Ce gatim azi pentru pitici (12)
Raspunsuri - Pagina 26
nikole spune:
Angelynna, da, si eu i-am pus, am frecat-o inca din ceaun cu unt si branza, a iesit moale si pufoasa, insa groaznic de sarata, nici eu nu am putut-o manca, am aruncat-o, noroc ca facusem f putina, mai mult ptr Kevin sa guste.
Azi a papat
lapte la trezire
paine cu branza, alatruri de salata de rosii, si cateva lingurite din omleta mea.
pui la cutor alaturi de salata, si orez.
jumatate placinta cu mere si stafide.
120 ml lapte cu putiiin nestlle
ptr cina , orez cu lapte si scortidoara.
240 ml lapte la culcare
Nikole, mami lui Albastrel(4.08.2007) si fericita 16+cu posibil...Maronel
"To born, to live, to die, to reborn and to keep progressing. That is the law"
Allan Kardec
Ica 1975 spune:
Nikole, stiu ca tu ai scris candva pe forum o reteta de orez, poti s-o scrii din nou? Si inca o rugaminte, cum faci orezul integral cu lapte? Stiu ca e mai sanatos insa ramane dur dupa fierbere, iar daca-l fierb prea mult infloreste. Cum fac?
Atunci cand faci un pas catre Dumnezeu, El face zece pasi catre tine! Ce spui sa si infaptuiesti!
bubu05 spune:
Vlad, 4,9 ani:
- un castronel de lapte cu chocapic
- la pranz cartofi prajiti cu un carnacior si un clestisor de crab, o praji cu ciocolata
- seara, ciulama cu pui si mamaliguta
- lapte la culcare
Stef, 1,6 ani:
- bibe cu lapte la trezire
- o juma de banana cu branza de vaci si 2 biscuiti
- supa-crema de conopida cu crutoane, cateva cini-minis, desert
- bibe cu lapte la culcare
- un iaurt tnuva cu capsuni, iar niste cini-minis
- ciulama cu pui si mamaliguta
- bibe la culcare
nikole spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Ica 1975 Nikole, stiu ca tu ai scris candva pe forum o reteta de orez, poti s-o scrii din nou? Si inca o rugaminte, cum faci orezul integral cu lapte? Stiu ca e mai sanatos insa ramane dur dupa fierbere, iar daca-l fierb prea mult infloreste. Cum fac? Atunci cand faci un pas catre Dumnezeu, El face zece pasi catre tine! Ce spui sa si infaptuiesti! |
Ica, si mie mi se pare ca cel integral e mai...atos parca,comparativ cu cel alb, care e pufos, si se topeste in gura.
Insa , zic eu, e chestie de gust, pe mine una nu ma deranjeaza, il adaug si in supe, ciorbe, in loc de fidea.
Eventual, il simti diferit, pana te obisnuiesti cu gustul...si da, la primele tentative se simte diferenta , parca e mai...aspru.
Eu lui Kevin i-l prepar in doua moduri:
1.in lapte.Pun cam 300 ml lapte . pulpa unui betior de vanilie, star anise(pe care o scot dupa cateva minute, de la primul clocot) , si putin zahar brun, o lingurita rasa.
Cand laptele da in fiert, adaug cam 1/2 cana cu orez spalat in prealabil, si uscat de apa.
La foc mic-mediu, las sa fiarba, amestecand din cand in cand, in jur de 20 minute.
Cand e fiert, il acopar si il mai las as 5-10 minute.Il pun in bolul lui cu Mikey, si-l papa pe tot.
2.Ca si ganitura, aici il amestec in proportie egala cu cel alb, si il fac la masina de facut orez.Ii adaug si un cubulet de unt.Am incercat sa-i dau doar de cel integral, nu-l mananca, il scuipa...in lapte insa,e mai "usor" de papat.
In gratin, iar poate fi foarte bine tolerat, insa eu nu i l-am preparat astfel niciodata, ptr ca nu-mi iese gratinul bun .De cate ori am facut , a ajuns la gunoi...insa mancam la un rest. un gratin facut din orez integral, cu fructe de mare si sos de rosii...o nebunie, manca Kevin cand era mai mic jumatate de platou.
Asta ce-l folosesc eu acum, mi-a fost indicat de pediatru,si chiar i l-am dat fiert in apa, simplu, fara sare, fara nimic, ii dadeam mucilagiul cu lingurita, si apoi orezul simplu .
Nu prea am inteles partea cu infloritul, adica...pocneste bobul?ma rog..nici eu nu's daca m-am facut inteleasa.
Daca e asa, la mine nu se intampla chestia asta, il simt la gust cand e fiert, doar ca...da, e diferit ca textura de cel alb.
Cat despre reteta cu orez...nu am idee care ar fi, desi nu am scris eu prea multe la sectiunea asta, ca-s stangace printre oale, dar zau ca nu imi vine in minte despre ce reteta poate fi vorba
Nikole, mami lui Albastrel(4.08.2007) si fericita 16+cu posibil...Maronel
"To born, to live, to die, to reborn and to keep progressing. That is the law"
Allan Kardec
andru_mami spune:
andre 2 ani;
azi:
-300 ml lapte
-un cremoso cu 4 biscuiti
-friptuta de pui
-gris cu lapte
-fructe
-lapte la culcare 200 ml
POZE
BAZAR PENTRU MIHAITA
BAZAR PENTRU BOGDAN
BAZAR PENTRU EMA
Ica 1975 spune:
Nikole, da pocneste si arata ca pop-corn-ul Reteta cred ca e asta cu unt de care ai scris si acum insa eu n-am masina de orez il pot fierbe in apa sau nu iese la fel? Gratin de orez ce-i?
