compot de cirese fara conservant

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns chiccutza spune:

eu compotul il fac la cuptor
pun fructele in borcane,zahar dupa gust,umplu cu apa borcanul,avand grija sa las 2 degete gol pana la gura borcanului(altfel fructele nu au loc sa fiarba),capsez borcanele si dau 40 min la cuptorul neincalzit dinainte sau 25 min la cuptorul incalzit.acum depinde de cuptor.se lasa sa se raceasca in cuptor si apoi se pun la camara.duraza de la an la an,dar la noi nu apuca Craciunul,decat daca uitam de vreun borcan.

MAMA DE FEDE(6 nov. 2001) SI DANI(17 feb.2005)
http://chiccutza.weblog.ro/photoblog/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fritz spune:

Intreb si eu...nu e mult 40-50 de minute? Eu le-am lasat, dupa ce a dat apa in clocot, cam 10 minute, pana se coloreaza apa din borcan si se vede cum se umfla putin capacul borcanului. Cand se racesc borcanele in oala in care au fiert, capacul se retrage si se creaza un fel de vid sa zic asa. La fel procedez si cand pun castraveti la murat. Intotdeauna am avut senzatia ca se fac terci daca le fierb mai mult...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chiccutza spune:

FRITZ,40 de minute plecand de la cuptorul rece,si la o temperatura medie,nu la maxim.eu pun pe 100 de grade.

MAMA DE FEDE(6 nov. 2001) SI DANI(17 feb.2005)
http://chiccutza.weblog.ro/photoblog/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ivanoiuadela9 spune:

Eu fac compoturile cam asa : Pun cirese in borcan ... cam cate vrei depinde daca vrei mai multe fructe sau suc ... si in borcanul de 800 de gr pun 4 linguri de zahar iar in cel mic 2 linguri de zahar . umplu borcanul cu apa , ii inchid bine capacul si apoi il amestec sa se topeasca zaharul . Apoi pui borcanele la fiert pana da apa in clocot . Stau foarte bine ..noi mai avem cateva si de anul trecut .. Nu am pus niciodata conservant . Spor la treaba .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Dorsilia ai facut compotul?

L-ai verificat?Ca daca este sa fermenteze,ar fi facut-o deja?Iar cele care nu au fermentat cu sigurantza ca vor tzine pina...la terminarea stocului!!!!

Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dorsilia spune:

revin cu alte...deci, da, compotul ala al meu de cirese, zacusca si ghiveciul ce mi le-am pus eu, in cantitate mica (vreo 15 borcane din fiecare doar pt ca stau la bloc, nu am camara rece, garaj, boxa, nu am spatiu de depozitare si nici oale uriase, am facut doar in oalele cele mai mari ce le am si care incap in aragaz. Dar toate au fost un succes, au iesit gustoase si s-au tinut bine de am mancat zacusca si in iunie anul trecut.

anul trecut insa nu am mai facut decat zacusca si ghiveci si mi-am pus la congelator mai multe legume, pe motiv ca mama mi-a promis ca imi pune ea compot si gem pt copii, FARA CONSERVANT; ok, am zis "multumesc, asa sa faci, fara conservant si mai ales fara aspirina ca e contraindicata copiilor mici" a zis "daaaa, sigur, doar o sa le sterilizez de doua ori si le pun la camara" (ca doar are camara rece la casa)

buuun, asa trece anul si azi vine la mine si se lauda cat de bine i se tin ei compoturile, si ce bine ca le-a pus aspirina, ne intreaba chiar daca sa ne mai aduca......mi-a picat fatza, cum adica? pai nu ne intelesesem ca nu pui nimic in compoturi, ca le faci "de casa"? aaaaa, zice, pai da, dar ciresele si perele puse de prin vara timpurii sigur s-ar fi stricat asa ca i-a zis ei vecina sa puna cate o aspirina in fiecare borcan si garantat nu se mai strica, ....si ea a pus, si ai mei copii au mancat compot "de casa" si gem de caise si de prune, cu aspirina !!!

va dati seama ?
sunt blocata, in cine sa mai am eu incredere ? ma duc acum si arunc pe geam toate compoturile si gemurile ce le mai am de la ea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

Lia pentru ce sa le arunci??? ptr cele 10 comprimate de aspirina la 10kg de compot? interdictia de aspirina la copii se refera la doza mare, de 500mg, luata ca atare.

Roxana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Lia,
Mai bine le dai unor oameni amarati .

Daria & felina fioroasaGIULIA(2004 08 16) cu Sela
_"Meglio sole, che mall`accompagnate !"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dorsilia spune:

Roxa, Daria, a pus cate un comprimat/borcan, nu e mult asa ?

Daria, vorbeam metaforic, iti dai seama ca nu-s genul sa arunc pe geam lucruri netrebuincioase. De regula nu ofer lucruri care stiu ca fac rau, nimanui, oricat de saraci ar fi acei oameni. POate ca singurul lor bun lor e sanatatea si atunci daca si pe aia o pun eu in pericol....nu mi se pare ok

Mergi la inceput