Burtici fericite de septembrie-octombrie (70)
Raspunsuri - Pagina 18
raluk16 spune:
Capitolul Baby Expo Cluj: mare, mare dezamagire! Nu stiu daca au fost 20 de expozanti, din care multi erau de fapt gradinite de copii, locuri de joaca pentru copii, etc. 3 firme de mobilier, slabute si scumpe. Am cautat standul celor de la Kara Baby (daca bine am tinut minte), ca ati tot povestit de bodu-urile lor. Nu a fost. Nu a existat stand Chicco! Deci nici biberoane, nici carucioare.
Prima mea cumparatura pentru bebe: un biberon de sticla de la Nuk. Mi-am comandat un cantar de la Laica, pentru ca eram cu o prietena care de multa vreme compara preturi pe net si in farmacii si era o mare reducere, aproape jumatate de pret. Mi-am cumparat si eu sterilizatorul 3 in 1 Joycare care si incalzeste mancarea, si fierbe la aburi. Era si cel mai ieftin dintre toate sterilizatoarele, si mi-a placut ca nu depind apoi de o anumita firma de biberoane. Pachetul interesant de la Philips avent nu mi-a convenit pentru ca era cu sterilizator de microunde.
Nefiind multa mobila, m-am concentrat pe carucioare. Am fost foarte stresata cantarind situatia. La inceput mi-a placut un carucior de la Graco, arata foarte bine, era comod pentru bebe, avea o gramada de chestii faine, si suspensii, si rotile de cauciuc, sac de picioare, husa de ploaie, etc... Si simteam ca daca il vreau, trebuie sa-l cumpar de la targ, pentru ca era cu 5 milioane reducere (de la 1980 ron la 1500 ron). Eu pana atunci din cititul pe net eram mare fan Chicco 2 sau trio. Am mers pana in capatul opus de oras la magazinul Chicco sa vad daca intr-adevar imi place mai mult. Chicco se misca mai usor decat Graco (Graco e foarte greu, ei zic 15 kg, dar cred ca e mult mai greu). Dar trio nu-mi mai placea ca are bara in fata, nu tavita. Si problema la amandoua a fost rotile de plastic, fara nici o suspensie, deci nici o atenuare la gropile noastre. Si inca una, mi-am bagat mana inauntru si am simtit eu prin scaun tot scheletul metalic de sub el, ca si cum ar fi doar prelata respectiva.
Sotul a zis ca mai bine luam Graco (quattro tour deluxe tsb era ala, deci si el cu scoica si cu ceva sacosa in loc de landou). Ne-am plimbat de la targ la chicco, iar la targ, apoi la cora, sa tot vedem carucioare. Ne-am intors la targ si am comandat graco-ul, cam indoiti, ca nici sotul nu-l putea ridica cu o mana, eu nici cu doua. Deci nu se mai punea problema sa ies singura la plimbare... 
Dintr-o intamplare la iesire am intrat pe la inglesina, pana atunci n-am avut curaj. Si ne-am indragostit de zippy system (deci landoul acela mare, caruciorul pana la 3 ani si scoica, plus husa de ploaie, sac pentru picioare la bebe, si gentuta pentru carucior cu saltea de infasat). Era asa usor ca il puteam inchide si eu cu o mana, il puteam ridica foarte, foarte usor, se manevra extraordinar... Cand au inceput sotul cu vanzatorul sa vorbeasca in "armonie" despre suspensii si cauciucuri, si centru de greutate, m-am prins ca sotul s-a indragostit. Si faptul ca a vazut ca eu il pot manevra singura asa usor l-a convins. Intr-adevar singurul defect era pretul (de la 2600 de pe site acolo era la 2000 ron)! In rest era absolut caruciorul ideal pentru noi. Bine, mie mi-ar fi placut pe un bleu-marin, si mai aveau numai crem si movuriul acela. Mi s-a parut cremul mai neutru ca sex. M-a durut sufletul de banii aceia... Va reamintesc ca eu dupa ani de zile de salarii la 2900 de ron mi-am pierdut jobul in decembrie si acum am 7 milioane (700 ron). Sotul e si el bugetar cu 1400 ron. Deci e un mare efort pentru noi, dar nicicum nu am reusit sa-l induplec pe sot, era incantat ca putem avea si un carucior bun, si unul usor de folosit. Asa ca am anulat comanda la graco si am luat inglesina.
Bine, nu va mai spun ce speriati imi sunt parintii ca am inceput sa facem cumparaturi. Nu din superstitie, doar din frica, nu cumva sa se intample ceva, si apoi sa suferim si mai tare privind obiectele cumparate. Nu intelegeau de ce a trebuit sa cumpar de acum un biberon. 
