De ce judetul Timis?
Raspunsuri - Pagina 7
![](images/user_woman.png)
Liliana82 spune:
Asa mie aici imi miroase bine a statistica asa ca nu pot sa nu ma dau cu parerea...
--Toate studiile statistice , sau studiile stiintifice (gen proalaptare-) sunt facute dintru-un anumit scop strict ECONOMIC.
- cancerul nu este o boala ultimilor 60 de ani.. Este si a existat de cand lumea si pamantul. Cancerul doar a fost descoperit in ultimi 60 de ani si a devenit denumire generala pentru multe afectiuni . Cancerul nu doare in evolutie si nu are simtome.
-- De ce in timis ? pentru ca in timisul este al 2 lea centru medical din tara dupa dupa bucuresti multi pacienti preferand timisul pentru a evita agitatia si incurcatura din bucuresti. Eu locuiesc in mehedinti iar in severin e moda sa te duci sa te tratezi la timisoara . Cu siguranta si pacientii din alte judete fac la fel.
Despre studiu indicat in link .
studiul este in format studiu de fezabilitate de un oarecare ong cu activitati de medicina oncolica pentru a sustine finantarea unui nou proiect.. deci iar statistica si studii in interes financiar....
""Incidenta cancerului īn judetul Timis este īn continua crestere. Astfel, īn ultimii zece ani, numarrul cazurilor noi aparute anual este cu 35% mai mare (2330 cazuri noi de cancer īn 2004 comparativ cu 1722 īn 1995) iar mortalitatea a crescut cu 15% (1518 decese īn 2004 comparativ cu 1324 īn 1995).
Īn judetul Timis sunt aproape 10 000 persoane cu cancer īn evidenta, fiind judetul cu cea mai mare rata a bolii din Romānia."
Acest paragraf poate fi interpretat in felul urmator. " In ultimi ani au fost desoperite mai multe cazuri de cancer cu 35 % mai multe decat acum 10 ani si din acestia 75% au fost salvati. ( rata mortalitatii de cancer nu poate fi determinata corect deoarece lipseste numarul total al bolnavilor de cancer )
Acum se trateaza de cancer in timisoara 10 000 de persoane .. fiind judetul cu cei mai multi pacienti de cancer. ( si cu cei mai buni medici oncologi)
Dar daca acele date erau interpretate in felul descris de mine cine naiba le mai da finantare?
Deci in concluzie...
parerea mea este ca va agitati prea mult cu alimentatia- oaia neagra a cancerului . nu se poate determina clar cauza principala. ( poluarea , stresul, alimentatia , sau factorul ereditar)
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
gaba-rema spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Liliana82 Asa mie aici imi miroase bine a statistica asa ca nu pot sa nu ma dau cu parerea... --Toate studiile statistice , sau studiile stiintifice (gen proalaptare-) sunt facute dintru-un anumit scop strict ECONOMIC. - cancerul nu este o boala ultimilor 60 de ani.. Este si a existat de cand lumea si pamantul. Cancerul doar a fost descoperit in ultimi 60 de ani si a devenit denumire generala pentru multe afectiuni . Cancerul nu doare in evolutie si nu are simtome. -- De ce in timis ? pentru ca in timisul este al 2 lea centru medical din tara dupa dupa bucuresti multi pacienti preferand timisul pentru a evita agitatia si incurcatura din bucuresti. Eu locuiesc in mehedinti iar in severin e moda sa te duci sa te tratezi la timisoara . Cu siguranta si pacientii din alte judete fac la fel. Despre studiu indicat in link . studiul este in format studiu de fezabilitate de un oarecare ong cu activitati de medicina oncolica pentru a sustine finantarea unui nou proiect.. deci iar statistica si studii in interes financiar.... ""Incidenta cancerului īn judetul Timis este īn continua crestere. Astfel, īn ultimii zece ani, numarrul cazurilor noi aparute anual este cu 35% mai mare (2330 cazuri noi de cancer īn 2004 comparativ cu 1722 īn 1995) iar mortalitatea a crescut cu 15% (1518 decese īn 2004 comparativ cu 1324 īn 1995). Īn judetul Timis sunt aproape 10 000 persoane cu cancer īn evidenta, fiind judetul cu cea mai mare rata a bolii din Romānia." Acest paragraf poate fi interpretat in felul urmator. " In ultimi ani au fost desoperite mai multe cazuri de cancer cu 35 % mai multe decat acum 10 ani si din acestia 75% au fost salvati. ( rata mortalitatii de cancer nu poate fi determinata corect deoarece lipseste numarul total al bolnavilor de cancer ) Acum se trateaza de cancer in timisoara 10 000 de persoane .. fiind judetul cu cei mai multi pacienti de cancer. ( si cu cei mai buni medici oncologi) Dar daca acele date erau interpretate in felul descris de mine cine naiba le mai da finantare? Deci in concluzie... parerea mea este ca va agitati prea mult cu alimentatia- oaia neagra a cancerului . nu se poate determina clar cauza principala. ( poluarea , stresul, alimentatia , sau factorul ereditar) |
Liliana
![](floare.gif)
Ai facut o expunere concisa si de maxim bun-simt asupra problemei. Si ma bucur ca ai observat ca expunerea de motive avea un caracter "pro domo", ca sa se mareasca sansele de sustinere a unui proiect dpdv financiar.
Felicitari !
![](cool.gif)
Liliana82 spune:
nu ma laud dar odata ce iti faci o lucrare de licenta pe statistica de marketing , atunci absolut orice informatie o percepi in mod diferit . Stii ca niste date pot fi interpretate si prelucrate in absolut orice mod doresti pentru a sustine un anumit interes. si totodata stii ca pentru a sustine un anumit interes sau idee poti produce argumente sau date statistice. Nimeni nu comanda studii doar pentru altarul stiintei si progresul omeniri. Absolut tot ce se descopera si se promoveaza stiintific are la baza interesul FINANCIAR. la scara microeconomica precum studiul de fezabilitate respectiv , sau la scara macroeconomica precum cele proalaptare. Din pacate in societatea actuala singura modalitate sigura de mani****re a deciziei maselor este "statisticile spun " sau cercetarorul X (preferabil musai american) spune. iar pentru o buna functionare a acestor statistici sau studii se folosesc 2 componente psihologice foarte importante.. si anume
1 beneficiul celui care se doreste a fi mani****t si
2 frica ( de pierdere sau de moarte )
sa detaliez lectia de mani****re prin statistica si studii? nu cred ca are rost . Deja modul meu de gandire asupra "statisticilor " si cercatarorului american a creat multe animozitati pe forum .
Ideea mea de concluzie este sa nu va panicati prea tare ca daca faceti ceva adica mancati alimente care nu sunt musai bio sau daca nu faceti ceva adica nu alaptati musai 6 luni o sa muriti de cancer.
Xemar spune:
Doamna Flaviutza as vrea sa va intreb ceva si nu va mai gasesc pe forum. Ati scris mai demult prin 2003 un articol interesant. Cum pot sa va scriu mai multe?
multumesc frumos,
Dana