Ce facem cu mobila veche?
Am o prietena in Bucuresti care ar vrea sa-si renoveze apartamentul. Nu stie insa ce sa faca cu mobila veche.
Aici, de ex., suni la Spermüll si ai dreptul ca de 2 ori pe an, sa-tzi scotzi mobila in strada si ei trec si ridica (data cind trec, ti-o spun ei la telefon). Exista asa ceva si in Bucuresti? Sau ce solutie ar putea adopta? Nu are decat o masinutza in care oricum nu ar putea incarca mobila si, chiar de ar reusi sa o incarce, nu stie unde sa o duca.
Ceva sugestii??? Cine si-a mai renovat casa, ce atzi facut cu "vechiturile"? Ma gindesc ca, nu totzi au rude la tara sa le "depoziteze" acolo. Ea mi-a zis ca mobila e in stare de folosire, e buna inca, dar........e mai veche si si-ar lua ceva mai modern. Sau, poate stiti persoane care ar avea nevoie de mobila?
Multumesc pt orice raspuns/sugestie.
Raspunsuri
Rufus spune:
Mobila care nu-ti mai trebuie se doneaza. Daca o vrea cineva, vine sa si-o ia. Daca nu vrea nimeni, o scoti in strada. Dispare repede.
Poate o sa radeti, dar eu scot absolut tot ce nu-mi trebuie la poarta, pe ditamai bulevardul. Nu face multi purici...ma bucur ca-i foloseste cuiva, macar ca lemn de foc.
RUFUS, TORA si cele 3 minuni ale lor
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Surpriza 2008
ilse spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Rufus Mobila care nu-ti mai trebuie se doneaza. Daca o vrea cineva, vine sa si-o ia. Daca nu vrea nimeni, o scoti in strada. Dispare repede. Poate o sa radeti, dar eu scot absolut tot ce nu-mi trebuie la poarta, pe ditamai bulevardul. Nu face multi purici...ma bucur ca-i foloseste cuiva, macar ca lemn de foc. RUFUS, TORA si cele 3 minuni ale lor www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Surpriza 2008![]() "EXPERIENTA este numele pe care-l dam greselilor noastre" Oscar Wilde |
Rufus corect,asa au facut si ai mei, intr-o ora nu mai era nimic
Helbi sau ar putea sa dea un anunt cu poza ca le ofera gratis
eu si 3 banditi: ilse, sven si thor
helbi spune:
Multumesc pt rasp. Eu am crezut ca faza cu scosul in strada nu mai tine (cel putin la mama mea, intr-un orasel mic nu merge). Am sa-i spun.
ni-na spune:
Nu cred ca ideea de a da anunt e buna,cine stie peste ce oameni da si baga in casa niste santajisti emotionali(dar,daca nu-ti trebuie,da-mi si aia,dar nu ai si .........,,vai,ce greu e in ziua de azi,n-am mancat nimic.......era un subiect la generale despre cersetorie).
In fata blocului si vor disparea neasteptat de repede!
ymca spune:
este un site special pentru donatii mobila, dar momentan nu mi-l aduc aminte. voi cauta dar ideea este urmatoarea: cel care are mobila de oferit spune despre ce e vorba, anunta ca nu poate oferi si transport, iar cel care doreste vine si o ia. functioneaza bine, am ajutat pe cineva asa.
voi reveni
ymca spune:
am revenit si e vorba despre ce scrie mai jos.
helbi, daca prietena e mai atasata de internet si vrea sa vada la cine merge mobila, sugerez varianta de mai jos (am dat copy-paste de la un mesaj pe care l-am primit eu cand am fost interesata de proces). daca nu, poate merge si pe varianta lui rufus, cu scosul in fata blocului/ casei.
Grupul freecycle_bucuresti este un grup de email. Pentru a te inscrie
mergi la http://groups.yahoo.com/group/freecycle_bucuresti/ si da
click pe Join - asta este primul pas, obligatoriu pentru restul.
Pentru a citi ofertele anterioare, trebuie dat click pe Messages,
accesindu-se astfel arhiva. Tot in arhiva se vad si mesajele
post-oferta care confirma daca ceva s-a dat. Daca mesajul de oferta
("OFER: scaun la cap") este relativ recent si nu este urmat de unul de
acceptare a ofertei ("DAT: scaun la cap"), e de presupus ca oferta e
inca valabila.
In fiecare saptamina cineva pune mobila veche pe freecycle.
PS: nu mai stiu unde am citit de curand, dar cica a scos cineva un frigider vechi in fata scarii si o saptamana nu l-a ridicat nimeni. a pus omul o eticheta cu "de vanzare, 100 RON" si in 5 minute disparuse
.
Iata deci ca exista multiple solutii.
helbi spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui ymca am revenit si e vorba despre ce scrie mai jos. helbi, daca prietena e mai atasata de internet si vrea sa vada la cine merge mobila, sugerez varianta de mai jos (am dat copy-paste de la un mesaj pe care l-am primit eu cand am fost interesata de proces). daca nu, poate merge si pe varianta lui rufus, cu scosul in fata blocului/ casei. Grupul freecycle_bucuresti este un grup de email. Pentru a te inscrie mergi la http://groups.yahoo.com/group/freecycle_bucuresti/ si da click pe Join - asta este primul pas, obligatoriu pentru restul. Pentru a citi ofertele anterioare, trebuie dat click pe Messages, accesindu-se astfel arhiva. Tot in arhiva se vad si mesajele post-oferta care confirma daca ceva s-a dat. Daca mesajul de oferta ("OFER: scaun la cap") este relativ recent si nu este urmat de unul de acceptare a ofertei ("DAT: scaun la cap"), e de presupus ca oferta e inca valabila. In fiecare saptamina cineva pune mobila veche pe freecycle. PS: nu mai stiu unde am citit de curand, dar cica a scos cineva un frigider vechi in fata scarii si o saptamana nu l-a ridicat nimeni. a pus omul o eticheta cu "de vanzare, 100 RON" si in 5 minute disparuse Iata deci ca exista multiple solutii. |
Multumesc, am sa-i spun!
Tare faza cu frigiderul