Scuzati ditamai placinta, dar simteam nevoia sa va spun zbuciumul meu launtric de la baby expo...
20+ 
raluk16 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Iulika29 A venitttt pisicaaaa!! Iulika, cea mai fericitå 27+cu Bruce Nicholas |
Dupa primul tau mesaj am fost foarte ingrijorata! Ce bine ca am citit repede mai departe!
20+
MangaGirl spune:
| citat din mesajul lui raluk16 Gegea, Iulika, multumesc mult de gandurile bune! ![]() MangaGirl, ma bucur ca esti bine cu tiroida! Ce test trebuie sa faci ca sa vezi daca au trecut anticorpii la copil? Doctorita mea nu mi-a spus de asa ceva si as vrea si eu sa stiu (si m-a mai chemat la ea doar in septembrie). Si sa ma tii te rog la curent si cu investigatiile care trebuie facute dupa nastere, pentru ca doctorita mea fiind in Cluj, s-ar putea sa nu pot merge in primele 4 saptamani dupa nastere la ea. ![]() Mary, hatsumono felicitari pentru baietei! Sa fiti sanatosi! 20+ ![]() |
raluk, eu am programare pe 4 august si-ti voi spune atunci ce fel de test se face. prespun ca e un test de sange. docotrul mi-a spus ca in mod sigur voi face tiroidita de sarcina si ca dupa nastere, la 4-6 sp mai trebuie facute analizele de TSH si T4. eu oricum le voi mai face o data in iulie cand merg la moasa, just in case, to be safe. dar iti voi spune mai multe despre testul cu anticorpii in august.

MangaGirl :-)
23+ cu Sasha Laurian 
http://babystrology.com/tickers/baby-ticker-glass.swf?parent=%20MangaGirl&year=2009&month=9&day=30&babycount=1
poze webshot - http://community.webshots.com/album/570672058NKtQlR
www.mariaciubotaru.blogspot.com
MangaGirl spune:
| citat din mesajul lui raluk16 Deci eu joi am fost in Cluj la doctorita endocrinolog. Vestea proasta a fost ca pe tratamentul cu Euthyrox FT4 imi era tot prea jos, asa ca mi-a crescut doza. Vestea buna a fost ca am intrebat-o daca anticorpii mei tiroidieni mai pot afecta sarcina (in sensul sa provoace eliminarea sarcinii) si a spus ca nu. Pericolul care a ramas e sa aiba bebe la nastere probleme cu tiroida, de la hipotiroidism la anticorpi tiroidieni. 20+ ![]() |
eu cand intrasem la hipo acum 2 luni, mi-a spus ca T4 fiind ok, m-ar fi tratat pentru mine, nu pt bebe. ca ei dupa 12 sp isi fac singuri tiroxina si ca era problema de mine. In acelasi timp testul de anticorpi pentru hipertiroidie (eu am fost tot timpul al hiper) mi-a iesit cu prezenta foarte puternica si de aia s-a hotarat sa-mi faca testul la copil. el crede ca nu e nici o problema, but just to be safe.
23+ cu Sasha Laurian 
http://babystrology.com/tickers/baby-ticker-glass.swf?parent=%20MangaGirl&year=2009&month=9&day=30&babycount=1
raluk16 spune:
Maria multumesc mult! Doamne ajuta la amandoua sa nu fie nici o problema cu tiroida asta!
Am vazut la tv vineri seara exact de bolile de tiroida si sarcina si spunea tanti ca e foarte probabil sa iasa copilu cu iq foarte scazut
. Am facut cu sotul un "acord" sa nu-i spunem niciodata asta, sa nu aiba motiv apoi ca sa nu invete bine ![]()
![]()
.
20+ 
Iulika29 spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui raluk16
Dupa primul tau mesaj am fost foarte ingrijorata! Ce bine ca am citit repede mai departe! 20+ ![]() |
Da mititica a venit foarte speriata..ce bucurie cand am vazut-o am zis ca gata am pråpådit-o..

