De ce judetul Timis?
Raspunsuri - Pagina 4
gaba-rema spune:
Citat: |
citat din mesajul lui monabella Eu nu l-as dismiss pe dr. Servan asa de repede pt simplul fapt ca sint 16 ani de cind s-a operat de tumoarea care in mod normal putea sa-l omoare in 1 an si traieste. Si tot cum a spus el nimeni nu o sa faca vilva cu studii despre rolul alimentatiei in prevenirea cancerului pt ca aceste studii de regula se platesc cu bani grei de industria farmaceutica care descopera medicamente. Nimeni nu o sa plateasca sa po****rizeze ... legume. |
Īn ce consta meritul dr. Sevran, care a fost operat de niste chirurgi oncologi sa zicem (banuiesc ca nu s-a operat singur! ...) si a avut "sansa" unui cancer operabil si mai putin agresiv ca altele
Eu am remarcat ca omul e psihiatru ca formatie. Nicidecum gastroenterolog.
Ce-i drept ca toata lumea se pricepe la homeopatie, acupunctura si nutritie... mai ales daca e vorba de cineva din lumea medicala, musai trebuie sa se priceapa foarte bine la orice, chit ca pregatirea lui e cu totul alta...
Cāt despre rolul alimentatiei īntr-o viata sanatoasa (inclusiv īn īndepartarea riscurilor anumitor cancere), se vorbeste de zeci de ani īn toate mediile. Toata lumea a aflat. Ce alta promovare ar trebui facuta?
Acum s-a dat īn dunga ailalta: omu' face alergie numai citind etichetele de la ce īndrazneste si el sa manānce de prin comert... cānd citeste de E-uri e gata sa lesine, chit ca 90% din E-uri nu sunt cancerigene, si majoritatea nu s-au dovedit daunatoare nici īn vreun alt mod.
Dorsilia spune:
by the way, am gasit cuburi gen Knorr-ul de la noi, in dm-ul din oras, Alnatura, si scrie ca-s si BIO ....or fi bune de aromat mancarurile de legume pline de pesticide
acu, serios, legumele de la noi sunt de preferat celor din afara, ca nenea Ion cu pamant bun si roditor de la balegarul gratis produs de vaca prosprie, nu are nevoie sa stimuleze atata cresterea cartofilor, morcovilor etc...eu asa cred. Si cu pesticidele nu cred ca se omoara nimeni
gaba-rema spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Dorsilia by the way, am gasit cuburi gen Knorr-ul de la noi, in dm-ul din oras, Alnatura, si scrie ca-s si BIO ....or fi bune de aromat mancarurile de legume pline de pesticide acu, serios, legumele de la noi sunt de preferat celor din afara, ca nenea Ion cu pamant bun si roditor de la balegarul gratis produs de vaca prosprie, nu are nevoie sa stimuleze atata cresterea cartofilor, morcovilor etc...eu asa cred. Si cu pesticidele nu cred ca se omoara nimeni |
Dar cum putem sti care sunt legume de la tarani si care sunt de import?
Īn pietele pe care le frecventez eu, sunt neshte precupeti care vānd marfa altora. Poate ca nici ei nu stiu de unde vine marfa cu pricina.
Sigur, ei scriu acolo "rosii romānesti" samd., dar ce-i costa sa scrie ce simt ei ca va vinde marfa, la urma-urmei?
Ah, stiu: sa adulmec atent leguma, sa vad daca miroase a balegar
buli spune:
nu, s-o adulmeci sa vezi daca miroase a leguma
nah, cu atitudinea asta nu pot decit sa-ti spun pofta buna la crenvursti si altele!
eu maninc rosii si din piata si de la parintii mei din curte si diferenta de gust e cu adevarat colosala.
la carne/oua/lapte nu mai spun - puiul de la magazin inca imi pare de carton.
www.youtube.com/watch?v=YhWZ7bpfQag" target="_blank">@
mishutza spune:
Dorsilia,am folosit si eu chestii de genul maggy,bio.Sunt pe baga de amidon,si sunt bune.Nu dau gust mancarii ca celelelte,dar e ok.Acum nu mai folosesc nici de alea,pun mai multe legume in mancare pt gust.
