E timpul sa luam masuri! Pentru copii nostri..

E timpul sa luam masuri! Pentru copii nostri.. | Autor: spic de grau

Link direct la acest mesaj

Repostez la Generale un subiect ce mi-a fost mutat la Arte , crezandu-se ca vreau, probabil, sa fac comentariu literar pe marginea filmului. In fine, nu conteaza.

Au mai fost subiecte pe aceasta tema, si probabil ca, cu cat vor fi mai multe cu atat vor creste sansele sa ne trezim.

E momentul sa luam masuri, AZI, cat inca mai e vreme.

Pe 5 mai, am avut cu totii "intalnire" cu Planeta, prin filmul exceptional al lui Yann Arthus Bertrand (poate multi ii cunosc fotografiile senzationale) - HOME. Filmul a fost difuzat simultan in 100 de tari!

http://www.youtube.com/homeprojectFR
http://www.home-2009.com/fr/index.html

Filmul e disponibil pana pe 14 iunie.

Vi-l recomand cu caldura. Dureaza 1h30, insa merita.

Cateva cifre cheie din film:

- 20% dintre oameni consuma mai mult din 80% din resursele planetei.

- Cheltuielile militare mondiale sunt de 12 ori mai importante decat cele acordate sprijinirii dezvoltarii.

- 5 000 de persoane mor in fiecare zi din cauza apei nepotabile. 1 000 000 000 (un miliard) de persoane nu au acces la apa potabila.

- 1 000 000 000 (un miliard) de persoane nu au ce manca.

- >50% din cerealele comercializate pe Glob, sunt destinate cresterii animalelor si agro-carburantilor.

- 40% din terenurile cultivabile sunt degradate.

- In fiecare an dispar 13 000 000 (13 milioane) de HECTARE de padure.

- 1 mamifer din 4, 1 pasare din 8, un amfibian din 3 sunt pe cale de disparitie. Speciile mor intr-un ritm de 1 000 de ori mai mare decat cel natural.

- 3/4 din resursele de pescuit sunt epuizate, in declin sau la limita.

- Temperatura medie din ultimii 15 ani a fost mai ridicata decat oricand.

- Banchiza a pierdut 40% din grosime in ultimii 40 de ani.

- Daca se continua in ritmul de azi, vor fi 200 000 000 (200 de milioane) de refugiati climatici inainte de 2050.

Sper sa ne dea tuturor de gandit acest film si sa facem fiecare, pe cat putem, un gest ptr Pamant, ptr copii nostri, si pentru ce ne-a lasat Dumnezeu.

Vizionare placuta.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns hannen spune:

Interesant!Am sa-l caut si eu ,multumim de info!

Hannen mamica de trei printzese Amira Israa Inas

I want to tell the world... a Story

Occupation 101: Voice of the Silenced Majority

The Future`s So Bright I Gotta Wear Shades

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tatto spune:

Citat:
citat din mesajul lui hannen

Interesant!Am sa-l caut si eu ,multumim de info!

ALESSIA 1/08/2007
http://tatto.weblog.ro/photoblog/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lisaelisa spune:

Pt ca oamenii sa fie mai receptivi, ar trebui facute campanii la televizor, asa cum sunt avertizarile in privinta fumatului.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inima25150 spune:

Citat:
citat din mesajul lui lisaelisa

Pt ca oamenii sa fie mai receptivi, ar trebui facute campanii la televizor, asa cum sunt avertizarile in privinta fumatului.

lisaelisa

mami de Ancuta ingeras iubit si dragalas

Aici s-a facut reclama la acest film de mai bine de 2 luni si pe toate canalele frantuzesti
intr-adevar un film EXCEPTIONAL

iar de campanii ecologiste Franta nu duce lipsa

Mami de Eva Nazdravana
(13.12.2007)

In ziua in care ai incetat a fi copil esti mort !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blackpanterro spune:

Foarte bun documentarul, cam la fel ca si An Inconvenient Truth al lui Al Gore. Imi place foarte mult sfarsitul unde e prezentat tot ce se face pentru planeta.
Mentioneaza Spania ca una dintre tarile care produc energie alternativa.Asa este, ne-am intors din regiunea Andalusia acum o saptamana, acolo am vazut desertul plin de mori de vant si de panouri solare.Si am fost si in Freiburg, Germania si am vazut cartirele cu casele acoperite de panouri solare.E excelent sa vezi ca nu dormim pe noi si ca actionam.Si vecinii nostri au, mai toate casele care se construiesc acum au panouri solare pe acoperis. In Spania se va face lege ca toate casele construite sa aiba panouri solare.

Am vazut insa si serele din Almeria care se intind cat vezi cu ochii si in care se folosesc atatea ingrasaminte ca plantele de rosii de ex pot creste pana la 4 m inaltime si pot produce 30kg/planta. Asta ca un heads up la ce mancam ca tot hraneste Spania Europa.

Adriana si Aidan - 3 ani
A ticket to hell has never been funnier

"Friendship is like peeing in your pants, everyone can see it but only you can feel its true warmth."

Mergi la inceput

Filmul nu este si in engleza?Nu vreau cu subtitrare ca ma fatai pe aici,plus ca n-am chef sa citesc o ora juma pt. soatza care sta haat pe canapea si normal ca nu vede pina aici.

Mergi la inceput

gata,l-am gasit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns abbi spune:

multumesc spic de grau.... e ffff interesant si le-am dat link-urile si prietenilor mei.pup

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina2006 spune:

Nu stiu daca e voie...intrati si pe generatiaverde.ro. E o campania nationala.
Multumesc!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aniela23 spune:

Fetelor, dati-mi va rog link cu o varianta in engleza sau macar subtitrata in engleza

Mergi la inceput