Muffin, sunt usurata Nu iti place de Badea! M-as fi simtit ciudat sa avem o pasiune comuna.
Deus spune:
dar aici nu era vorba de nesimtiti !
Va rog DOAMNELOR!
Fumatul dulciurile, carbohidratii, etc dau efectiv dependinta...unele persoane pot mai usor altele mai greu, unele persoane nu au nici o vina fiindca parintii i-au hranit cand au fost mici si i-au invatat sa manance mult si des...Despre fumat, fiecare cu treaba lor!
Este vorba in topic doar despre etichetarea oamenilor de langa noi, despre faptul ca nu vedem barnele din ochii nostri fiind obsedati de treaba / capra vecinului.Era vorba de rautatea cu care ne exprimam cand este vorba de persoane care nu sunt "perfecte" ca noi!
poze
blog personal www.de-azi.ro
pentru cine crede ca nu mai poate...
http://www.youtube.com/watch?v=flRvsO8m_KI
http://www.youtube.com/watch?v=vMCnjMbUOFg
giani spune:
Cum am zis, eram tare complexata prin liceu, eram mai solida decit media. Desi faceam sport de 3 ori pe saptamina la sala, faceam si acasa, ma controlam cu mincarea, ma chinuiam, ce mai. Am avut o problema s-am ajuns la spital la urgente. Una din asistente s-a luat de mine ca-s ditamai, sa pun mina sa slabesc, si la sfirsit mi-a trintit un 'nesimtito!'. Asta in timp ce doctorul imi scotea unghia de la degetul mare de la picior fara anestezie.
Deus spune:
Am lucrat in prima sala de sport privata din Cluj. Aveam un dever de 400 femei / luna. Si cele slabe si cele plinute au ceva frumos, ceva de corectat , ceva de scos in evidenta. Din 400 de femei niciuna nu era ca din revista si probabil ca aveau fiecare cate un complex.
rall - da, Badea doar a aruncat bomba si restul vizitatorilor de pe site au explodat:)
poze
blog personal www.de-azi.ro
pentru cine crede ca nu mai poate...
http://www.youtube.com/watch?v=flRvsO8m_KI
http://www.youtube.com/watch?v=vMCnjMbUOFg