Ce gatim azi pentru pitici (12)
Raspunsuri - Pagina 22
angelynna82 spune:
Crina 11luni
lapte dimineata si seara 150ml fiecare
mic dejun cereale cu lapte
pranz sufleu de conopida si salata de varza
seara iaurt natural sau cu fructe
Puisorul multumesc de reteta, vreau sa fac si eu
de Crina Alexandra
Crinul Meu
Atat de mare sunt
Participam la concursul Klorane cu www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?bid=3&folder=Cat de fericit e copilul tau KLORANE" target="_blank">aa1 si aa2, un vot va rugam
puisorul spune:
Angelina, cu placere . O sa va placa si voua, chiar si sotul meu a decretat-o delicioasa
Stefana, 1.8 luni:
lapte
un strugure si 5 prune
soldatei cu paine integrala, branza topita si castravete
ciorba de fasole verde
orez cu ciuperci
lapte
Ani de Stefana (23.01.2008)
Fericirea trebuie sa fie o rasplata, nu un scop. - Antoine de Saint-Exupery
Cum se topesc kilogramele
Kariris spune:
Buna fetelor!
Va citesc cu drag, nu am timp acum sa scriu prea multe, insa pt ca am vazut ca mai sunt persoane care dau copiilor peste pangasius as vrea sa dati cautare pe net la pangasius toxic sa vedeti de unde provine acest peste, cum a fost creat si cam ce contine. Pana nu citit nu mai consumati pangasius. Apoi alegerea va apartine.
Lachi mamica de Karina si Iris
http://www.dropshots.com/lachione#albums/a%20treia%20luna
nikole spune:
Puisorul am intrat doar sa iti multumesc si eu ptr reteta, sapt viitoare o am in program, Kevin ar manca numai branza de orice fel, sub orice forma daca s-ar putea...ma gandesc ca ma va iubi si dupa'suratoare la ce bunatate ii voi pregati sapt viitoare dupa reteta ta.
Revin cu impresii...
nu[s de ce, retata ta m-a trimis cu gandul la un cascaval de casa pe care mama unei colege din liceu il facea.As da orice/oricat ptr reteta aia de cascaval, ii iesea demential de bun
Lachi, multumesc si eu ptr avertizare, desi nu i-am dat asa ceva, tot ma uit prin pescarii dupa peste sa incerc sa ii mai diversific alimentatia, asadar avertismentul tau e binevenit.
Kevin a mancat numai somon pana acum.
Si daca tot vb. despre peste, stie cine de la ce varsta le putem da copiilor tuna?
Nu ma refer la cel din conserva, zic de cel proaspat facut la gril, de ex.
Astazi Kevin a papat:
240 ml lapte la trezire
1 mandarina, si o felie de paine cu parmezan, piept de pui fiert in prealabil , basil, tomato,un pic de ulei de masline , un fel de mini pizza facuta rapid ptr el.
mancarica de fasole neagra cu carnita de vita.
cereale
240 ml lapte la culcare
Nikole, mami lui Albastrel(4.08.2007) si fericita 13+cu posibil...Maronel
"To born, to live, to die, to reborn and to keep progressing. That is the law"
Allan Kardec
Kariris spune:
Pai nikole, decat somon care e destul de grasut e de preferat tuna. Doar ca la noi nu prea gasesc proaspat. Eu zic ca de la un an ii poti da lui albastrel linisita tuna la gratar.
eu le-am dat fetelor pangasius de la 7-8 luni si l-am mai luat si congelat adica nu stiu de cate ori a fost congelat si decongelat si iar congelat (credula si inconstienta) dar de mai bine de 6 luni de cand nu mai gasesc file de salau si nu stiu de ce, nu le-am mai dat peste deloc. As prefera salau sau cod sau tuna. Cand mi-a zis o prietena de pangasius nu am crezut dar cand am citit si m-am documentat din mai multe surse am innebunit. Intr-adevar e gustos dar si criminal de toxic. Sa nu mai aud de el! Mai bine stau 12 ore si le curat un pastrav de oase!
pupam pe albastrel si pe mamica cu maronel in burtica!
