Mamici de Pufuleti de Ianuarie-Februarie 2010 (9)
Raspunsuri - Pagina 15
bAly spune:
Simonette, , bine ai venit cu rezultate bune de la dr.
Inca un pic si vei afla si ce creste acolo, rabdare mamico 
Vine bb3
Alina
5+, mamica de 2 fetite,
Andreea (27 iulie 2002) si
Laura (5 august 2005)
bAly spune:
Chiar, cit de repede ii batea inimioara? A pastrat acelasi ritm?
Simbata tocmai a nascut o cunostinta un baietel, si la bb avea la control tot in jur de 140 de batai.
Vine bb3
Alina
5+, mamica de 2 fetite,
Laura (5 august 2005)
sagetutza spune:
Salutare tuturor!
Felicitari noilor burtici si bine ati venit printre noi!
Am fost la doctor si am auzit inimioara, am si vazut-o batand.

Avem 8w4d dupa menstruatie si 8w3d dupa ecograf, ceea ce e foarte bine.
Am ajuns la concluzia ca "scotocirea" internetului dupa detalii de analize si aprofundari pot da uneori dureri de cap. Mie mi s-a intamplat. Am aflat aseara rezultatele la ultimul set de analize cele cu sistemul TORCh si listeria si ce a mai fost.
am avut surpriza ca atat IgG-ul cat IgM-ul la herpes simplex sa iasa pozitiv si am luat-o razna. Am stat pana la 12 nopatea pe net s acitesc, site-urile in romana se contrazic sau sunt exact la fel si dupa 3 ore de cautari am cautat in engleza si acolo am aflat ca problema nu e atat de grava.
Oricum azi am fost un pacet de nervi, mai ales ca si seful meu vroia sa stie cat mai repede dk stau 2 ani acasa sau nu (si mi se parea ca ma preseaza
, dar am aflat ca si pe el il presau altii care or sa stie cat stau pentru ca dk stau mai mult de 3 luni acasa atunci vor sa mai angajeze pe cineva. M-am calmat dupa ce am dat un pic apa la soricei si am injurat printre dinti
).
Apoi am asteptat sa se faca 15.30 sa ajung la doctor.
Am plecat de la serviciu la 14 sa ajung acasa si sa fac un dus, pentru ca stiam ca urmeaza si un control.
Am plecat de acasa pe la 15. 20. Pe drum ne-am oprit pt ca am vazut niste alpiniste care faceau termoizolatie la un bloc vecin la etajul 8 si ne interesa cam cat ar costa; vrem sa facem si noi si o s arecurgem la alpinisti stand la 7.
.
Am ajuns la blocul unde are cabinetul doctorul la 15.35. Am intarziat, dar...
Cand sa intru in scara, mi-am data seama ca aveam 10-20 lei la mine
. Nu aveam cu ce sa platesc consultatia si ecograful. 
L-am trimis pe sot la bcr sa scoata bani de pe card. am sunat la interfon, mi s-a deschis usa si am asteptat in scara un semn de la sot cum ca i-au intrat banii pe card.
A venit confirmarea.....
Am intrat in cabinet. Nici un pacient
Oamenii ma asteptau pe mine. Cabinetul era la et 1 si mie mi-a trebuit un sfert de ora sa ajung la usa.

penibil. Ajung in fata doctorului. Tremur toata. Ii spun ca am niste infectii, am aflat eu dupa net si sa-mi recomande sa nu mai citesc net-ul ca o iau razna. Partial omul e de acord cu mine.Imi "traduce analizele", stupoare... nu erau atat de rele pe cat le vedeam eu. Concluzie (pt mine cel putin) mai putina documentare, doctorul stie mai bine.
Scuze ca am scris atat dee mult, poate nua jungeti la finalul mesajului, dar poate unele dintre voi ajungeti si invatatai cate ceva din patania mea.
Va pup.
8+
micki_mica spune:
sagetutza 
e normal sa fii asa de "aprinsa"
esti insarcinata! ![]()
am zambit si mi-am amintit de mine la inceput ![]()
si sa stii ca am citit pana la capat
totul va fi bine! cu timpul te vei linisti 

Mihaela
9+
sagetutza spune:
Sper, deocamdata nu am voie decat la acest forum si site-uri despre aflarea sexului
astea nu ma deranjeaza asa tare, desi cand imi iese fetita ma mai enervez
Stupid me! Sanatos sa fie, ca in rest nu conteaza.
Am auzit inima si am uitata sa intreb de cate batai sunt. Asta pentru ca si eu sunt curioasa daca merge treba cu bataile, dar aflam peste o luna.
Va pup, noapte buna!
8+
simonette spune:
Daaa, si-a pastrat ritmul, dar azi am citit pe eco morfo a lui Iannis ca avea 177 batai/minut
Ha, tie ti-e usor sa zici rabdare ca ai eja fetite!