Eu cred ca e adanc in subconstientul nostru ca,carnea nu trebuie sa lipseasca de pe masa.Ieri spuneam unei prietene rusoaice(deci tot de pe la noi) ca eu nu mananc carne decat foarte rar,cand mergem la un gratar.Si daca am nevoie de ceva mezeluri in casa,cumpar doar bacon,ca e sfanta,nu au cum adauga prea multe chestii.Si socata m-a intrebat ca daca nu mananc carne,ce mananc.I-am raspuns ca ce mananca si ea doar ca fara carne.Dar sunt sigura ca sunt o ciudata.Si da,iubesc carnea,si carnea de porc in special.Dar reusesc sa ma abtin,si sa imi umplu congelatorul cu altceva decat carne.
Am cunoscut in viata mea 5 bolnavi de cancer.Niciunul nu avea voie sa manance carne.Mi s-a parut destul ca sa fiu atenta cata mananc eu.
gaba-rema spune:
Citat: |
citat din mesajul lui buli nu, s-o adulmeci sa vezi daca miroase a leguma nah, cu atitudinea asta nu pot decit sa-ti spun pofta buna la crenvursti si altele! eu maninc rosii si din piata si de la parintii mei din curte si diferenta de gust e cu adevarat colosala. la carne/oua/lapte nu mai spun - puiul de la magazin inca imi pare de carton. www.youtube.com/watch?v=YhWZ7bpfQag" target="_blank">@ |
Io pusei o īntrebare - cum aflu daca leguma de pe taraba e romāneasca sau turceasca / olandeza. Si ma alesei cu o papara, ca am o atitudine necorespunzatoare .
PS: sunt dintre aia care n-au un "la tzara" de unde sa ia un ou, un pui, o rosie. De cānd eram copii (frate-meu si cu mine) am māncat doar lapte ceausist (la sticla de un kil sau la punga) si-am māncat fix doar gunoaiele pe care le lasa īmpuscatul pe piata romāneasca - fie ca vorbim de carne chinezeasca congelata, de gretoasele mezeluri ale epocii sau de ce era pe taraba la Obor.
Sunt constienta ca alimentele de la tara sunt mai gustoase, dar n-am avut ocazia decāt foarte rar sa le gust.
Poate am avut noroc ca am reusit sa crestem si asa...
XIO spune:
Gabi , pai se pare ca nu toata lumea a aflat de rolul alimentatiei , ca la inceputul subiectului chiar tu ai spus ca nu exista nici o dovada stiintifica
Blackpanterro : nu stiu daca circuli cu RATT-ul , dar chiar pe cabina soferului sunt ipite niste afise care incurajeaza agricultura romaneasca , bio.
www.asat.ecosapiens.ro
I love the smell of baleguta
Deus
Buli , asa am patit cu capsunile. Am cumparat o tura fantastica , una fada rau de tot si alta naturala.
iar in Canada a fost trist rau de tot , ca mancam rosii si nu simteam absolut nimic.Aici cand mananc papilele mele gustative sunt in extaz
"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "
***Fur is for petting**
http://www.youtube.com/watch?v=GewaLNZ1100
http://www.flickr.com/photos/greecky/
buli spune:
Gabi, am vrut doar sa-ti spun din proprie experienta ca DA, e mare diferenta intre alimentele din gospodarie si cele de pe piata.
www.youtube.com/watch?v=YhWZ7bpfQag" target="_blank">@
gaba-rema spune:
Citat: |
citat din mesajul lui XIO Gabi , pai se pare ca nu toata lumea a aflat de rolul alimentatiei , ca la inceputul subiectului chiar tu ai spus ca nu exista nici o dovada stiintifica |
De 40 de ani se scrie si se spune peste tot ca anumite substante din alimente ar putea influenta anumite tipuri de cancer. Dar nu cred ca exista vreun studiu serios care sa zica: manānci cutare => faci cancerul cutare.
Cred ca ce s-a scris si s-a spus īn toti anii astia e suficient pentru ca lumea sa fie pusa īn garda si sa se fereasca de ceea ce s-ar putea sa-i dauneze - indiferent cāt de putin riguros s-a demonstrat acest lucru.
Dar e ca si cu fumatul: toti fumatorii stiu ca īsi maresc riscul de cancer pulmonar si boli de inima, dar majoritatea nu renunta...
XIO spune:
Asa ceva nu vei vedea in veci din cauza caracteristicilor celulei canceroase.
Dar studii care sa ateste influenta alimentatiei asupra aparitiei cancerului sunt peste tot.
Fumatorii stiu la ce riscuri se expun si nu se lasa din cauza ca sunt dependenti.
"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "
***Fur is for petting**
http://www.youtube.com/watch?v=GewaLNZ1100
http://www.flickr.com/photos/greecky/