Lachi mamica de Karina si Iris
http://www.dropshots.com/lachione#albums/a%20treia%20luna
nikole spune:
Lachi, multumeeeesc mult...am sa-i cumpar asadar tuna sa-i fac ptr maine o salata...eu imi fac des , ma rog imi faceam, acum cu sarcina mananc mai deloc ton, insa innainte imi faceam salate din ton saptamanal, si asta micul saracul numai pe langa mine sa manance si el...nu i-am dat, am crezut ca nu e inca ok.
I-am dat de la un an numai somon, cam saptamanal ii dadeam, innainte chiar de 2-3 ori/sapt si inca un peste a carui denumire imi scapa, la recomandarea pediatrului, mai ales dupa gastroenteritele lui, cu asta am inceput sa-i introduc in alimentatie carnea...
M-am uitat prin pozele voastreai doua fetite perfecte, f frumoase si dulci...offf, dar eu tot ma intreb cum te descurci, esti o mama puternica, zau...eu cu unul si la sf. zilei pic ca soldatul pe front, terminata de oboseala...
te rog, daca mai afli un alta, mai vino si spune-ne , eu habar nu aveam despre pestele asta, si aici se consuma , mai ales in rastaurante...facut cu fel de fel de sosuri, dressinguri de-ale lor, o bunatate, insa legat de toxicitatea lui, nu-ti spune nimeni, logic...
sanatate multa.
Nikole, mami lui Albastrel(4.08.2007) si fericita 14+cu posibil...Maronel
"To born, to live, to die, to reborn and to keep progressing. That is the law"
Allan Kardec
bubu05 spune:
Vlad 4,8 ani:
- senvis cu pateu de pui, gogosar si castravete
- lapte cu cereale
- ciorba de vacuta cu smantana si paine
- 2 felii de paine cu nutella
- o aripioara de pui la gratar si ciulama cu pipotele de pui si mamaliguta
- lapte la nani
Stef 1,5 ani:
- lapte 210 ml
- o felie de paine cu almette si rosie, o banana
- ciorba de vacuta cu paine, o para, un biscuite
- lapte la nani
- telemea hohland cu rosie si paine, cateva gurite de paine cu nutella
- ciulama cu pipotele de pui si mamaliguta
- laptic la nani
musetto spune:
Angelynna si Bubu am o mare rugaminte la voi: daca aveti timp, puteti scrie retetele pt sufleul de conopida si, respectiv, ciorba de perisoare din peste? Multumesc anticipat!
bubu05 spune:
Musetto, sigur!
Uite aici retetele mele:
www.bucataras.ro/retete/1957/ciorba_cu_perisoare_de_peste.html" target="_blank">Ciorba cu perisoare de peste
www.bucataras.ro/retete/569/sufleu_de_conopida.html" target="_blank">Sufleu de conopida
Papa de azi a baietilor:
- dimineata lapte cu cereale (Stef din bibe, laptic formula)
- cate 2 senvisuri cu www.bucataras.ro/retete/507/salata_de_avocado_cu_branza_de_vaci.html" target="_blank">salata de avocado si branza de vaci, apoi cate o banana
- pranz- ciorba de vacuta cu smantana si paine, desert doar Vlad, o ciocolatica Kinder
- la amiaza cate un iaurt tnuva mix cu papaya
- seara, orez cu rasol alb de vitel, cate o felie de www.bucataras.ro/retete/358/cozonac_pufos_si_gustos_la_masina_de_paine.html" target="_blank">cozonac
- lapte la nani
musetto spune:
Oana, multumesc mult de tot ! E o nebunie blogul tau, o sa ma inspir la greu de acolo!