| Citat: |
| citat din mesajul lui bAly Chiar, cit de repede ii batea inimioara? A pastrat acelasi ritm? Simbata tocmai a nascut o cunostinta un baietel, si la bb avea la control tot in jur de 140 de batai. Vine bb3 Alina 5+, mamica de 2 fetite, Andreea (27 iulie 2002) si Laura (5 august 2005) |
mami de
Luca(02-02-2006) si de
Yannis-Cristian (13-02-2008)si acum
cu bb 3 in 12+
www.flickr.com/photos/12117325@N08/" target="_blank">Poze cu baietii mei!
bAly spune:
| Citat: | ||
| citat din mesajul lui simonette Daaa, si-a pastrat ritmul, dar azi am citit pe eco morfo a lui Iannis ca avea 177 batai/minut ![]() Ha, tie ti-e usor sa zici rabdare ca ai eja fetite! ![]() ![]() ![]()
mami de Luca(02-02-2006) si de Yannis-Cristian (13-02-2008)si acum cu bb 3 in 12+ www.flickr.com/photos/12117325@N08/" target="_blank">Poze cu baietii mei! |
Am pereche de fete
Vine bb3
Alina
5+, mamica de 2 fetite,
Laura (5 august 2005)
simonette spune:
Sagetutza felicitari ptr bb sanatos si inimos!!! Numai bune iti doresc!
Sa stii ca si euam citit pana la coada postarea ta
Fete......multumesc ptr felicitari!!!

mami de
Luca(02-02-2006) si de
cu bb 3 in
12+
simonette spune:
Uneori medicamentele nu pot fi totusi evitate in timpul sarcinii, de exemplu pentru diabet, hipertensiune, antibiotice pentru infectii urinare si boli transmise sexual sau acetaminofen (panadol) pentru infectii virale cu febra mare.
Aspirina; luata ocazional in timpul sarcinii, nu va face rau copilului, in special in primele 2 trimestre. Aspirina este riscanta in ultimul trimestru, cand chiar si o singura doza poate influenta cresterea fatului. Aspirina este anti-prostaglandina care intervine in mecanismul travaliului si poate prelungi atat sarcina cat si travaliul si poate provoca sangerare excesiva inainte si dupa expulzare. Pe de alta parte, doze mici(162 mg)-sub supraveghere medicala pentru a trata boli imunologice ,ca lupusul,a opri travaliul prematur sau a preveni preeclampsia sau intarzierea cresterii fetale,nu par sa creeze probleme.
Ibuprofenul (Paduden, Artofen, Advil, Brufen etc), asemanator cu aspirina in unele privinte, folosit in ultimul trimestru poate produce tulburari la fat, sarcina sau travaliu prelungit.
Acetaminofenul (Paracetamol,Adol,Panadol,Tylenol etc) luat in doze moderate in timpul sarcinii, nu pare a fi toxic; trebuie luat insa numai cand este necesar si numai cu aprobarea medicului.
Plantele medicinale sunt medicamente, uneori foarte puternice.Unele au fost folosite de mii de ani pentru a provoca avortul. Chiar sub forma de ceai, unele pot provoca diaree, varsaturi sau palpitatii. Deoarece nu sunt preparate in conditii de control pot fi periculoase.
Aspirina si sarcina
In 1990, the Food and Drug Administration - organizatie guvernamentala americana fara al carui acord nu se poate lansa nici un medicament sau aliment pe piata SUA, a emis urmatorul avertisment legat de utilizarea aspirinei in timpul sarcinii: "Este extrem de important sa nu se foloseasca aspirina in ultimele trei luni de sarcina, cu exceptia indicatiei specifice de la medic, intrucat poate produce probleme la copil sau complicatii in timpul nasterii".
Mai concret, dozele mari de aspirina pot determina hemoragii la mama si la copil dupa nastere, pot produce un retard al cresterii intrauterine a fatului si chiar moartea bebelusului. Dozele mici de aspirina s-ar parea ca sunt totusi sigure in sarcina, dar si mai sigur este sa stai departe de acest medicament daca medicul tau nu ti-a spus ca ai neaparata nevoie de el.
mami de
Luca(02-02-2006) si de
cu bb 3 in
12+