Iulika, cea mai fericitå
27+cu
Bruce Nicholas
MangaGirl spune:
| citat din mesajul lui raluk16 Maria multumesc mult! Doamne ajuta la amandoua sa nu fie nici o problema cu tiroida asta! Am vazut la tv vineri seara exact de bolile de tiroida si sarcina si spunea tanti ca e foarte probabil sa iasa copilu cu iq foarte scazut . Am facut cu sotul un "acord" sa nu-i spunem niciodata asta, sa nu aiba motiv apoi ca sa nu invete bine 20+ ![]() |
sa stii ca am citit si eu despre chestia asta si m-am speriat...dar cred ca e vorba de valori ale TSH-ului mari...nu cred ca 5.8 al meu l-ar afecta in vreun fel. mai ales ca dupa o luna si-a revenit la 4.3. Mie docotrul imi spusese ca se va ingrijora si ma va pune pe medicatie dupa ce TSH-ul ajunge la 10 sau peste. Al tau cat e? si doctoritata ce ti-a spus? incerc sa nu-mi fac griji si sa nu ma gandesc la tampenii, ca nu ajuta :) si vorba ta...dupa aia are scuze sa nu invete

23+ cu Sasha Laurian 
raluk16 spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui MangaGirl
sa stii ca am citit si eu despre chestia asta si m-am speriat...dar cred ca e vorba de valori ale TSH-ului mari...nu cred ca 5.8 al meu l-ar afecta in vreun fel. mai ales ca dupa o luna si-a revenit la 4.3. Mie docotrul imi spusese ca se va ingrijora si ma va pune pe medicatie dupa ce TSH-ul ajunge la 10 sau peste. Al tau cat e? si doctoritata ce ti-a spus? incerc sa nu-mi fac griji si sa nu ma gandesc la tampenii, ca nu ajuta :) si vorba ta...dupa aia are scuze sa nu invete ![]() MangaGirl :-) 23+ cu Sasha Laurian ![]() http://babystrology.com/tickers/baby-ticker-glass.swf?parent=%20MangaGirl&year=2009&month=9&day=30&babycount=1 poze webshot - http://community.webshots.com/album/570672058NKtQlR www.mariaciubotaru.blogspot.com |
De cand sunt insarcinata nu mi-a mai facut tsh-ul. A zis ca in sarcina e important doar ft4. Din intervalul 12-20, eu aveam acu 2 luni 12, acum dupa doua luni de tratament am 12.4. Si a zis ca in sarcina trebuie adus spre limita superioara, ea ar fi vrut un 18. Bine, banuiesc ca asta se intampla doar pentru ca am anticorpii tiroidieni, altfel nu stiu daca s-ar fi stresat cu un ft4 mic, dar totusi in interval.
20+
MangaGirl spune:
| Citat: | ||||
citat din mesajul lui raluk16
De cand sunt insarcinata nu mi-a mai facut tsh-ul. A zis ca in sarcina e important doar ft4. Din intervalul 12-20, eu aveam acu 2 luni 12, acum dupa doua luni de tratament am 12.4. Si a zis ca in sarcina trebuie adus spre limita superioara, ea ar fi vrut un 18. Bine, banuiesc ca asta se intampla doar pentru ca am anticorpii tiroidieni, altfel nu stiu daca s-ar fi stresat cu un ft4 mic, dar totusi in interval. 20+ ![]() |
raluk - T4 e testul care-ti arata daca esti sau nu in hipertiroidie si am inceput si eu cu 12 si ultima oara era 14.4, ceea ce l-a bucurat. zice el e mult mai stabil. Dar TSH e pentru dozarea hormonala si ala iti indica daca esti hipo sau nu. De aia TSH-ul e important de facut...dupa cum ti-am spus, al meu urcase de la 2 si ceva ianitne de sarcina, la 4.78 in martie, ca dupa 3 sp sa ajunga la 5.8 ceea ce a fost cam rapid. acum in iunie mi-a iesit 4.3, ceea ce e foarte ok pentru perioada de sarcina in care sunt. mi-a spus ca vrea sa iltina sub supraveghere pt ca daca se duce peste 10, atunci trebuie sa ma puna pe hormon tiroidian. nu vrea pentru ca asta inseamna ca toata viata va trebui sa iau pastile. dar s-a reglat de la sine, se pare. singura lui problema sunt anticorpii tiroidieni pe care-i am de la graves-bazedow.
23+ cu Sasha Laurian 
aidaciolac spune:
huh , scuze ca intervin , dar m-ati ingrozit si pierdut cu ft4 si tiroida si ... ca nu inteleg nimic
. De ce faceti analizele astea? Sunt obligatorii sau ....!!!
va multumesc
si scuze!
... scuze ca imi mai bag nasul din cand in cand ca de urmarit nici vorba ca aveti mare viteza 
Aida ... 25+
Poze cu noi
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Licurici, te iubesc cu toata fiinta
"Cand schimbati modul in care priviti lucrurile, lucrurile pe care le priviti se schimba"