Atunci cand faci un pas catre Dumnezeu, El face zece pasi catre tine! Ce spui sa si infaptuiesti!
nikole spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Ica 1975 Nikole, da pocneste si arata ca pop-corn-ul Reteta cred ca e asta cu unt de care ai scris si acum insa eu n-am masina de orez il pot fierbe in apa sau nu iese la fel? Gratin de orez ce-i? Atunci cand faci un pas catre Dumnezeu, El face zece pasi catre tine! Ce spui sa si infaptuiesti! |
Ica...referitor la orezul pocnitor, chiar nu stiu ce sa spun, eu nu am vazut sa..."infloreasca", imi imaginez cam la ce te referi, dar eu de problema asta nu m-am lovit.
Ceea ce numeam eu gratin, e de fapt risotto, scuza-ma ca te-am dus in erooare, mereu le ametesc!
Uite aici o poza, asta e ceea ce Kevin manca fff bine pana acum cateva luni, cand se pare a suferit o schimbare de gusturi, si s-a setat doar pe carne, oua, branza, orez si paine.
Asadar:http://www.capricciosa.com/popular_menu/
este vb despre risotto cu fresh tomatoes, shrimp si cream cheese sauce.
La rest. de langa noi i-l face dupa preferinta cu orez integral, sau cu pui in loc de creveti.Se modifica si pretul, dar e o nebunie...chiar ieri am fost si i-am cumparat lui Kevin, insa nici o gurita nu a vrut sa ia...l-a atras mai mult pizza vecinuluisi nu s-a lasat pana nu i-a dat bietul om o felie, spre rusinea mea
cautand poze pe net cu risotto asta, am dat de o reteta de risotto, pe care ma gandeam sa o incerc si eu in minutele urmatoare, ca tot am niste rosii ce dau sa se treaca in frigider.
Uite aici:
http://www.italian-food-recipes.net/2008/02/tomato-risotto-primo.html
Mie mi se pare o cina potrivita, e satios dar nu pica greu, cel putin asa mi se pare mie, mai ales ca al meu copil e mare mancator de orez, ma intreb ce se facea el daca traia in Romania
Orezul il poti fierbe in apa, al meu cand a mers in tara si-l fierbea in apa, iesea la fel de bun...masina te salveaza de timp, si de stat cu ochi pe el sa nu se prinda de oala, dar ca si gust nu e diferenta, e insa migalos rau...zic eu...si mai trebuie sa ai ochiul format, cata apa pui, sa nu iasa nici apos, nici uscat...la masina ai cant fixe, deci e mai usor si sigur.
M-am intins muuult, scuze fetelor
Kevin astazi nu a mancat mai nimic, a ciugulit doar...merg sa-i fac un risotto, poate papa si el ceva...suntem bolnaviori, cu febra si e maraiiiit, a baut pana acum 1 litru de apa, lapte ,a papat iaurt,o rosie facuta salata cu putina paine, insa nici gand sa manance mancare mai consistenta.
Nikole, mami lui Albastrel(4.08.2007) si fericita 16+cu posibil...Maronel
"To born, to live, to die, to reborn and to keep progressing. That is the law"
Allan Kardec
Ica 1975 spune:
Nikole, multumesc ptr reteta. Am sa incerc, pare apetisant Orezul cred ca^pocneste ptr ca il fierb prea mult. Sanatate lui Kevin!
Atunci cand faci un pas catre Dumnezeu, El face zece pasi catre tine! Ce spui sa si infaptuiesti!
nikole spune:
Gata!
Risotto-ul meu a fost un succes, a papat Kevin un castronel aproape plin...daca el a reusit performanta asta, atunci nu-mi ramane decat sa il recomand, cand sunteti in pana de idei.
F gustos, eu insa nu am avut parmezan in casa, asa ca l-a papat simplu cu un mic cubulet de unt amestecat in bol.
Si in loc de vin rosu am pus sake.
Ica, orezul ramane putiiiin tare , chiar de e fiert suficient.Asta e diferenta, dar noua ne place si asa.Sotul insa sa nu-l vada.
De ex. acum in risotto, se simte f putin ca-i tare, dar e ff gustos, si...merge de minune
Multumim ptr urari, vad ca i-a trecut febra si imi intoarce casa pe dos...Slava Domnului
Nikole, mami lui Albastrel(4.08.2007) si fericita 16+cu posibil...Maronel
"To born, to live, to die, to reborn and to keep progressing. That is the law"
Allan Kardec
bubu05 spune:
Papa de azi:
Vlad, 4,9 ani:
- lapte cu crispi crisp
- un senvis cu sunca de pui si cateva masline negre, 2 www.bucataras.ro/retete/2178/clatite_pufoase_cu_mere.html" target="_blank">clatite cu mere umplute cu nutella
- ciorba de pui cu fidea, paine, o banana si o praji "cartof" de la cofetarie
- senvis cald cu sunca de pui si cascaval, papat cu ketchup- la amiaza
- ciulama cu pui si painica
- lapte la culcare
Stef, 1,6 ani:
- bibe la trezire
- juma de banana cu o lingura de cereale biscuiti Milupa, apoi o clatita cu mere, plus niste masline negre
- laptic la nani la pranz
- ciorbita cu pui si paine la trezire
- un iaurt tnuva cu capsuni, niste cereale crispi crisp
- www.bucataras.ro/retete/1557/cous-cous_cu_legume_si_pui.html" target="_blank">cous-cous cu legume si pui
- lapte la nani