Intrebare de azi
Raspunsuri - Pagina 2
cgeea spune:
liber, liber, da' de ce? De Sfanta Treime, nu de Rusalii, ca Rusaliile sunt duminica, la 50 de zile dupa Pasti, si nu-i decat o zi.
Care stiti, poate ma lamuriti si pe mine.
Gea, mami de Catinca-Ruxandra
frumoasa mamei
sotul meu
ilse spune:
Citat: |
citat din mesajul lui cgeea liber, liber, da' de ce? De Sfanta Treime, nu de Rusalii, ca Rusaliile sunt duminica, la 50 de zile dupa Pasti, si nu-i decat o zi. Care stiti, poate ma lamuriti si pe mine. Gea, mami de Catinca-Ruxandra frumoasa mamei sotul meu |
Eh s-or fi luat dupa europenii astia breji...in Olanda e libera a doua zi de Rusalii(tweede pinksterdag) exact ca in Romania si alte tari, a doua zi de Inaltare si altele, multe zile libere sa se distreze Domne si oamenii, sa mai consume, sa faca un gratar.
eu si 3 banditi: ilse, sven si thor
michela09 spune:
Eu am alta intrebare: cei care au lucrat luni (ca de ex.al meu sot)teoretic (ca practic, la pastele cailor) ar trebuie sa primeasca o zi libera sau sa fie platit dublu?
danielac spune:
Din pacate in Romania unii patroni se cred Dumnezeu si profita din plin de criza actuala chiar daca firmele le sunt sau nu afectate si se comporta cu angajatii ca si cum ar fi niste sclavi...
E normal ca daca e liber prin lege, fie sa iti de-a liber, fie sa aiba acordul tau scris ca esti de acord sa vii si in cazul asta sa te plateasca dublu, si sa anunte la ITM lista respectiva... asta e normal...
Numai ca eu am lucrat si am fost informati intr-un mod urat si brutal de-a dreptul ca suntem la patron si nu la bugetari de stat si asa ca .... in plus colegii mei din ate departamente, care efectiv nu aveau ce face, in conditiile in care aproape toata lumea era libera, au fost obligati sa isi i-a o zi de concediu de odihna...
Unde e dreptatea pe lumea asta?
Ramonika spune:
citat din mesajul lui michela09 Eu am alta intrebare: cei care au lucrat luni (ca de ex.al meu sot)teoretic (ca practic, la pastele cailor) ar trebuie sa primeasca o zi libera sau sa fie platit dublu? http://www.flickr.com/photos/11673246@N08/ |
da, dar e la alegerea angajatorului, de preferat se da o alta zi libera, doar daca nu iti poate da o alta zi libera, e obligat sa te plateasca. altfel nu.
Ramonika si pisicile www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550848/" target="_blank">Vladutz www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550510/" target="_blank">Maritza www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550608/" target="_blank">Fulgushor www.flickr.com/photos/11125714@N02/2227425419/" target="_blank">Miki
danielac spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Ramonika
da, dar e la alegerea angajatorului, de preferat se da o alta zi libera, doar daca nu iti poate da o alta zi libera, e obligat sa te plateasca. altfel nu. Ramonika si pisicile www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550848/" target="_blank">Vladutz www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550510/" target="_blank">Maritza www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550608/" target="_blank">Fulgushor www.flickr.com/photos/11125714@N02/2227425419/" target="_blank">Miki |
daca nimeni nu il reclama, de frica, cine il obliga sa ne plateasca???
e bataie de joc iti spun eu, cum se comporta unii angajatori.
anyella spune:
citat din mesajul lui danielac Din pacate in Romania unii patroni se cred Dumnezeu si profita din plin de criza actuala chiar daca firmele le sunt sau nu afectate si se comporta cu angajatii ca si cum ar fi niste sclavi... E normal ca daca e liber prin lege, fie sa iti de-a liber, fie sa aiba acordul tau scris ca esti de acord sa vii si in cazul asta sa te plateasca dublu, si sa anunte la ITM lista respectiva... asta e normal... Numai ca eu am lucrat si am fost informati intr-un mod urat si brutal de-a dreptul ca suntem la patron si nu la bugetari de stat si asa ca .... in plus colegii mei din ate departamente, care efectiv nu aveau ce face, in conditiile in care aproape toata lumea era libera, au fost obligati sa isi i-a o zi de concediu de odihna... Unde e dreptatea pe lumea asta? |
Eu am aflat de la angajatii mei ca e zi libera...la cei cu care am contracte,la banci,cam peste tot.Sunai pe unu' : sint acasa...sunai pe altul sint acasa.Sa nu ma fac de cacao am sunat coordonatorul.Mi-a spus omul, ca mi-a zis de simbata ca nu se lucreaza.Uff! Daca eu uit si cum ma numesc,fara gluma,daca soacra si mama imi spune : nu spala ca e sarbatoare...m-am gindit ca e duminica.De'a risu' /plinsu'.
Singurii care au lucrat (in cazul meu ) Orange Romania.Cica vor sa imi scada costurile ca platesc prea mult.Si asa a fost : ).Am avut timp de ei,m-am trezit cu cinci telefoane cadou + sim-uri + minute gratuite + modem.Fidelitate si corectitudine : ).
Oricum,la subiect : Romanii popor de petrecareti!Eu sint personajul atipic,cred.Traiesc pentru afacerea mea...mai rau decit angajati mei.Se mai inscrie cineva? Nu cred.( :
----------------------------------------------
Tashi
jenn spune:
Pai normal ca ai tot interesul ca afacerea ta sa mearga bine,doar e viitorul tau ,nu?Asta cu romanii petrecareti o gasesc mai putin nimerita,sunt multi care au profita sa se odiheneasca,sa stea cu copii,etc.Numai in China sa fii la fel e politica de stat!
herra spune:
nu cred ca zilele astea libere prin lege de anul asta scad productia / eficienta; altele sunt motivele.
de ex. in Bavaria sunt mai multe sarbatori religioase - zile libere legal decat la noi, si ma indoiesc ca stau prost la capitolele respective.
Eu
stau pe tarm si-sufletul mi-e dus de-acasa.
S-a pierdut pe-o cararuire-n nesfârsit si nu-si gaseste
drumul înapoi. (Lucian Blaga, „La Mare”, 1919)