Despre prima vizita la Prof. Ancar!
Ziua de 11 septembrie a fost pentru mine un alt inceput pentru rezolvarea problemelor noastre si atingerea celui mai sublim vis ...acela de a fi parinti!
Nici nu visam ca vom afla atatea....Inainte de toate vreau sa zic ca Prof. Ancar este un om extraordinar, ne-a facut o impresie care ne-a dat siguranta, incredere si stabilitate...e imposibil sa nu ai impresia asta dupa ce il cunosti!
Totul a fost rapid, fara prea mult timp de gandire...eu am facut eco transvaginala, consultatia Profesorului, a 2-a zi HSG in Spitalul Pantelimon, iar sotul meu spermograma!!!
Surprizele au venit la HSG si spermograma...aici am nevoie de parerile voastre...
HSG: trompe permeabile, filiforme, uter bicorn (cu o usoara malformatie pe stanga), uter infantil (32x41 mm), col rigid si strans...
Spermograma: volum 2 ml (normal 2-6 ml);
Nr. spermatozoizi: 38,6 milioane/ml (normal 40-240 milioane/ml);
Ph: 7,8 (normal 7,2-7,8);
Leucocite: 2.800 (normal < 2.000);
Mobilitate: 25% rapizi, 20% mobili, 30%lenti,25% imobili
Lichefiere: 30 minute (normal maxim 40);
Forme tipice 50% (normal minim: 40%).
Diagnostic OLIGOASTENOSPERMIE MODERATA!
Voi ce parere aveti???? cum este spermograma, uterul meu si trompele...????
In afara de asta eu mai am: ovare micropolichistice, lipsa ovulatiei, ciclul neregulat...apropo dupa HSG mi-a venit ciclul (a doua zi!)...desi eram in ziua 17 (ultimul venind pe 26 august...)...e normal acest ciclul?????
Concluzia Profesorului: analize hormonale in octombrie in zilele 2, 14, 21 ale ciclului (oare care e cel normal cel de acum sau cel din 26 august????)...sotul: tratament cu Vitamina E, Cartirec, Undestor...3 luni de zile...si apoi se va pronunta ce vom face in continuare....!!!!
Am nevoie de parerea voastra!!!
Raspunsuri
gabid spune:
Eu cred ca dupa 3 luni de tratament la sotul tau vine bb.Oligospermia sotului tau nu e rea.La\ noi a fost mult mai rau.Acelasi tratament l-a dat si sotului meu.Dupa ce iti faci analizele hormonale va incepe stimularile.Ai grija ca sotul tau sa nu depaseasca 3 luni de tratament pt ca poate avea efect invers.
Ai trompe bune,uterul bicorn cred ca ar fi o problema dar nu ma pronunt pt ca nu ma pricep.Eu am avut doar uter infantil.Cu uterul infantil nu e o problema prea grava pt ca se da gravibinom in caz de apare sarcina.
Sa dea Dumnezeu sa fie bine!
Noi mergem la Ancar lunea viitoare.
Gabi si Simonica.
Ubi spune:
Si eu am fost la prof. Ancar pentru prima data. S-a uitat pe analizele mele si ale sotului dar nu s-a pronuntat inca (ceeea ce mi-a zis in plus fata de alti doftori a fost ca am uterul mai mic dar nu infantil, ceea ce nu e de speriat dar probabil o sa raman mai greu). Mi-a dat sa refac dozarile hormonale (ma bucur ca nu s-a bazat pe cele vechi) si mi-a facut testul Papanicolau. Luni pe 22 ma prezint pentru rezultatul la Papa si tot atunci trebuie sa-mi fac primul set de analize de ziua a 14 a. Am incredere in dansul si sper ca in curand sa fiu si eu (ceea ce va doresc si voua fetelor).
Cristina
claudia_a spune:
Ubi draga, nu-i asa ca iti da incredere???
Multumesc Gabi....sper sa fie bine la el...ca am io destule!!!
Iti doresc si tie bafta multa...si Ubi sa fie bine!!!
Tia spune:
La prima intrevedere mi-a spus 3 lucruri noi fata de ceilalti medici la care mersesem, si ce m-a uimit a fost ca la consulatie a facut comentarii referitoare la trompa stanga, cum ca s-ar putea sa fie obturata. Apoi m-a intrebat daca nu am uneori dureri in stanga. Da, am dureri uneori (ceilalti dr. ridicau din umeri cand le spuneam de dureri.. esti ok), da, trompa este infundata (a reiesit la HSG), hormonii i-a interpretat mai amanuntit.. si mi-a placut ca nu s-a lansat in afirmatii, si nici in diagnostice finale. rezolva problemele pas cu pas.
si sa auzim de
crinuta spune:
Claudia, ai pomenit de ovare micropolchistice, de ciclu neregulat, de lipsa ovulatiei, insa nu ai dat detalii.
