Pt mamici...intrebare despre anestezia epiduarala

Pt mamici...intrebare despre anestezia epiduarala | Autor: moni_k

Link direct la acest mesaj

Buna ziua,
Din pacate aceasta intrebare nu ma priveste in mod direct, v-o adresez in numele unei prietene. Anestezia epiduarala presupune si insatalrea unei sonde in uretra? Ma refer aici doar la nasterile din Romania, pt ca prietena mea aici va naste.
Va multumesc!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ariel_7000 spune:

moni-k, mi s-a facut anestezie epidurala si nu mi s-a montat sonda. nici nu am auzit de alte cazuri.

mami de alexutza (10.04.2003)si Teodor Mihai (10.04.2008)
"Copilul rade:
Intelepciunea si iubirea mea e jocul !
Tanarul canta :
Jocul si intelepciunea mea-i iubirea !
Batranul tace :
Iubirea si jocul meu e-ntelepciunea !"
Lucian Blaga

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alexandra spune:

Nu, nu se monteaza nici o sonda.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Jasmin012 spune:

Nu cred ca exista asa ceva. Mi s-a facut epidurala asa ca vorbesc din proprie experienta. Nu se monteaza nici o sonda in uretra... daca prietena ta a auzit de asa ceva probabil ca persoana de la care a auzit a facut o confuzie. Nu-ti baga nimeni nimic in uretra... Epidurala presupune injectarea anestezicului in coloana prin introducerea unui mic cateter... Din cate stiu acel cateter ramane acolo pt eventualitatea ca mai e nevoie de introducerea altor doze de anestezic, atunci cand e cazul (depinde de cat de rapida e nasterea). Eu una nu stiu ce s-a intamplat cu cateterul meu nici cand l-au scos... pentru ca nu am simtit nimic si cum eram emotionata chiar numai la ala nu ma gandeam eu...
E adevarat ca nu am nascut in Romania, dar nu cred ca are nici o legatura unde nasti, procedura e la fel peste tot... Singura diferenta e ca uneori in Romania medicul te pune sa-ti cumperi singura trusa de epidurala...

Jasmin si micutzul Lucas Daniel (28.11.2007)

www.flickr.com/photos/23373490@N02/" target="_blank">poze cu mogaldeatza

www.flickr.com/photos/30849078@N05/" target="_blank">Lucas la 1 an

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns unboticutz spune:

un material video despre epidurala:

http://video.about.com/pregnancy/During-an-Epidural.htm

nastere usoara prietenei tale si un bebelus sanatos si mancacios!

www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Port in suflet povestea licuriciului Emma...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristi_2003 spune:

sonda se pune la rahie in cazul operatiilor de cezariana. probabil de aici confuzia - ca si rahia se face tot in coloana

Cristina, mama fericita de Stefan Carol (29.12.2008)

http://b1.lilypie.com/hQRfp2.png

http://s288.photobucket.com/albums/ll162/cristi_2003/CAROL/

http://www.helpnet.ro/?mid=53&kinderID=256 daca doriti sa ne votati

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roisin spune:

Intrebarea e valida, eu am avut sonda urinara la una din cele doua nasteri.

Ideea e ca din cauza epiduralei se poate intampla ca mamica sa nu mai aiba senzatia de urinare si sa nu poata goli vezica singura. Depinde de la caz la caz, uneori nu e nevoie sa o golesti, alteori gravida/mamica se descurca singura.
Eu am trecut prin doua nasteri cu epidurala, la a doua mi s-a pus sonda pentru ca ma incapatanam sa sustin ca n-am nicio problema desi vezica urinara era plina.

Oricum, datorita epiduralei, eventualele neplaceri cauzate de sonda trec neobservate, asa ca nicio grija.
Si nu e deloc obligatoriu ca epidurala sa presupuna si sonda, dar se poate intampla.

Bafta prietenei si nastere usoara!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxie spune:

Am nascut de doua ori normal cu epidurala, nu am avut la nici una din ele sonda. Poate doar in cazul cezarienelor, ma gandesc, cand mamei ii este greu sa se deplaseze, sa se dea jos din pat... deci mamicile care au nascut prin cezariana cu epi ar putea sa ne spuna.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Otiliav spune:

Chiar inainte de nastere mie mi s-a pus sonda pentru ca era prea complicat sa ma dau jos din pat=masa de nasteri si sa merg singurica la baie. Complicat pentru ca aveam mai multe fire pe mine, copilul avea un electrod pe cap, era monitorizat pentru ca a fost lichidul verde cand au rupt membranele. Vezica se goleste ca sa faca loc copilului sa coboare mai usor.
La cezariana e musai sonda, mi s-a pus pe si nu am simtit-o, cu epidurala in functiune nici atat nu se simte.

Mami de www.dropshots.com/otiliav" target="_blank">Ana nazdravana(18.12.2004) si Elisa Andreea (09.12.2008) Doua gogosele sagetele
Pozele noastre

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alinutzaa spune:

Am nascut cu epidurala si am avut sonda. Mi s-a pus sonda dupa ce mi s-a montat epidurala, de fapt sonda mi s-a pus pe masa de nastere. Nu am simtit nici un disconfort bineinteles, dat fiind faptul ca eram sub epidurala.

Nastere usoara prietenei tale si bebelus sanatos!

Alina, mamica de Tudor (05.08.2007)

Un pici pe nume Tudor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aris26 spune:

mda,si eu am avut sonda. noroc ca s-a prins o doctoritza ca aveam vezica super plina,eu nu simteam nimic dar dilatatia nu avansa.si nici nu am putut sa fac singura daca nu simteam nevoia......f ciudata situatia.
mi-au pus sonda(nu simti nimic datorita epiduralei)si in 10 minute am ajuns de la dilatatie 6 la 10.
acum depinde de la caz la caz. cate lichide consumi in travaliu,cat dureaza travaliul. se poate sa scape fara,dar chiar daca are nevoie de sonda nu e nici o problema. nu doare absolut deloc si nici nu o lasa acolo ca la cezariana.
nashtere ushoara prietenei tale

Mergi la inceput