Pe mine ma interseaza cati foliculi iti apar tie pe ovare de ti s-a dat acest diagnostic. Apoi, cat de neregulat este ciclul? Si nu in ultimul rand as dori sa stiu de unde esti atat de sigura ca nu ai ovualtie.
pupici
Crinuta
gabid spune:
Va recomand sa mergeti pe mana lui.Nu se lasa pana nu va rezolva problema ,adica sa vina bb.Totul depinde de voi.Eu am mers primadata la el in 1999...si acum am bb.A facut tot ce se poate dar nu am reusit natural din cauza\ problemelor sotului meu.Cand am reusit FIV-ul a facut tot ce se poate sa duc sarcina la bun sfarsit si va asigur ca a fost o sarcina grea.
Aveam uter infantil dar problema s-a rezolvat cu gravibinom.,a urmat cerclaj pt ca ma durea burta si spatele si apoi greu,greu pana la 32 de saptamani cand am nascut.
Luni sunt si eu la el pt consultatie pt ca vreau sa facem FIV in primavara.
MULT MI_A TREBUIT SA IAU DECIZIA DE A O LUA DE LA CAPAT!
Claudia,nu'i asa ca nu ti-a spus nimic jenant in legatura cu kg in plus?
Gabi si Simonica.
Marcelle spune:
Draga Gabi, iti urez succes la prof Ancar! Sa ne tii la curent cu ce ti-a spus. Cand te intorci de la Bucuresti, sa avem noi vesti despre tine?
Eu maine dimineata merg la clinica sa imi vada foliculii!Tineti-mi pumnii sa fie bine ca daca ma stimuleaza prea tare aici nu se face inseminarea. In Romania se face in orice conditii?
Va spun maine cum a fost si ce urmeaza!
De altfel va urez Succes la toate si sa ne vedem toate, cat de curand.
Va pup fetelor!
Marcela.
adlemi spune:
Claudia, tot ceea ce pot eu sa-ti spun este sa ai incredere in Prof.Ancar.Este intr-adevar un OM DEOSEBIT!
Ceea ce vreau eu sa-ti spun este ca mi-a ajutat o prietena sa aiba un bb sanatos (si acum BB are 4 ani), asta duap ce pierduse 5 sarcini in luna mare. A facut si ea analize, s-a facut si spermograma si Prof.Ancar a stiut ce sa faca ca ea sa aiba un bb sanatos si eu un fin minunat.
Ceea ce vreau sa-ti spun este ca daca e sa ai un BB (ceea ce-ti doresc din tot sufletul meu) , Prof. Ancar te va ajuta sa-l ai. El si Dumnezeu te vor ajuta sa ai bb-ul.
Astept cu nerabdare vesti de la tine si sunt sigura ca in mai putin de trei luni ne vei anunta ca-l astepti pe bb.
Sa te ajute Dumnezeu sa-ti fie bine!
Adlemi si bb de 18 saptamani
claudia_a spune:
Multumesc Adlemi, sa fie guritza ta aurita si sa va anunt de un bebe...atat eu cat si toate fetele de aici, cat mai repede...
Nu Gabi, nu a pomenit nimic de stresul meu cu kg...chiar parca nici nu a observat ca am ceva in plus...
Crinuta, am ovare micropolichistice cu cate 15 foliculi pe dreptul si 7 foliculi pe stangul....ciclul neregulat vine cam la 5-6 luni si in ultimii 2 ani numai cu o stimulare, adica ori naturiste (coada soricelului...) ori cu utrogestan vaginal 10 ovule (cate 2 pe zi)...
De unde sunt sigura ca nu am ovulatie? am facut monitorizari in per fertila si niciodata nu am avut mai mari de 4 mm...care se transf in polichisturi sau se resorbeau...am facut stimulare cu Clostylbegyte (si aici o paranteza....Ancar s-a suparat foarte tare ca am luat stimularea asta...ca el nu mi-ar fi dat-o in veci pentru problema mea....) si apoi monitorizare...nici atunci foliculi nu am avut...e prea inchistata crusta de pe ovare!!!! Si inca un indiciu...acum la eco la Medsana eram in perioada ovulatiei si eu cel mai mare il aveam 4,5 mm!!!! Deci clar fara ovulatie!!!! plus ca in lunile fara ciclu sigur nu e posibila ovulatia!!!
Sunt convinsa ca ne va ajuta Profesorul sa avem un bebelic!!! simt asta si vreau sa cred ca este adevarat!!! Nu pot merge mai departe daca nu cred ca asa va fi!!
Va pup pe toate si va multumesc ca mi-ati raspuns!!